Προς το περιεχόμενο

Thresh

Moderators
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  69.241
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

  135

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Thresh

 1. Το δικό μου εναέριο (από κολώνα σε κολώνα, όχι απο κολώνα στο σπίτι) είχε βιαστεί 20 χρόνια από κυπαρίσσια με αποτέλεσμα πριν 3-4 χρόνια να έχει φύγει τελείως η μόνωση σε 2-3 σημεία το οποίο είχε ως συνέπεια disconnects και διακοπές κλήσης ανάλογα με τον αέρα ή την υγρασία/νερό. Αντικαταστάθηκε όλο και πλέον δεν υπάρχει θέμα, κόπηκαν και τα κλαδιά just to be sure.
 2. Παλιά Πεντέλη είμαι, αλλά έχει πυκνά τα ΚΑΦΑΟ στα τετράγωνα εδώ. Πλάκα πλάκα πάντως στη μονή Παντελεήμονα που είναι πάνω στο βουνό (πλευρά Ν.Πεντέλης-Κεφαλάρι), ανεβαίνει οπτική κι έχει και καμπίνα αν δεν κάνω λάθος. 😆 Ό,τι ισχύει για το μ.ο. των υπολοίπων χωρών ισχύει και για την δικιά μας.
 3. Κατά πάσα πιθανότητα, χάλι. 😛
 4. Όταν το επιχείρημα βασίζεται σε λανθασμένες πληροφορίες δεν έχει σημασία αν γίνεται χρήση του ή όχι ακόμα κι αν φαίνεται λογικό. Οπότε κύκλους θα κάνουμε όπως είπες, τσάμπα κόπος.
 5. Αν ξοδέψεις χρόνο σε αντίστοιχα topics είτε εδώ είτε στο adslgr θα δεις κι από μόνος σου αυτό που λέω. Από εκει και πέρα, έχεις σχηματίσει την άποψή σου, ακόμα και "αποδείξεις" με τα ποσοστά συνδέσεων ανα ΚΑΦΑΟ να σου δείξει κάποιος δεν πρόκειται να αλλάξεις γνώμη. Οπότε ναι, δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε άλλο.
 6. Οι ρυθμοί επέκτασης είναι ανάλογοι με το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους καταναλωτές. Από την στιγμή που βλέπουν ότι 10-15% των κατοίκων μιας περιοχής που υποστηρίζουν βάζει το προϊόν, γιατί να ξοδέψουν παραπάνω χρήματα για πιο γρήγορη επέκταση? Το ίδιο έκαναν και με το FTTC, τέλειωσαν ότι είχαν να κάνουν κι ακόμα να βάλουν οι μισοί, ίσως να λέω και πολλούς.
 7. Δεν το βρίσκω παράξενο, εδώ δεν έχει FTTC/FTTH ο δήμος Αθηναίων σε αρκετά σημεία.
 8. Μην κολλάς στην Ξάνθη, σε όλη την Ελλάδα έχουν γίνει έργα, Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Πάτρα/Λάρισα/Τρίπολη κτλπ. Σταδιακά επεκτείνονται, όπως έγινε και με το FTTC.
 9. Κι όμως το βλέπουμε από γνωστούς/συγγενείς/φίλους μας, είτε από αναφορές σε διάφορα topics, δυστυχώς...
 10. Δεν είναι μόνο θέμα χαμηλής κάλυψης αλλά και θέμα υιοθέτησης από τον καταναλωτή. Δεν βάζουν είτε γιατί δεν μπορούν να δώσουν 29 ευρώ το μήνα, είτε γιατί δεν θέλουν, είτε γιατί δεν έχουν ανάγκη τα περισσότερα mbps, είτε γιατί δεν θέλουν να γίνουν έργα στο κτήριο, είτε γιατί οι οπτικές έχουν "ραδιενέργεια".
 11. Πηγαίνει στην τσέπη του εκάστοτε παρόχου που επιλέγει ο πελάτης να έχει, ασχέτως ποιος κάνει τα έργα (κι οι 3 μεγάλοι). Κι αυτό βέβαια ΑΝ επιλέξει ο πελάτης να πάει σε FTTH, γενικότερα η απορρόφηση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι αισχρά χαμηλή, ούτε 20% των κονδυλίων. Cosmote έχει ο Giorgos241
 12. FTTH πάντως δεν έχει πάρει επιδότηση κανείς πάροχος μέχρι τώρα αν δεν κάνω λάθος. Τα κουπόνια είναι επιδότηση του πελάτη, όχι του παρόχου.
 13. Αρκεί να είναι της προκοπής τα άλλα, το Smart είναι αξιοπρεπέστατο από ότι έχω δει, για περισσότερα κλασικά στην κατηγορία Δίκτυα/Ασφαλεια. Nope, στα χωριά και τα κατσάβραχα (aka RURAL) έχει FTTC, δλδ VDSL. Το FTTH του (ή των άλλων 2) είναι κατά κανόνα σε περιοχές/γειτονιές εντός των 550m από το εκάστοτε Αστικό Κέντρο μιας αστικής περιοχής, εκεί δλδ που δεν μπορούσε να βάλει πάροχος καμπίνες FTTC για VDSL. Μόνο το RURAL (FTTC δλδ) έχει πάρει επιδότηση, όχι το FTTH στις πόλεις.
 14. Γι' αυτό είπα notto disu shittu agen. Σε έχω ξαναδεί να γράφεις και να επιμένεις σε αυτό ("φούρνος", perf/watt) ακόμα κι αν απειλούν με πιστόλι ότι αγαπάς... 😛
 15. Και στις 99/100 άλλες περιπτώσεις που δεν αξιοποιείται το AVX512 βγάζει +20 από τον 10700Κ και +85 από τον 5800Χ... 🙄
 16. Ο πάροχος δυστυχώς ή ευτυχώς (για το κόστος/παγιο) δεν δίνει εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες/μέγεθος ενός σπιτιού. Παρόλα αυτά η Cosmote δεν το έχει κλειδωμένο και PPPoE Passthrough μπορείς να κάνεις για να βάλεις πίσω από το Speedport άλλο δικό σου router και τους κωδικούς του SIP δίνει για να αντικαταστήσεις τελείως το Speedport Plus. Επίσης δίνει την επιλογή του Speedport Smart, που έχει extra συσκευές για Meshing ώστε να υπάρχει καλύτερη κάλυψη.
 17. Παντού έως είναι οι ADSL/VDSL, δεν είναι ελληνική πατέντα. Απολύτως λογικά κι αναμενόμενα αυτά πάντως. Δεν είναι θέμα της σύνδεσης με το internet το πρόβλημα, αλλά του εσωτερικού σου δικτύου. Τα powerlines είναι αναξιόπιστα εκτός αν μιλάμε για μοντέλα με 1000+ rating κι αυτά σε μεγαλύτερες ταχύτητες από τα 100 θα έχουν πρόβλημα. Το ίδιο και τα απλά extenders που ουσιαστικά χάνεις την μισή ταχύτητα αφού χρησιμοποιείται για "backhauling". Από την στιγμή που με ethernet πιάνεις 101, δεν υπάρχει κάποιο θέμα.
 18. Κι όταν λες δεν έχεις σταθερά 100 εννοείς ενσύρματα ή ασύρματα? Χάνει σε κάποια sites ή παντού?
 19. Από το 2025 και μετά θα ήθελα να μπει κάτι αντίστοιχο με αυτό της είδησης και σε μας, πχ min 50Mbps, αν και πιο πιθανο βλέπω το 2030. 😛
 20. Ο δήμος Πεντέλης (Μελίσσια + Νέα/Παλιά Πεντέλη) έχει καμπίνες για VDSL από το 2013 πάντως, από τότε έχω 50αρα και το 2019, 100αρα. Το σήμα της κινητής στη Νεα και στην Παλιά βέβαια είναι χάλι τρισάθλιο.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.