Προς το περιεχόμενο

paredwse

Super Moderators
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  14.935
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

  2
 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

6.137 Excellent

12 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ paredwse

 • Κατάταξη
  Super Moderator

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

 • Website URL
  http://www.insomnia.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Ραφήνα

ΑΛΛΑ

 • Βιογραφικό
  Γεννήθηκε στην Αθήνα. H Αθήνα ακόμη ζητάει συγγνώμη.
 • Τοποθεσία
  Ραφήνα
 • Ενδιαφέροντα
  Σταύρωση
 • Απασχόληση
  Υποψήφιος διδάκτωρ δικτάκτωρ

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

61.226 προβολές προφίλ
 1. Τέλεια, ευχαριστώ πολύ. Αυτή την άποψη είχα και εγώ, ευχαριστώ για την επιβεβαίωση.
 2. Εμένα το ερώτημα μου προς λογιστές/γνώστες είναι το εξής: Πραγματικά περιστατικά: Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και υπάγομαι σε πλήρες καθεστώς ΦΠΑ. Επιθυμώ να αγοράσω με τιμολόγιο ένα από τα αντικείμενα που αναφέρονται στο άρθρο 39α Κώδικα ΦΠΑ για την εργασία μου. Ερώτημα: Το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να μου εκδώσει αποφορολογημένο τιμολόγιο ή μπορεί να μου εκδώσει "κανονικό" τιμολόγιο και να κάνω εγώ στο τέλος του τριμήνου συμψηφισμό του ΦΠΑ με τις εισροές/εκροές μου; Ευχαριστώ.
 3. Ακριβώς τους ίδιους έχω βάλει τόσο στο παλιό μου σπίτι πριν 3-4 χρόνια όσο και στο καινούργιο μου φέτος. Απόλυτα ευχαριστημένος, στην χαμηλή και στη μεσαία σκάλα είναι σχεδόν αθόρυβοι και κάνουν εξαιρετική δουλειά. Πραγματικά, αξίζουν τα λεφτά τους μέχρι τελευταίο σεντ.
 4. 1. Από τη στιγμή που οποιοσδήποτε εξυπηρετεί κοινό στους χώρους που αναφέρονται στην απόφαση του Υφυπουργείου, είτε είναι ιδιοκτήτης είτε είναι υπάλληλος, είναι υπόχρεος. Δεν χρειάζεται να γίνει διαχωρισμός, είναι αδιάφορη η ιδιοκτησιακή/υπαλληλική σχέση. 2. Δεν χρειάζεται τίποτα να ενσωματωθεί σε νόμο, υπάρχουν και οι υπουργικές αποφάσεις . Δεν είναι νόμοι.
 5. Ούτε αυτό εξετάζεται δυστυχώς, ισχύει η κλασική "ελληνική πιστοποίηση γνώσεων": ό,τι δηλώσεις είσαι. Αν ο δικηγόρος δηλώσει (και βεβαιώνει κάτω από κάθε μετάφραση) ότι γνωρίζει επαρκώς τα Σουαχίλι, κανείς δεν ελέγχει αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που βεβαιώνεται από το δικηγόρο, αυτός έχει και την ευθύνη της δήλωσης - και της ακρίβειας της μετάφρασης φυσικά.
 6. Δεν υπάρχει περίπτωση να γράψει ο δικηγόρος ότι κατέχει τίτλο, αυτό δεν προβλέπεται από πουθενά. Αυτό που προβλέπεται είναι μια βεβαίωση του δικηγόρου ότι έχει επαρκή γνώση της γλώσσας από και προς την οποία μετέφρασε. Τίποτε άλλο. Αυτό που περιέγραψες δηλαδή «[...] να εχει απαραιτητα επαρκεια C2 ο δικηγορος [...]» δεν ισχύει.
 7. Πού ακριβώς ορίζεται τι επάρκεια πρέπει να έχει ο μεταφράζων δικηγόρος; Το μόνο που έχω υπ' όψιν μου είναι το άρθρο 36§2 εδ. δ' του ν. 4194/2013. Γνωρίζεις κάποια άλλη σχετική διάταξη;
 8. Τα ΚΕΠ δεν επικυρώνουν ιδιωτικά έγγραφα.
 9. «Πες ότι δεν δίνει» έγραψες - για κάτι που έχει δηλωθεί ΕΞ ΑΡΧΗΣ ότι θα δοθεί. Τώρα ποιος πρέπει να ψάχνει για παρωπίδες;
 10. paredwse

  Sir Ian Holm (1931 - 2020)

  Αντίο και ευχαριστούμε!
 11. Σε iPhone X με iOS 13.5.1 κατεβαίνει και εγκαθίσταται χωρίς κανένα πρόβλημα.
 12. Αν διάβαζες το άρθρο πριν, ως συνήθως για θέματα Apple, "κράξεις", ίσως αντιλαμβανόσουν: Αλλά μπα, πού τέτοια τύχη...
 13. Αυτό νομίζω κι εγώ, δεν πρόκειται για iMac, είναι το εικονίδιο από την εφαρμογή Keynote:
 14. Το Mac Pro και η Pro Display XDR παρουσιάστηκαν στο WWDC 2019. To ηχείο HomePod και το iMac Pro παρουσιάστηκαν στο WWDC 2017 Τα Mac Pro, AirPort Time Capsule, AirPort Extreme και MacBook Air ανακοινώθηκαν στο WWDC 2013 To iPhone 3GS παρουσιάστηκε στο WWDC 2009
 15. Η διαθήκη κατατίθεται για δημοσίευση στο Ειρηνοδικείο της τελευταίας κατοικίας του θανόντα και δημοσιεύεται σχετικά γρήγορα (εντός 30 ημερών συνήθως). Ο Δήμος και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δημοσίευση της διαθήκης. Αυτό που πιθανόν να έγινε είναι να μην υπογράφηκε εντός εξαμήνου η αποδοχή της κληρονομιάς σε συμβολαιογράφο.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.