Προς το περιεχόμενο

georgeadams

Moderators
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  7.387
 • ΜΕΛΟΣ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από georgeadams

 1. Όταν λες "αεροπορικά knobs", τί ακριβώς εννοείς;
 2. Μία ίδια (RepRapDiscount Full Graphic Smart Controller) έχω πάνω στην SKR 1.3 και δουλεύει μια χαρά. Εννοείται πως πρέπει να την ορίσεις στο αρχείο με τις ρυθμίσεις του Marlin.
 3. Προσοχή στο συνδυασμό γυαλί & PETG. Μου έχει μείνει κομμάτι από το γυάλινο bed πάνω στο PETG! Αν δεν μιλάμε για γυαλί με κάποια επίστρωση (πχ ultrabase), πάντα να βάζετε κάτι πάνω στο γυαλί (πχ uhu stick, lack, αραιωμένη ατλακολ, κλπ) γιατί αλλιώς το PETG υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κολλήσει μόνιμα!
 4. Μέτρησες τα 2cm του κύβου αλλά δεν μπορείς να μετρήσεις 10cm νήματος για steps calibration ? μέτρησε 1 κομμάτι χαρτί στα 2cm όπως μέτρησες τον κύβο και βάλε το επί πέντε 😏
 5. Έχεις 2 smooth rods για τον άξονα X και 2 για τον άξονα Y. Τα δύο του X είναι απόλυτα παράλληλα μεταξύ τους; Τα δύο του Y? Τα Igus έχουν πολύ μικρότερες ανοχές από τα παραδοσιακά bearings οπότε αν τα 2 rod του άξονα δεν είναι απολύτως παράλληλα, έχουν πρόβλημα (αντίσταση στην κίνηση).
 6. Επειδή δεν κατάλαβα καλά, το hot end πριν τον 40ρη τί είχε? Μήπως μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία της κεφαλής να καταλάβουμε καλύτερα?
 7. Εγώ πείστηκα για την αξία του όταν είδα να το χρησιμοποιεί (κατά τα άλλα άσχετος με πληροφορική) χρήστης, για να κάνει live μάθημα σε 28 (εξίσου άσχετους με πληροφορική) μαθητές 5ης δημοτικού και να τους βάζει και να διορθώνει homework.
 8. Μην ξεχνάς πως είναι βασισμένη σε βιβλία. Και το 4ο βιβλίο είναι όντως από τα λιγότερο ενδιαφέροντα της σειράς. Γι' αυτό έβαλαν και στοιχεία από το επόμενο βιβλίο. Αν ακολουθούσε αυστηρά το 4ο βιβλίο θα έδιχνε μόνο τον Ίλους...
 9. Δεν ξέρω που μπορείς να το δώσεις για εκτύπωση αλλά, λόγω θερμοκρασίας, καλό είναι να μην χρησιμοποιηθεί PLA ως υλικό αλλά PETG ή ABS που αντέχουν καλύτερα.
 10. Κάνε ένα restore default settings (εντολή M502 ή με τα κουμπάκια στο μενού)
 11. Τα χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά από τον Μάιο του 19 και μου έχουν κάνει το πρόβλημα μόνο 2-3 φορές. Τα χρησιμοποιώ με ένα Redmi Note 7. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το GPS ανοιχτό και έχω τα data ανοιχτά μονίμως, και παράλληλα συνδεδεμένο και ένα Mi Band 4. Η εμβέλεια τους είναι περίπου 5-6 μέτρα (ανάλογα τα ενδιάμεσα εμπόδια). Εξαίρεση αποτελεί όταν ακούω μουσική περιμένοντας να ζεσταθεί το φαγητό μπροστά από το φούρνο μικροκυμμάτων. Εκεί το σήμα του bluetooth χάνεται τελείως! 😉
 12. georgeadams

  Σωστο Ραδιοφωνο

  1 DIN -> 5cm ύψος 2 DIN -> 10cm ύψος https://en.wikipedia.org/wiki/ISO_7736
 13. ΑΝΑΩΟΞ*VIΔΕΟ* και 2.99 € το μήνα παραπέμπουν σε συνδρομή στο AMAZON Prime VIDEO
 14. Χρειάζεσαι έναν Print Server (πχ https://www.skroutz.gr/c/727/print-servers.html) αλλά κατά πάσα πιθανότητα δε θα δουλέψει και το scanner με αυτόν τον τρόπο.
 15. Πέρα από τις υπόλοιπες - λογικές - ενστάσεις των προηγουμένων: Απορώ πως θα βρεις δικηγόρο να κυνηγήσει ταυτόχρονα ένα απατεώνα στις Φιλιππίνες και μια εταιρία (Steam) με έδρα την Αμερική (?). Σε ποιό ακριβώς δικαστήριο θα εκδικαστεί;
 16. georgeadams

  SwitchResX

  Πήγαινε στο https://support.apple.com/specs/macnotebooks και βρες το ακριβές μοντέλο. Εκεί, στην κατηγορία "Video Support" μπορείς να δεις τί αναλύσεις υποστηρίζει το συγκεκριμένο μοντέλο.
 17. georgeadams

  Καλό μέλι

  Τί θα πρέπει να καταλάβει κανείς από το χρώμα?
 18. Αυτό που προσπαθεί να σου πει ο @chessplayer-alexis είναι πως με 1 GB RAM και 2-3 εφαρμογές ταυτόχρονα θα γονατίσει (πχ ράδιο ή MP3 ταυτόχρονα με την πλοήγηση).
 19. Σύμφωνα με το google και τη wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_exchange_market https://el.wikipedia.org/wiki/Αγορά_συναλλάγματος Αν κατάλαβα καλά, ουσιαστικά είναι σαν το χρηματιστήριο αλλά αντί για μετοχές αγοράζεις και πουλάς συνάλλαγμα.
 20. georgeadams

  IPAD 2 ΕΙΠΣΚΕΥΗ ΑΞΙΖΕΙ;

  Έχεις δει πως αλλάζει η οθόνη στο iPad 2? Δεν είναι και το πιό εύκολο πράγμα:
 21. Γράψε στο skroutz το όνομα του εκτυπωτή και δίπλα του τη λέξη toner (πχ "HP LaserJet Pro M15a toner"). Αν η αναζήτηση σου βγάλει αποτελέσματα στην κατηγορία "Συμβατά & Ανακατασκευασμένα Toner, Drums Εκτυπωτών" τότε, προφανώς δεν έχεις πρόβλημα.
 22. Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω πως με nvidia είναι πάρα πολύ πιθανό να έχεις πρόβλημα.
 23. Δοκίμασε και με κάποιον άλλο editor. Πχ, το BBedit.
 24. georgeadams

  Αρχη Hackintosh

  Mac OS X σε non-apple υπολογιστές
 25. georgeadams

  Good Omens (2019)

  Εγώ για κάποιο περίεργο λόγο σκέφτηκα πως το "υφαντόκοσμος" μπορεί να ήταν η (ατυχής) μετάφραση στα Ελληνικά του The Carpet People κι έτσι δεν παραξενεύτηκα και τόσο. EDIT: Μόλις βρήκα πως μετέφρασαν τελικά το Carpet People στα ελληνικά: "Χαλιμάντζαροι". Έχει μια λογική αλλά κάπως δεν μου κάθεται καλά.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.