Προς το περιεχόμενο

obby

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  4
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  Μ/Δ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

2 Neutral

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ obby

 • Κατάταξη
  Newbie

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Αυτό λέω. Ισχυρίζεστε κάποιοι ότι θα πρέπει να προτιμήσει 100 ρίζες ελιές από 25 χιλ ευρώ (και που με βάση άλλα σχόλια μοιάζουν και καλή προσφορά συγκριτικά) γιατί οι ελιές αξίζουν περισσότερα. Αντίστοιχα, όποιος έχει 25 χιλ ευρώ -ή και 30 ή και 40 ίσως- θα πρέπει αμέσως να κοιτάξει αν μπορεί να βρει 100 ρίζες ελιές ν' αγοράσει γιατί αξίζουν περισσότερα και θα βγει κερδισμένος. Αν κάποιος λοιπόν έρθει και πει "έχω κάτι οικονομίες στην άκρη, τι να τις κάνω;" η απάντηση είναι μία: ελιές. Βέβαια για να μπορείς να πεις κάτι τέτοιο και να μη μιλάς στον αέρα, πράγματι χρειάζεσαι εξελάκι (που λέει κοροϊδευτικά για κάποιον περίεργο λόγο ο Βάκχος). Επίσης, κανείς δεν τον υποχρεώνει να αγοράσει "πλαστικό αμάξι" με τα λεφτά. Από το να έχει τις ελιές να πιάνουν δάκο βέβαια είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή.
 2. Αντίστοιχα, αν πάρει κάποιος από τον παππού κληρονομιά 50 χιλ θα του πείτε όλοι "Μην το σκέφτεσαι καθόλου, αγόρασε ρίζες"; Φυσικά και πουλάς γη, όπως μπορεί να πουλήσεις οτιδήποτε άλλο. Κάποιος που δεν έχει καμία σχέση και κάπως από κάπου βρίσκεται με ελιές δλδ πρέπει να πάει να κάτσει να μάθει τη συγκεκριμένη δουλειά;
 3. Αυτό. Αν έχεις δουλειά 600-700 ευρώ και δικαιολογημένα ανησυχείς, μην πας να μείνεις μόνος τον Σεπτέμβρη, πήγαινε τον Οκτώβρη αφού βάλεις στην άκρη τα 600. Κυριακή να πηγαίνεις να τρως στους δικούς σου, και λεφτά γλιτώνεις και δείχνεις ότι δε ξεχνάς πως υπάρχουν. Και οικονομικό πρόβλημα να μην έχεις, δεν είναι κακή συνήθεια. Και στη χειρότερη, αν βρεθείς στη μεγάλη ανάγκη μπορούν τότε να σε βοηθήσουν. Και 95% ανεξάρτητος να είσαι, βελτίωση είναι.
 4. obby

  Μεταμόσχευση Μαλλιών

  Κάποιοι μπορεί να κάνουν μεταμόσχευση αλλά να μη ξεκινούν φιναστερίδη για να κρατήσουν τα υπόλοιπα. Τότε θα θες συνέχεια μεταμοσχεύσεις, μέχρι να γεμίσεις όλο το κεφάλι.
 5. Εγώ από πολύμηνη ασθένεια πήρα μισό μηνιάτικο και υποτίθεται περιμένω ακόμα δυο μήνες μετά την επιτροπή. Οπότε καλό είναι να μην υπολογίζεις τίποτα.
 6. obby

  DIY πακέτα από what's up

  Πάνε κι αυτά; Πήγα να κάνω ανανέωση στο app και φτηνότερο είναι των 10 ευρώ.
 7. obby

  Formula 1 2020

  Φέτελ Λεκλερκ ξεκινούν δίπλα δίπλα, τι πιθανότητες έχουν να φτάσουν 2η στροφή;
 8. obby

  Formula 1 2020

  Ταχύτερο ήταν μόνο στις ευθείες. Συνολικά ούτε κατά διάνοια.
 9. obby

  Χρηματιστηριο Αρχαριος

  Η ελάχιστη χρέωση βέβαια είναι 8 ευρώ.
 10. obby

  Χρηματιστηριο Αρχαριος

  Υπάρχει τεράστια φοβία με τις μετοχές στην Ελλάδα επειδή η Ελλάδα είναι υπανάπτυκτη. Σιγά μη χρειάζεται κάποιος διδακτορικό για να αγοράσει μετοχές με ορίζοντα 30 ετών (και να έχει κέρδος ...0,5%!). Λοιπόν, εγώ θα σε συμβούλευα να πας σε degiro που έχει όλες τις μεγάλες ελληνικές εταιρείες, πολλές επιλογές από ξένα χρηματιστήρια και πολύ μικρά κόστη συναλλαγών. Ακόμα και αν δε σκοπεύεις να κάνεις συναλλαγές αλλά να αγοράσεις κάτι και να το αφήσεις (και καλά θα κάνεις), δεν αξίζουν καθόλου στήριξη οι ελληνικές τράπεζες όταν χρεώνουν την ίδια υπηρεσία 10 φορές πιο ακριβά. Επίσης, να κοιτάξεις και για etfs, πχ etf που να ακολουθούν δείκτες όπως STOXX 600 (600 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη), S&P 500 (500 μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ) κοκ. Εκεί ο κίνδυνος να χάσεις λεφτά επειδή πέτυχες την εταιρεία-απατεώνα είναι προφανώς μηδενικός και αν τα etfs έχουν έδρα την Ευρώπη (θα δεις ucits στο όνομα τους), τότε δεν πληρώνεις καθόλου φόρο πουθενά, ούτε σε κέρδη, ούτε σε μερίσματα. Δε σε αναγκάζει κανείς να αγοράσεις μετοχές ελληνικής επιχείρησης που πράγματι μπορεί σήμερα να είναι και αύριο να μην είναι (σκέψουν αν ήσουν Μολδαβός ή Λευκορώσος, θα αγόραζες κατ' ανάγκη μετοχές στα τοπικά χρηματιστήρια;)
 11. Εκ των οποίων μία σίγουρα είναι η προκαταβολή την οποία μπορείς να μαζέψεις σε κάποια χρόνια με τον τρόπο που λέει ο ts.
 12. Ακριβώς, όποιος έχει καλύτερο πλάνο να το αναφέρει. Με 800 ευρώ -κι αυτά αβέβαια- οι επιλογές σου είναι είτε αιματηρές οικονομίες κάποια χρόνια για να βγάλεις την προκαταβολή, ή αιματηρές οικονομίες για πάντα για να πληρώνεις ενοίκιο.
 13. Γνωρίζεις αν η πληρωμή γίνεται όλο το ποσό με τη μία; Γιατί τα λεφτά που είδα δεν έχουν σχέση με τα παραπάνω.
 14. Αυτά που έχω καταλάβει μισομπερδεμένα είναι τα εξής: 1) Για τις πρώτες 3 μέρες, σου δίνει το μισό ημερομίσθιο ο εργοδότης. 2) Για τις επόμενες μέρες μέχρι τις 15, συμπληρώνει το άλλο μισό το ΙΚΑ 3) Από εκεί και πέρα και μέχρι κάποιο όριο, βάσει προϋποθέσεων, σου το δίνει όλο το ΙΚΑ. Μόνο για το 1 είμαι ψιλοσίγουρος. Ξέρει κάποιος τι ισχύει;
 15. Κι εγώ έχω κάνει δύο επεμβάσεις και ούτε ζήτησε ο γιατρός, ούτε εννοείται έδωσα κάτι. Αν πρέπει να νιώθω υποχρέωση που δε με σκότωσε επίτηδες πάνω στο χειρουργείο ή που δεν ήρθε ξέρω γω μεθυσμένος σκνίπα να με ανοίξει δε ξέρω, τσιγκούνης μπορεί να είμαι αλλά πάλι δεν ξέρω. Δεν καταλαβαίνω γιατί επαγγέλματα που έρχονται σε άμεση επαφή με τον καταναλωτή πρέπει να έχουνε τιπς και άλλα αντίστοιχα επαγγέλματα που όμως δεν έρχονται σε επαφή με καταναλωτές όχι. Βαριά δουλειά ο διανομέας σίγουρα, βαριά και ο οικοδόμος. Αν ο πρώτος παίρνει βασικό+τιπς και ο δεύτερος βασικό σκέτο, πρέπει να ναι χαζός κανείς για να κάτσει να χτίσει, σωστά; Btw, στις ΗΠΑ τα φιλοδωρήματα είναι απαραίτητα σε επαγγέλματα που δεν παίρνουν ούτε τον βασικό.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.