Προς το περιεχόμενο

kifinas

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  2.401
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

1.189 Excellent

Σχετικά με kifinas

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1979

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Τρόμαξε η Google από τόσους λίγους και μεγαλώνει αυτό που κάνει καλά (την παρακολούθηση) ή ξέρει καλά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα γιγάντωσης λόγω των παθογενειών στους χώρους; https://www.businessinsider.com/google-monitoring-staff-emails-for-disruptive-language-2021-1
 2. Αν δώσουν δωρεάν ένα Outlook (πιθανότατα light), δεν βρίσκω που είναι το κακό.
 3. Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν για τον συνδικαλισμό, για τον υγιή συνδικαλισμό, για τις παθογένειες που έχουν εμφανιστεί στην πράξη, για την άνοδο και την πτώση του συνδικαλισμού στην Αμερική κλπ. Δεν θα το κάνω, θα σταθώ στο συγκεκριμένο από άλλη σκοπιά. Η Google ως εταιρεία έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη όπως ξέρουμε όλοι. Ταυτόχρονα έχει παρατήσει την αρχή "don’t be evil". Κατά καιρούς οι εργαζόμενοι (μερίδα αυτών) έχουν παρέμβει και έχουν τοποθετηθεί για την πορεία της εταιρείας ως αναπόσπαστο μέρος αυτής. Η επιρροή που μπορούν να έχουν και η θετική επίδραση που μπορεί να έχει αυτό στ
 4. Λογικό δεν είναι οι μέτοχοι της Intel να θέλουν να βλέπουν την εταιρεία ψηλά; 1 δις έχουν επενδύσει λέει σε αυτούς. Ωστόσο έπεσε η μετοχή μόνο από αυτή την επιστολή 8%.... https://markets.businessinsider.com/news/stocks/intel-stock-price-third-point-urges-chipmaker-explore-strategic-alternatives-2020-12-1029924016
 5. Καλή χρονιά. Για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση υπό όρους. Δεν έχουν δηλαδή ακόμα κλασική έγκριση αλλά η χρήση τους έχει επιτραπεί λόγω του μεγάλου προβλήματος. Έγκριση κάπου μέσα στο 2021. Μέχρι τότε (αλλά και μετά) η συλλογή νέων δεδομένων και η αξιόλογησή τους (πρέπει να) είναι συνεχής. https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-receives-application-conditional-marketing-authorisation-covid-19-mrna-vaccine-bnt162b2 https://www.ema.europa.eu/en/glossary/conditional-marketing-authorisation
 6. Τώρα, ναι. Όπως είναι υποχρεωμένος να σε αφήσει να μπεις αν είσαι Παναθηναϊκός, μουσουλμάνος, μαύρος κλπ. Δεν μπορεί να ζητήσει κανένας ιατρικά χαρτιά έτσι επειδή θέλει.
 7. Όπως σου είπα ήδη, στην Ελλάδα χωρίς νομοθετική αλλαγή δεν μπορούν να το κάνουν. Έτσι και αλλιώς τώρα μας βάζουν απλά στο τρυπάκι του να έχουμε (κοινωνικά στην ουσία, ιατρικά στα χαρτιά) διαβατήρια. Η αληθινή τους χρήση θα έρθει αργότερα. Σε κάθε περίπτωση τα κενά τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό είναι πάρα πολλά.
 8. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Καλά στους υπαλλήλους σου. Στον πελάτη; Θα δείχνει ο κάθε πελάτης πιστοποιητικά και ταυτότητα, θα τα καταγράφει ο κάθε ταβερνιάρης και ο μέσος οικογενειάρχης θα είναι σύμφωνος; Δύσκολο προς αδύνατον. Η χρήση που βλέπω εγώ είναι σε σημεία που υπάρχει ήδη μεγάλος έλεγχος όπως τα αεροδρόμια που θα γίνει με νομοθετικές παρεμβάσεις και στους τομείς της οικονομίας με διαφορά ισχύος (όπως πχ εργοδότης - εργαζόμενος) που θα γίνει με πιέσεις κάτω από το χαλί.
 9. Την ξέρεις την απάντηση, δεν έχει νόημα καν να συζητάμε ότι οι πιθανότητες να κολλήσεις σε ένα μέρος που είναι όλοι εμβολιασμένοι είναι πολύ μικρές. Δεν είναι αυτή όμως η συζήτηση, ούτε θα το συναντήσεις αυτό στο LA (πόσο μάλλον στην Ελλάδα). Άντε στο LA να ζητήσει ο εργοδότης από όλους τους υπαλλήλους να βγάλουν το χαρτί για να διαφημίσει ότι είναι covid-free ως επιχείρηση. Είναι αδύνατον όμως ακόμα και εκεί να ζητήσει το ίδιο από τους πελάτες.
 10. Κατά πάσα περίπτωση τέτοιος έλεγχος στην Ευρώπη είναι παράνομος. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει τέτοια δικαιώματα. Αλλά ακόμα και στην υπόθεση ότι συνέβαινε αυτό, τίποτα δεν θα σε εξασφάλιζε. Ο κόσμος δεν είναι φούσκα σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Θα μπορούσες να συναντήσεις τον ιό στην είσοδο δίπλα μου όσο με έλεγχε. Στην μετακίνηση προς τα εκεί. Ακόμα και αν ήμουν εμβολιασμένος και ήμουν στο μαγαζί θα μπορούσε να νοσώ και να μεταφέρω τον ιό στους δίπλα. Γενικά στο τεχνολογικό κομμάτι τέτοιο πιστοποιητικό δεν έχει νόημα σε καθημερινές πράξεις αλλά σε περιπτώσεις που ήδη ο έλεγχος είναι μεγάλος (πχ αεροδρό
 11. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το κοινωνικό κομμάτι, αν πρέπει να κάνεις το εμβόλιο, πόσο βοηθάει, τις δόσεις, την κοινωνική αλληλεγγύη κλπ. Ασχολήθηκα καθαρά με το τεχνολογικό κομμάτι όπου τα κενά είναι πολλά, τουλάχιστον σύμφωνα με την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Πάμε στην ερώτηση σου. Όπως πριν που τρώγαμε σε διπλανά τραπέζια δεν μπορούσες να ξέρεις αν στο κινητό μου έχω στο wallet κάρτα της Aegean, αν είχα φτιάξει από site κάρτα του ΙΚΕΑ ή αν είχα φτιάξει από app κάρτα για το σούπερ μάρκετ που πάω συνήθως, έτσι και τώρα δεν θα ξέρεις αν έχω ηλεκτρονικό πιστοποιητικό. Πόσο μάλλον αν είναι γνήσιο.
 12. Συνφορουμήτη, δεν ξέρω τι προκάλεσε τον θυμό σου σε παρακαλώ όμως να γράφεις κόσμια. Ο τρόπος σου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Συμφωνείς σε αυτό το κατάπτυστο επιθετικό και υβριστικό ποστ; Ντροπή!
 13. Η τεχνολογική είδηση δεν είναι ότι ένα πιστοποιητικό θα έχει ηλεκτρονική μορφή αλλά ότι λόγω "ειδικών αναγκών" πέφτουν όλες οι προστασίες ιδιωτικότητας ακόμα και στα ιατρικά αρχεία με το κράτος να δίνει το αρχείο σε μια ιδιωτική εταιρεία που θα το δίνει ως υπηρεσία στον πολίτη που με την σειρά του θα το δίνει "σε όποιον το ζητάει"... Τρέλα.
 14. kifinas

  FRITZ!Box 7530 Review

  Μην βιάζεστε για το 6E. Η μπάντα δεν είναι καν ελεύθερη ακόμα στην Ευρώπη. Εκεί που μπορεί κάποιος να παραπονιέται είναι στο πολύ αργό timeline που έχουν εταιρείες όπως η AVM.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.