Προς το περιεχόμενο

qwertyuiop2

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  313
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

406 Excellent

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ qwertyuiop2

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 11/07/2001

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

2.793 προβολές προφίλ
 1. Οι στρατοί παγκοσμίως, και ο Ελληνικός, χρησιμοποιούν συστήματα επικοινωνίας ανεπτυγμένα το αργότερο για windows xp, ενώ υπάρχουν κάποια με DOS. Σε Θεσμούς και Γραφειοκρατίες τα πράγματα αλλάζουν πολύ δύσκολα, κι αυτό είναι που τους εξασφαλίζει ένα μεγάλο θετικό (μακροβιότητα) και ένα μεγάλο αρνητικό (βραδυπορία).
 2. Παίζεις σε ένα γήπεδο που δεν έκανε ποτέ σέντρα κανείς. Εγώ χρησιμοποίησα τον σαρς για να αποδείξω ότι εξελικτικά ήταν "κακός" ιός και εξαϋλώθηκε ακριβώς λόγω της φονικότητας και της ισχύος του. Δεν έβαλα ιούς στο ζύγι της κακίας, να βρω τι ήταν χειρότερο.
 3. Είχε πολύ μικρότερο χρόνο επώασης και πολύ πιο άμεσα και δυνατά συμπτώματα. Γι' αυτό ήταν πιο δύσκολο να μεταδοθεί από ένα άτομο σε πολλούς, όπως γίνεται με τον covid. Όποιος κόλλαγε, κρεβατωνόταν εντός λίγων ημερών και κολλούσε ελάχιστους. Επίσης, μιλάμε για ποσοστό θανάτων 10% επί του συνόλου. Ο COVID19 υπολογίζεται μεταξύ 0,4 και 3%.
 4. Δεν είναι περίεργη πρόβλεψη αυτή. Το εξελικτικό συμφέρον του ιού (και κάθε ιού) είναι να γίνει τελικά κάτι σαν κοινό κρυολόγημα. Δηλαδή τελείως ακίνδυνο για όλους πλην σοβαρά ανοσοκατεσταλμένων, με εύκολη μετάδοση και ελαφρά συμπτώματα, αλλά γρήγορες μικρομεταλλάξεις, ώστε να μη μπορεί να βρεθεί οριστικά αποτελεσματικό εμβόλιο. Έτσι την πάτησε ο πρώτος sars το 2003. Πολύ μεταδοτικός, αλλά με άμεσα σοβαρά συμπτώματα και τεράστιο ποσοστό θανάτων. Όποιος κόλλαγε την είχε άσχημα, αλλά εξίσου άσχημα την είχε και ο ιός, δε μπορούσε να μεταδοθεί με τίποτα, γιατί και οι άνθρωποι πήραν ακραία μέτρα (πιο ακραία από τον covid19) για να τον σταματήσουν.
 5. Οκ, σε ευχαριστώ πολύ, μάλλον στον p1 θα πάω. Εδώ να φανταστείς ξεκίνησα για hdd 1 τέρα, αλλά λέω τώρα πού να τρέχω να βρίσκω modular καλώδια τροφοδοτικού ή να ανακατατάσσω τα υπάρχοντα, πού να ακούω το άναψε- σβήσε ενός μηχανικού πάλι (δεν υπάρχει hdd στο σπίτι εδώ και 3 χρόνια), πού να περιμένω και να φορτώνει. Αποφάσισα να δώσω λίγα παραπάνω λεφτά και να πάρω μισή χωρητικότητα plug n play, θα με καλύψει και το 500άρι αυτό.
 6. Θέλω έναν m2 στα 500gb για να ηρεμήσω ως προς το έλλειμα χώρου φυσικού και ψηφιακού, να του περάσω λειτουργικό και να ξενοιάσω από καλώδια και βιδώματα. Έχω μία tomahawk max με 16gb ram 3300mhz και ryzen 3600. Να πάω σε samsung 970 με 110 περίπου ευρώ, ή θα πάει μια χαρά και με τους crucial P1 - intenso TOP των 70 ευρώ; Προέρχομαι από sata 3 ssd. Ευχαριστώ!
 7. Όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ, δεν είναι η ίδια η ζε΄στη και η υγρασία που επηρεάζουν τον ιό (ίσως το κάνουν ελάχιστα), αλλά το πιο καθοριστικό είναι η θερμική άνεση του κόσμου να κάθεται, να παρεΐζει και να δουλεύει ΕΞΩ. Το "τέλειο" διάστημα γι' αυτό, είναι Μάιος- Ιούνιος στην Ελλάδα, γιατί άπαξ και πιάσουν οι ζέστες του Ιουλίου, ξαναχωνόμαστε μέσα με A/C. Αυτή η ερμηνεία εξηγεί και γιατί χώρες με πολλή ζέστη έχουν ακόμα μετάδοση ιού: Γιατί ούτε η ΠΟΛΛΗ ζέστη κάνει καλό, αναγκάζει τον κόσμο να κλείνεται μέσα όπως το χειμώνα, απλά με ψύξη αντί θέρμανσης. Γι' αυτό βλέπετε λίγο χαμούλη σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία. Όσοι έχουμε ταξιδέψει εκεί θυμόμαστε πολύ καλά την περίεργη φάση τους με το κλείσιμο μέσα: Δεν κυκλοφορεί κανείς έξω μεσημέρια, τα πάντα κλιματίζονται, εκεί την περνάνε όλοι ο ένας πάνω στον άλλον.
 8. qwertyuiop2

  Στρατός/Θητεία/ΕΔ

  Ξέρω εγώ: Ναι καλά, φιλάκια. Υπήρχε στον παλιό ποινικό κώδικα το 458 που υποτίθεται ότι επέβαλε πρόστιμο τουλάχιστον 59 ευρώ για περιπτώσεις στις οποίες δεν υπάκουες εμπρόθετα διοικητικό νόμο, αλλά με το νέο ποινικό κώδικα αυτό το άρθρο καταργείται. Πλέον δύναται απλώς η ηγεσία του/της υπουργού οικονομίας σε συνεργασία με τον/της άμυνας να επιβάλει ad hoc πρόστιμα για παράβαση στρατολογικών υποχρεώσεων εφέδρων. Στην εποχή του εράσμους, της ανετότατης κινητικότητας σένγκεν και του φθηνού - γρήγορου ταξιδιού, όλα αυτά είναι αναχρονιστικές ανοησίες. Πριν μπω στρατό, ως τα 23 μου, έχω ζήσει σε 3 σημεία της Ελλάδας και 3 χώρες του εξωτερικού, ενώ με την (οσονούπω) απόλυσή μου προαλείφεται διαμονή σε 4η με τακτικά πηγαινέλα σε 5η. Να μην αμελήσω να πάρω την ελλαδίτικη στρατολογία να ενημερώσω ότι θα με βρουν ή στο μάαστριχτ ή στο σαρλερουά αν παραστεί ανάγκη.
 9. qwertyuiop2

  Στρατός/Θητεία/ΕΔ

  Πάντως για τους λήπτες ι5, να γνωρίζετε πως το ότι είναι κάτι προσωπικό δεδομένο, δε σημαίνει ότι τηρείται. Ανώτατο στέλεχος τρομερά μεγάλης πολυεθνικής έχει τις άκρες του στη στρατολογία και ελέγχει ακριβώς τα Ι και τις παθήσεις των επίδοξων υπαλλήλων και στελεχών. Κι άντε να αποδείξεις αυτά που θα σου πει ο άλλος off the record, ώστε να τον κυνηγήσουν. Άλλη περίπτωση, ανώτατο στέλεχος τρομερά μεγάλης πολυεθνικής τράπεζας (αυτή τη φορά), σε κατ' ιδίαν συζήτηση μου είπε ότι αυτή την έρευνα την κάνει η τράπεζά του και δε χρειάζεται καν κάποια ''άκρη''. Υπάρχει τακτική επικοινωνία της τράπεζας με την ΕΥΠ και την Κρ. Ασφάλεια για διάφορα θέματα, γίνονται σοβαροί και ενδελεχείς έλεγχοι για το παρελθόν, το παρόν και την ψυχολογική - ψυχική κατάσταση ανωτέρων και ανωτάτων ή προς προαγωγή υπαλλήλων. Η άνω κουβέντα έγινε το 2015 και η κάτω το 2018. Αμφιβάλλω αν το GDPR άλλαξε τα πράγματα. Προφανώς βέβαια μιλάμε για σοβαρές θέσεις σε νευραλγικά σημεία μεγάλων εταιρειών. Αν προϋπολογίζετε η καριέρα σας να μην ξεπεράσει τα όρια του χωριού ή του τετραγώνου που γεννηθήκατε, κάντε όποια λαμογιά θέλετε, δε θα σας πάρει χαμπάρι κανείς.
 10. Kάπου εκεί είναι η αλήθεια πάντως. Θνητότητα 1-1,5% στο γενικό πληθυσμό όταν αποτυγχάνουν τα συστήματα υγείας να παράσχουν φροντίδα σε όλους και θνητότητα 0,5-1% όταν η καμπύλη παραμένει χαμηλή και τα συστήματα υγείας ανταποκρίνονται επαρκώς στη ζήτηση. Το έξτρα ποσοστό θανάτων αφορά κυρίως γηραιότερους που αποκλείονται από την παροχή βοήθειας πρώτοι όταν υπάρξει μη διαχειρίσιμη έξαρση. Είναι και de facto πιο ευαίσθητη ομάδα απέναντι στον ιό. Το αισιόδοξο κομμάτι της υπόθεσης, είναι ότι αυτά τα ποσοστά αποτελούν καταγραφή ως τώρα. Τι είχαμε ως τώρα; 0 φαρμακευτικές λύσεις - 0 εμπειρία στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό - 0 εμπειρία στο γενικό πληθυσμό. Τώρα ξεκινάμε να έχουμε κάποιες φαρμακευτικές βοήθειες (όχι κάτι τρομερό, γνωρίζουμε όμως ότι άνθρωποι που θα πέθαιναν αν κολλούσαν το Μάρτη, ΔΕΝ θα πεθάνουν αν κολλήσουν τώρα), το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εκπαιδεύτηκε πολύ καλά σε όλα τα πρωτόκολλα και διαδικασίες, ενώ εφοδιάστηκε παράλληλα με προστατευτικά υλικά, ενώ ο γενικός πληθυσμός γνωρίζει να τηρεί αποστάσεις και να προσέχει παραπάνω τη νόσο του. Όποιος αρρώσταινε το Φλεβάρη και είχε ένα πολύ σημαντικό μήτινγκ την επόμενη μέρα, μπορεί να έλεγε νταξ κουλ κρυολόγημα, να ξενυχτούσε, να έτρωγε βλακείες και να βαρούσε ένα 12ωρο δουλειάς την επόμενη μέρα. Τώρα θα κάτσει ανάσκελα 15 μέρες με νετφλιξ και θα πάει αμέσως νοσοκομείο άμα δει 39άρια πυρετού. Οπότε, κατακλείδα, τα ποσοστά αυτά θνησιμότητας μόνο να πέσουν μπορούν (ακόμα και να λάβουμε ως δεδομένο το τελείως πλασματικό 7-10% που έχουμε ως τώρα).
 11. qwertyuiop2

  Στρατός/Θητεία/ΕΔ

  Πρώτο ποστ σου με το οποίο συμφωνώ απόλυτα εδώ, και έχω νομίζω την εξήγηση, μετά από 7 μήνες θητείας: Οι περισσότεροι στο στρατό αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά την ανάγκη να υπάρξει υγιεινή που θα πηγάζει από τους ίδιους. Όσοι πάνε στα 18, είχαν πριν τη μαμά. Όσοι πάνε στα 22-23 και είχαν σπουδάσει εκτός πόλης καταγωγής (γιατί οι υπόλοιποι παρέμειναν με τη μαμά) τότε έμειναν μόνοι τους σε ένα σπίτι τουλάχιστον 20τ.μ., το οποίο είτε καθαριζόταν τελείως πλημμελώς (αν καθαριζόταν ποτέ), είτε το καθάριζε κι αυτό η μαμά όποτε πήγαινε. Για αυτές τις δύο κατηγορίες, όταν ξαφνικά βρίσκονται σε μία δουλειά εκ φύσεως λεριάρικη, και με 2τμ (αντί 20) για κάθε άνθρωπο, η καθαριότητα είναι ένα βάναυσο μαρτύριο που επιβάλλεται από έναν ανώτερο ξένο. Οι μόνοι που έχουν μάθει να καθαρίζουν και πηγάζει από μέσα τους η ανάγκη για βασική υγιεινή, είναι όσοι έχουν ήδη δικό τους νοικοκυριό (συνήθως και μεγάλης ηλικίας και μόρφωσης για στρατό), ή όσοι κατ' εξαίρεση μεγάλωσαν σε λίγο περισσότερο "προτεσταντικά" σπίτια, τα οποία επέβαλαν την ατομική ευθύνη που αρνείται να επιβάλει η ελληνορθοδοξία θεωρώντας ότι όλα πηγάζουν από και προσβλέπουν σε έναν πρωτόγονο κοινοτισμό (ή μετακοινοτισμό της φιλιππινέζας και του μουσακά για τα πιο ευκατάστατα στρώματα των πόλεων). Αυτές οι δύο κατηγορίες είναι ελάχιστος κόσμος, που δεν αρκεί να κάνει τη διαφορά. Κατακλείδα, πρέπει οι διοικητές να σηκώσετε το κομμάτι της προτεσταντικής ηθικής που σας αναλογεί και να ρίξετε επιτέλους εκείνα τα 5φ σε όσους σφουγγαρίζουν ό,τι βλέπει η πεθερά, σφουγγαρίζουν χωρίς να έχουν σκουπίσει, πλένουν τουαλέτες ψεκάζοντάς τις απλά με νερό, ξαπλώνουν με παραλλαγές στα κρεβάτια, παρατάνε αρβύλες σε θαλάμους και κάνουν ένα μπάνιο το μήνα. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, κι άλλη μία ιστορία ευθυνοφοβίας και νεοελληνικού ωχαδερφισμού.
 12. Δε χρειάζεται. Το ότι μετράμε μόνο όσους αρρωσταίνουν βαριά και πάνε στα νοσοκομεία, είναι από μόνο του καλός τρόπος μέτρησης διασποράς της νόσου, εφόσον είναι συνεπές μέτρο. Δηλ. γίνεται πάντα έτσι, και δεν τους καπνίζει ξαφνικά να κάνουν πολύ περισσότερα ή να μη κάνουν καθόλου. Και βάσει του ανωτέρω, το ότι τα σοβαρά κρούσματα βρίσκονται στα 6-7 πλέον αντί των 90 τη μέρα που ήταν πριν 2 βδομάδες, σημαίνει ότι ο ιός έχει συμμαζευτεί σοβαρά και ότι ένα ποσοστό του πληθυσμού έχει νοσήσει κι αποκτήσει ανοσία που θα κάνει λίγο δυσκολότερη τη δουλειά του ιού σε επόμενα κύματα.
 13. Η γρίπη υπολογίζεται ότι για τους ηλικιωμένους έχει ποσοστά θανάτου έως και 0,9%, ενώ για το γενικό πληθυσμό έχει περίπου 0,2%. Άρα μιλάμε για ιο τρεις φορές χειρότερο από τη γρίπη, εφόσον δεν επιβεβαιωθούν στατιστικά που κατεβάζουν τη θνητότητα σε 0,35-0,50%, οπότε μιλάμε για ιό δύο φορές χειρότερο από τη γρίπη.
 14. Όταν πεθαίνουν από τον ιό 50άρηδες χωρίς υποκείμενα, δε βλέπω να πολυσυζητιούνται. Κι αυτοί είναι πολλοί, δεν είναι 1-2 (αν βάλουμε και το γερμανό 45άρη). Τώρα ξυπνήσατε; Ο ιός σκοτώνει εξαιρετικά σπάνια πολύ μικρότερους ανθρώπους (έχουμε δει ακόμα και μονοψήφιο αριθμό εφήβων), αλλά μιλάμε για το όριο του στατιστικού λάθους. Είναι σα να λέμε ότι η εγχείριση σκωληκοειδίτιδας σκοτώνει, επειδή μπορεί στις 10εκ εγχειρίσεις το χρόνο να πεθάνουν και 50-100 άτομα παγκοσμίως από διάφορα λάθη, αστοχίες και νοσοκομειακές λοιμώξεις. Κατά πάσα πιθανότητα ο συγχωρεμένος αντέδρασε υπερβολικά ως ανοσοποιητικό και καταστράφηκαν από τον ίδιο οι πνεύμονές του πριν από τον ίδιο τον ιό.
 15. Ναι παραδειγματικά παρέθεσα αριθμούς, αν και είχα διαβάσει άρθρο (δε θυμάμαι να το βρω) που έλεγε ότι επειδή υπο-καταγράφονται τα περιστατικά, νομίζουμε ότι και τα δύο r0 είναι χαμηλότερα από ό,τι όντως είναι. Και έλεγαν εκεί οι τύποι ότι για τη γρίπη μπορεί να είναι ΕΩΣ διπλάσιο του υπολογιζόμενου (δηλ 2-2,4) και για τον κοροναϊό, επειδή δεν έχουμε και ιδέα τι μας γίνεται χωρίς μαζικά τεστ αντισωμάτων στον πληθυσμό, μπορεί να μιλάμε για r0 ακόμα και ΕΩΣ τριπλάσιο του υπολογιζόμενου, δηλαδή 5 ή 6! Θα μάθουμε σύντομα, αλλά οι ενθαρρυντικές ενδείξεις από τη Σάντα Κλάρα και το γερμανικό "χωριό 0" μιλούν για έναν ιο πολύ πιο μεταδοτικό από όσο νομίζαμε, αλλά και πολύ λιγότερο φονικό. Της τάξης του 0,5% όταν λαμβάνουν θεραπεία όλοι και της τάξης του 1% όταν τα συστήματα υγείας αποτυγχάνουν.
×
×
 • Δημιουργία νέου...