Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

moumos

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  345
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από moumos

 1. moumos

  Srihome αδυναμία σύνδεσης

  Έχω αγοράσει την ίδια κάμερα ακριβώς, την είχα χρησιμοποιήσει για κάποιο διάστημα κ τώρα που προσπαθώ να την επανασυνδέσω κ βγάζει κ σε μένα ακριβώς το ίδιο μήνυμα. Θα παιδευτώ πάλι το απόγευμα μήπως κ βγάλω άκρη. Στα παλαιότερα μοντέλα, είχε την επιλογή για σύνδεση μέσω hotspot δηλαδή σύνδεση με το wifi της κάμερας κ έπειτα σύνδεση στο τοπικό δίκτυο. Εδώ δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα όμως παρα μόνο την απευθείας σύνδεση με wifi που οδηγεί τελικά στο σφάλμα που ανέφερες.
 2. Τελικά κατάφερες να λύσεις το πρόβλημα της σύνδεσης? Οι παλαιότερες κάμερες dlink είναι μαρτύριο για να συνδεθούν...
 3. Εφαγά βραδιάτικα 2-3 περιποιημένα BSOD και στάνιαρα. 😖 ΕΔΙΤ: Την επόμενη μέρα ξανάκανε bsod και χρειάστηκε επίσης να απεγκαταστήσω τους drivers της AMD και να τους ξαναπεράσω για να στρώσει.
 4. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Επομένως: 1) τροφοδοτικό θα κατέβω στο cx450 2) μητρική? H410 asus prime 3) Αν είναι να κατέβω κ στην ram σε 8gb να συμμαζευτεί αν είναι ή θα ζορίζεται? 4) Case innovator J3 συνολο πάει στα 550 ευρώ.
 5. Μάλλον θα πάω σε αυτή τη σύνθεση από το e shop. Θα ανέβει λίγο το μπάτζετ αλλά τουλάχιστον έχει δυνατότητα δόσεων,. Πριν ολοκληρώσω την παραγγελία, κάποια παρατήρηση για κάποια αλλαγή?
 6. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Στον παλιό υπολογιστή που επανάφερα στη ζωή (το σύστημα με τον athlon 64 στην υπογραφή) είχα περάσει τα 10 και όλα δούλευαν μια χαρά. Πριν από 10-15 μέρες περίπου άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους οι bsod με την αιτιολογία ATTEMPTED WRITE TO READONLY MEMORY. Έκλεινε ο υπολογιστής, έκανε επανεκκίνηση και συνέχιζε να δουλεύει κανονικά. Τις τελευταίες μέρες τα bsod είναι απανωτά κ με διάφορες πλέον αιτιολογίες. Αφαίρεσα τις ram, έκανα έλεγχο μέσω windows στην memory αλλά κανένα αποτέλεσμα. Πήγα να κάνω καθαρή εγκατάσταση τα 10 από το στικάκι iso και στα μισά μου έβγαλε το μηνυμα 0x80070570 missing or corrupt files. Ο ssd που χρησιμοποιώ είναι ένας crucial bx500 αγορασμένος πριν από 2 μήνες. Επειδή τα νεύρα μου έχουν σπάσει και δεν βρήκα κάποιο σχετικό thread μήπως μπορείτε να με καθοδηγήσετε??? edit: Ξαναπέρασα το iso στο στικάκι και έκανα εγκατάσταση. Αρχικά όλα δούλευαν σούπερ και μετά από καμιά ώρα έσκασε πάλι μύτη η μπλε οθόνη με το γνωστό μήνυμα "ATTEMPTED WRITE TO READONLY MEMORY". Εκτελεσα την εντολή ελέγχουν μνήμης των windows και δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα. Κ από εκεί κ πέρα άρχισαν να σκάνε σωρηδόν οι μπλε οθόνες. "Kernel ...." "Page fauly in nonpaged area" "System service exemption" Πλέον σηκώνω τα χέρα ψηλα. Απλα το καταχωρώ για μελλοντική αναζήτηση.
 7. Μάλλον για εδώ είμαστε. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. 👍
 8. Τελικά θα πάω σε αυτή τη σύνθεση: 1) ram G SKILL AEGIS 16gb ddr4-3200 2) cpu: i3 10100f 3) psu: cv450 4) mobo: AsRock B460M PRO4 5) memory: Western Digital NVMe 250 gb 6) Gpu: Μια 1030 για να έχω την έξοδο με DVI για να συνδεθεί η οθόνη. 7) Case: Κάτι απλό AeroCool Νομίζω είναι μέσα στα όρια που έθεσα και θα ψιλοσηκώνει κανένα παιχνίδι στα low έστω στα 50-55 fps.
 9. Εκανα εντιτ το ποσό μέχρι τα 400 ευρώ. Σκεφτόμουν μία σύνθεση με: 1) i3 10105 2) 8 gb ram αρχικά 3) μητρική Β460 4) τροφοδοτικό σαν αυτό που έχω ήδη: cx450 5) ένα απλό κουτί δεν θα σηκώνει κανένα fortnite για να παίζουν που κ που τα πιτσιρίκια έστω και σε low? Στην ανάγκη το στήνω και μόνος μου αν χρειαστεί. Αργότερα ίσως βάλω καμιά φτηνή κάρτα γραφικών.
 10. Ποσό που διαθέτουμε : 350 - 450 euro. Χρήση υπολογιστή : Browsing, Youtube, Ταινίες (από παιχνίδια ίσως κανένα Rocket League & Fortnite στα medium/low γραφικά) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: - Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Πήρα πρόσφατα μια μεταχειρισμένη που βγάζει ανάλυση 2κ αλλά μόνο μέσω dvi. Επομένως είναι απαραίτητο να δίνει έξοδο dvi η μητρική ή gpu του προτεινόμενου συστήματος και να υποστηρίζει αυτή την ανάλυση. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Καλύτερα να έρθει στημένο Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Χωρίς λειτουργικό
 11. moumos

  BSOD:..και μετά τι;

  Με καθυστέρηση 2 ετών, βρήκα την ανάρτηση σου γιατί ΄έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μήπως θυμάσαι πως το αντιμετώπισες τελικά?
 12. Έχεις δίκιο. Το φοβάμαι πολύ το τροφοδοτικό. Από τα φτηνά στο Σκρουτζ έχει κάτι αξιόλογο να μπορεί να τοποθετηθεί αργότερα σε άλλο σύστημα ή είναι κ αυτά υψηλού ρίσκου;
 13. Για λόγους αρχείου θα καταχωρήσω τελικά την εξέλιξη. Χρησιμοποίησα την motherboard msi k9n v2 που είχα επίσης διαθέσιμη κ διέθετε 4 slots για την ram. Tελικά το σύστημα διαμορφώθηκε ως εξής: mobo: msi k9n v2 cpu: Athlon 64 x2 5600+ gpu: N520Gt NVidia 1gb psu: Force 400w RAM: RAM 6 gb SSD: BX500 crucial Φόρτωσα ξανά τα win 10 και το σύστημα κ πάλι σέρνονταν. Κατόπιν, πείραξα την διαχείριση ενέργειας προς το performance αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία κ κατέβασα το openhardware monitor οπου διαπίστωσα ότι ενώ gpu και ram δούλευαν στο ρελαντί, η cpu βαρούσε μόνιμα 100% usage. Τελικά το κολπάκι με τις 2 εντολές στο dos έλυσε το πρόβλημα κ το pc τα πάει περίφημα στο browsing.
 14. Νομίζω ήρθε η ώρα για το άλμα. Εκανα μια μικρή τοποθέτηση με ορίζοντα 3 μηνών.
 15. Λοιπόν παρήγγειλα μια μνήμη ακόμα με 5 ευρώ στα 2 γίγα ίδια με αυτή που φοράει και νομίζω στα 4 gb θα είναι ανεκτό. Εκανα κ τις ρυθμίσεις για το performance, πρόσθεσα κ το extension και είναι ήδη πολύ καλύτερες οι ταχύτητες. Αφού παίζει κ το among us που αρέσει στα πιτσιρίκια κ το hill climb δεν έχω παράπονο. Οτι πρέπει για την δουλειά που το ήθελα για τώρα.
 16. Βασικά έψαχνα ένα δεύτερο total basic σύστημα για το πατρικό μου για τα πιτσιρίκια όταν πηγαίνουν εκεί και πρόσφατα είχα ρωτήσει αν άξιζε να αναστήσω τον υπολογιστή που είχα εκεί, έναν multirama με pentium 4. Αλλά τελικά βρήκα αφημένα στα δρόμο 3 pc towers κ είπα να δώ αν δουλεύουν κ όντως είναι λειτουργικά τα 2.
 17. Για να μην ανοίγω νέο θέμα ανασύρω από την λήθη το παρόν θέμα. Εχω ένα παλιό σύστημα με τα εξής στοιχεία: mobo: Asus M2A74-AM SE cpu: Athlon 64 x2 5600+ gpu: N510Gt NVidia psu: HP 300w RAM: RAM KINGSTON KVR667D2N5/2G 2GB PC5300 667MHZ SSD: BX500 crucial Tου έχω περάσει τα windows 10 και δουλεύει αξιοπρεπέστατα για απλό browsing αλλα τραβάει ζορι στα βιντεάκια. Το μόνο παράπονο είναι ότι δεν μπορώ να προσθέσω δεύτερη μνήμη παρόλο που έχω ένα ντιμακι της ίδιας εταιρίας απλά διαφορετικής χωρητικότητας στο 1 gb. Κολλάει στο bios και δεν μπορώ να μπω ούτε εκεί. Οταν το αφαιρω κάνει εκκίνηση κανονικά. Βλέποντας το manual της μητρικής δείχνει ότι σηκώνει έως 8 γίγα στα 2 σλοτς. Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα θα ήταν καλοδεχούμενη. Σκέφτηκα να αγοράσω αυτές τις μνήμες που φαίνονται να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά από το eshop αλλά κολλάω μην τελικά κάνω μια τρύπα στο νερό. https://www.e-shop.gr/ram-mushkin-996558-4gb-2x2gb-ddr2-pc2-6400-800mhz-dual-channel-kit-p-PER.553452 Ιδού κ το manual της μητρικής: https://www.manualslib.com/manual/428844/Asus-M2a74-Am-Se.html?page=12#manual
 18. Κάποια στιγμή το hardware θα αλλάξει κ τα υπάρχοντα συστήματα θα γίνουν ακόμη πιο φορητά και προφανώς wearable. Καλοδεχούμενα!!!!!
 19. Θα ήταν τρομερό επίτευγμα η ψηφιοποίηση των δεδομένων του εγκεφάλου. Λόγω της πρόσφατης απώλειας της γιαγιάς μου, επισκέφτομαι συχνά τα κοιμητήρια και παρατηρώντας τους τάφους αναρωτιέμαι πόση γνώση χάνεται με τον θάνατο των ανθρώπων. Αν ποτέ στο μέλλον καταφέρει η ανθρωπότητα κάτι τέτοιο, θα είναι συγκρίσιμο με την ανακάλυψη της αρχαίας βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.
 20. Αχ τι ωραία όλα αυτά βρε... Υποκρισία στο φουλ και οι χειροκροτητές τους σε έκσταση. Γιατί οι καλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν πρότζεκτ για μια πραγματικά αποκλεισμένη κοινωνική ομάδα, η οποία ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας βρίσκεται ακόμα στο περιθώριο? Μιλώ για τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Ηδη αφορά 1 στα 100 παιδιά στην Ελλάδα (ακόμα πιο αυξημένο στα αγόρια) ενώ στην Αμερική το ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο. Θεωρούν ότι αυτό το κομμάτι της κοινωνίας δεν έχει προοπτικές εξέλιξης? Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου κυριολεκτίκά.
 21. Θα χρειαστώ ένα δεύτερο σύστημα και προσπαθώ να επιλέξω την βέλτιστη λυση απο θέμα vfm. Ο δεινόσαυρος που έχω με τον pentium 4 δεν πρόκειται να ανταπεξέλθει ούτε στα βασικά, το λάπτοπ τα 'παιξε οριστικά και πρέπει μέχρι το Πάσχα έστω να βρω κάποια λύση. Δεν πιστεύω μέχρι τότε οι τιμές να προσγειωθούν σε φυσιολογικά επίπεδα. Ψυκτρα έχω την gammaxx και έριξε τις θερμοκρασίες σε τρομερό βαθμό. Η μητρική δεν σηκώνει 4 μνήμες σε μεγαλύτερο χρονισμό.
 22. Καλησπέρα, θα ήθελα τις συμβουλές σας για να υλοποιήσω την εξής σκέψη μου. Εχω το σύστημα της υπογραφής που αποτελείται από: cpu: Ryzen 2400g psu: cx corsair 450w gpu: RX 580 pulse 4 gb ram: 4x4 gb mobo: AsRock 450 fatal1ty ssd: PNY 240 gb Σκεφτόμουν να κάνω μια αλλαγή του επεξεργαστή σε 2600 (ή 3600?), τις Ram σε 2 x 8 gb( γιατί μου ρίχνει τον χρονισμό στα 2133) και ίσως το τροφοδοτικό. σε 550 - 600 w. Με τα κομμάτια που θα αφαιρούσα έλεγα να στήσω ένα δεύτερο σύστημα αγοράζοντας και μια μητρική Β450 κ ένα κουτί ώστε το μπάτζετ να μην ξεφύγει παραπάνω απο 250-300 ευρώ. Αξίζει και αν ναι ποια κομμάτια προτείνετε?
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.