Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

DiAvOl

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  754
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από DiAvOl

 1. Από αυτά τα Γερμανικά το mindfactory.de δεν έχει τις καλύτερες τιμές;
 2. Το design που βλέπουμε στο site της AMD τι είναι τότε;
 3. Λογικά πρώτα θα κυκλοφορήσει η reference κάρτα στις 19 (199 ευρώ) και μετά από λίγο καιρο θα αρχίσουν να βγάζουν και οι AIB σε μεγαλύτερη τιμή (230 ευρώ ίσως;). Ίσως προς τα τέλη Φεβρουαρίου πιστεύω να μπορεί να την βρει κάποιος.. σε ποιά τιμή δεν ξέρω.
 4. PBO πρέπει να παίξεις με τις PPT, EDC και TDC για να πετύχεις το performance/thermal αποτέλεσμα που θέλεις. Τι ρυθμίσεις PBO έβαλες; Επίσης συνήθως θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα με PBO + Curve Optimizer (πχ. ξεκίνα με -10 all core).
 5. Επέτρεψε μου να διαφωνήσω, από το PC βγάζω και εγω το ψωμί μου και είμαι με OC και UV, πολύ απλά διότι ο 5950x σε all core workload φτάνει μέχρι 4.2 GHz stock ενώ με PBO + CO 4.6 Ghz all core. Αυτό μεταφράζεται σε γρηγορότερο compilation του κώδικα πάνω στον οποίο δουλεύω (8.5 λεπτά αντί για 10 συνήθως). Σίγουρα χρειάζεται αρκετό χρόνο για να πετύχεις καλό stability, αν δεν έχεις χρόνο/κουράγιο να το κάνεις δεν το κάνεις. Εμένα προσωπικά με βοήθησε να κάνω το σύστημα μου ποιό γρήγορο πράγμα που με βοηθάει και στην εργασία και στο gaming. Win Win situation που λένε Ένας ακόμα λόγος που κάποιοι κάνουν UV είναι για να κατεβάσουν τις θερμοκρασίες σε περίπτωση που δεν έχουν και τόσο καλό cooler (mid-tier air). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εξαρτατάται από την εκάστοτε περίπτωση αν αξίζει η όχι. Σίγουρα πάντως και stock να το αφήσεις δεν είναι κακό το performance.
 6. Το corecycler δεν είναι μόνο p95 per core, έχει και άλλα εργαλέια (aida64 & y-cruncher). Εάν το σύστημα είναι σταθερό και πετάξει reboot, βλέπεις στο event viewer των windows ποιό core crashare και το κατεβάζεις λίγο σε curve optimizer. Αυτό που λές δηλαδή είναι ότι ενώ ήταν το σύστημα σταθερό για μήνες, δεν αξίζει το curve επειδή crashare μία φορά; Με safety critical συστήματα ασχολείσαι ; 🙃 Επίσης σκέψου ότι με PBO + CO θα κάνεις την δουλειά σου γρηγορότερα, άρα περισσότερο φαί 😁
 7. Εγώ με 5950x το είχα σχεδόν -25 σε all core και ήταν πολύ σταθερό σε windows και σε κάποια games. Όταν έτρεξα όμως το core cycler (https://github.com/sp00n/corecycler) βρήκα ότι σε κάποια cores έπρεπε να ρίξω το negative απο -25 σε -5 για να είναι σταθερό! Πιθανώς σε κανονική χρήση τα windows να μην stressaroun συγκεκριμένα cores σε non multi-threaded φορτία και γι'αυτό να δουλεύει κανονικα. Πλέον, στα δυνατά cores έχω από -5 μέχρι -14, σε άλλα core -15 με -22 και σε δύο τρία έχω -25. Με -25 και -30 all core είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα crasharei, δυστυχώς. Με PBO και curve optimizer με 5950x ανέβηκα σε cinebench R23 από ~25500 -> ~29400 Με λίγα λόγια, αξίζει. Όσο για το all core, και games όπως π.χ. το cyberpunk κάνουν heavy multi-core χρήση. Μάλλον δεν έψαξες καλά Υπάρχουν πολλά και διάφορα εργαλέια (P95, core cycler, OCCT κτλ.)
 8. Ή πολύ απλά η AMD έχει καλύτερες συμφωνίες και παράγει περισσότερα PCB.
 9. DiAvOl

  Epic Games Store

  Ναι έχει φάει κάποιο σκάλωμα.
 10. DiAvOl

  New gpu

  Για καινούργιες κάρτες το βλέπω αρχές 2023 να στρώνουν λίγο τα πράγματα. Αν και γενικά, δεν νομίζω να πέσουν οι τιμές εάν δεν αρχίσουν να πουλάνε οι miners. Ο κυρ Jensen δεν είπε ότι δεν βλέπει φως στο τούνελ μέχρι το τέλος του χρόνου; Είμαι περίεργος να δω τι θα κυκλοφορήσει η Intel. Αν παίξει σωστά τα χαρτιά της η εταιρεία μπορεί να μπει για τα καλά στον χορο των GPU.
 11. Πλαίσιο βλέπω διαθέσιμα πακέτα https://www.plaisio.gr/search?query=playstation 5&page=1
 12. DiAvOl

  Cyberpunk 2077 [PC]

  Η μετοχή της εταιρείας έπεσε στο μισό όποτε για τους επενδυτές αυτό είναι μεγάλο πλήγμα
 13. DiAvOl

  Cyberpunk 2077 [PC]

  Να αναφέρω επίσης ότι τρέχω το game σε 5950x και 6900 xt οπότε είναι όλα maxarismena εκτός από RT (88-110 fps σε 1440p). Ίσως και αυτό να παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη εμπειρία.
 14. DiAvOl

  Cyberpunk 2077 [PC]

  Παίδες εγώ είμαι κάπου στις 20 ώρες στο παιχνίδι και μου φαίνεται εκπληκτικό, έχουν ρίξει πολύ δουλειά. Σίγουρα έχει αρκετά bugs (v1.31), πολλά από αυτά αστεία, αλλά δεν νομίζω ότι χαλάνε το immersion εκτός αν θέλεις να εστιάσεις σε αυτά. Οκ, σε ένα τόσο τεράστιο παιχνίδι θα υπάρχουν bugs, είναι αναμενόμενο. Ευτυχώς μπήκα στο game με πολύ χαμηλές προσδοκίες σύμφωνα με αυτά που διάβαζα και αυτό ίσως βοηθάει στο να απολαύσω το παιχνίδι περισσότερο, όπως είχε συμβεί και με το TLOU 2. Πιστεύω σιγά σιγά θα την τελειοποιήσουν την μηχανή (Red Engine) για open world/FPS/RPG και το επόμενο παιχνίδι της εταιρείας θα είναι ακόμη ποιο δυνατό.
 15. Κάποιος που θα πάρει 2000 πουλώντας 2 χ 5700 xt Έχει να κάνει και με το θόρυβο, με water cooling είναι πολύ ποιο αθόρυβη η κάρτα, και ταυτόχρονα αποδίδει καλύτερα.
 16. Αυτή είναι και η καλύτερη λύση για όποιον ανησυχεί για τις θερμοκρασίες. Βάζεις limit στο BIOS και αφήνεις την CPU να κάνει την δουλειά της
 17. DiAvOl

  Elden Ring [25 Φεβ 2022]

  Το βρήκα για pre-order σε site με cd-keys (το ομώνυμο..) στα 40 δολάρια, είναι safe?
 18. Τόσο μεγάλη έλλειψη υπάρχει ακόμα; όταν το πήρα εγώ τον Αύγουστο θυμάμαι ανα δυο εβδομάδες βγάζανε μπόλικα κομμάτια. Χειρότερα είναι τώρα;
 19. Ναι είναι ταβάνι, τις περισσότερες φορές είναι κάτω από 40 C, και όταν δουλεύω 30 - 33 C. Από boostάρισμα πάντως και σε CPU και σε GPU δεν έχω παράπονο https://www.3dmark.com/3dm/68582294? 22380 graphics score και σχεδόν 5 Ghz σε όλους τους πυρήνες και 5.127 Mhz μέγιστο στο καλύτερο core. Θερμοκρασίες σχεδόν πάντα κάτω από 80c, σπάνια να κάνει κάποιο spike 83.5c. Cinebench R23 multi πιάνω 29500 με 185 PPT, 135 TDC και 150 EDC. Τελικά πολύ αξιόλογο το Kraken, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο δύο χρόνια τώρα.
 20. Το 45άρι liquid το χτύπησε στο Cyberpunk 2077 που φτάνει 75 C η CPU και 87 C junction temp της GPU, αλλά συνήθως είναι μεταξύ 42-43 C στο συγκεκριμένο game, είναι ίσως το ποιο απαιτητικό που έχω δοκιμάσει (όλα maxaρισμένα). Εάν δουλέψω full CPU μόνο (cinebench/cpu-z stress) το υγρό φτάνει μέχρι 39 C, άρα προφανώς το 45άρι είναι μόνο σε συνδυασμό CPU + GPU max load. Καλό φαίνεται το Corsair, πολύ καλές θερμοκρασίες! Το δικό μου AIO είναι και δύο ετών οπότε σίγουρα έχει χάσει υγρό. Λέω προς το παρών να μείνω όπως είμαι και σε κάποια φάση να γυρίσω σε custom loop, όταν βρω το θάρρος να ανοίξω την GPU για να περάσω waterblock και να κάνω bend hard tubing 50+ C liquid temp? Λίγο θα ανησυχούσα με τέτοια θερμοκρασία, αν και πάλι είναι within spec αφού είναι κάτω από 60 C. Το o11 γιατί το άλλαξες ; Νομίζω είναι πολύ καλό case για airflow. Με u12a τι θερμοκρασίες βλέπεις σε CPU?
 21. 45 το μέγιστο, συνήθως 39-42. Το καλοκαίρι μόνο με air condition βγαίνει (ή tetris 😆). Σκέφτομαι την περίπτωση full custom loop γιατί με 280 mm διετίας δεν γίνεται δουλειά, αλλά φοβάμαι το waterblock στην 6900 XT, δεν το έχω ξανακάνει και αν κάτι πάει στραβά την κάτσαμε. @7nisiotis έχεις AIO; ποιες είναι οι δικές σου θερμοκρασίες;
 22. Καταλαβαίνω αυτό που λέτε και ευχαριστώ για τις συμβουλές, αυτό όμως που ρωτάω στην ουσία είναι εάν οι 45 C liquid είναι πρόβλημα για το AIO. Εάν δεν επηρεάζει στο longevity τότε γιατί να ασχοληθώ;
 23. Ναι δυστυχώς πάνω από 1200-1300 στροφές ακούγεται έντονα σε κάπως ενοχλητικό βαθμό, και αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθώ να καταλάβω εάν οι 45 βαθμοί (μιλάμε για την υψηλότερη θερμοκρασία που είδα, συνήθως είναι 39-42) είναι κάτι το ανησυχητικό. Απ' ότι διαβάζω, η μέγιστη θερμοκρασία από τον κατασκευαστή είναι 60 C πριν αρχίσει το degradation, οπότε στους -15 από αυτή την θερμοκρασία γιατί πιστεύεις ότι είμαι οριακά στους 45 C ? Το έχω σκεφτεί αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω γιατί στην θήκη που έχω (Lian Li PC-O11D XL), ή πλαϊνή πλευρά είναι το μόνο μέρος που χωράει το GPU support bracket που έχω για το Θηρίο (Red Devil 6900 XT), οπότε έχω βάλει εκεί απλούς ανεμιστήρες (QL 120). Μπορείς να δεις τι εννοώ στις φωτογραφίες εδώ: https://ibb.co/2P1BVR9 https://ibb.co/t3TV4yQ
 24. Καλησπέρα, Έχω ένα Kraken x62 aio (280mm) στην CPU το οποίο σε συνθήκες gaming ανεβάζει θερμοκρασία υγρού μέχρι και 44 βαθμούς (CPU: 5950x, GPU: Red Devil 6900 XT air cooled). Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν CPU AIO και αερόψυκτη κάρτα γραφικών, τι liquid temprature έχετε; Σίγουρα πιστεύω επηρεάζει το ότι όλη η ζέστη της GPU γίνεται exhaust από το AIO rad (top mounted exhaust). Γνώμες; Θέλω κάποια στιγμή να γυρίσω σε full custom loop αλλά φοβάμαι την αλλαγή waterblock στην GPU.. δεν βρίσκεις εύκολα άλλη αν κάτι δεν πάει καλα.
 25. DiAvOl

  Elden Ring [25 Φεβ 2022]

  Αυτό που λες δεν παίζει σε καμία περίπτωση (pc gaming πεθαίνει). Το development των περισσότερων παιχνιδιών που κυκλοφορούν τώρα ξεκίνησε χρόνια πριν τον covid και την τωρινή κατάσταση με τις κάρτες γραφικών. Το PC gaming αν έχεις το σωστό hardware είναι πολύ ανώτερο από console gaming από άποψη απόδοσης και ποιότητας γραφικών. Επίσης όσο περνάει ο καιρός θα ανοίγει η ψαλίδα με το PS5, μέχρι να βγει κάνα pro. Έχω high end PC και κονσόλα PS5 οπότε μιλάω εκ πείρας. Επίσης το PS5 είναι πολύ καλό μηχάνημα και σίγουρα καλύπτει κάποιον που θέλει ένα μηχάνημα για gaming.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.