Προς το περιεχόμενο

GiannisKr

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  218
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

11 Good

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ GiannisKr

 • Κατάταξη
  Senior Member

ΑΛΛΑ

 • Τοποθεσία
  Crete

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. GiannisKr

  NIkon D750 > 799 euros!

  Θα συμφωνήσω με τον murcielago580 και θα προτείνω σε Nikon τον 24-85mm f/3.5-3.5G E VR AF-S, ο οποίος κάνει τα μισά από τον 24-120mm, κάτι λογικό λόγω μικρότερου εύρους ζουμ. Όσοι μπόρεσαν να πάρουν το κιτ D750+Nikkor 24-120 στα 1300€ ακόμα καλύτερα γιατί ήταν πολύ καλή προσφορά κι αυτή. Εναλλακτική πρόταση σε τρίτο κατασκευαστή με επίσης πιο προσιτή τιμή θα πρότεινα τον Sigma 24-105mm F4 DG OS HSM. Ως τιμή και εύρος ζουμ, μεταξύ 24-85 και 24-120, αλλά με σταθερό διάφραγμα f/4 και αυτός.
 2. GiannisKr

  zer.gr, τι θράσος είναι αυτό?

  Εσείς ακόμα στα κινητά είστε; έχει πάει μπροστά αυτός https://www.facebook.com/tzervoudakis/photos/pcb.1261772413885761/1261763843886618/?type=3&theater Ολόκληρος όμιλος επιχειρήσεων και να μην έχει μια διαφημιστική;
 3. δεν το έχω παίξει ποτέ αλλά μετά το σχόλιό σου μπήκα και εγώ να δω τα σχόλια στο store! xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa! έχω λιώσει και εγώ από τα γέλια!
 4. Πόσο δίκιο έχεις...Τα είπες όλα!
 5. και φυσικά δεν δημιούργησε κάτι για μόστρα και για να βγάζει χρήματα η εταιρεία του στα χρηματιστήρια (βλ Steve Jobs, Bill Gates κλπ) Δυστυχώς αυτή η χρυσή εποχή των ερευνητών της πληροφορικής που ουσιαστικά τη διαμόρφωσαν με την έρευνά τους και όχι με το marketing έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί...
 6. Προσωπικά πιστεύω ότι τέτοιες τεχνολογίες δεν είναι για τα σπίτια μας γιατί δεν τις έχουμε πραγματικά ανάγκη. Ήδη υπάρχουν καταναλωτικά προϊόντα ασύρματων δικτύων των 150, 300 και 400 Mbps που μας βοηθούν να κάνουμε γρήγορα τη δουλειά με μια ικανοποιητική ταχύτητα. Το θέμα της ακτινοβολίας πρέπει να μας ανησυχεί γιατί όπως είπε και κάποιο μέλος παραπάνω, πλέον δεν έχουμε μία ασύρματη συσκευή μέσα στα σπίτια μας, αλλά περισσότερες. Σε αυτη την περίπτωση οι ακτινοβολίες δρουν αθροιστικά και δεν ξέρω αν έχει γίνει σοβαρή έρευνα έως σήμερα για επίδραση συνδυασμού τεχνολογιών πάνω σε ανθρώπινους ιστούς. από εκεί και μετά μια τεχνολογία σαν την παραπάνω, πιστεύω ότι ουσιαστικά είναι χρήσιμη για μεγάλους επαγγελματικούς ή συνεδριακούς χώρους ή χώρους εκδηλώσεων.
 7. Ξεφτίλα και οι δυο τους, αλλά ειδικά η Seagate. Είναι προφανές ότι μάλλον ρίχνουν και την ποιότητα των υλικών κατασκευής οπότε ξέρουν ότι θα γεμίσουν την αγορά με μειωμένης ποιότητας προϊόντα που δεν θα έχουν μεγάλο χρόνο ζωής. Πάντως σε συνέχεια σχετικού σχολίου από μέλος πιο πάνω το οποίο είναι εύστοχο, μάλλον μιλάμε για καρτέλ! Αν είναι δυνατόν ποτέ ένα προϊόν που αφοράει μέσο αποθήκευσης να έχει εγγύηση 1 έτος. Ρε παιδιά μήπως όλος ο κόσμος γυρνάει στη δεκαετία του 80 εκτός από τις οικονομίες των κρατών που θα πάνε στη δεκαετία 60-70; Πάλι καλά που η WD κρατάει τα προσχήματα στους Black δίσκους. Η Seagate έκανε μείωση και σε ποιο "επαγγελματικά" μοντέλα.
 8. Τώρα το ανακαλύψανε; Από όσα έχουν περάσει στα χέρια μου τα τελευταία 3 χρόνια όλα είναι "καυτά". Τώρα που είδανε την παραμόρφωση σκεφτήκανε να κάνουν κάτι ε;
 9. Το ξέρω απλά δεν το διατύπωσα σωστά. Ήθελα απλά να παρομοιάσω την κατάσταση στους SSD τώρα, όπως στα 80's που γινόταν χαμός με τις εταιρείες υπολογιστών. Έχει βγάλει και η κουτσή Μαρία SSD. Μόνο η Crypto δεν έχει βγάλει ακόμα. Ήμαρτον δηλαδή.
 10. Προτιμώ αυτούς που όπως λέει και το ανακοινωθέν έχουν σταθερές επιδόσεις παρά τα πυροτεχνήματα αμφιβόλου ποιότητας που βγάζει η κάθε εταιρεία και ζούμε καταστάσεις περιόδου 1980 που κάθε εταιρεία προσπαθούσε να επικρατήσει στην αγορά υπολογιστών με το δικό της πρότυπο (ΙΒΜ, ΑΤ, ΧΤ, AMIGA κλπ). Επίσης, μου αρέσει που η εταιρεία σκέφτηκε το ΡΑΤΑ.
 11. Δεν απαγορεύεται. Οι προδιαγραφές σε ένα διαγωνισμό πρέπει να υπάρχουν και περιγράφονται σε τεχνικές εκθέσεις οι οποίες περιλαμβάνουν τις απαιτήσεις του αγοραστή. Ο διαγωνισμός δε γίνεται για το τι software & hardware θα αγοράσουν, αλλά για το ποιος θα υλοποιήσει τις συγκεκριμένες απαιτήσεις στη χαμηλότερη τιμή. Τώρα το ότι η Microsoft θα βγει κερδισμένη είναι λογικό στα πλαίσια της συμφωνίας Microsoft (Bill Gates) - Ελληνικής Κυβέρνησης (Αλογοσκούφης). Απορώ γιατί σας κάνουν εντύπωση όλα αυτά. Επίσης, κάποτε μια γνωστή μου που δούλευε παλιά στη Dell μου είχε πει ότι η εταιρεία έχει ποσοστό κέρδους 60-70% από την πώληση κάθε server στην Ελλάδα. Έτσι είναι αυτά κύριοι. Δεν μας φταίει μόνο o Bill Gates. Όλες οι εταιρείες, σε όλες τις χώρες όταν κάνουν συμφωνία με το δημόσιο επειδή ξέρουν ότι θα πάρουν τα χρήματά τους σίγουρα αλλά μετά από καιρό βάζουν υψηλές τιμές, όπως γίνεται και με τα φάρμακα. Το δημόσιο παντού αργεί! Απλά αλλού αργεί λιγότερο και αλλού περισσότερο.
 12. Παιδιά εγώ σας είπα αυτό που μου είπαν. Δεν ξέρω αν ισχύει. Πάντως πιο πιθανό και πιο λογικό θεωρώ το κόλπο με τη RAM.
 13. Σπουδάζω στο ΤΕΙ Κρήτης, στο τμήμα Πληροφορικής και σε ένα εργαστήριο (αρχιτεκτονικής υπολογιστών) ο καθηγητής μας είχε αναφέρει ότι το Google έχει περάσει όλο το index στην μνήμη cache των CPU και γι αυτό η εταιρεία έχει αυξήσει τα μηχανήματα σε σχέση με το παρελθόν!!! Όταν τον ρωτήσαμε πως το ήξερε μας είπε ότι εργαζόταν η αδερφή του στη Google. Τώρα δεν ξέρω αν τα έχουν σε cache ή σε ram το πιθανότερο είναι ότι το index πρέπει να είναι μάλλον περασμένο σε τέτοιου είδους μνήμη για να μπορούν τα αποτελέσματα να βγαίνουν άμεσα.
 14. Επόμενος.............................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 15. GiannisKr

  Single Platter 500GB από την Seagate

  Προσωπικά πιστεύω ότι οι SSD βραχυπρόθεσμα θα αντικαταστήσουν τους boot δίσκους και αργότερα, πολύ αργότερα, τους storage δίσκους δλδ >500GB. Κακά τα ψέματα οι περισσότεροι σήμερα έχουμε ανάγκη αποθηκευτικού χώρου με τόσα downloads που κάνουμε και την εκτεταμένη χρήση υψηλής ανάλυσης ψηφιακών φωτ. μηχανών και βιντεοκαμερών τα οποία παράγουν αρκετά μεγάλου μεγέθους αρχεία. Η μετάβαση στους SSD θα είναι σταδιακή. Σε πρώτη φάση πιστεύω τα καταστήματα θα προσφέρουν συνθέσεις με υβριδική σύνθεση δίσκων. Ένας των 32-64GB για boot και ένας για storage. Έτσι θα αρχίσουν να περνάνε σταδιακά οι SSD στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Ήδη αυτό το βήμα έχει γίνει στα netbooks (πχ Asus EEE PC). Οι gamers ας αρκεστούν σε μικρής χωρητικότητας SSD για να απολαύσουν τα ωφέλη αυτής της τεχνολογίας. Επίσης, προσωπική μου άποψη είναι ότι η τεχνολογία των SSD's ίσως να έχει κάποιες παιδικές ασθένειες. Ας μη βιαζόμαστε. Κάθε πράγμα στην ώρα του. Τώρα όσον αφορα την είδηση εγώ τη θεωρώ πολύ σημαντική για όσους θέλουν σύντομα να δουν δίσκους των 2ΤΒ καθώς και για τις εταιρείες που χησιμοποιούν storage servers για την αποθήκευση των αρχείων τους με μικρότερο κόστος, μικρότερη απαιτηση χώρου και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Άλλο είναι να έχεις δίσκους 1ΤΒ και άλλο δίσκους 2ΤΒ. Τέλος, η είδηση αυτή σημαίνει ότι σε λίγο καιρό θα πέσουν οι τιμές σε μικρότερης χωρητικότητας δίσκους.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.