Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

melody

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  227
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ιστοσελίδα

 • Website URL
  http://www.artinoi.gr

ΑΛΛΑ

 • Τοποθεσία
  Arta

melody's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

9

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 1. melody

  Αυτόματη αλλαγή network (XP)

  Το συγκεκριμένο τρέχει 24 ώρες από το 2004 και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με ιούς & επιθέσεις. Μην το πάμε εκεί. Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, είναι να αλλάζει αυτόματα IP/gateway σε περίπτωση που η πρώτη γραμμή πέσει.
 2. melody

  Αυτόματη αλλαγή network (XP)

  Λοιπόν, πρώτον υπάρχει λόγος που γίνεται η ερώτηση και μάλιστα για λειτουργικό ληγμένο. Πάει το ένα. Θέλω σε έναν υπολογιστή με XP, που κάνει μια συγκεκριμένη εργασία, να βρω τρόπο να αλλάζει τις ρυθμίσεις του δικτύου, όταν πέφτει μια γραμμή.Επάνω του (switch) έχει μια γραμμή οπτικών ινών (100/100) και 2-3 άλλες απλές ADSL/VDSL). Σπάνια, αλλά συμβαίνει, οι οπτικές ίνες πέφτουν, λόγω προβλήματος που δεν είναι στη δικαιοδοσία μου να ρυθμίσω (syzefxis).Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάω στο χώρο και να αλλάξω το network από 10.160.χχχ.χχχ σε από 192.168.χχχ.χχχ. Υπάρχει κάποιος τρόπος (tool) να αλλάζει αυτόματα σε 2ο network όταν βρει ότι η γραμμή δεν δουλεύει και ίσως να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή όταν η σύνδεση αποκατασταθεί; Για την επαναφορά δεν καίγομαι και τόσο, γιατί αν υπάρχει σύνδεση το αλλάζω από μακριά. Αλλά αν πέσει η πρώτη γραμμή πρέπει να πάω στο χώρο και αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, ειδικά αν γίνει Σαββατοκύριακο. Σας ευχαριστώ.
 3. melody

  Πρόβλημα με dual boot Windows 10-Debian

  Φυσικά και θα έβρισκα ανοιχτό θέμα για το πρόβλημά μου. Έχω φάει μια πίκρα αυτές τις μέρες, μετά από 2 χρόνια με εγκατεστημένο Ubuntu. Υπόψιν, ότι είμαι παλιός στο χώρο και αναγκαστικά γνώστης (αλλά όχι σε βάθος) του linux, μιας και το χρησιμοποιώ στον webserver μου από το 2001. Αλλά σίγουρα όχι ο ειδικός! Λοιπόν, 2 χρόνια στημένο dual-boot με Windows 10 & Ubuntu 18.04. Όλα καλά, υποδειγματικά καλά. Τα Windows μη ρωτάτε γιατί τα κρατάω, διότι υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που χρειάζομαι που δεν υπάρχουν ή δεν συνεργάστηκαν καλά με το Wine. Όλα καλά μέχρι προχθές που αποφάσισα να αλλάξω τον SSD Samsung EVO750 σε Samsung EVO860. Έβαλα τον νέο δίσκο, πέρασα τα Win10, αφήνοντας 250GB partition για το Linux. Εγκατάσταση του Ubuntu, παραμετροποίηση και εγκατάσταση όσων χρειάζομαι για τη δουλειά μου (και το τονίζω για τη δουλειά μου). 24 ώρες όλα καλά. Και τότε ένοιωσα ότι ήρθε η ώρα να πάρω backup τα αρχεία που είχα στον παλιό δίσκο. ΔΕΝ τον έβαλα με usb/εξωτερικό, αλλά έβγαλα τον νέο και τον έβαλα μέσα στο laptop (ευτυχώς γιατί έτσι βρέθηκε το πρόβλημα που θα αναφέρω). Βάζω τον παλιό και bootάρει Windows10 χωρίς το grub menu. Πρώτο σοκ. Επανεκκίνηση, δοκιμές, τίποτε. To partition του linux εκεί (sda6) αλλά το grub πουθενά. Και τότε τρώω το φρίκη και βάζω τον νέο δίσκο (24ώρες λειτουργικό). ΠΟΥΘΕΝΑ το grub, εκκίνηση μόνο windows. Η λογική λέει ότι δεν είναι στανταρ έτσι τα πράγματα. Η δική μου λογική λέει ότι το Tosbiba C55 που κάπου στην αφαίρεση του δίσκου (ή την εισαγωγή άλλου) μπερδεύεται ή χάνει κάτι. Και ρωτάω ο αδαής, συμβαίνει συχνά αυτό, το έχετε ξαναδεί; Φταίει πράγματι ο κατασκευαστής (Toshiba) ή κάτι άλλο; Εν το μεταξύ, έχουν γίνει όλες οι αναβαθμίσεις windows μέχρι το 1903 χωρίς πρόβλημα. Απογοητεύτηκα... Θα χρειαστεί (λέω εγώ) να βάλω ένα δίσκο, μια δοκιμή, μια βλακεία. Θα πρέπει κάθε φορά να πρέπει να επαναφέρω (manual ή με εργαλεία) το grub menu? Κάνω κάτι λάθος στην αρχική εγκατάσταση;
 4. melody

  Scrabble στο Artinoi.gr

  40 μέρες και 3000 γραμμές κώδικα. Άξιζε η κάθε γραμμή, το κάθε ξενύχτι... Για 1 ή και 2 παίχτες (λογικό ότι έχει ενδιαφέρον μόνο για 2 παίχτες), δυνατότητα (πλέον) να παίζεις χωρίς εγγραφή, ΟΛΟΙ οι κανόνες, 750.000 λέξεις στο λεξικό για έλεγχο, 100% multiplayer, ακύρωση λέξης (δικής σου ή του αντιπάλου) και chat 1:1 σε κάθε παρτίδα. Το βασικό συστατικό όμως, είναι οι παίχτες, εσείς... Σας περιμένουμε... http://www.artinoi.gr/ http://www.artinoi.gr/cgi-bin/forumV2/scrabble.pl Είναι το 4ο παιχνίδι του Artinoi.gr, μετά το Σταυρόλεξο & ΛΕΥΚΟ Σταυρόλεξο (που μονοπωλούν την κίνηση μας) και το Sudoku.
 5. melody

  400 online Σταυρόλεξα

  10 χρόνια και 400 σταυρόλεξα μετά. Εδώ είχα κάνει την πρώτη παρουσίαση και είχα ακούσει τα πρώτα σχόλια και διορθώσεις. http://crossword.artinoi.gr/ 400 Σταυρόλεξα μετά, με αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας θα πρέπει να παραδεχτώ, αν και για τους φανατικούς του Artinoi.gr ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι ποτέ αρκετός. Και συνεχίζουμε...
 6. Νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις γραμμές του ΟΤΕ προς Αμερική. Ενώ από Ελλάδα ακούω ραδιόφωνα κανονικά και συνδέομαι χωρίς πρόβλημα σε οποιαδήποτε σελίδα, σε sites που φιλοξενούνται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα προβλήματα είναι μεγάλα. Παράδειγμα, κατέβασα αρχείο 500KB σε πάνω από 1 λεπτό!!! Δεν είναι πρόβλημα της γραμμής μου αλλά γενικό, τουλάχιστον στην Άρτα. Οι άλλοι πάροχοι δουλεύουν 100%. 3 γραμμές που δοκίμασα ΟΤΕ (2 ISDN και 1 PSTN) έχουν σοβαρό πρόβλημα.
 7. Καλησπέρα. Προσπαθώ να κάνω το Archos μου (79 Xenon) να παίξει live streaming από τη σελίδα μας και μου κάνει "νερά", Δεν συνδέεται στον shoutcast server, ή ξεκινάει μόνο του μετά από 2-3 λεπτά χωρίς λόγο. Το κάνει και με wifi και με 3g. Η ίδια σελίδα παίζει σε μια μεγάλη γκάμα άλλων κινητών/tablets. ΟΚ, δεν έχω πρόσβαση σε όλα τα μοντέλα, αλλά σε όσα δοκίμασα (ακόμη και ipad) παίζει κανονικά. Έχω δοκιμάσει 2-3 html5 players (με προσθήκη flash παίζει, αλλά αυτό πάω να αποφύγω). Όποιος θέλει ας δοκιμάσει και να μου πει και αν κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα, ή το έλυσε ας βοηθήσει. http://live.artinoi.gr/ και ένας άλλος player http://live.artinoi.gr/pad.html Αλέξης
 8. melody

  Domnas BadArt

  Της γυναίκας μου
 9. melody

  Domnas BadArt

  "Είμαι μία αντικοινωνική καλλιτέχνης με έντονη ανάγκη να εκφράσω τον εαυτό μου. Παρ 'όλα αυτά, έχω τη ματαιοδοξία να θέλω να εκθέσω τα έργα μου. Αν όχι σε πολυσύχναστες και κοσμικές αίθουσες, τουλάχιστον εδώ. Πιστεύω ότι ίσως η τέχνη μου εκφράζει κάποιους ανθρώπους... Αυτό είναι ο σκοπός αυτής της ιστοσελίδας" http://www.domnasbadart.gr/
 10. melody

  Τέλος εποχής για το Winamp

  Πλάκα κάνετε;;; Το βάζω ακόμη, μέχρι τα windows 8.1!!! Τα mp3 τα έχω ΠΑΝΤΑ συνδεδεμένα με το winamp, ενώ έχω και την παλιά έκδοση (winamp281_lite) για "γρήγορα"!! Μην ξεχνάτε και κάτι άλλο, όλο το wer-radio εξαπλώθηκε λόγω του winamp. Τα περισσότερα ραδιόφωνα ακόμη στριμάρουν με το winamp/shoutcast.
 11. Το avast μου το έσβησε και μένα. Στο dell μου έχω άλλο πρόβλημα. Από τα 16" που έκανε η εκκίνηση πήγε στα 40"!!!! Και εδώ είναι και το πιο περίεργο. Με μπαταρία ξεκινάει στα 16", με το ρεύμα στα "40 !!!!!!!
 12. Διαβάζω και διαβάζω σχόλια εδώ και καιρό. Κυρίως αρνητικά για τα win8. Για την ταχύτητα ενδιαφέρεται κανείς; Γιατί τα windows 8 είναι ΟΤΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ είχα ποτέ. Το dell μου του 2009 (xps 1330) πήρε τα πάνω του (σε σχέση με τα 7 που ήταν ήδη γρήγορο). 14" boot και άμεσος τερματισμός. Είχα πλήρη συμβατότητα σε προγράμματα που στα 7 μου έκαναν νερά! Δεν με πείραξε ποτέ το modern UI, απλά γύριζα σε desktop. ΠΩΣ ΟΜΩΣ;;; Πατώντας το chrome ή ότι άλλο ήθελα να ξεκινήσω. Αφού εκκινώντας κάποιο πρόγραμμα ήθελα (εκτός από τις περιπτώσεις που ήθελα κάποιο file transfer ή κάτι αποκλειστικά σε desktop). Ξεκινάω λοιπόν τα win8 (επαναλαμβάνω σε 14" μαζί με το boot της dell) και τρέχω το πρόγραμμα μου. Έχω γυρίσει ήδη σε desktop και αν θέλω συνεχίζω εκεί. Αυτό που έβγαλα αμέσως ήταν τα viewers της microsoft που ήταν τραγικά. Εκεί θα ομολογήσω ότι δεν σκέφτηκαν καθόλου την ευχρηστία. Αλλά: Δεν θα έβγαζα τα 8 πλέον. Γρήγορα και σταθερά! Και με 30€ ήταν τα πρώτα windows που αγόρασα!
 13. melody

  Δωρο για γαμο

  Μια ιδεά για δώρα θα σας δώσει και το site που έφτιαξα για μια φίλη μου στην Άρτα... http://www.iliaxtida-creations.gr Έχει 1000+ καλούδια και ΟΛΑ χειροποίητα.
 14. Στην Άρτα δίνουμε 25-28 Μαϊού.
 15. Το Dexa-Rhinaspray είναι θαυματουργό, αλλά ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ σπρέι. Το έπαιρνα πέρυσι για 2-3 μήνες (λόγω δουλειάς κάθε πρωί) και τον Ιούνιο άρχισε να μου ματώνει η μύτη, συνεχώς. Είδα και έπαθα. Συν ότι η κορτιζόνη που πήρα ΣΙΓΟΥΡΑ μου έκανε ζημιά. Παλιά, έπαιρνα Clarytin-D, αλλο κακό φάρμακο. Μου διέλυσε τον οργανισμό. Τελικά βρήκα την υγεια μου με τα Aerius. Παίρνεις ένα τη μέρα και ηρεμείς. ΟΚ, δεν κρατάει 24 ώρες, αλλά κάνει δουλειά. Emadine κολλύριο για τα μάτια και ορό για τη μύτη Fisiomer (με θαλασσινό νερό). Πίκρα οι Ανοιξιάτικες αλλεργίες πάντως!
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.