Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

takistmr

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  517
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

22 Excellent

Σχετικά με takistmr

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 12/07/1979

ΑΛΛΑ

 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Ενδιαφέροντα
  Προγραμματισμός, Web Design
 • Απασχόληση
  ... δουλεύω τον κόσμο!!!

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.961 προβολές προφίλ
 1. Δεν βρίσκω τις προδιαγραφές του καλωδίου. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις καλώδιο CAT6 ή CAT6a γιατί επιτρέπουν πολύ μεγάλες ταχύτητες. Δεν αλλάζεις καλώδιο τηλεφώνου τακτικά! Περίμενες πριν από 10-15 χρόνια ότι θα μπορούσες να συνδεθείς στο ίντερνετ με ταχύτητες μεγαλύτερες από 100Mbps? Βάλε για να είσαι έτοιμος για ακόμα γρηγορότερο ίντερνετ. Εγώ θα σκεφτόμουνα να βάλω και καμία οπτική ίνα να υπάρχει αν είναι να κάνεις το μερεμέτι και φυσικά το επιτρέπει η τσέπη σου.
 2. Το πρόβλημα με την μπαταρία το εμφανίζει η έκδοση 7.1.1 και είναι διαθέσιμη μόνο μέσω του προγράμματος developer. Το αντιμετώπισα και ο ίδιος με το 6P μου. Η μπαταρία διαρκεί το πολύ 15 ώρες, και μάλιστα όταν πέσει κάτω από 30% τότε του απομένη το πολύ 1 ώρα λειτουργίας. Επιπλέον, παρατηρήθηκε αύξηση της θερμακρασίας στο πίσω μέρος του κινητού. Μετά από αρκετά factory default και bug reports στην Google δεν έγινε τίποτα και αναγκάστηκα να επιστρέψω στο σταθερό 7.0 όπου η διάρκεια της μπαταρίας επανήλθε στα κανονικά επίπεδα και εξαφανίσθηκε το φαινόμενο της υπερθέρμανσης. Πάντως, η έκδοση 7.
 3. Μπορείς να δεις το οδηγό εδώ που τα εξηγεί καλά...
 4. Δεν νομίζω να υπάρχει ασύρματο πρωτόκολο που χρησιμοποιείται μόνο από την apple. Επομένως, όποιο wifi repeater και αν πάρεις θα κάνεις τη δουλειά σου. Προτίμησε ένα και με rj45 ώστε να το συνδέσεις με τον κεντρκό ρούτερ με ethernet καλώδιο.
 5. Σε μερικά modem (ακόμα και φθηνά το έχουν) υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλεις τα διακινούμενα πακέτα σε κανόνες (ACL). Μπορείς να χρησιμοποήσεις αυτή τη λειτουργία ώστε να απαγορευεις την διακίνηση πακέτων από μια συγκεκριμένη ip προς το ιντερνετ. Αυτό προυποθέτει μόνο τη γνώση της ip διεύθυνση του pc που θέλεις να μπλοκάρεις (ή την mac address). Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε βάζοντας στατική ip διεύθυνση στα pc είται μέσα από το ρουτερ (εαν υποστηρίζει τη λειτουργία). Παραθέτω μία εικόνα από την λειτουργία αυτή από τον ρουτερ μου:
 6. takistmr

  4g Router + Stick

  Ψάχνεις κάτι σε αυτό: 1. Cosmote (usb stick) 2. Vodafone (hot spot) (για την Wind δεν βρήκα κάτι) Με το πρώτο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ρουτεράκι με usb και στην δευτερη περίπτωση μπορείς να συνδεθείς κατευθείαν με wifi ή να χρησιμοποιήσεις ένα access point σε client mode για να μοιράσεις το ιντερνετ στο τοπικό ενσύρματο δίκτυο. Στην περιοχή σου πιάνεις 4G (LTE); Ρωτάω γιατί οι περισσότερες εταιρίες διαφημίζουν ότι καλ΄πτουν διάφορες περιοχές με 4G αλλά η πραγματικότητα διαφέρει κατά πολύ!
 7. Πρέπει να κατεβάσεις από το site της κατασκαυάστριας εταιρίας τους τελευταίους drivers του wifi σου γιατί έτσι ώστε να σου ενεργοποιήσει και την WPA2 ασφάλεια και να την χρησιμοποιήσεις γιατί είναι πάρα πολύ πιο ασφαλής!
 8. Υπάρχουν έτοιμα μηχανάκια (πομποδέκτης και κεραία μαζί) για την επίτευξη τέτοιων συνδέσεων (πχ UBIQUITI) που δίνουν καλές αποδόσει και σε αυτές τις αποστάσεις. Μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο αν συνδιάσεις πομποδέκτη και κεραία από διαφορετικό κατασκευαστή και να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα (πχ. Mikrotik). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τεχνικά θέματα και ιδιοκατασκευές μπορείς να επισκεφτείς το site του AWMN. Καλή τύχη!
 9. Δεν έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με τις ασύρματες υποδομες αλλά φαντάζομαι ότι θα έχει πολλά access points που θα εκπαίμπουν τι ίδιο SSID αλλά σε διαφορετικές συχνότητες αυτά τα βρίσκονται δίπλα-διπλα, δηλαδή θα σχηματίζουν ESS (Extended Service Set) κατά τη CISCO. Όλα αυτά τα access points θα καταλίγουν σε ειδικά switches με controllers για να ελέγχουν τα ap. Δεν μιλάμε για οικιακά switches αλλά για εξοπλισμό με υψηλή απόδοση που μπορούν να αποδόσουν μεγάλους ρυθμούς διαμεταγωγής δεδομένων. Τώρα, το κομμάτι του router που θα αναλάβει να συνδέσει το lan με το internet παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Ο αρ
 10. Δεν ισχύει αυτό το οριο. Εάν το τροφοδοτικό δίνει αρκετά μεγάλο ρευμα και τάση τότε μπορεί να πάει και περισσότερο. Εξαρτάται από την κατασκευή και το utp που θα χρησιμοποιηθεί. Πχ, σε switch cisco 3560 το ΡοΕ πάει πάνω από 60 μέτρα με καλό καλώδιο.
 11. Δεν μπορείς να προβλέψεις με σιγουριά την εμβέλεια γιατί αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (θέση, υλικά που μεσολαβούν, κτλ). Επίσης, εαν αντικαταστήσεις τις κεραίες με κάποιες ισχυρότερες δεν σημαίνει ότι θα βελτιώσεις την σύνδεσή σου αφού και οι δυνατότητες της άλλης πλευράς της σύνδεσης θα πρέπει να είναι αντίστοιχες.
 12. Το μόνο που μπορεί να πάει στραβά σε μία usb προέκταση (και δεν αναφέρομαι σε ελαττωματικά βύσματα) είναι να μην φτάνει αρκετό ρευμα στο usb-wifi adapter και έτσι να έχουμε αστάθεια στη λειτουργία του (εαν καταφέρει και λειτουργησει). Ένα rf καλώδιο (πχ σε μια προέκταση) εκτός από το μέσο μετάδοσης του σηματος του wifi (2.4 kai 5 Ghz) εισάγει και θορύβους από το άμεσο περιβάλλον και οι οποιοι ενυσχύονται στον δέκτη του υπολογιστή μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπουκώνει τον δέκτη μερικές φορές ο οποίος ζητά επανεκπομπή των πακέτων που έχασε. Έτσι έχουμε άλλο ένα πρόβλημα εκτός από αυτό της ε
 13. takistmr

  Router για ISDN γραμμή για 20-30 pc

  Και εγώ συμφωνώ με τον poulino. Καλ'υτερα να αποφύγεις τις προεκτάσεις με τα ομοαξονικά καλώδια γιατί έχουν πολλές απώλειες και χειρίζονται δύσκολα. Βάλε καλύτερα κανένα access point με χρήση utp καλωδίου.
 14. Ναι, δυστυχώς τους παίρνει η μπάλα όλους...
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.