Προς το περιεχόμενο

Lightning_md

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  0
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  Μ/Δ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

9 Neutral

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Lightning_md

 • Κατάταξη
  Newbie

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

1.268 προβολές προφίλ
 1. Το πιστεύω ότι οδοντιατρική θα ήταν πιο δύσκολη... Εντάξει είναι δύσκολη απόφαση, λογικό είναι. Από τη στιγμή που έχεις και πτυχίο οδοντιατρικής ενδεχομένως θα μπορούσες εύκολα να κανείς γνάθο. Αν σε ενδιαφέρει σαν αντικείμενο είναι κάτι που θα βρεις δουλειά και θα πληρώνεσαι καλά. Εξάλλου το δυσκολότερο κομμάτι το έχεις κάνει (τα δυο πτυχία).
 2. Και με τα κλινικά δε θα ησυχάζει το κεφάλι σου, σκέψου τα τηλέφωνα σε παιδιάτρους και παθολόγους... Αφού σου αρέσει να έχεις ασθενή και το χειρουργικό κομμάτι δεν το έχεις αποκλείσει γιατί δε σκέφτεσαι κάτι σε ωρλ, γυναικολογία, ουρολογία; Για γνάθο, θα έχεις αρκετό ζόρι μπροστά σου και με την οδοντιατρική...
 3. Εάν δε σε ενδιαφέρει καθόλου η πληροφορική, ίσως να μην έχει νόημα να συνεχίσεις να είσαι σε αυτήν τη σχολή. Είναι νομίζω ένας κλάδος όπου αν πάρεις πτυχίο μετά έχω την εντύπωση θα μπορούσες να κανείς κάποιο μεταπτυχιακό σε διοίκηση επιχειρήσεων. Οπότε αν μπορούσες να κανείς λίγη υπομονή για κάποια χρόνια να μπορείς να στραφείς μετά σε αυτό που θες. Αλλά ίσως να είναι και πολύς κόπος για το τίποτα. Για το ΕΑΠ και το πανεπιστήμιο Κύπρου δε γνωρίζω πολλά πράγματα, αλλά μαζί με τη δουλειά που έχεις, ίσως και τα 6 χρόνια να μην είναι αρκετά. Όσο το σκέφτεσαι θα μπορούσες να κανείς courses online πάνω στη διοίκηση επιχειρήσεων, τόσο για το βιογραφικό όσο και τις γνώσεις σου. Δεν απαιτούν πολύ χρόνο ενώ σου δίνουν και πιστοποιήσεις... Ξέρω ότι δε σε βοηθάω πολύ και ελπίζω κάποιος που ξέρει περισσότερα από το χώρο σου να μπορέσει να σου πει δυο πράγματα!
 4. Το ότι σε τραβάνε πολλές ειδικότητες δεν είναι απαραίτητα κακό. Όμως σκέψου προς τα που προσανατολίζεσαι περισσότερο, σε κλινικές ή εργαστηριακές ειδικότητες; Απ’ ότι κατάλαβα σκέφτεσαι διάφορες και από τις δυο. Δημόσια υγεία/ οικονομικά της υγείας δεν έχω ασχοληθεί αρκετά και ίσως σε αυτές το εξωτερικό να είναι μονόδρομος. Ίσως με την πανδημία να αρχίσουν να βλέπουν περισσότερη ανάπτυξη και στην Ελλάδα. Επισης να σκεφτείς και σε τι είσαι καλύτερος.
 5. Συμφωνώ απόλυτα με τον @crimsonwall. Αν καταφέρεις ΗΜΜΥ θα κερδίσεις πολλά, αλλά στέκεται αντάξια και το ΗΜΤΥ και όλα τα παρεμφερή πολυτεχνεία στην Ελλάδα. 3) Αν γουστάρεις το αντικείμενο έχεις ένα τρελό χαρτί, σε ζητάνε φουλ εξωτερικό και μπορείς να βρεις και στη Ελλάδα δουλειά. Είχα μια παρέα ηλεκτρολόγους από το ΗΜΤΥ, τρελό διάβασμα όλοι και το γούσταραν και οι συγκεκριμένοι έχουν καταλήξει Αμερικές και Σαουδική Αραβία για μεταπτυχιακά και διδακτορικά και κάποιοι και με υποτροφίες. Ακραία παραδείγματα αλλά μπορείς να καταλάβεις που μπορείς να φτάσεις με ένα τέτοιο πτυχίο και πολύ διάβασμα. 4) Στα 5 χρόνια πρέπει να είσαι παρά πολύ αφοσιωμένος, αλλά στα 6-7 βγαίνει με μέτριο διάβασμα. 5) Τελείως φοιτητούπολη η Πάτρα. Όλη η οικονομία της πόλης περιστρέφεται γύρω από τους φοιτητές για να καταλάβεις, όποτε δε θα έχεις κανένα θέμα σε αυτόν τον τομέα.
 6. Ναι η ογκολογία είναι το πιο συναφές αντικείμενο με το διδακτορικό σου. Αν την απορρίπτεις μπορείς να σκεφτείς κάποια ειδικότητα του στυλ δημόσια υγεία κλπ και να συνεχίσεις κάτι σε μη κλινικό επίπεδο, αν αυτό σε τραβάει περισσότερο από τα κλινικά/εργαστηριακά.
 7. Lightning_md

  Formula 1 2020

  Ξεκάθαρα για δεύτερος οδηγός πάει. Δυο alpha male μαζί δεν κάνουν. Αλλιώς θα έπαιρναν τον Ρικ, ο οποίος πάει Μακ Λάρεν το ‘21 για τον κινητήρα της Μερσεντές, περιμένοντας τις αλλαγές των κανονισμών για το ‘22, μήπως σταθεί τυχερός και η Μακ Λάρεν γίνει και πάλι ανταγωνιστική. Υπάρχουν φήμες τις τελευταίες μέρες που θέλουν επιστροφή του Αλόνσο του χρόνου στη γαλλική ομάδα... Και όπως φαίνονται τα πράγματα ο Φέτελ πάει για σύνταξη και για πολύτεκνος. Πλακα πλάκα περιμένω πως και πως τον Νόρρις να καταφέρει περισσότερα από τον Σάιντ φέτος (πολύ πιθανό), τον Φέτελ να πάρει πρωτάθλημα την τελευταία του χρόνια (μάλλον απίθανο) και τον Αλόνσο να έρθει του χρόνου και να τον νικήσει και αυτόν ο Νόρρις... Ντάξει μην με παίρνετε στα σοβαρά, με έχει βρέχει η σίλι σίζον στο κεφάλι.
 8. Πρακτικά ότι κάνει ο αγροτικός το κάνει και ο γενικός. Απλά σαν αγροτικός είσαι λίγο χαμένος (αν υποθέσουμε ότι έχεις μόλις βγει από τη σχολή), ενώ σαν γενικός έχεις κάνει την ειδικότητα σου και πας περισσότερο προετοιμασμένος. Νομίζω ότι σε μια πόλη σαν γενικός μπορείς να είσαι είτε οικογενειακός γιατρός (αν πάρει ποτέ μπροστά αυτός ο θεσμός στην Ελλάδα) είτε στη διαλογή στα ΤΕΠ, ενώ σε σε χωριό έχεις περισσότερα να κάνεις. Είτε σε ένα κέντρο υγείας, είτε εξωτερικό ιατρείο και να παρακολουθείς τους κατοίκους του χωριού, συνταγογραφήσεις κλπ. Αν επιτρέπεται, σε τι κανείς διδακτορικό; Μήπως θα ήθελες να κανείς κάποια ειδικότητα σχετική με το αντικείμενο του...
 9. Lightning_md

  Formula 1 2020

  Υπάρχουν φήμες στον ιταλικό τύπο (και στον ισπανικό και στον γερμανικό) ότι ο Sainz θα ανακοινωθεί από τη Ferrari τις επόμενες μέρες. https://it.motorsport.com/f1/news/f1-ferrari-per-la-firma-di-sainz-mancano-solo-dettagli/4791380/ Θα ήθελα πολύ να δω Ρικ στη Ferrari, αλλά νομίζω θα είχαμε μια επανάληψη του 2019 με δυο alpha male στην ομάδα. Ενώ ο Sainz μπορεί να παίξει καλά το ρόλο του νούμερο 2 οδηγού. Προσωπικά θα μου άρεσε πολύ να δω Hulk και πιστεύω ότι ο Hamilton θα ήταν η χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει η Ferrari (μπορεί να έχει εμπειρία, πρωταθλήματα κλπ. αλλά μην ξεχνάμε ότι κλείνει τα 35 φέτος - ηλικία που (συμπτωματικά;) και ο Schumacher πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα το 2005).
 10. Lightning_md

  Formula 1 2020

  Τέλη του 2020. Είχε γίνει με την προοπτική να είναι διαθέσιμος σε περίπτωση που ανοίξει κάποια μεγάλη θέση. Και να που άνοιξε!
 11. Εάν πας σε κάποιο πρωτοβάθμιο νοσοκομείο πχ το κέντρο υγείας της περιοχής σου, αυτοί που θα δουλεύουν στα ΤΕΠ θα είναι γενικοί γιατροί. Μπορούν τα καταλάβουν από τους 100 ασθενείς που θα έρθουν σε μια εφημερία ποιοι είναι για περεταίρω διερεύνηση και να τους παραπέμψουν σε κάποιο δευτεροβάθμιο/τριτοβάθμιο νοσοκομείο και ποιοι δεν έχουν και σοβαρό πχ λίγα ράμματα ή λίγο ανεβασμένη πίεση, τους οποίους τους εαντιμετωπιζουν εκείνη τη στιγμή ή/και κλείνουν ραντεβού να τους ξαναδούν. Σαν γενικός σκέψου ότι θα πρέπει να ξέρεις λίγο από όλα. Και όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ. Βασική ερώτηση: αγροτικό δεν έχεις κάνει ακόμα έτσι;
 12. Έχεις ψάξει για courses online σε πλατφόρμες ή πανεπιστήμια;
 13. Θεωρητικά όταν θα γραφτείς στη νέα σχολή θα πρέπει να μην είσαι φοιτήτρια σε καμιά άλλη σχολή. Ίσως να πρέπει να μιλήσεις με την παλιά σου σχολή και να πρέπει να διαγράφεις πριν εγγραφείς στην καινούρια. Πολύ πιθανό να υπάρχεις ακόμα στην παλιά στα χαρτιά. Και το πάσο που έχεις δεν τους ενδιαφέρει (θεωρητικά έχει λήξει), το θέμα είναι να μην ανήκεις σε δύο σχολές ταυτόχρονα νομίζω.
 14. Σαν έτος δεν έχετε φτιάξει κάποια ομάδα στο Facebook για να συνεννοειστε (ανακοινώσεις, ενημερώσεις, απορίες κλπ); Γενικά είναι κάτι που γίνεται χρόνια, οπότε αν δεν έχετε, ίσως θα έπρεπε να φτιάξετε μια
 15. Εξαρτάται τη σχολή αν έχει υποχρεωτικά μαθήματα, εργαστήρια κλπ. Μπορείς να δεις εάν υπάρχει κάποιο ΙΕΚ που να έχει αυτό που θες. Ίσως να μπορείς να πάρεις μεταγραφή σε σχολή στην Αθήνα μετά.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.