Προς το περιεχόμενο

nicksoti

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  640
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

463 Excellent

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ nicksoti

 • Κατάταξη
  Member

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

2.876 προβολές προφίλ
 1. Για το κροπ μέρος θα διαφωνήσω μόνο... πας σε pixel peeping μετά.
 2. Αγαπητέ Nickolas μια συμβουλή. Καλό είναι να συγκρίνεις στο ίδιο κάδρο. Ποιό είναι το θέμα σου εδώ; Ο φίλος σου, το τοπίο; Έτσι δεν βγάζεις συμπέρασμα. Αν είχες δηλ 85μμ φακό πάνω δεν θα έκανες λίγο πίσω στη σύγκριση, θα σύγκρινες με το πορτραίτο του φίλου σου; Εννοείται η M100 με τον 22άρη είναι καλύτερο φωτογραφικό εργαλείο, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσεις και ανάλογα. Δεν βγαίνουν αυτόματα οι φωτογραφίες. Επίσης από την Canon φαίνεται λίγο ανεστίαστη, ή είναι ελαφρώς κουνημένη γιατί η ευκρίνειά της πάσχει και εμφανίζει και τεχνουργήματα στο χρώμα.
 3. Aπλά εδώ δεν ανέφερα κάτι από αυτά που γράφεις, δεν υπήρξε αφορμή. Να σου απαντήσω εδώ για αυτά που παρατήρησα σε κάποια reviews, που παρατέθηκαν σε άλλο forum, δεν έχει νόημα, δεν θα καταλάβει κανείς.
 4. Αυτό με τα μεγάλα pixel που μαζεύουν πολύ φως και τα μικρά που μαζεύουν λίγο, είναι μεγάλη ανακρίβεια. Πάντα συγκρίνεις στην ίδια τελική μεγένθυση, δεν βλέπεις σε επίπεδο... pixel μια εικόνα. Το συνολικό φως που μαζεύει ο αισθητήρας δεν αλλάζει σημαντικά. Υπάρχει μια μικρή βελτίωση, ναι, αλλά μέχρι εκεί. Ο πραγματικός λόγος είναι για να έχει 4k δίχως oversampling, άρα ταχύτερη σάρωση, λιγότερο "ζελέδιασμα" στην εικόνα, λιγότερη υπερθέρμανση. Απλά χάνεις λίγο σε ευκρίνεια σε σχέση με ένα 4κ που παράγεται από downsize 20 και 30 mpixel. Για φωτογραφία, σαφώς τα 12mpixel είναι λίγα πλέον. Εϊναι όμως υβριδική με έμφαση στο βίντεο.
 5. nicksoti

  Nikkor AF-S 18-55 VR

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26/07/2020 02:03 πμ

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

  Πωλείται ο κιτ φακός της Nikon 18-55VR σε πάρα πολύ καλή κατάστασση, πλήρως λειτουργικός δίχως σημάδια. Δώρο φίλτρο προστασίας και πουγκί. Tιμή 60€

  60,00 €

 6. Μην το γελάς. H blackmagic pocket η original έχει peltier στον σένσορα. Άστη να γράφει στους 40 βαθμούς μισή ώρα (γράφω τόσο γιατί παραπάνω δεν κρατά η μπαταρία της και δεν θα καταλάβει τίποτα. Μην πας να την πιάσεις αμέσως μόνο... τζιζ.
 7. Δεν έχει σχέση το 8bit 30p βίντεο των Sony με το 8Κ raw ή το 4κ 10bit 60p. Άλλη κλάση εντελώς ειδικά αν κάνεις color μετά. Οι sony εξακολουθούν να είναι πολύ καλές υβριδικές, αλλά στο βίντεο έχουν μείνει πίσω, όταν όλοι οι κατασκευαστές έχουν περάσει στο 10bit minimum. Είναι σαν να τραβά μια φωτογραφική jpeg και η άλλη raw.
 8. Η διαχείριση του βάθους πεδίου, της ταχύτητας κλείστρου, η εστιακή, η χρήση του off camera flash - studio flash, όλα αυτά είναι συχνά επιλογές δημιουργίας. Μην ακούτε τον καθένα που λέει το κλασσικό επιχείρημα "την έδειξα στον τάδε από το κινητό και δεν κατάλαβε διαφορά". Το ότι μπορείς να δημιουργήσεις με κινητό και action camera, που φυσικά μπορείς, δεν αποτελεί επιχείρημα για σύγκριση των μέσων, αλλά για τη σημασία του χειριστή του μέσου. Συνεπώς άσχετο με το παρόν thread. Άσε που τα περισσότερα "τρικ" των κινητών για "καλές" φωτογραφίες, όπως πολλαπλές εκθέσεις, ψευτο-bokeh κλπ αχρηστεύονται μόλις υπάρχει λίγη κίνηση, χαμηλός φωτισμός και επιθυμητός αυθορμητισμός στο θέμα. Παρατηρείστε σε γάμους ή οπουδήποτε όσους βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες με το κινητό. Μία ώρα όλοι ακίνητοι για 1 κλικ και το ψευτο-φλάς (γιατί δεν είναι καν φλας, δεν μπορείς να ισορροποίσεις θέμα και backround, όποιος κατάλαβε - κατάλαβε) να καταστρέφει τις υφές και τα χρώματα. Προλαβαίνεις να πας μέχρι εκεί, να τραβήξεις και τον φωτογράφο, και το θέμα του, να στρίψεις και τσιγάρο κι ακόμα όλοι εκεί στημένοι είναι, σε bullet-time... Να μην μιλήσω για καθαρά "τεχνικά" είδη φωτογραφίας όπως σπορ, άγρια φύση κλπ.
 9. Από τις πιο καινοτόμες εταιρίες του χώρου. Και σώματα κουκλιά. Σαν πρώην κάτοχος E-M5, E-M1, μόνο λυπάμαι τίποτε άλλο.
 10. To "επαγγελματικό αποτέλεσμα" δεν το δίνει καμία κάμερα απ΄πο μόνη της. Ένα εργαλείο είναι. Και ο επαγγελματίας δεν βγάζει απαραίτητα τις πιο ωραίες φωτογραφίες. Ο επαγγελματίας και το επαγγελματικό σώμα έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία, την εργονομία, τα χειριστήρια, τον πλήρη έλεγχο σε διαφορετικές συνθήκες, το σταθερό αποτέλεσμα. Αυτά δύσκολα τα δίνει κάποιο κινητό.
 11. Για να νιώσεις καλύτερα. Προχτές αγοράζω μια μή επώνυμη θερμοαγώγιμη από τη γειτονιά, 3.5€ για να αλλάξω τη μαμά ψύκτρα του ryzen με μια παλιά aftermarket με heatpipes που είχα στο πατάρι καιρό και της οποίας μόλις είχα βρει τα χαμένα AM4 brackets τακτοποιώντας τα πράγματά μου.. Εϊμαι από εκείνους που βαριέμαι να σταματώ κέντρο για 3 ευρώ (και ακόμα περισσότερο να ξεκουμπώνω cpu), προσεγμένη συσκευασία με σπατουλίτσα κλπ, έ λέω σιγά μια χαρά είναι. Βάζω την αρχική δύναμη με το χοντροδάκτυλό μου για να φύγει ο αρχικός "στόκος" από το στόμιο, αλλά μόλις "ξεμπλοκάρει" κάνει ένα φσουτ και και εκτοξεύεται όλη στο πλαινό του κουτιού. λεπτούλι σωληνάριο με πολύ λεπτόρευστη πάστα κανά γραμμάριο γαρ, σαν ληγμένη Nivea. Μαζεύω λίγη και βάζω στην cpu. 7 βαθμούς πάνω. Επόμενη επιλογή, μια παλιά no-name που έχω (στην κυριολεξία δεν γράφει τίποτα επάνω) - arctic-silver-like που βάφει μόνιμα όπου ακουμπήσει, σαν μεταλλικό χρώμα αυτοκινήτου. Δεν το τόλμησα. Ευτυχώς βρήκα απομεινάρια σε ένα παλιό σωληνάριο xsilence - όχι τοπ αλλά την ξέρει η μάνα της, και δικαίως, έκανε δουλίτσα. Sorry για το offtopic.
 12. Λάθος. Θα μπορούσες να πάρεις αυτή με 45€ και να έχεις gen4 gpu/nvme με 3600/3700X Kαι καλό OC στις μνήμες λόγω 2 slot κοντά στο socket! Πρακτικά βέβαια έχει 3 sata και 0 (μηδέν) pci express slots πλην της 16Χ αλλά τη δουλειά σου την κάνεις.
 13. Αυτό το GEN4 ανέκδοτο έχει γίνει. Στις gigabyte του 60ευρου το έχεις με μέχρι και agesa 1.0.0.3AB. Kαι; Α320, Β350, Β450, Β550 ίδια chipset είναι πρακτικά με άλλο όνομα. Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι το GEN3 στις pci express που φεύγουν από το B550, όχι το GEN4 που έχει να κάνει με τον επεξεργαστή. Όλα τα υπόλοιπα είναι ενεργοποιημένες ή όχι επιλογές στο bios και η υλοποίηση της κάθε πλακέτας. Τίποτα δεν θα εμπόδιζε πχ την Asus να βγάλει τούμπανο μητρική με Α320, 8 φάσεις, Pci-express 4.0 και υποστήριξη OC, πέραν των συμφωνιών με την AMD που πάει να μας αρμέξει κανονικότατα με το θέμα των μητρικών με αστείες δικαιολογίες περί μέγεθος bios... Θα είχε πιο λογική να κόψει πχ τους 12 και 16 core (ακόμα και τους 1800Χ-2700x) από τις φθηνές με 3-4 γυμνές φάσεις (όπως έκανε στο παρελθόν με τους "μεγάλους" Phenom και FX) και να προσθέσει τους "μικρούς" zen3. Ακόμα και το δόλιο το store mi ένα software είναι που μπορεί να το αγοράσει ο καθένας.
 14. Δεν είναι ότι δεν "στίβει". Δίχως smt ανέβηκα από τα 40 στα 70fps για το ίδιο ακριβώς transcoding. Έκδοση handbrake 1.3.1. win 10 pro με ό΄τι update έχει βγει. Τελευταίοι chipset drivers. Με όλα τα power plans το ίδιο.
 15. Θα σας ξενερώσω λίγο με ερώτηση για zen1. Έχω τον 1600 και στο handbrake, σε x264, στα "γρήγορα" presets από medium και κάτω δεν υπάρχει αύξηση ταχύτητας. Η cpu κάπου στο 50%. Δηλ τι slow τί fast δεν άλλαζε η ταχύτητα. Χτες μου τη βαράει, μπαίνω στο bios και απενεργοποιώ το smt. μαντέψτε. 2πλασιάστηκαν σχεδόν τα fps στα γρήγορα presets. Κάποιο θέμα της εγκατάστασης λέτε, ή το Handbrake όχι απλά δεν κάνει scaling στα πολλά threads, αλλά τα κάνει και μαντάρα; Μια ακόμα παρατήρηση, με απενεργοποιημένο το smt δεν εμφανίζεται η επιλογή sleep στο power των windows. Μητρική Gigayte, Agesa 1.0.0.3AB
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.