Προς το περιεχόμενο

MikeKata

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  104
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  Μ/Δ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

139 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ MikeKata

 • Κατάταξη
  Senior Member

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

427 προβολές προφίλ
 1. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για το επίπεδο που έχει φτάσει το Insomnia. Ο ένας λέει "τι μας νοιάζει τι κάνει ο Linus" (ναι, τι μας νοιάζει που γράφει σε AMD, μια εταιρία με 10 φορές μικρότερο μέγεθος από την Intel, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ευκολότερο το driver support από την ίδια την AMD για Linux μετά), ο άλλος λέει "15 χρόνια δεν είχε αλλάξει επεξεργαστή;". Είπε "15 χρόνια είχα Intel", όχι "15 χρόνια είχα ΤΟΝ ΙΔΙΟ Intel". Ο άλλος λέει "τα τσέπωσε ο Linus από την AMD". Ναι. Ο τύπος που από τα 20's του είχε φτιάξει δικό του kernel και το διέδωσε δωρεάν, χωρίς να τον ενδιαφέρει να βγάλει κέρδος από αυτό, τώρα που έχει ήδη λεφτά, έπρεπε να τα "τσεπώσει" για να πάει να αγοράσει επεξεργαστή που κάνει 2 χιλιάρικα. Δε βγάζει ήδη αρκετά... Ας σκεφτόμαστε πριν γράψουμε...
 2. Καλά, εννοείται ότι η κάθε εταιρία κοιτάει να βγάλει λεφτά, αλλά ρε παιδιά, πού ακριβώς είπε η AMD ότι θα υποστηρίζει τις B350 μέχρι το 2020; Για το socket AM4 είχε μιλήσει, όχι το chipset. Μία μεγάλη διαφορά. Το κέρδος που έχουν και οι 2 είναι πάνω κάτω το ίδιο. Η AMD μπορεί να τους πουλάει τόσο φθηνά λόγω της έξυπνης λύσης του Infinity Fabric. Ακόμα και όταν τα yield rates δεν είναι τόσο καλά, κολλάει 2 CCX μαζί και σου δίνει ένα τούμπανο CPU. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει η Ιντελα λόγω του μονολιθικού chip. Και αυτό της ανεβάζει τις τιμές (κυρίως στα high end που απαιτούν πολλούς "τέλειους" πυρήνες μαζί). Όταν (και αν) με το καλό αποφασίσει να βγάλει η Intel το Mesh σε mainstream, ίσως κάνει κάτι παρόμοιο.
 3. Είπες κάτι ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ και σου το κατέρριψα. Ότι η Apple έδωσε μετοχές και κατοχύρωσε πατεντες για το GUI και το mouse (γιατί για αυτά μιλούσαμε, εκτός κι αν ξαφνικά αποφάσισες να πιάσεις άλλο θέμα). Πάνω σε αυτό σου απάντησα ακριβώς. Δεν κατοχύρωσε καμία πατέντα ο Jobs δίνοντας μετοχές στη Xerox. Και το lawsuit ήταν ακριβώς για το GUI. Και της Xerox και της Apple. Για αυτό μιλάμε. Τώρα, αν εσύ δεν μπορείς να δεχτείς να γίνονται debunk αυτά που ο ίδιος λες και προσπαθείς να μειώσεις το διανοητικό επίπεδο των συνομιλητών σου, απλώς και μόνο γιατί κατάλαβες ότι είπες κάτι λάθος, είναι δικό σου πρόβλημα και έχουμε ξεφύγει ήδη από το topic του άρθρου. Όλοι εδώ μέσα συζητάμε χωρίς ad hominem, αλλά δεν άντεξες, ε; Προκειμένου να μη φάμε κάνα ban χωρίς λόγο λοιπόν, μπορείς να συνεχίσεις να απαντάς σε αυτό το ύφος στον καθρέπτη σου
 4. Κι όταν δε δουλεύει, δεν πας να το χακαρεις, χρησιμοποιείς την επιτυχή τακτική "κουπανα τ' μια να ξικουλησ' "
 5. Δεν είπα πουθενά ότι η Apple έκλεψε. Ίσα ίσα, είπα ότι αντέγραψε ξεκάθαρα τις καινοτομίες της Xerox και δεν χρωστάμε σε αυτή τα 2 που προανέφερε ο φίλος πιο πάνω. Και όπα, όπα. Hold on there. Δεν αγόρασε κανένα δικαίωμα χρήσης για καμιά πατέντα. Έκανε συμφωνία να παραχωρήσει μεγάλο αριθμό μετοχών της Apple για να τον αφήσουν να μπει στα εργαστήρια της Xerox να δει τι δουλεύουν και να πάρει ιδέες. Για αυτό θεώρησαν στη Xerox ότι ήταν ηλιθια προσφορά εκ μέρους της Apple. Από εκεί και πέρα, και η Xerox μήνυσε την Apple για το GUI και το ποντίκι και η Apple μήνυσε τη Microsoft. Και οι 2 μηνύσεις απορρίφθηκαν στα δικαστήρια.
 6. Την ιδέα την υλοποίησε, δεν είναι thinker. Το ότι δεν έβγαλε commercial προϊόν είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το "το γραφικό περιβάλλον και το mouse τα χρωσταμε στην Apple". Γιατί όταν πήγε κι έβγαλε η MS γραφικό περιβάλλον με τα Windows, ο Jobs ωρυοταν ότι τον κατεκλεψαν, ενώ και οι 2 είχαν δει το προϊόν της Xerox στην ίδια παρουσίαση. Με αυτή τη λογική, επειδή και η MS ήταν doer και οι περισσότεροι ήρθαν σε επαφή με γραφικά περιβάλλοντα μέσω Windows, σημαίνει ότι τα χρωστάμε σε αυτή; Όχι βέβαια. Ο καθένας χρειάζεται τα εργαλεία για να κάνει τη δουλειά του. Όπως εγώ χρειάζομαι να ανοίγω όλα τα είδη αρχείων από το κινητό, να συνδέομαι εύκολα στον custom NAS της δουλειάς, να συνδέω το τηλέφωνο στο PC και να περνάω κατευθείαν το φάκελο με τις φωτογραφίες από το κτίριο που έκανα αυτοψία στο σημείο του server που θέλω κλπ, έτσι και εσύ χρειάζεσαι διαφορετικά πράγματα. Με ένα iPhone δε θα τα έκανα τόσο εύκολα γιατί δε συνεργάζεται με τίποτα που δεν είναι στο ecosystem της Apple. Ο καθένας στον τομέα του.
 7. Ένα ένα. 1. Όχι, το iOS δεν είναι βασισμένο στο Mac OS. Αυτό είναι μια φράση που είπε ο Jobs στο Keynote του 2007 ξεκάθαρα για λόγους marketing, να σου πει ότι το iPhone είναι "σαν desktop" και να το αποστασιοποιησει από τα τότε mobile λειτουργικά. Ο κώδικας του ios δεν έχει καμία σχέση με τον κώδικα του MacOS. Κυριολεκτικά, καμία. 2. Όχι, η Apple δεν μπορεί για μένα να πάρει κανένα Credit για το γραφικό περιβάλλον και το mouse. Κανένα. Μπορεί για το πρώτο smart phone αλλά όχι για το γραφικό περιβάλλον του Macintosh. Είχε κάνει όλο το RnD η Xerox, ανέπτυξε και τα 2 προϊόντα, το είδε ο Jobs σε μια παρουσίαση που τους έκαναν και το αντέγραψε εξολοκλήρου. Δεν είναι δικές μου απόψεις. Το έχει πει και ο ίδιος. Μάλιστα είχε πει και επί λεξει "Good artists steal". Είναι γενικά moto της Apple να σου πασάρει πακεταρισμενες τεχνολογίες σαν δικές της εφευρέσεις.
 8. Edit: Το πρώτο commercial PC ήταν το Altair 8800 το 1975. Ακολούθησε το Apple I το 1976
 9. Μαζί σου για το performance και τα updates στα 5 χρόνια (αν και για το "βάζουν πλοηγό με άλλα δύο" είναι πολύ σαν επιχείρημα τη στιγμή που το Android έχει άπειρα customizations να φτιάξεις shortcut σε κάθε κουμπί ανάλογα τη rom και το launcher) άλλα όχι βρε φίλε να μιλάμε και για connectivity στα iPhone σε σχέση με τα Android 😛. Ε, λίγο παραπαει.
 10. Ξεκινώντας την πρότασή σου, στην ουσία, μου λες ότι δεν είναι "αντικαταναλωτικά" γιατί είναι άποψή μου. Σύμφωνοι. Στη συνέχεια, εσύ ο ίδιος εξηγείς το λάθος στο οποίο έπεσες. "Αντικαταναλωτικό" σημαίνει ότι δε γίνεται προς όφελος του καταναλωτή, αλλά προς όφελος της εταιρίας. Ό,τι ακριβώς εξήγησα πριν. Τα συμφέροντα καταναλωτών και εταιριών δε συμβαδίζουν πάντα. Όσο για το notch, δε θυμάμαι να κράζει κανείς όταν βγήκε π.χ το S8 χωρίς notch, αλλά σου έτρωγε λιγότερο χώρο σε πάχος, όμως ομοιόμορφα. Θυμάσαι όμως τη γκρίνια που είχε πέσει όταν πρωτοβγήκε το notch; Για αυτό μετά και τα τεχνάσματα για να το κρύψουμε μέσω μαύρων bars στο software κλπ. Δεν είναι λοιπόν, υποκειμενικό. Και για τα ακουστικά, νομίζω ότι αστειεύεσαι. Μία εταιρία που κάθε χρόνο μεγαλώνει το profit margin ανά συσκευή και είχε μέσα το headphone jack, ξαφνικά με μεγαλύτερο profit margin, δεν μπορεί να το συμπεριλάβει; Δηλαδή αν x το fixed profit margin και την επόμενη χρονιά είναι x+20 για παράδειγμα, εσύ αφαιρείς κιόλας το jack για να το κάνεις x+40; Απλά μαθηματικά είναι, ό,τι και να σου πει η Apple. Ξεκάθαρα το έκανε για να αυξήσει τα έσοδά της από αλλού. Καλή κίνηση για την εταιρία, κακή για τον καταναλωτή. Ό,τι είπα και παραπάνω. Ο ορισμός του ΑΝΤΙΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ
 11. Το βίντεο ήταν με τα restrictions που έχει επιβάλει στη CPU η Intel. Κοινώς; Πολύ σπάνια να χτυπήσει τα 5.3Ghz σε τρελή ψύκτρα, και αυτό για κλάσματα του δευτερολέπτου. Υπάρχει λόγος που σε multicore tests τα Ryzen ΜΕ ΙΔΙΑ CORE COUNTS είναι μπροστά. Γιατί μπορούν να κρατήσουν τα ρολόγια σε συχνότητες που τους δίνουν υψηλότερο IPC για περισσότερη ώρα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα 14nm είναι τρελά ενεργοβόρα σε σχέση με τα 7. Εκεί κολλάνε οι πυροσβεστήρες. Γιατί έχουμε δει τα tests που βγάζουν τα restrictions από τη CPU για να φθάσει την πλήρη απόδοσή της και εκεί τραβάει (έως και) 330W. Να το εξηγήσω. Σα να λέμε ότι ο FX-9590 δεν ήταν φούρνος επειδή είναι ίδιο chip με τον FX-8300 που τρέχει μέχρι 70 βαθμούς, απλά χωρίς τα restrictions, για να τρέχει στο maximum (επειδή ήταν binned).
 12. Μα δεν κατάλαβες και από τα 2 σχόλιά μου ότι στην ουσία κράζω και τις εταιρίες που ακολουθούν τις τακτικές της Apple; Απλά ανέδειξα πώς η Apple επηρεάζει τους υπόλοιπους, ακόμα και εμάς που δεν αγοράζουμε, λόγω της δύναμης που έχει στην αγορά. Δεν είπα πουθενά ότι οι υπόλοιποι είναι άγιοι. Απλά, συνήθως οι υπόλοιποι ακολουθούν αυτές τις αντικαταναλωτικές τακτικές αντί να τις εφαρμόζουν γιατί δεν έχουν τις επιχειρηματικές αντοχές και το πιστό user base για να το κάνουν πρώτοι. Εξηγώ κοινώς γιατί μας ενδιαφέρει τι κάνει η Apple, ακόμα και όταν δεν αγοράζουμε από αυτήν.
 13. Ναι, είναι υπόλογος. Όπως είπα και στο αρχικό μου σχόλιο, ξέρει πως έχει μεγάλη δύναμη στο χώρο των smartphones και loyal fans. Οι συγκεκριμένες αντικαταναλωτικές τακτικές, είναι ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ, καθώς οι fans της δε θα την αφήσουν. Άσχετα αν μου αρέσει ή όχι, είναι ένα premium brand. Επομένως, οι άλλες εταιρίες, όταν βλέπουν ότι οι fans της Apple αγοράζουν συγκεκριμένα πράγματα, θα τα αντιγράψουν προκειμένου να ανοίξουν το user base τους και να πάρουν μερίδιο των ατόμων που μπορεί να έπαιρναν Apple. Έτσι επηρεάζει την αγορά. Και δυστυχώς, πολλές φορές, οι άλλες εταιρίες ακολουθούν και τέτοιες "κακές" για τον καταναλωτή πρακτικές απλά και μόνο γιατί το κάνει η Apple. "Κράξιμο" θα ήταν αν δεν είχα επιχειρήματα. Σου ανέφερα συγκεκριμένα πράγματα που έκανε η Apple και ακολούθησαν και οι άλλες χωρίς κυριολεκτικά να υπάρχει κανένας άλλος λόγος από άποψη business. Πέραν του "να πάρουμε κόσμο από την Apple". Έτσι λειτουργεί η αγορά, είτε εσένα σου φαίνεται "hate", είτε όχι.
 14. Ξεπουλάνε σα ζεστά ψωμάκια. Πολύ ζεστά ψωμάκια. Του τύπου 330W ζεστά ψωμάκια... Εν μέσω καλοκαιριού ρε παιδιά; Είναι όλα ένα σχέδιο των εταιριών πυροσβεστήρων για να αυξήσουν την παραγωγή;
 15. Αυτό το επιχείρημα του στυλ "αφού δεν αγοράζετε Apple, γιατί ασχολείστε, αυτοί που θα πληρώσουν iPhone δε νοιάζονται", δεν καταλαβαίνετε ότι έχει μια μεγάλη τρύπα; Δε μας ενδιαφέρει το iPhone σαν τηλέφωνο, αλλά η Apple, έχοντας ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά smartphone, ξέρει ότι επηρεάζει και δίνει κατευθύνσεις στην αγορά ανάλογα με τις κινήσεις της. Και επηρεαζόμαστε με αυτό τον τρόπο και οι υπόλοιποι. Πόσα παραδείγματα να θυμηθούμε; Από τις τιμές που είχαμε ξεκινήσει τα high end τηλέφωνα από τα 300€ κάποτε και έχουμε φθάσει στα 1400; Από τη μόδα με τα ασύρματα ακουστικά που αρχίζουν να ακολουθούν και άλλες εταιρίες χωρίς headphone jack; Δε σου δίνει την ΕΠΙΛΟΓΗ να έχεις το φθηνό με καλώδιο ή την ακριβότερη εκδοχή, τα ασύρματα. Από το notch που ακολούθησαν και άλλες εταιρίες και πλέον έχουμε αυτό το έκτρωμα στο πάνω μέρος της οθόνης; Ναι, έχει δύναμη στην αγορά. Όταν κάνει τέτοιες ενέργειες, ακριβώς επειδή ξέρει ότι έχει πιστό κοινό που θα την ακολουθήσει ό,τι αντικαταναλωτική κίνηση και να κάνει, έχει αντίκτυπο και σε εμάς τους υπόλοιπους. Για αυτό μας ενδιαφέρει.
×
×
 • Δημιουργία νέου...