Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Directx

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  2.246
 • ΜΕΛΟΣ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

258 Excellent

Σχετικά με Directx

 • Κατάταξη
  Senior Member

Ιστοσελίδα

 • Website URL
  www.youtube.com/channel/UC0PMpU8hVoun0GvsiwrIEMA

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

7.835 προβολές προφίλ
 1. Αν δεν έχεις ικανές βάσεις στα μαθηματικά μην ασχοληθείς με την Πληροφορική του ΕΑΠ, αν αποφασίσεις να μπεις στην διαδικασία όμως, ξεκίνα με την θεματική ενότητα "ΠΛΗ12" και αν την περάσεις στο πρώτο ή .. άντε.. στο δεύτερο έτος okay αν όχι (και αφού δεν σε έχουν κάνει να αηδιάσεις την Πληροφορική ακόμα..) τότε δες κάτι άλλο είναι κρίμα να πετάς τα χρήματα σου εκεί. Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις.
 2. Πριν από δυο μέρες με δυο - τρεις γραμμές σε προέτρεψα να ψάξεις στο δίκτυο περιπτώσεις όπου το Ubuntu κατέστρεφε τα EFI (όπου EFI θεώρησε για τις ανάγκες της συζήτησης "BIOS") κάποιων Lenovo laptops. Είχα γράψει τότε τις λέξεις "υπήρχε .. υπάρχει" επειδή το bug ναι μεν είχε διορθωθεί αλλά η συμπεριφορά του EFI στον υπολογιστή σου υποδείκνυε τα συμπτώματα του συγκεκριμένου bug δηλαδή α) αδυναμία αποθήκευσης των αλλαγών στο boot sequence και β)παράξενες εγγραφές στην προβολή λίστας του boot sequence οπότε υπέθεσα ότι για κάποιον λόγο στο μηχάνημα σου το διορθωμένο πρόβλημα επανεμφανίστηκε
 3. Ψάξε για Lenovo Ubuntu UEFI BIOS damage, υπήρχε .. υπάρχει .. ζήτημα με το Ubuntu & Lenovo BIOS/UEFI. Καλή τύχη.
 4. Έναν απλό (lean) LOGO Interpreter (σε C++) με έντονες επιρροές από την Digital Research (DR.) LOGO που χρησιμοποιούσα στον Amstrad CPC 6128 για CP/M σε μικρή ηλικία.
 5. Αυτό που πληρώνουν οι Έλληνες, αρέσει δεν αρέσει είναι η συμμετοχή τους στην ΟΝΕ η οποία έγινε με πέτσινα στοιχεία. Από την στιγμή που η Ελλάδα συμμετείχε στην ζώνη του Ευρώ (ένα νόμισμα που δεν ταίριαζε ούτε ταιριάζει ούτε θα ταιριάξει ποτέ στην Ελληνική πραγματικότητα..) ήταν αναμενόμενο ότι θα χρεοκοπούσε - αυτά βέβαια τα υποστήριζαν "περιθωριακές" φωνές ..σε "περιθωριακά" ΜΜΕ ήδη από τις αρχές του 1990 ..αλλά κανείς δεν τις λάμβανε σοβαρά υπόψη του μέχρι που η πραγματικότητα τις επιβεβαίωσε πλήρως. Η ζημία λοιπόν έγινε και δεν πρόκειται να διορθωθεί στους αιώνες των αιώνων (αμήν..)
 6. Χμ.. το ότι δεν ψάχνεις εσύ εχθρούς απ' έξω δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
 7. Κάτι ανάλογο θυμάμαι ότι έκαναν και τα Praktiker από τις αρχές του 1990.. Προσωπικά εδώ και χρόνια προσπαθώ να μην δίνω δεκάρα τσακιστή σε οτιδήποτε Γερμανικό - δεν είναι πάντα εύκολο-εφικτό αλλά τουλάχιστον το προσπαθώ.
 8. Directx

  Η Daimler εξαγοράζει το Taxibeat

  Το TaxiBeat το προτιμούσα αφενός επειδή ήταν μια Ελληνική προσπάθεια (εταιρία) και αφετέρου λόγο της ποιότητας που διέκρινε το λογισμικό του (σε σχέση με άλλες παρόμοιες προσπάθειες). Η εξαγορά του από έναν όμιλο Γερμανικών συμφερόντων, σαφέστατα αποτελεί προσωπική επιτυχία των ανθρώπων που έκτισαν την υπηρεσία και την κατέστησαν τόσο επιτυχημένη και μπράβο τους --- αλλά δεδομένης της εχθρότητας που επιδεικνύουν οι Γερμανοί πολιτικοί προς την χώρα μου συστηματικά τα τελευταία 6 (και πλέον 7) χρόνια, θα σκεφτώ πάρα πολύ αν αξίζει εφ' εξής να ενισχύω την Daimler με τα χρήματα μου.
 9. Προσπάθεια των Γερμανών να εκδικηθούν τους Αμερικάνους για το σκάνδαλο της VW - άλλη μια κίνηση στην σκακιέρα του οικονομικού πολέμου που διεξάγεται μεταξύ ΗΠΑ και της Γερμανικής ΕΕ. Περιμένω την επόμενη κίνηση των Αμερικανών..
 10. Πιθανόν πρόκειται για απάντηση σε κάποια ανάλογα αμερικανικά προγράμματα που στοχεύουν στην εύκολη παραβίαση των σύγχρονων κρυπτογραφικών μεθόδων, τώρα αν προκύψουν και κάποια παράπλευρα οφέλη για τους πολίτες ακόμα καλύτερα –έτσι γίνεται πάντα.
 11. Για πολλά χρόνια έγραφα κώδικα σε C/C++ με τα εργαλεία ανάπτυξης της πάλαι - ποτέ Borland, ένα από τα προτερήματα τους ήταν η άριστη τεκμηρίωση, η οποία περιελάμβανε και την επίσημη τεκμηρίωση του Windows API (off-line, αρχικά ως .HLP και ύστερα ως .CHM) κατευθείαν από την MS, σε εποχές που όντως το MSDN όχι απλά δεν ήταν προσβάσιμο (από Ελλάδα) - δεν υπήρχε καν Internet lol. Για την μεταφορά κειμένου στο Clipboard (αν καταλαβαίνω το πρόβλημα), καθώς το Clipboard υποστηρίζει πολλαπλά πακέτα δεδομένων αρκεί πριν το CF_TEXT σου να ορίσεις ένα CF_LOCALE (αν θυμάμαι καλά), βέβαια σήμερα υπάρχε
 12. Ναι καταλαβαίνω τι εννοείς, μια λύση θα ήταν η χρήση της δομής DEVMODE (και για πιο hard-core απαιτήσεις της DEVMODE.dmDriverExtra) που προσφέρουν οι πατρογονικές δομές PRINTDLG και PRINTDLGEX (βλ. WinAPI συναρτήσεις PrintDlg/PrintDlgEx) με επιφύλαξη βέβαια επειδή ορισμένοι οδηγοί είτε δεν συμπληρώνουν σωστά (ή και καθόλου) τις πληροφορίες της DEVMODE :-/ Τα παραπάνω θεωρητικά, οι δικές μου ανάγκες ήταν διαφορετικές οπότε δεν χρειάστηκε να κατέβω σε επίπεδο αποθήκευσης των printer-driver extras.
 13. Παλιότερα ναι (απευθείας σχεδιασμός της σελίδας με κλήσεις GDI), τώρα οι ανάγκες μου καλύπτονται από τα διαθέσιμα report engines οπότε πλέον όχι.
 14. Που δεν φτάνει αυτή την στιγμή ώστε να πάμε επανδρωμένα στο απέναντι "σπίτι".. για αυτό στην αρχική μου ανάρτηση τόνισα πόσο κρίμα ήταν που διακόπηκε ο αγώνας για την "κατάκτηση" (sic) του διαστήματος τόσο απότομα στις αρχές του 1970.
 15. Ότι συσσωρεύσαμε ήταν ελάχιστο και σε γενικές γραμμές χάθηκε στην λίθη του χρόνου καθώς δεν εξελίχθηκε με την στροφή στα orbital προγράμματα του Space Shuttle και του αποτυχημένου SkyLab (η ΕΣΣΔ τα πήγε πολύ καλύτερα σε αυτό τον τομέα με "τον" MIR). Η τεχνολογία μας φίλε μου δεν μας επιτρέπει να φτάσουμε στην Σελήνη - για τον.. 452b το συζητάμε ίσως στον επόμενο ή μεθεπόμενο αιώνα..
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.