Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Orestis_G

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  959
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Orestis_G

 1. @MrRush Σίγουρα; Αν εννοείς το 4A,εγώ το είχα βάλει σαν router πίσω από bridge. Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρες τις ρυθμίσεις γιατί το φλάσαρα σε OpenWRT (υποστηρίζεται επίσημα)
 2. Inalan; Δεν ξέρω βέβαια τι λένε αυτοί, δεν είμαι Αττική / Θεσσαλονίκη
 3. Wind, Vodafone (πατάς "Έλεγχος κι επιλογή"), Nova (κάπου κάτω λέει "Έλεγχος διαθεσιμότητας") , Cosmote Αν σου βγάλει διαθεσιμότητα, θα πει ότι υπάρχει καμπίνα κοντά σου που μπορεί να σου δώσει VDSL, άρα δεν θα είσαι σε 10Mbps. Αν σου βγάλει διαθεσιμότητα μόνο για ADSL, τότε μάλλον παίρνεις από το αστικό κέντρο, και δυστυχώς μένεις με τα 10.
 4. Κοιτάς αν υποστηρίζεται VDSL στην περιοχή σου, και πας σε VDSL. Αν μείνεις στο ADSL, ναι, στα 10 θα παίζεις και πάλι. Μιας κι ανέφερες Wind, έχει 26 την 50άρα και 29 την 100άρα.
 5. Orestis_G

  Ελτα και δασμοι

  ΟΚ, το είδα, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πού προκύπτει η εξαίρεση από τα 2,5 ευρώ. Αν δηλώνοντας τον ΦΠΑ στο IOSS βγαίνει διασάφηση τύπου D, τότε όντως δεν πληρώνεις. Αν όμως δεν βγαίνει, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πληρώσεις...ένας εκτελωνιστής θα μπορούσε να ρίξει φως εδώ
 6. Orestis_G

  Ελτα και δασμοι

  @NabukoΑυτό πώς προκύπτει; Αν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ από πριν, υποβάλλεται το έντυπο D; Ο τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ, αλλά και κάτι έγγραφα της ΕΕΤΤ που είδα, μόνο αυτήν την εξαίρεση έχουν.
 7. Orestis_G

  Ελτα και δασμοι

  @Dantε Δεν τα έχω πολυψάξει τα τελωνειακά, αλλά ο μόνος τρόπος που βλέπω να γλυτώσει τα 2,5 ευρώ είναι η διασάφηση τύπου D. Δεν ξέρω αν οι πωλητές, ειδικά εκτός ΕΕ την υποβάλλουν.
 8. Orestis_G

  Ελτα και δασμοι

  @Dantε Δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν βλέπουν πληρωμένο ΦΠΑ. Δεν τον χρέωσαν ΦΠΑ. @so_kriti Είναι η τυπική διαδικασία αυτή. Εισαγωγή εκτός ΕΕ κανονικά εκτελωνίζεται. Δεν έχει καμία σχέση με το ΦΠΑ. Είνα το κόστος διαχείρισης του εκτελωνισμού από πλευράς ΕΛΤΑ. Αποτελεί ουσιαστικά παροχή υπηρεσίας και όχι φόρο (όπως είναι ο ΦΠΑ και οι δασμοί). Απλά η ευρωπαϊκή οδηγία ουσιαστικά κατήργησε τα "τελωνειακώς ελεύθερα". Να στο θέσω πιο απλά: Κανονικά, κάθε αντίστοιχο δεματάκι που θα μπαίνει από χώρα εκτός ΕΕ θα χρεώνεται τα 2,5 ευρώ, εκτός αν έχει υποβληθεί διασάφηση τύπου D πριν την άφιξη (δε
 9. Orestis_G

  Ελτα και δασμοι

  Όπως βλέπεις στην ετικέτα, ΦΠΑ δεν (ξανα)χρεώθηκες. Από εκεί και πέρα, πλήρωσες το τέλος εκτελωνισμού όπως αναγράφεται στον τιμοκατάλογο. Άρα τίποτα περίεργο.
 10. Ένα πραγματάκι που δεν φαίνεται εδώ (κι αυτό ίσως ήθελε να τονίσει ο @patentas11 με το σχόλιο περί παιδιών) είναι η εγγενής αντοχή σε κραδασμούς των SSD, πράγμα που προφανώς και δεν φαίνεται στις μετρήσεις της Backblaze.
 11. @SRV Πολύ άγχος για το τίποτα! Μου θυμίζεις αυτό το ανέκδοτο! Πήγαινε εδώ και γράψε τους είτε στη φόρμα είτε στο Messenger "παιδιά, το συμβόλαιό μου λήγει στις 25 Οκτωβρίου, κι εγώ θέλω να το διακόψω τότε. Τι πρέπει να κάνω;", ή κάνεις κατευθείαν αυτό που είπε ο @jkoukos. Η "διαδικασία διακοπής" ποιος σου είπε ότι θέλει ένα μήνα; Άμεσα θα γίνει. Επίσης, αν εσύ έχεις αιτηθεί (και μάλιστα εγγράφως) την διακοπή άμεσα με τη λήξη του συμβολαίου, δεν μπορούν να σε χρεώσουν. Επίσης, το τι θα κάνουν με τον ΟΤΕ εσένα δεν σ'ενδιαφέρει! Εσένα θα σου κόψουν την παροχή υπηρεσίας.
 12. Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης είναι όντως μια καλή λύση. Επίσης αντί για διδακτορικό (που αργεί) ένα συναφές επιπλέον ΜΔΕ και γλώσσες.
 13. Κοίτα, επειδή το έχω κάνει κι αυτό προφανώς τους είναι πολύ πιο εύκολο να σου βρουν μια καρτέλα πελάτη με τις οφειλές, παρά το να δουν αν υπάρχει ηχογράφηση του συγκεκριμένου πελάτη και να την εντοπίσουν, οπότε αυτή η διαδικασία αργεί. Εγώ είχα φάει μήνες, και τελικά πήρα την ηχογράφηση μετά από τη μεσολάβηση και της ΕΕΤΤ
 14. Παιδιά, το θέμα είναι αν έχει υπάρξει αποδοχή νέου συμβολαίου. Το ότι λέει η Wind (και η όποια Wind) ότι υπάρχει συμβόλαιο, χωρίς όμως να μπορεί να αποδείξει κάτι, δεν σημαίνει τίποτα. Κι εμένα κάποτε μια εταιρεία (δεν έχει σημασία ποια) μου ζήταγε ανεξόφλητους λογαριασμούς όταν έφυγα, οι οποίοι όμως δεν φαίνονταν ως ανεξόφλητο υπόλοιπο στους τελευταίους λογαριασμούς που λάμβανα. Ε, μετά τη μεσολάβηση της ΕΕΤΤ το κάνανε γαργάρα το ποσό. @soterman H EETT απαιτεί πριν την καταγγελία να έχεις προσπαθήσει να βρεις άκρη με τον πάροχο. Από τη στιγμή που σε έχουν γράψει, προχώρα σε καταγγελί
 15. Τους αναφέρεις γραπτώς τι έγινε και ζητάς την ηχογράφηση ή οτιδήποτε αποδεικνύει ανανέωση συμβολαίου, αναμένεις απάντηση, και με βάση την απάντηση ή τα βρίσκετε, ή τραβάς καταγγελία στην ΕΕΤΤ.
 16. Η απόσταση παίζει ρόλο στις xDSL τεχνολογίες. Πρακτικά όσο μακρύτερο χάλκινο καλώδιο έχεις από το σημείο στο οποίο συνδέεσαι στον εξοπλισμό του παρόχου (καμπίνα ή αστικό κέντρο, ανάλογα) τόσο μεγαλύτερη απώλεια έχεις. Με το FiberToTheHome ο χαλκός κάνει την εμφάνισή του μέσα στο σπίτι σου (μέχρι το σημείο που θα σου τερματίσουν την γραμμή περνάει οπτική ίνα), άρα αντίο εξασθένιση. Ο φίλος σου προφανώς είναι ή κοντά στο αστικό κέντρο, ή είναι συνδεδεμένος σε καμπίνα κοντά στο σπίτι του. Έχουν βάλει τίποτα καινούργιες εκεί; Δες σαν δείγμα κι αυτό, να καταλάβεις τι ρόλο παίζει η απ
 17. @vasilis panagiwtidis Πιστεύω πως θα πρέπει να έχεις μέσα το ποσό για το οποίο το POS ζητά έγκριση. Κατόπιν η τράπεζα ενημερώνει το POS για την ύπαρξη της επιστροφής, και ζητάς εσύ να εξαργυρωθεί για να πάρεις ουσιαστικά το ποσό. Άρα στην περίπτωσή σου: Αγορά 46 ευρώ (πρέπει να υπάρχουν στο λογαριασμό) -> Έγκριση -> Ενημέρωση για ύπαρξη επιστροφής -> Εξαργύρωση επιστροφής -> Μηδενική χρέωση στο λογαριασμό = σου μένει το 46άρι σου. Εξυπακούεται βέβαια ότι το κατάστημα πρέπει να έχει POS της Eurobank και να συμμετέχει στο πρόγραμμα
 18. Τώρα το'πες σωστά! Για δες αυτό: https://appuals.com/utorrent-disk-overloaded/
 19. @thelos257 Ο δίσκος σου δεν υπερφορτώθηκε στο 100%, διαβάζεις λάθος το διάγραμμα (αν καταλαβαίνω σωστά αυτό που νομίζεις ότι έπαθες)! Το 100% αφορά την ταχύτητα και την υγεία του δίσκου σου, άρα ο δίσκος είναι σε άψογη κατάσταση. Το άδειασμα των μπαρών σε ενοχλεί, όχι το γέμισμα. Κατά τα άλλα, η σύνδεση πετάει!
 20. Τρέξε κι ένα DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth Περισσότερα εδώ
 21. @Sudowoodo Η ΕΕΤΤ έχει φόρμα στη σελίδα της. Θέλει να έχεις κάνει ενέργειες επίλυσης με τον πάροχό σου πρώτα, οπότε επικοινώνησε γραπτώς με Vodafone, για να το χρησιμοποιήσεις. Όπως έγραψα και σε άλλο thread, εγώ πήρα αποζημίωση από ΟΤΕ για καθυστέρηση φορητότητας, πατώντας πάνω στην προσφορά αναφοράς του ΟΤΕ και σε κάτι αποφάσεις της ΕΕΤΤ. Στην αποκατάσταση βλάβης ενδεχομένως να υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ξεκίνα με Vodafone και με βάση την απάντησή τους προχώρα στην ΕΕΤΤ. Πάρε ό,τι μπορείς γραπτά. Στείλε αν θες ένα pm να σου δώσω ένα χεράκι, αν και λόγω έλλειψης χρόνου δεν ξέρω τι θα προφτάσω.
 22. @savvinio82 Εγώ πάντως όταν ο ΟΤΕ μου καθυστέρησε την υλοποίηση φορητότητας (ΟΤΕ --> Nova), τους έριξα ένα μικρό κυνήγι στο οποίο ενεπλάκη και η ΕΕΤΤ και τους πήρα γύρω στο κατοστάρικο αποζημίωση...δεν ξέρω τι ισχύει στην περίπτωσή σου, αλλά τσέκαρε στη σελίδα της ΕΕΤΤ το νομικό πλαίσιο. Η σειρά χονδρικά είναι: Απευθύνεσαι στον πάροχό σου, ώστε να πάρεις σαφή απάντηση (π.χ. φταίει ο ΟΤΕ). Απευθύνεσαι στον ΟΤΕ, αν αυτός φταίει, χρησιμοποιώντας και την απάντηση του παρόχου σου. Αν δεν βρεις άκρη, βάζεις και την ΕΕΤΤ στο παιχνίδι, με μια καταγγελία. Για να δεις τις αποφ
 23. Αυτά είναι τα ισχύοντα από 7/12/2020: Η γνώση της Γερμανικής γλώσσας (άριστη Γ2/C2, πολύ καλή Γ1/C1, καλή Β2 και μέτρια Β1) αποδεικνύεται, ως εξής: (α) Αριστη γνώση (Γ2/C2) : • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003. • Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom (Ενότητες: Lesen, Hören, Schreiben, Sprechen) του Ινστιτούτου Goethe. Πιστοποιητικό GROSSES DEUTSCHES SPRACHDIPLOM (GDS), του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilian του Μονάχου και του Ινστιτούτο
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.