Προς το περιεχόμενο

lactate

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  84
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

136 Excellent

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

4.664 προβολές προφίλ
 1. lactate

  Εναλλακτική μάσκα

  Αυτό που περιγράφεις είναι προσωπίδα ή παραλλαγή αυτής. Οι μάσκες δεν παρέχουν επαρκή προστασία (οι χειρουργικές οι απλές), αλλά η προσωπίδα επίσης δεν είναι αρκετή. Σίγουρα αν κάποιος δεν μπορεί να αναπνεύσει είναι πρόβλημα, αλλά αυτό που λες ούτε μάσκα είναι ούτε προστατεύει.
 2. Όχι δεν θα έκανα αυτό. Απλά πχ το iphone 11 είναι σχεδόν ίδιο με το iphone Xr. Αν έπαιρνα κινητο πχ σε ένα χρόνο θεωρώ πως με λιγότερα λεφτά θα παρω ενα κινητο αισθητά καλύτερο του Xr ενώ το 11 στην ουσία ένα Xr είναι με μια εξτρα καμερα.
 3. Iσχύει.. αγαπώ την apple έχω και μακ και δεν νομιζω να αλλαζα ποτέ. Αλλά για τη χρήση που κάνω δεν ξέρω αν μου χρειάζεται. 2 πράγματα κάνω, δεν με συμφέρει να δίνω τόσα λεφτά.
 4. Απλά αναθεώρησα και λέω καλύτερα αν ειχα 1000 ευρώ να έδινα τα τα 300-350 και τα υπόλοιπα στην άκρη. Αφού μπορώ να αγοράσω ένα συμπαθητικό κινητό γιατί να τα σκάσω; Καμία φωτογραφία να βγάλω, fb, insta, mail, spotify. Δεν κάνω κάτι περίεργο. Ούτε παίζω παιχνίδια.
 5. Επειδή όλο ακούω ότι είναι πανάκριβα τα iphone ενώ δεν είναι και ότι πιο προηγμένο τεχνολογικά και επειδή σκέφτομαι (όχι πολύ άμεσα) να αγοράσω καινούριο κινητό χωρίς να σκάσω 800ρικο, μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα συγκρίσιμο ή καλύτερο android σε καλή τιμή;
 6. lactate

  Στρατός/Θητεία/ΕΔ

  Δεν έχω βύσμα δυστυχώς! Οπότε στην ουσία κάνεις ότι οποιοσδήποτε άλλος φαντάρος και από πάνω κάνεις και τον οδοντίατρο; Μακάρι να ημουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο αλλά χωρις κονε με βλέπω να φορτώνω σανό σε κανά γαϊδουράκι.
 7. lactate

  Στρατός/Θητεία/ΕΔ

  Αν κάποιος μπει ως οδοντίατρος στο στρατό τι καθήκοντα έχει; Είναι καλό πόστο; Αν έχει και διδακτορικό αλλάζει κάτι στη θητεία; Εννοώ ως προς το τι θα κάνει.
 8. Tα ΕΠΑΛ δεν είναι κομπίνα, είναι κομμάτι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παίρνεις απολυτήριο λυκείου και επαγγελματική κατάρτηση. Ούτε σου φουσκώνουν τα μυαλά, μαθαίνεις ένα πρακτικό επάγγελμα. Τώρα για τα ΙΕΚ.. τι να πω; Ότι μου λεγε μια τις προάλλες ότι σπουδάζει "βιοιατρική" και αν κάνει μερικά μαθήματα θα γίνει γιατρός; Ότι να ναι τους λενε.
 9. Αυτό με τις αυτοκτονίες σπουδαστών ακούγεται φρικιαστικό το λιγότερο. Και σίγουρα αν "σπασουν τα νεύρα σου" για να το πω λαϊκά μπορείς να κάνεις παρόλα πράγματα τα οποία δεν έχουν νόημα (αυτοκτονία). Η οδοντιατρική, πέραν του ότι δεν νομίζω να έχει τόση πίεση (αν και πίστεψε με μεταξύ μας λέμε ότι είμαστε στρατός, σούζα στον ομαδάρχη, συγκεκριμένο ντύσιμο, αυστηροί κανόνες, περιστατικά κτλ) έχει και το καλό ότι δεν είσαι εσώκλειστος, γυρνάς σπίτι σου και εκτός και αν είσαι κανένας φοβερά εσωστρεφής "αποσυμπιέζεσαι". Εγώ οι μόνοι ένστολοι που ξέρω είναι κάποιοι ΣΑΝίτες οι οποίοι δεν μου έχουν πει τίποτα "τραγικό" αλλά θεωρώ πως σε σχέση με άλλες στρατιωτικές σχολές θα είναι ίσως κάπως ποιο ήπιο δεν ξέρω.
 10. Ακόμα είναι μικροί δεν ξέρω. Αλλά γενικά κυκλοφορούσε το αστειάκι "Γιατί οι τουαλέτες είναι κατειλημμένες; Γιατί ακόμα κλαίει ο προηγούμενος". Έχω ακούσει για αυτοκτονίες στις ειδήσεις (ενστόλων εννοώ), αλλά νομίζω για άτομα που έχουν τελειώσει, όχι για σπουδαστές. Πάντως πέραν από την πλάκα, για τις στρατιωτικές δεν μπορώ να ξέρω τι παίζει από πίεση και σαφώς θα είναι μεγάλη (και πολλοί νομίζω τοθεωρούν και λογικό;) Αλλά για μια σχολή όπως η οδοντιατρική θεωρώ δεν το περιμένεις σε τέτοιο βαθμό και βλέπεις παιδιά να μην μπορούν να διαχειριστούν το άγχος τους σε βαθμό που σε ανησυχεί.
 11. H αστυνομία όπως είπα, θεωρώ πως θα μου άρεσε. Και από στρατό ΣΑΝ και ΣΣΑΣ θεωρώ πως επίσης θα μάρεσαν γιατί είναι στο αντικείμενο μου. Όσο για το ψυχοσωματικά μια χαρά έχουν λαλήσει συμφοιτητές μου στη σχολή..
 12. Θα σου πω γιατί δεν το βρίσκω εγώ αντιφατικό. Σπουδάζεις 5 χρόνια οδοντίατρος (ενώ για αστυνομία ή στρατό είναι από 3 έως 4). Στα 5 αυτά χρόνια ξοδεύεις κάποια χρήματα (από το να αγοράσεις ρόμπες, διάφορα μικροπραγματάκια μέχρι χρωστούμενα ασθενών που μπορεί να βγει ένα μικρό ποσό). Αν κάνεις μαστερ/διδακτορικό ή πληρώνεις ή αν είσαι τυχερός απλά δεν πληρώνεις. Ταυτόχρονα μέχρι τα 23-26 μάλλον είσαι ανασφάλιστος. Κάνεις μετά από αυτό ένα διάστημα χαμαλίκια σε άλλους γιατί και καλά θα αποκτήσεις εμπειρία για το δικό σου ιατρείο και θα βγάλεις τα καλά λεφτά. Μετά πρέπει να χεις και κεφάλαιο, αλλιώς θα δουλεύεις σε ιδιώτη και θα έχεις μάλλον πιεστικό πρόγραμμα. Οπότε αναδρομικά σκεπτόμενος, θα προτιμούσα να είχα σπουδάσει 4 χρόνια και να ήμουν σε μια ασφαλή δουλειά (ότι δε θα με απολύσουν), να κάνω τα καθήκοντα μου και μετά να κάνω ότι θέλω. Με αυτό το σκεπτικό στο λέω. Στρατιωτικός δεν ξέρω αν θα μαρεσε να ήμουν (εκτός από ΣΑΝ, ήΣΣΑΣ) αλλά αστυνομικός θα μπορούσα να είμαι.
 13. Όντως ακούγεται πολύ σκληρή καθημερινότητα όπως το γράφεις. Νομίζω ότι η ΣΑΝ σαν επιλογή είναι πολύ καλή και η δουλειά σαν φόρτος εργασίας δεν έχει καμία σχέση στο στρατιωτικό νοαοκομείο με αυτή ενός νοσηλευτή σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Εμένα σαν οδοντίατρος θα μου άρεσε να ήμουν σε τέτοιο ποστο γιατί θα ένιωθα ότι προσέφερα τις υπηρεσίες μου σε ανθρώπους που το χρειάζονται χωρίς να έχω το φόβο του να έχω δουλειά, μη με διώξουν επειδή κλείνει η επιχείρηση ή μην δεν έχει δουλειά το ιατρείο μου.
 14. Γενικά ξέρω ότι παιδιά ειδικά από επαρχία που δεν είχαν καλά οικονομικά τα προτιμούσαν πολύ τα παλιά τα χρόνια. Τώρα με την κρίση ένας λόγος παραπάνω. Πλέον έχω φτάσει να το θεωρώ πολύ καλή επιλογή εκτός και αν κάποιος δεν το αντέχει. Το μόνο που είχα σκεφτεί κάποτε ήταν ειδικός φρουρός, αλλά όλοι με αποθάρρυναν ότι έχεις σπουδάσει και κάνεις μαστερ κτλ και θα γίνεις ειδικός φρουρός, αλλά τεσπα. Μου κάνει επίσης εντύπωση ότι πολλοί κάνουν και τα παιδιά τους στρατιωτικούς. Ξέρω πχ τώρα οικογένεια που εκτός από τη μάνα, όλοι οι υπόλοιποι είναι ένστολοι.
 15. Ίσως φταίει που εγώ ήμουν το 2010 και μπορεί να μην ήταν τότε τόσο στα πάνω τους. Το μάθημα ΣΕΠ δεν μου θυμίζει πραγματικάτίποτα. Εμάς οι κορυφαίοι πήγαν μαθηματικό και πολυτεχνεία. Δεν είχαμε γιατρούς (μόνο οδοντίατρο εμένα αν πιάνεται). Στρατιωτικές σχολές ούτε λόγος. Ούτε στο φροντιστήριο κάποιος συμμαθητής μου ήθελε στρατιωτική σχολή. Βέβαια ο πατέρας μου μου είχε πει κάποτε ότι αν γινόμουν αστυνομικος (μετά τις πανελλήνιες), να βρω άλλο όνομα και άλλο σπίτι
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.