Προς το περιεχόμενο

chris_gpvd

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  35
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

18 Good

Σχετικά με chris_gpvd

 • Κατάταξη
  Advanced Member

Πρόσφατες Επισκέψεις

934 προβολές προφίλ
 1. Το "πάλι" δεν ισχύει. Τις τελευταίες γενιές μας φέρνει κάρτες απλά λίγο καλύτερες. Η τελευταία φορά που έγινε τέτοιο άλμα ήταν το 2004. Δες το βίντεο του LinusTechTips. Αν και οι τελευταίες 2 κάρτες γραφικών μου ήταν AMD, η Nvidia τώρα φαίνεται καλύτερη στο Value for money. Αν αναβαθμίσω στους επόμενους 10-12 μήνες σίγουρα θα είναι για μια 3070 ή 3080.
 2. Από το αγγλικό "silicon" που είναι η λέξη για το στοιχείο πυρίτιο (σύμβολο Si στον περιοδικό πίνακα). Αυτά παθαίνεις όταν μεταφράζεις άρθρα χωρίς να έχεις γνώσεις.
 3. Αν και είναι καινούριο, οπότε παίζει να μη θες να το ανοίξεις, θα σου πρότεινα να βάλεις λίιιιιιγο σπρέι σιλικόνης ή καλύτερα τεφλόν (ptfe) μέσα στο μηχανισμό του κουμπιού.
 4. chris_gpvd

  Εμβέλεια Bluetooth

  Σωστός. Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις δυστυχώς, το bluetooth από το σχεδιασμό του δεν προορίζεται για αποστάσεις μεγαλύτερες των 5-8 μέτρων.
 5. Πλέον σε επίπεδο mid range, οι κάρτες γραφικών τραβάνε 150w, και οι επεξεργαστές άλλα 100 (στρογγυλοποιώ λίγο, χάριν απλότητας), οπότε ένα τροφοδοτικό 500w είναι αρκετό. Στο δικό μου pc (βλ. υπογραφή) το μέγιστο που πιάνω, με overclock σε CPU και GPU είναι 550w, σε συνθετικό benchmark που βάζει περισσότερο από το κανονικό φορτίο. Καλό είναι να λαμβάνεις υπόψη μελλοντική αναβάθμιση, αλλά πλέον οι κάρτες δεν υπερβαίνουν τα 250w (πάντα σε stock). Μην πας πιο κάτω από 500, καθώς τείνουν να είναι χαμηλότερης ποιότητας μιας και προορίζονται για low end - office pc's, και υπάρχει κίνδυνος για κ
 6. chris_gpvd

  Εμβέλεια Bluetooth

  Έχοντας υποφέρει στα χέρια κακών ανταπτόρων, θα συμφωνήσω με τον zernex201, η οπτική επαφή είναι απαραίτητη. Η καλύτερη λύση είναι μια pci-e κάρτα, με εξωτερική κεραία, αλλά και πάλι λίγα μέτρα εμβέλεια. Αν επιτρέπεται, για τι χρήση το θες? Αν π.χ. θες για ήχο, υπάρχουν άλλες λύσεις που χρησιμοποιούν άλλα πρότυπα (wifi, rf).
 7. Γενικά οι ιονιστές αυτό που κάνουν είναι να κάνουν τα σωματίδια της σκόνης που αιωρούνται στον αέρα να κολλάνε μεταξύ τους και έτσι να πέφτουν κάτω. Αυτό μπορεί να καταλήγει στο pc σου, οπότε δεν βλέπω το όφελος του ιονιστή για αποφυγή σκόνης στο pc, είναι πιο χρήσιμοι για βελτίωση της ποιότητας του αέρα, για λόγους υγείας. Αυτό που θέλω να πω και μακρηγορώ είναι ότι μάλλον δεν αξίζει το ρεύμα που θα καίει ο ιονιστής. Οι παραπάνω το έθεσαν πολύ σωστά, συχνός καθαρισμός με φύσημα και θα είσαι μια χαρά. Παίρνεις ένα φυσητήρι με 10 ευρώ, και το φυσάς όποτε και όσο θες. Γενικά ο κανόνας είνα
 8. Οι προδιαγραφές για μνήμη που δίνουν είναι το απόλυτο ελάχιστο, που εγγυάται ότι θα δουλέψει. Όμως αυτό δε λέει κάτι, μπορείς να βάλεις ό,τι μνήμη θες. Απλά προσέχεις μην πάρεις και υπερβολικά ακριβή και γρήγορη, διότι τα ωφέλη από γρηγορότερη μνήμη είναι ελάχιστα. Για 9η - 10η γενιά intel, πιστεύω το πολύ 3000MHz είναι μια καλή μέση λύση. Το αντίθετο ισχύει με τους Ryzen, καθώς η αρχιτεκτονική τους είναι διαφορετική από τους Intel. Στους ryzen η επικοινωνία μεταξύ πυρήνων της cpu εξαρτάται από την συχνότητα της μνήμης, οπότε γρηγορότερη μνήμη σημαίνει πιο γρήγορη απόκριση και καλύτερη α
 9. Όταν λες "συνεχίζει να δουλεύει το τροφοδοτικό" τι εννοείς? Ανάβει φως? Δουλεύουν ανεμιστήρες? Γενικά όταν κλείνουμε τον υπολογιστή, δεν αποσυνδέεται από το ρεύμα, αλλά απλά σταματάει να παίρνει ρεύμα ο επεξεργαστής, οι κάρτες και οι μνήμες. Συνεχίζει όμως και πάει ρεύμα στη μητρική, άρα το τροφοδοτικό μένει σε μια κατάσταση standby.
 10. Καλημέρα από εμένα. Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ, απενεργοποιούνταν μια θύρα m2 αν είχα sata καλώδιο σε μια άλλη. Θα σε συμβούλευα να διαβάσεις πρώτα τις οδηγίες της μητρικής σου, σίγουρα θα βρεις εκεί κάτι.
 11. Η συγκεκριμένη πάστα ούτε τα λεφτά της συσκευασίας της δεν αξίζει. Επίσης φρόντισε να σφίξει καλά η ψύκτρα και να πατήσει σωστά. Μη χρησιμοποιείς τη μέθοδο του "μπιζελιού", καθώς δεν εγγυάται καλή κάλυψη, εκτός αν ξέρεις πόσο να βάλεις. Θα σου πρότεινα να ανεβάσεις φωτογραφίες βγάζοντας την ψύκτρα, για να δούμε την παλιά αλοιφή, όσο και βάζοντας την καινούρια αλοιφή.
 12. Αν δεν έχεις 30Mbps σύνδεση τουλάχιστον, μην περιμένεις ποιότητα. Για 4Κ, τα 25Mbps είναι το απόλυτο ελάχιστο... Κι αυτό μόνο αν είναι η μόνη συσκευή στο δίκτυο. Επίσης μην ξεχνάμε ότι και να χεις γρήγορη σύνδεση στα χαρτιά, αν έχουν παραφορτώσει την καμπίνα της περιοχής σου με παραπάνω συνδέσεις απ' ό,τι αντέχει για απροβλημάτιστη σύνδεση, θα έχεις στιγμιαίες πτώσεις, που ρίχνουν την ποιότητα.
 13. Ενεργοποίησες το turbo boost?
 14. chris_gpvd

  Θέμα μητρικής

  Δοκίμασες άλλη θύρα SATA στη μητρική;
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.