Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

small dj

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  83
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Αναρτήσεις από small dj

 1. 19 ώρες πριν, small dj είπε

  Να κάνω μια ερώτηση οποίος γνωρίζει μπορώ να αντιγράψω το 'link' από ένα do button από το iftt? 

  Θέλω να πάρω το link από το do button για να το λειτουργώ και από υπολογιστή. 

  Περιμένω της απάντησης σας. 

  Screenshot_2020-11-22-16-32-12-550_com.miui.home.jpg

  Κάνεις δεν γνωρίζει πως μπορώ να αντιγράψω το link από το widget του ifttt do button? 

 2. Να κάνω μια ερώτηση οποίος γνωρίζει μπορώ να αντιγράψω το 'link' από ένα do button από το iftt? 

  Θέλω να πάρω το link από το do button για να το λειτουργώ και από υπολογιστή. 

  Περιμένω της απάντησης σας. 

  Screenshot_2020-11-22-16-32-12-550_com.miui.home.jpg

 3. 2 ώρες πριν, themis_17 είπε

  Εαν δεν θελεις κατι να τρεχει 24/7 στο σπιτι, μπορεις να κανεις τα παντα απο αυτοματισμους με το κινητο σου και το tasker. απο απλα πραγματα μεχρι σουπερ συνθετα. 

  Έχω διαβάσει για το tasker και όντως κάνει απίθανα πράγματα πράγματα αλλά έχω παρατήρηση ότι δεν έχει σχέσει με smart home λάμπες πρίζες κλπ 

 4. 8 ώρες πριν, fingolfingr είπε

  Οπότε παίρνεις ένα raspberry pi, το στηνεις, το κρύβεις κάπου και το ξεχνάς. Βέβαια αυτό θέλει χρήματα για τα υλικά αλλά και χρόνο για να το στήσεις.

  Ανάλογα με τις συσκευές σου και τα applets που είχες, θα μπορούσες να βάλεις alexa app ή google home. Εγώ από εκεί παίζω αλλά είναι πολύ βασικά αυτά που κάνω.

  Καλά δεν χρειάζεται πολύ το είχα για αυτόματους αλλά και για το κινητού πχ άναψε τι φώτα όταν φτάσω σπίτι ή άλλαξε σε κόκκινο τα φώτα όταν χάσω μια κλήση. 

   

 5. Καλησπέρα μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Κατεβάζω σήμερα την εφαρμογή ifttt την είχα διαγράψει για κάνα χρόνο μπαίνω μέσα και βλέπω ότι πλέων θέλει συνδρομή. Μου λέει ότι έχω 57 applets να κάνω upgrade η να τα κλείσω. Πλέων το όριο είναι 3 λογικά το ξέρετε εσείς εδώ μέσα. Έχω διορία μέχρι αύριο να κάνω upgrade. Εγώ δεν πρόκειται να κάνω. Η ερώτηση μου είναι ξέρετε κάποια άλλη εφαρμογή σαν αυτή; μπορώ με κάποιο τρόπο να γλιτώνω τα λεφτά; περιμένω απάντηση σας. Ευχαριστώ 

 6. Άσχετο σήμερα δοκίμασα να βάλω κεραία στο sonoff, δεν λειτουργεί το δοκίμασα πολλές φορές όταν έβαζα κεραία πάνω δεν άναβε όταν την έβγαζα άναβε. Το έκανα τόσες φορές που στο τέλος έκαναν βραχυκύκλωμα, τα καλώδια αλλά ευτυχώς όλα καλά δεν κάηκε. Δεν ξέρω γιατί. Τελικά έβαλα λίγο καλαι στην κεραία και δουλεύει και από μακριά πλέων. 

 7. 1 λεπτό πριν, Νυσταγμένος είπε

  Με Bluetooth και πάλι. Ένα Arduino θα έχει επάνω του το Bluetooth και τους αισθητήρες θερμοκρασίας, και ένα Arduino (αυτό που θα είναι στο γραφείο σου) θα έχει τις οθόνες και ένα Bluetooth για να δέχεται τις θερμοκρασίες και να τις δείχνει. Τώρα τι ακριβώς θα χρειαστείς από κώδικα, ούτε εγώ το ξέρω, θα πρέπει να το ψάξεις online. 

  NRF24L01 με αυτό θα μπορούσα να το κάνω; 

 8. 5 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

  Μάλιστα. Πάντως αυτό που λες θα χρειαστεί ή τεράστια καλώδια που δεν σε βολεύει, ή 2 Arduino. Ένα που θα παίρνει τις θερμοκρασίες και ένα που θα δείχνει τις θερμοκρασίες. 

  Πως θα μπορούσα να το κάνω αυτό; 

 9. 15 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

  Για αυτό που αναφέρεις, θα χρειαστείς 2 Arduino. Η πιο απλή λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι αντί να βάλεις 2 οθόνες κλπ κλπ. Να στέλνεις τα δεδομένα από το Arduino στο κινητό σου με ένα Bluetooth module. Και να μην μπλεκεις με διάφορα άλλα.

  Τους 2 αισθητήρες θερμοκρασίας θα τους έχεις στον ίδιο χώρο? Αν ναι, γιατί να έχεις 2? 

  Θα ήθελα να παίρνω θερμοκρασία από κάθε δωμάτιο και να γράφει κάθε θερμοκρασία σε δικιά του οθόνη στο γραφείο. 

 10. 8 ώρες πριν, Νυσταγμένος είπε

  Καλημέρα. Αρχικά πρέπει να έχεις βασικές γνώσεις του πώς λειτουργεί ο κώδικας του Arduino, να ξέρεις δηλαδή μερικά βασικά στοιχεία προγραμματισμού.

  Κατά δεύτερον: ναι! Μπορείς να συνδέσεις 2 οθόνες στο Arduino σου,ψάξε online και θα βρεις οδηγούς για το πώς να το κάνεις. Σημείωση ότι υπάρχουν 2 τύποι οθονών οι παράλληλες που έχουν ένα σκασμό pin τα οποία πρέπει να συνδέσεις στο Arduino και οι σειριακές που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο i2c. Στο ίντερνετ θα βρεις και για τις 2 πως λειτουργούν και τι θετικό ή αρνητικό έχουν και θα αποφασίσεις τι θα χρησιμοποιήσεις.

  Επίσης μπορείς να συνδέσεις 2 temperature sensors. Σου προτείνω το DHT22 το οποίο έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ. Είναι ότι καλύτερο για τα λεφτά του. 

  Τώρα σε σχέση με την ασύρματη επικοινωνία δε σε πιάνω, δεν κατάλαβα καλά τι ακριβώς θες να κάνεις. Θέλεις να στέλνεις τις θερμοκρασίες από κάποιον χώρο στις οθόνες σε κάποιον άλλο χώρο? Θέλεις να στέλνεις τις θερμοκρασίες από ένα Arduino σε κάποια άλλη συσκευή? Κάνε μια διευκρίνιση επί του θέματος ;)

  Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Θα ήθελα να παίρνω το ποσοστό της θερμοκρασία από τους σαλόνι και να το στέλνω στο γραφείο και εκεί να το δείχνει σε μια οθόνη απλή arduino. Αν δεν έγινα κατανοητός γράψε μου ευχαριστώ. 

 11. Καλησπέρα έχω σκεφτεί να φτιάξω control panel στο σπίτι με διάφορες λειτουργίες. Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να συνδέσω σε ένα απλό arduino 2 αισθητήρες θερμοκρασίες και να δείχνουν την θερμοκρασία σε δύο οθόνες αν δεν γίνετε σε μια. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να το κάνω ασύρματα με αυτό εδώNRF24L01. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ πάνω να κάνω και άλλα πράγματα αυτά στο arduino μαζί με αυτά .Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός ευχαριστώ. 

 12. Στις 27/12/2019 στις 8:41 ΜΜ, small dj είπε

  Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς από εσάς ντουι με rf κοντρολακι. Βρήκα ένα της sonoff αλλά δεν θέλω και WiFi μόνο rf. 

  Κάνεις; 

 13. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς από εσάς ντουι με rf κοντρολακι. Βρήκα ένα της sonoff αλλά δεν θέλω και WiFi μόνο rf. 

 14. 12 ώρες πριν, userAnon είπε

  Καλησπέρα 

  Ψάχνω για αισθητήρες υγρασίας, ιδανικά θα ήθελα να συνεργάζονται με ηλεκτροβανα ώστε σε περίπτωση διαροης να κλείνει αυτόματα.  Έχετε και δοκιμασμένο να προτείνετε?

  Αντίστοιχα χρειάζομαι 2-3 αισθητήρες καπνού θερμοκρασίας και κίνησης. 

  Αν υπάρχουν δοκιμασμένες λύσεις θα βοηθούσε πολύ

  Ευχαριστώ

  Xiaomi aqara αλλά δεν συνδέετε με ρελε για να σταματήσει μόνο με μπριζα 

  • Thanks 1
 15. Να κάνω μια ερώτηση θέλω να πάρω ένα raspbery pi και να το έχω σαν tv box χωρίς kodi plex και τα λοιπά θέλω να έχω ένα usb να το βάζω και να βλέπω ταινίες η να μπαίνω στο διαδίκτυο γίνατε; και αν ναι πόσα gb usb μπορεί να τρέξει; 

 16. 1 ώρα πριν, fingolfingr είπε

  Εγώ θα πρότεινα επίσης να κατεβάσεις ενα wifi analyzer στο κινητό και να δείς πόσα δίκτυα εκπεμπουν σε ίδιο καναλι wifi με το δικό σου. Αν είναι πολλα.... πήγαινε σε καποιο αλλο. Ίσως βοηθήσει.

  Πως να το κάνω αυτό με βοηθάς λίγο; 

 17. Να κάνω και εγώ μια ερώτηση έχει κάποιος αύξηση την κεραία σε ένα sonoff γιατί είναι πολύ μικρή να φανταστείτε το έχω πείσω από ένα καναπέ και το router είναι 5 μέτρα και δεν πιάνει ευχαριστώ 

 18. 5 ώρες πριν, kama28 είπε

  θεωρητικα ολο αυτο που λες θα δουλευε αλλα εχεις  σκφτει οτι σε περιπτωση διακοπτης τα sonoff δεν θα παιρνουν ρευμα ακομα και η σειρηνα , οποτε θα το ειχες μονο αν ειχες και ρευμα 

  Και μια άλλη ερώτηση από την εφαρμογή θα μπορώ να βλέπω ποτέ άνοιξε η πόρτα η ανίχνευσε κίνηση ο Αισθητήρας; 

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.