Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Ανήξερη

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  13
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

55 Excellent

Σχετικά με Ανήξερη

 • Κατάταξη
  Member

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.596 προβολές προφίλ
 1. Γεια σας, παιδιά! Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρέχουσα σελίδα από την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε άφοβα το PopcornTime; Οι παλιές νομίζω δεν υπάρχουν πια. Βρήκα αυτή: https://popcorn-time.tw/ Υπάρχει κίνδυνος να 'ναι malware; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο μήπως; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 2. Εάν για την εισαγωγή σου στο μεταπτυχιακό δεν απαιτείται καμία γνώση Γερμανικών, δηλαδή αν είναι αγγλόφωνο, αφού γραφτείς μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα γερμανικών στο Πανεπιστήμιο. Είναι δωρεάν ή για να το πω πιο σωστά περιλαμβάνονται στις παροχές που δικαιούσαι ως εγγεγραμμένος φοιτητής. Στα περισσότερα Πανεπιστήμια, όμως, πρέπει να προσέξεις πότε ξεκινάνε οι εγγραφές των μαθημάτων γλώσσας και να γραφτείς από τους πρώτους, γιατί έχουν αυστηρό περιορισμό ατόμων και μπορεί να μην προλάβεις.
 3. Δεν το είχα προλάβει, αλλά μάλλον λες αυτή: Κι εδώ με γκρίζα μαλλιά: Κι εδώ σε σχετικά πρόσφατη ομιλία του (2018): https://www.blod.gr/lectures/ingkmar-mpergkman-1918-2007-i-siopi-tou-theou-kai-oi-fones-ton-anthropon/
 4. Υπάρχει περίπτωση η τελική σκηνή να ήταν αυτή; Είναι από το Office Space (1999). Έχει κάποιες ομοιότητες με την περιγραφή σου, αλλά και αρκετές διαφορές: η απάτη γίνεται εναντίον της εταιρείας στην οποία δουλεύει ο πρωταγωνιστής. Δεν ανακαλύπτεται από πιτσιρικά και στη σκηνή στην εξωτική παραλία δεν είναι ο πρωταγωνιστής, αλλά ένας δευτερεύων χαρακτήρας στον οποίο κατέληξε κατά τύχη το ποσό που κλάπηκε.
 5. Είδα το Hidden away (2019) του Giorgio Diritti. Η ταινία είναι βασισμένη στη ζωή του ζωγράφου Antonio Ligabue. Στο επίκεντρο βρίσκεται η φιγούρα του πρωταγωνιστή, που φαίνεται να πάσχει από ένα ψυχικό νόσημα και να έχει ένα είδος δυσπλασίας εμφανισιακά. Στο πρώτο μέρος με πολλά φλας μπακ βλέπουμε επιλεκτικά κάποια γεγονότα που συνέβαλαν στην επιδείνωση της ψυχικής του κατάστασης. Στο δεύτερο μέρος, παρακολουθούμε τη φωτεινή του περίοδο, που ανακαλύπτει το ταλέντο του, βρίσκει την -έστω ιδιότυπη- θέση του στην κοινωνία που ζει και αρχίζει να ονειρεύεται μια ζωή "κανονική". Το σκοτάδι όμως
 6. Ε, ναι! "Salami slicing" ήταν ο όρος που ήθελα να σκεφτείτε. Όταν έλεγα να δείτε την εικόνα μεταφορικά, δεν εννοούσα ακριβώς αυτό Συνεχίζεις άμα θέλεις.
 7. Το στοιχείο που περιγράφεται στις τρεις πρώτες εικόνες είναι κοινό ανάμεσα στην ταινία που ψάχνουμε και την παρακάτω: Και τελευταία βοήθεια, που δίνει μια άλλη κομβική σκηνή της ταινίας.
 8. Όχι. Χιντ: οι δυο τελευταίες εικόνες έχουν κάτι και από τον τίτλο της ταινίας.
 9. Όχι, αλλά είσαι κοντά στο στοιχείο που ψάχνουμε.
 10. Όχι και όχι. Βοήθεια: Και οι τρεις φωτογραφίες περιγράφουν το ίδιο στοιχείο - δείτε τις συνδυαστικά/συμπληρωματικά.
 11. Ευτυχώς που ήδη δεν τρώω αλλαντικά, αλλιώς θα ήταν αφορμή να τα κόψω αυτή σου η απάντηση Λοιπόν, βοήθεια: Την εικόνα πρέπει να τη δείτε μεταφορικά. Δεν έχει σχέση με σαλάμι ούτε με φαγητό το στοιχείο του σεναρίου στο οποίο αναφέρεται.
 12. Είδα το «Like father, like son» (2013) του Χιροκάζου Κόρε-Έντα. Δυο οικογένειες μαθαίνουν ξαφνικά πως μεγαλώνει η μία το παιδί της άλλης, λόγω ενός λάθους του νοσοκομείου όπου γεννήθηκαν τα δυο παιδιά έξι χρόνια πριν. Με αυτή την αφορμή, η ταινία πραγματεύεται ζητήματα που αφορούν την οικογένεια, τον ρόλο του πατέρα, τη λανθασμένη αντιμετώπιση των παιδιών ως προέκταση του γονιού, και καταλήγει στην αμφισβήτηση του ίδιου του συναισθηματικού δεσμού ενός γονιού που βλέπει το παιδί του ως απλό φορέα των γονιδίων και των προσδοκιών του. Θυμίζει κλασικό ιαπωνικό κινηματογράφο (βλ. Tok
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.