Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Ihavetheanswers

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  555
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

392 Excellent

Σχετικά με Ihavetheanswers

 • Κατάταξη
  Senior Member

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.155 προβολές προφίλ
 1. Λοιπόν: 17/06/2021: πρώτο email μου προς την Elpedison ... σιγή ασυρμάτου... 27 ή 28/06/2021: ερώτηση στο live chat, στο site τους. Μου αποστέλλουν εντός 24 ωρών μια φόρμα/αίτηση μέσω email να συμπληρώσω και να υπογράψω (με το IBAN μου κλπ) 05/07/2021: τους στέλνω συμπληρωμένη την αίτηση 09/07/2021: εμφανίστηκε το ποσό στον λογαριασμό μου
 2. Είναι διαφορετικό από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο αλλά γενικά έχω την εντύπωση ότι κυμαίνονται από 200-250€/μήνα. 100€/μήνα δεν θέλω να το αποκλείσω αλλά όντως είναι λίγο ακραίο. Edit: ρώτα το γραφείο πρακτικής ναι, εγώ το ξέρω γιατί έχω ρωτήσει άτομα που έχουν κάνει την πρακτική στο δικό μου πανεπιστήμιο (Θεσσαλονίκη) αλλά έχω διαβάσει και οδηγούς πρακτικής άλλων πανεπιστημίων (πχ Κρήτη)
 3. Αρχικά για τον λόγο που λες και εσύ, μηδενικός έλεγχος πάνω στην επιχείρηση, θα απέφευγα την επένδυση στον Άγιο Δομίνικο. Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά την δεκαετία του '90 και '00 που δεν ήταν τόσο διαδεδομένες οι κάμερες αλλά και το 2021 σε απομακρυσμένα σημεία επιχειρήσεων χωρίς έλεγχο ξέρω περιπτώσεις από φίλους και οικογένεια που γίνεται "πανηγύρι" εις βάρος της επιχείρησης. Η καφετέρια αν δεν έχεις μεράκι να την τρέξεις φουλ ταιμ πρέπει τουλάχιστον να βρεις άτομα με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις στο θέμα να σε βοηθήσουν (σε θέση ευθύνης δηλαδή) αλλιώς υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πάε
 4. Τα μαθηματικά του ΕΠΑΛ είναι εύκολα (σε σχέση με του Γενικού) αλλά αργότερα υπάρχει περίπτωση να τα βρεις μπαστούνια στην σχολή με το επίπεδο που σου προσφέρει το ΕΠΑΛ. Θέλει αρκετό διάβασμα αργότερα στην σχολή ειδικά σε τμήματα Πληροφορικής, Πολυτεχνεία κλπ.
 5. Ναι ακριβώς, από έναντι. Ήρθε ο έναντι πχ 80€, τα ρούφηξαν, έκανα αίτηση διακοπής, μέτρησε ο ΔΕΔΔΗΕ το ρολόι και έκλεισε την παροχή, βγήκε ο τελικός 40€ μείον τα 80€ που είχα πληρώσει = -40€
 6. Πριν 4-5 χρόνια. 😅 Ουσιαστικά είχα κοιτάξει και εγώ στο site της αστυνομίας. Πληρώνεις τα δύο παράβολα περίπου 17 ευρώ, παίρνεις την παλιά άδεια κυκλοφορίας μαζί σου και το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχεις κάνει με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και τα πας στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί θα σε ρωτήσουν κάποια στοιχεία σου και θα συμπληρώσεις ίσως κάποια φόρμα.
 7. Μάλιστα, ευχαριστώ! Αυτό τον μήνα εκδόθηκε, δεν έχει "λήξει" ακόμα. Ενδιαφέρον, σε κάθε περίπτωση πολλοί (και εγώ) δεν δώσαμε καθόλου εγγύηση λόγω ενεργοποίησης πάγιας εντολής.
 8. Έχετε κάποια εμπειρία από πιστωτικό τελικό λογαριασμό Elpedison; Σας επέστρεψαν χρήματα ή σας είπαν όταν και... αν κάνετε πάλι σύμβαση θα αφαιρεθούν από τον λογαριασμό σας; For the record τους έχω στείλει email με αυτή την ερώτηση και θα σας ενημερώσω όταν μου απαντήσουν.
 9. Ούτε τα ναρκωτικά και το αλκοόλ δεν έχουμε καταφέρει να απαγορεύσουμε. Θα απαγορεύσουμε κάτι που δεν έχει καν φυσική υπόσταση;; (ή έστω το hardware βρίσκεται διασκορπισμένο σε υπόγεια σε ολόκληρο τον κόσμο).
 10. Αν μου επιτρέπεται να το σχολιάσω, έχω την εντύπωση ότι έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό γιατρών ανά 1000 κατοίκους στην Ευρώπη. Επίσης αρκετοί γιατροί φεύγουν για εργασία στο εξωτερικό. Βέβαια από την άλλη είμαστε και μια από τις πιο γηρασμένες χώρες της ΕΕ. Ίσως κάποιες ειδικότητες να είναι κορεσμένες ενώ άλλες όχι. Πάντως χαμένος δεν νομίζω να βγει κάποιος αν του αρέσει το επάγγελμα.
 11. Ναι έχει φτάσει το 5% τώρα. Δεν σώζεται η κατάσταση με αυτό βέβαια, αλλά είναι ένα κίνητρο να επενδύσεις στην εγχώρια αγορά. Έστω σε αυτές τις 4-5 εταιρίες που μπορούν να έχουν μια αναπτυξιακή προοπτική ή είναι εξαγωγικές κλπ.
 12. Τα πτυχία σίγουρα από μόνα τους δεν σου εξασφαλίζουν κάποιο εισόδημα. Παρ' όλα αυτά αν εξετάσουμε και συγκρίνουμε την επαγγελματική αποκατάσταση, το επίπεδο ανεργίας και τα εισοδήματα των πτυχιούχων μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Σίγουρα υπάρχει πάντα ένα άτομο που πήρε πτυχίο αφρικανικών σπουδών (τυχαία το λέω) και βγάζει πολλά χρήματα κάνοντας εξαγωγές ελαιολάδου στην Νιγηρία. Αλλά για κάθε τέτοιο ταλέντο υπάρχουν και άλλοι 100 πτυχιούχοι του τμήματος που είναι άνεργοι ή εργάζονται σε σούπερ μάρκετ. Από την άλλη υπάρχουν 100 developers που εργάζονται στον δημόσιο
 13. Πάντα υπάρχουν κάποια πλουσιόπαιδα που μπορούν να σπουδάσουν απλά από καύλα όποιο αντικείμενο θέλουν χωρίς να τους ενδιαφέρει το κόστος κλπ. Πάντως στα περισσότερα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια έχω παρατηρήσει ότι τα αντικείμενα σπουδών είναι πολύ πιο συνδεδεμένα με την πραγματική οικονομία. Δηλαδή θα δεις πολλά bachelor's ναυτιλιακών, τουρισμού, πληροφορικής κλπ και όχι πολλά τμήματα θεωρητικών σπουδών ή άλλα υπερκορεσμένα αντικείμενα.
 14. Είναι παγκόσμιο το φαινόμενο. Οι περισσότερες σχολές θεωρητικής κατεύθυνσης δεν βγάζουν τα χρήματα τους. Νομίζω πως αν μιλάγαμε για μια σχολή που ζούσε αποκλειστικά από εισφορές των φοιτητών χωρίς επιδότηση από το κράτος ή επιδοτούμενα φοιτητικά δάνεια, πολύ απλά όλες αυτές οι σχολές δεν θα υπήρχαν. Πχ ένας νέος δεν θα δώσει 15.000 ευρώ σε δίδακτρα για να πάρει ένα πτυχίο ιστορίας της τέχνης και να γίνει σερβιτόρος. Αλλά με την τωρινή κατάσταση όλοι εμείς οι φορολογούμενοι τα δίνουμε και δυστυχώς ο νέος μετά γίνεται σερβιτόρος ή ντελιβεράς. Ίσως στην Ελλάδα θέλουμε 1-2 καθηγητι
 15. Εξαρτάται από την χώρα προέλευσης της εταιρίας. Σε γενικές γραμμές πάντως σε ΗΠΑ και Ελλάδα η φορολογία μερισμάτων γίνεται στην πηγή, ότι χρήματα πάρεις εσύ στα χέρια σου έχουν ήδη φορολογηθεί. Ελλάδα είναι 5% και ΗΠΑ 30%.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.