Προς το περιεχόμενο

magnam

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  58
 • ΜΕΛΟΣ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

102 Excellent

Σχετικά με magnam

 • Κατάταξη
  Advanced Member

Πρόσφατες Επισκέψεις

5.554 προβολές προφίλ
 1. Πιστεύω πως δεν εξαρτάται από τον τομέα, αλλά από τη θέση εργασίας. Π.χ. εάν θέλεις κάποιον να διδάσκει ιστορία σε λυκειόπαιδα για ττο φροντιστήριό σου, μπορείς να πάρεις τον Α που έχει τελειώσει μόνο το Ιστορικό Αρχαιολογικό. Εάν είσαι σε παραγωγή ταινιών και θέλεις ιστορικό σύμβουλο για την επόμενη μεσαιωνική ταινία που ετοιμάζεις, τότε δεν σου αρκεί ο Α. Θέλεις τον Β που είναι μεσαιωνολόγος με τα αντίστοιχα μεταπτυχιακά και τις διατριβές. Στην πρώτη θέση εργασίας (φροντιστήριο) είτε πάρεις τον Α είτε τον Β θα δώσεις τον ίδιο μισθό διότι οι έξτρα γνώσεις του δεύτερου δεν επιδρ
 2. Προφανώς, αλλά μιλάμε και για άλλο προϋπολογισμό. Για αρχή δεν είπα πως πρόκειται στρατιώτης (κοινώς, άτομα που θα αξιοποιηθούν μόνο σε λειτουργίες ΔΜ και σε πολύ τετριμμένα/βασικά καθήκοντα) να αξιοποιήσει τα αντίστοιχα οπλικά και μη συστήματα. Για να στο θέσω και πιο απλά: δεν πρόκειται να δεις/χρησιμοποιήσεις τα ηλεκτρονικά συστήματα υπολογισμού τροχιάς (πυροβολικού) μιας και δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί ένας απλός στρατιώτης σε κάποιο Κέντρο Διεύθυνσης Πυρός. Εκτός κι εάν πιστεύεις πως όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν στο επίπεδο του στρατιώτη (τυφέκιο G3, πυρ και κίνηση,
 3. Αν πιστεύεις πως δεν τα κάνουν και στις ΗΠΑ αυτά... μάλλον δεν έχεις ιδιαίτερη επαφή με τα στρατιωτικά θέματα. Σε στρατό εκατομμυρίων (ατόμων), τα 120.000 hololens καλύπτουν μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό συγκεκριμένων επιχειρησιακών αναγκών. Αντίστοιχα και η Ελλάδα, σε ανάλογο ποσοστό, εξοπλίζει συγκεκριμένα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων (και όχι μόνο). Ίσως όχι με hololens, αλλά με αντίστοιχα υλικά σύγχρονης τεχνολογίας. Π.χ. αυτόματοι καταδείκτες στόχων πυροβολικού με φορητά laser. Μη συγκρίνετε τα ελάχιστα που είδατε στην όποια θητεία σας με την πραγματικότητα. Για κάθε 1 που είδατε, υ
 4. Για να μην αγχώνεστε τσάμπα, πριν μία εβδομάδα μου ήρθε σημαία που είχα παραγγείλει για την 28η Οκτώβρη του 2019. Τουλάχιστον πρόλαβε την 25η Μαρτίου του 2021.
 5. Γυμναστική Ακαδημία. Αν ήσουν για Ευελπίδων, δεν θα είχες καν δεύτερες σκέψεις. Από έναν απόφοιτο της ΣΣΕ. Καλή συνέχεια!
 6. magnam

  Στρατός/Θητεία/ΕΔ

  Κανονικότητα παρουσιάζεστε. Το lockdown ουσιαστικά τίθεται για να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Εσύ έχεις λόγο να μετακινηθείς. Το φύλλο κατατάξεως/πορείας σου έχει θέση ΔΙΑΤΑΓΗΣ, και με την επίδειξη αυτού περνάς από κάθε έλεγχο (π.χ. σε διόδια και τα συναφή).
 7. 1. Έχεις κανονικότατα στρατιωτική εκπαίδευση, υπηρεσίες (σκοπιές που λες) και τα συναφή. Φυσικά όχι σε επίπεδο Ευελπίδων, αλλά τα βασικά τα έχεις. 2. Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι ακριβώς αυτός που προβλέπεται από τον Στρατιωτικό Κανονισμό περί στολών. Πολιτικά ρούχα απαγορεύονται μέσα στη Σχολή. Μόνο οι προβλεπόμενες στολές. 3. Το ότι σου αρέσει μία από τις ειδικότητες, δεν σημαίνει και πως θα έχεις δικαίωμα επιλογής. Οι περισσότεροι κτηνίατροι που ξέρω στην Υπηρεσία υπάγονται στην Πολεμική Αεροπορία και ασχολούνται κυρίως με τα περιστέρια ώστε να μην εισέρχονται στις υποδοχές αέρ
 8. magnam

  Στρατός/Θητεία/ΕΔ

  Ανάμεσα σε πολλά άλλα: Α) Χαμηλότερος μέσος όρος ηλικίας του στρατεύματος (αντιλαμβάνεσαι τα θετικά αυτού). Β) Λιγότερες αναβολές και λιγότερα άτομα με δικαίωμα μειωμένης θητεία. Γ) Μεγαλύτερες ψυχολογικές και σωματικές αντοχές του στρατεύματος. Δ) Καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των θεμάτων προσωπικού. Ε) Λιγότερες οικογενειακές/προσωπικές υποχρεώσεις των οπλιτών θητείας. Σαφώς και ένας 18χρονος μπορεί να προσφέρει περισσότερα στο στράτευμα σε σχέση με έναν 35χρονο οικογενειάρχη. Αυτό, σε συνδυασμό με μια τουλάχιστον 12μηνη θητεία μπορεί να λύσει πάρα πολ
 9. Όχι. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (ή, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι Ελεγκτές Αεράμυνας) δεν πετάνε, αλλά τοποθετούνται σε (επίγεια) κέντρα εναερίου ελέγχου όπου επιτηρούν και εν μέρει διαχειρίζονται τον εναέριο χώρο και τα όποια ACMs/ATCs. Οι ραδιοναυτίλοι, από την άλλη, στελέχωναν παλαιότερα (μεγάλα) αεροσκάφη και για να το θέσω πολύ μπακάλικα "χάρασσαν πορεία". Το αεροπλάνο δεν πετάει όπως και όπου θέλει. Υπάρχουν συγκεκριμένες "διαδρομές" στον αέρα (airway/air route), με συγκεκριμένο μήκος/πλάτος/ύψος εντός των οποίων πρέπει να κινούνται τα αεροπλάνα, καθώς και οι διαδρομές τους δεν
 10. Σε παλαιότερα αεροσκάφη ήταν απαραίτητη η ύπαρξη χειριστών ραδιοναυτιλιακών συστημάτων ώστε η εξαγόμενη πορεία των αεροσκαφών αυτών να ήταν ακριβής και ασφαλής. Πλέον με τα σύγχρονα αεροσκάφη και τα διάφορα ACMs/ATCs η ειδικότητα αυτή δεν χρειάζεται. Λογικά κάποιος της Πολεμικής Αεροπορίας μπορεί να σου εξηγήσει καλύτερα τι έκαναν οι ραδιοναυτίλοι, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα στο εν λόγω θέμα μιας και η Σχολή αυτή αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας.
 11. Πλέον όχι, η ΣΙΡ έχει κλείσει. Ήταν παλιά ειδικότητα αυτή των ραδιοναυτίλων που έχει εκλείψει στη σύγχρονη Αεροπορία. Τι εννοείς τον μέγιστο βαθμό; Ως Ανθυπολοχαγός βγαίνεις από τη ΣΣΕ. Και ναι, μπορείς να σταδιοδρομήσεις κανονικά στις Ειδικές Δυνάμεις εάν σε επιλέξουν και περάσεις τα απαραίτητα Σχολεία.
 12. Σε Στρατιωτικές Σχολές αναφερόμουν μόνο, όχι στων Σωμάτων Ασφαλείας και τα συναφή. Θα σε γελάσω. Νομίζω φτάνεις μέχρι Ταξίαρχος από ΣΑΝ. Αντιλαμβάνεσαι, βέβαια, πως δεν φτάνουν σε αυτό τον βαθμό όλοι από την Τάξη. Αν θες βαθμολογική εξέλιξη, πας ΣΣΕ Όπλα, ΣΝΔ Μάχιμοι, και ΣΙ Ιπτάμενοι. Μόνο από εκεί μπορείς (θεωρητικά) να εξαντλήσεις την ιεραρχία.
 13. Σαφώς και έχει λιγότερες από τον ΕΣ, αλλά έχω ακούσει πως έχει αρκετές. Π.χ. και οι φαροφύλακες δεν υπάγονται στο ΠΝ; Ή υπηρεσίες/γραφεία σε αρκετά νησιά; Ή σύνδεσμοι; Ίσως είναι δύσκολο για κάποιον Αξιωματικό του ΠΝ να βρεθεί σε τέτοιες θέσεις, αλλά γενικά θέσεις υπάρχουν σε αρκετά μέρη της Ελλάδας. Όπως και στην Αεροπορία. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω, δεν είμαι του ΠΝ ή της ΠΑ.
 14. Όλοι έχουν. Απλά κάποιοι έχουν σε "χειρότερα" μέρη (λιγότερο κεντρικά) και σε κάποιους είναι πιο εύκολο το να σταθεροποιηθείς σε ένα μέρος. Μην το σκέφτεσαι αυτό. Αν σε ενοχλούν οι μεταθέσεις, δεν βάζεις καν στολή. Επιλέγεις μια πολιτική σχολή.
 15. Άμα δεν είσαι τιμωρημένος, δεν έχεις υπηρεσία, και δεν υπάρχουν άλλες υπηρεσιακές υποχρεώσεις, ναι. Συμφωνώ κι εγώ. Γενικότερα, έχω δει Αξιωματικούς του ΠΝ και της ΠΑ να κάθονται επί δώδεκα σερί έτη στην Αθήνα. Από στελέχη του ΣΞ έχω δει μέχρι στιγμής έναν να κάθεται τρία χρόνια, αλλά για υπηρεσιακούς λόγους. Με τα προηγούμενα έτη να βρίσκεται στην παραμεθόριο.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.