Προς το περιεχόμενο

compuholic

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  23
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

105 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ compuholic

 • Κατάταξη
  Member

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

596 προβολές προφίλ
 1. Ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος Snoob έχουν τα πράγματα. Το μόνο που πιστεύω μπορεί να γίνει, είναι να κάνεις κριτική και αξιολόγηση της επιχείρισης στο glassdoor και το ideed που είναι site για ανεύρεση εργασίας με αξιολόγηση των επιχειρήσεων από τους χρήστες. Τα προηγούμενα προστατεύουν την ανωνυμία των χρηστών. Οι άλλοι χρήστες μπορούν να δουν τα σχόλια πριν πιάσουν δουλειά σε μια επιχείρηση που δεν γνωρίζουν. Θα πρότεινα σε όλους μας την αντικειμενική κριτική των επιχειρήσεων που δουλεύουμε, πιστεύω πως είναι δικαίωμά μας, όπως οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να λένε ότι θέλουνε. Τώρα βέβαια, μπορεί να πουν κάποιοι ότι δεν είναι όλα τα σχόλια αντικειμενικά και ότι οι επιχειρήσεις μπορεί να τα μαγειρεύουν, αλλά αν προσέξετε όταν διαβάζετε τα σχόλια θα δείτε τις διαφορές πια είναι αντικειμενικά και πια όχι και όσο περισσότερα είναι τόσο πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αν γνωρίζετε και άλλα αντίστοιχα site σαν τα παραπάνω θα μπορούσαμε να τα συγκεντρώσουμε εδώ. Το άλλο που μπορώ να φανταστώ είναι αν καταφέρει κάποιος να τον τραβήξει κάποιο βίντεο την ώρα που λέει τέτοια πράγματα και να το ανεβάσει σε youtube/facebook . Λόγω ότι πήρε δημοσιότητα το θέμα με το σουπερμάρκετ το δείξαν στα μμε. Βέβαια κανείς δεν ξέρει μετά πως θα κινηθεί νομικά ο επιχειρηματίας και τι μπορεί να σου κάνει. Το πρόβλημα στην Ελληνική επιχειρηματικότητα σε σχέση με την υπόλυπη Ευρώπη είναι ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία των εργδοτών δεν έχει την βασική εκπαίδευση (αλλά και παιδεία) (παράδειγμα πηγής που είχα πρόχειρη https://dasta.uom.gr/Moke/files/lessons/BSAS/Lessons_11_12.pdf ) και το ίδιο δυστυχώς έχω ζήσει και για ένα μέρος του ίδιου του προσωπικού όπου κάνουν σαν τους λύκους, γιατί στην τελική το προσωπικό κάνει την επιχείρηση και το κακό κλίμα (και όσο ανεβαίνει η κλίμακα ανεβαίνει και η ευθύνη γι αυτό), δεν ξεκινάει από κάτι μαγικό. Εδώ όλοι οι εργοδότες έχουν την δικαιολογία ότι δεν βγαίνουν και ότι οι μισθοί είναι ακριβοί κτλ. Από την άλλη λένε ότι δεν βρίσκουν σωστούς και έμπειρους υπαλλήλους με κατάλληλη εκπαίδευση.(πχ. αναφορά στις εκθέσεις talent shortage survey της manpower ). Λογικό δεν είναι να μην μπορούν να βρούν υπαλλήλους με εμπειρία, αφού τους θέλουν τζάμπα? Παράδειγμα φίλος προγραμματιστής με δεκαετή εμπειρία στην Ιρλανδία δουλεύει με 7500€ μισθό και εδώ του κάνανε προσφορά πέρυσι για 1200€. Σκεφτείτε ότι οι προγραμματιστές στην Βουλγαρία πέρνουν περισσότερα από τους Έλληνες και με μικρότερο κόστος διαβίωσης. Τώρα πως η εταιρία στην Ιρλανδία και στις άλλες χώρες του κόσμου μπορούν να πληρώνουν τέτοιους μισθούς και να βγάζουν και κέρδος, εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω και μην μου πείτε ότι είναι η φορολογία ο λόγος, γιατί 30% έχουν στον Καναδά 35% στην Αμερική κτλ. και πάλι δουλεύουν μια χαρά. Πιστεύω ότι απλά δεν ξέρουμε πως να δουλέψουμε αποδοτικά όπως οι έξω (μιλάω για την οργάνωση των επιχειρήσεών μας και τους επιχειρηματίες) γι αυτό τρέχουμε με τα 12ωρα και την ψυχολογική πίεση.
 2. Οι δίσκοι όπως είναι γνωστό έχουν ένα failure rate τύπου μπανιέρας. Στο παραπάνω γράφημα μας δίνει μόνο μια μέση ηλικία χωρίς όμως το εύρος και την κατανομή ηλικίας για τους δίσκους ανά μοντέλο, που κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι αγορασμένοι με διαφορά αρκετών ετών. Δηλαδή μπορεί ένα μοντέλο να είναι κατά το 1/3 της ποσότητάς του πχ. αγοράσμένο το 2013 και 1/3 πχ. το 2017 οπότε φέτος είναι λογικό να έχει μεγάλα ποσοστά αποτυχίας τα μοντέλα του 2013 παράλληλα ένα άλλο μοντέλο να είναι αγορασμένο το 2015 μεγαλύτερη ποσότητα πχ 1/2 με αποτέλεσμα να μας δίνει τον ίδιο περίπου μέσο όρο ηλικίας με το προηγούμενο μοντέλο αλλά η πλειοψηφία του να είναι μέσα στην στατιστική καμπύλη οπότε είναι λογικό να παρουσιάζει μειωμένο failure rate. Με τον τρόπο που είναι φτιαγμένο το παραπάνω στατιστικό δεν μπορούμε πραγματικά να γνωρίζουμε αν έχουν κάποια αντιστοίχιση με το μέσο πραγματικό ποσοστό αστοχίας, η απόκλιση μπορεί να είναι μεγάλη.
 3. 3 πράγματα θα σου πρότεινα σαν τα πιο σημαντικά που θα πρέπει κάθε χρήστης να προσέχει όσον αφορά την ξεκούραστη χρήση οθόνης 1 Το πιο σημαντικό, Η φορά των ακτίνων φωτός σε σχέση με την οθόνη και τον παρατηρητή. Η βέλτιστη περίπτωση είναι το φως του χώρου να προέρχεται από διάχυση και όχι από δέσμη φωτός και η φορά ιδανικά να είναι κάθετη από το ταβάνι προς το γραφείο. Φως που έρχεται από την πλάτη ή πλάγια σου προς την οθόνη ανακλάται από την οθόνη και κουράζει, ενώ αν το φως έρχεται πίσω από την οθόνη προς τον παρατηρητή επίσης κουράζει ειδικά όταν είναι από εξωτερικό φως παραθύρου όπου μέσα στην ημέρα αλλάζει ή ένταση και η φορά. 2 συμπληρώνει το 1ο Η διαφορά φωτεινότητας μεταξύ οθόνης και ορατού χώρου γύρω από την οθόνη - γραφείο. Εάν ο χώρος είναι σημαντικά φωτινότερος ή πολύ πιο σκοτεινός από την οθόνη τότε τα μάτια κουράζονται πολύ πιο εύκολα. Αυτό αντιμετωπίζεται με την προσθήκη καλού φωτισμού, προτείνεται η θερμοκρασία των λαμπτήρων να είναι 4000Κ δήλαδή κόντα στο φυσικό φως και όχι θερμό ή ψυχρό. και την ανάλογη ρύθμιση της φωτεινώτας της οθόνης για να πετύχεις μια ισορροπία. 3 Η μπλέ ακτινοβολία που εκπέμπουν όλες οι οθόνες κουράζει τα μάτια. Μπορείς να μειώσεις αυτό το φαινόμενο με χρήση γυαλιών υπολογιστή με φίλτρο, ή να μειώσεις την εκπομπή του μπλέ με την ρύθμιση Night mode στα windows 10 ή τις ρυθμίσεις της οθόνης ή το πρόγραμμα flux. Τέλος καλό είναι για το παράθυρο για να διασπάσεις τις ακτίνες φωτός χωρίς να σκοτεινιάσεις το δωμάτιο να βάλεις μια λεπτή ημιδιάφανη λευκή κουρτίνα. Το υπόλυπο φώς να συμπληρώνεται από το ταβάνι. Μια καλή επιλογή για φώς στο ταβάνι είναι τα led panel για φως τα οποία κάνουν καλύτερη διάχυση από τις λάμπες.
 4. "Η MediaTek ωστόσο θέλει να φέρει το 5G και στο mid-range τμήμα της αγοράς smartphones, με το Helio M70 SA/ NSA dual-mode 5G modem. " Η έκδοση NSA, μάλλον θα είναι η εγκεκριμένη 5G έκδοση από την NSA για ασφαλή χρήση στην Αμερική, μην την πάθουν σαν την Huawei😉
 5. Δεν ανχωνόμαστε, σε καμιά βδομάδα θα απαντήσει η nvidia με καμιά 1650 super special και τελείωσε η υπόθεση.
 6. Το πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να δημιουργήθηκε από το update KB4515384 των windows, τσέκαρε το Google για οδηγίες αν έχει περάσει στο pc σου και πως θα το βγάλεις για να ξαναδουλέψει το ασύρματο. Το έχει πάθε πολύς κόσμος.
 7. Εγώ είδα το HP Elite Dragonfly και τρελάθηκα, είναι και πιο μούρικο και με πολλές επιλογές για οθόνη και extra
 8. Ξέρει κανένας μήπως παίξει καμία κάρτοκινητή από Ευρώπη να την χρησιμοποιούμε Ελλάδα και να μας έρχεται φθηνότερα? Γιατί με τις νέες αυξήσεις στην καρτοκινητή με 12€ ελάχιστη ανανέωση και κάθε 2 μήνες το νιώθω ληστεία-νταϊλίκι . Αλλίως σκέφτομαι να καταργήσω το κινητό και να το κάνω τρόπο ζωής - ιδεολογία, πως είναι οι vegan που δεν τρώνε κρέας, εγώ θα ξεκινήσω το κίνημα δεν χρησιμοποιώ κινητό. Σε κανα μήνα θα λέω " 'Εκοψα το κινητό και νιώθω άλλος άνθρωπος, συνάντησα τον Βούδα, βρήκα γκόμενα και νιώθω καλά ". Παιδιά θέλω ιδέες μια buzzword για το πως να ονομάσουμε το κίνημα-χωρίς κινητό😀😀
 9. Αν παρατηρήσουμε τους τζίρους της Microsoft το 1/4 των συνολικών εσόδων της είναι το office (το οποίο μάλιστα είναι και το πιο κερδοφόρο). Ο κυριότερος λόγος ο οποίος τα office έχουν επιτυχία είναι κυρίως λόγω του Excel (και μετά έπονται τα υπόλυπα). Η Microsoft τόσα χρόνια κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό τα format του office ώστε να μην μπορούν να υλοποιήσουν ανταγωνιστικές προτάσεις άλλες εταιρίες με άμεση μεταφερσιμότητα των αρχείων. Η Google από την άλλη μας λανσάρει αυτό το χαρακτηριστικό λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα της νέας σουίτας 2019 office από την Microsoft οπότε η Microsoft θα είναι δύσκολο για τα επόμενα 2-3 χρόνια να βγάλει και να προωθήσει κάποιο νεότερο μη συμβατό format με κάποια δικαιολογία. Αν λοιπόν η αναγνώριση δουλεύει σωστά και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα προηγμένα χαρακτηριστικά που έχει το excel δεν χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία τότε πιστεύω ότι θα έχουμε να κάνουμε με το μεγαλύτερο τουμπάρισμα (μετατόπιση αγοραστικού κοινού) στην βιομηχανία του λογισμικού κάτι αντίστοιχο με Intel - Amd αν η Google το σπρώξει με επιθετική τιμολογιακή πολιτική, με μόνο εμπόδιο ότι η σουίτα της Google δεν μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή.
 10. Εγώ πάντως από την φωτό και το κείμενο καταλαβαίνω ότι κάνει τον Κινέζο. Θα πιστέψω την Microsoft.
 11. Κανονικά τα 4gb ram και ο 128gb ssd θα πρέπει να απαγορευτούν με νόμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επιβάλεται το ABS στα οχήματα. Αν είναι δυνατόν σε τέτοια τιμή εκκίνησης και με την τιμή που έχουν οι ssd σήμερα και τις ελάχιστες ανάγκες να τρέξει ένα pc σήμερα, ΕΔΩ η Lenovo προχθές ανακοίνωσε με τα μισά λεφτά κινητό με 512GB χώρο και 6GB μνήμη, ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ άκου 899$🤬
 12. Καλά αυτό το πέτσινο μπουφάν που φοράει πάντοτε ο τύπος μου φαίνεται κάθε φορά κάπως. Ακόμα και καλοκαίρι με 50 βαθμούς ο ίδιος (μάλλον θα έχει κρυφή ψύξη με ανεμιστήρια από 2080 CEO edition!) Πάντως αν ισχύει η διαφορά επιδόσεων τότε δεν υπάρχει λόγος για αγορά 1060 ούτε για μεταχειρισμένη με τις τιμές που την δίνουν.
 13. Τώρα ο αγαπητός μουσικόφιλος με το 10.000€ σύστημά του θα μπορεί να ακούσει το 128bit mp3 με την αγαπημένη του Britney Spears και Lady Gaga σε ποιότητα βινυλίου, αφού δεν τις έχουν βγάλει μέχρι τώρα! Πέρα από το αστείο, ρε παιδιά, δεν θα έπρεπε να πουλάνε όλη την μουσική που παράγουν πλέον σε υψηλή ποιότητα και όχι μόνο περιορισμένα κομμάτια και είδη σε ειδικά site? Όπως κάνουν και στις ταινίες, αλλιώς τι λόγο έχει κάποιος να αγοράσει μουσική από το να την ακούσει στο Υoutube ή κάπου αλλού δωρεάν? Η μήπως υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν το γνωρίζω?
 14. Άντε ρε παιδιά και είχα αρχίσει να πιστεύω ότι εξαπύρινο laptop θα έβλεπα μετά την σύνταξη, όταν δεν θα έχω μάτια να διαβάζω την οθόνη. Κανα Zbook με εξαπύρηνο θα δούμε και μεις οι καημένοι? γιατί τόσο καιρό τα laptop τα έχουν ξεχασμένα.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.