Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

mitspetr

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  726
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

274 Excellent

Σχετικά με mitspetr

 • Κατάταξη
  Senior Member

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.497 προβολές προφίλ
 1. mitspetr

  Αγορά Hone Cinema

  Με μια μπαταρία. Προφανώς αν το ηχείο είναι μακριά θα χρειαστεί κάποιον να βλέπει την κίνηση του κώνου του μεγαφώνου αν κινείται προς τα μέσα ή προς τα έξω. https://www.techguys.ca/howto/speaker.html
 2. Για να περάσουν αυτά από την TV προς τον ενισχυτή, πρέπει να έχουν και τα δυο eARC και όχι το ένα από τα δύο σκέτο ARC. Στην άλλη σύνδεση pc>av>tv δεν ξέρω, δες τις επιλογές της επεξεργασίας της εικόνας. Επίσης η κάρτα γραφικών ενδέχεται να παίζει μέχρι 4Κ 30Hz. Όλα αυτά πολύ λίγο σχέση έχουν με το καλώδιο, το οποίο συνήθως σε μικρά μήκη δουλεύει σχεδόν πάντα. Χωρίς να σημαίνει ότι δουλεύουν όλα.
 3. Αυτό που περιγράφεις είναι ηλεκτρολογικό θέμα. Αν αλλάξεις καλώδιο δεν σημαίνει ότι λύνεται. Έχεις απενεργοποιήσει την επεξεργασία εικόνας από τον ενισχυτή; Συνήθως εκεί γίνεται το μπέρδεμα. κάντα όλα passthrough χωρίς επεξεργασία και γενικώς δες τις ρυθμίσεις εικόνας.
 4. Πριν πάει να ψάξει θα δοκιμάσει αυτό που έχει ήδη. Ένα απλό high speed αρκεί για 4Κ μέχρι 30Hz και στην πραγματικότητα αρκεί και για παραπάνω. Αλλιώς κοιτάζει για Premium High Speed Οι προδιαγραφές και η ονοματοδοσία των καλωδίων δεν γίνονται από το skroutz. Ποιος το γαμεί το skroutz? Είναι σαν να ρωτάς πως παραγγέλνει κάποιος γαρδούμπα σε εξοχική ταβέρνα.
 5. Δεν υπάρχουν καλώδια hdmi 2.0. Αυτά τα λένε όσοι μπερδεύουν τις θύρες HDMI με τα καλώδια. Κοινώς τα λένε όσοι δεν γνωρίζουν. Ρίξε μια ματιά εδώ για να μάθεις ποιες είναι οι κατηγορίες καλωδίων HDMI. https://www.hdmi.org/resource/cables Αυτές είναι οι επίσημες κατηγορίες καλωδίων HDMI. Οτιδήποτε άλλο απλά δείχνει άγνοια.
 6. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αλλά κυρίως δες αν έχεις χώρο πίσω από τη θέση που θα κάθεσαι. Αν δεν έχεις τότε πας για δύο ηχεία από πάνω. Αλλιώς αξίζει να βάλεις 4 ηχεία. Αν δεν σε πολυενδιαφέρει το αποτέλεσμα, μπορείς να τα κάνεις μόνος σου. Αν σε ενδιαφέρει όμως, πρέπει να μπουν στις σωστές θέσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές, που σημαίνει ότι οι αποστάσεις υπολογίζονται στη βάση της τοποθέτησης των υπόλοιπων ηχείων. Και στο τέλος όλα αυτά να ρυθμιστούν από κάποιον που να ξέρει. Μην αγχώνεσαι πάντως, αφού πρόκειται για σαλόνι. Δεν πρόκειται να πετύχεις τον απόλυτο ήχο. Θα πετύχεις όμως ένα
 7. Πρώτα δες πόσα ηχεία θέλεις. Από αυτούς τους δύο ενισχυτές ο ένας μπορεί να παίξει μέχρι 5.1.2 (7 κανάλια) και ο άλλος 5.1.4 (9 κανάλια) και με προοπτική να φτάσει μέχρι τα 11. Βέβαια αν κρίνω από τα ηχεία που κοιτάς, ό,τι και να πάρεις δεν έχει σημασία. Σε περίπτωση που θέλεις lifestyle ηχεία, απέφυγε αυτά που κοιτάς και δες κάποιο Focal ή κάποιο Q Acoustics που έχουν τουλάχιστον σχεδίαση σαν κανονικά ηχεία που συνδέονται επάνω στον ενισχυτή και όχι επάνω σε sub. Βλέπω επίσης ότι θέλεις και εγκατάσταση, αυτό που θες να φτιάξεις δεν είναι το ίδιο με εγκατάσταση καφετέριας ή μπαρ ή κλ
 8. mitspetr

  Αγορά Hone Cinema

  Τον 2600Η εννοείται σε σχέση με τον 2500Η. Ειδικά επειδή θα μείνεις με 5 ηχεία όπως λες γιατί έχει άλλα DSP που δεν έχει ο 2500Η. Και κάτι άλλα έχει επίσης, όπως eARC που είναι και αυτό σημαντικό.
 9. mitspetr

  Τρίξιμο subwoofer

  Όπως πρόβλεψα, δεν θα κατάφερνες και πολλά. Δυστυχώς θέλει τεχνικό ο οποίος θα έχει και το service manual που θα ξέρει τι να κάνει, εφ' όσον φτιάχνεται. Έτσι συμβαίνει με τα αντικείμενα που είναι φτιαγμένα μια κι έξω. Δεν χάνεις τίποτε να ρωτήσεις στο service. Μπορεί ο έλεγχος να είναι δωρεάν και να σου πουν ότι χρέωση θα έχει η επισκευή. Η καλή πρόθεση και η δήθεν αλληλουποστήριξη που προσφέρουν διάφοροι καφενόβιοι όπως είδες αρκεί μόνο για να σου πουν πως να κάνεις καϊμάκι στο μέτριο. Δεν είναι ζαντολάστιχο που αλλάζεις μόνος σου. Μπορεί το πρόβλημα να προέρχεται και από τον ενισχυτή για
 10. mitspetr

  Τρίξιμο subwoofer

  Άρα απευθύνσου σε τεχνικό, και άσε τους αυτογνώστες να κουδουνίζουν την κουδούνα που τους κουδούνιζε. Είδες το σχηματικό διάγραμμα. Δεν θα βγάλεις άκρη. Εδώ μέσα οι περισσότεροι αν όχι όλοι προέρχονται από το χώρο των PC. Δεν νογάνε ντιπ ότι είναι άλλο πράμα τα εξαρτήματα που αλλάζονται από το χρήστη και άλλο πράμα τα εξαρτήματα που δεν αλλάζονται από το χρήστη. Και να το προσπαθήσεις, άλλο θα σφίγγεις και άλλο θα τρίζει. Στείλ'το για service.
 11. mitspetr

  Αναζήτησή home cinema

  Τσίμπα ένα HDMI καλώδιο και πιάσε και μια ηχομπάρα τελευταίας κοπής, Από Ελισάβετ και μετά. Όπου και να στρίψεις θα βρεις ARC. Άμα πετύχει η αυτογνωσία από τον αυτογνώστη τύφλα νά χει η ηχομπάρα που λένε. Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε από τους ψυχάκηδες εδώ μέσα.... . Το ασπρίσανε πάλι... .
 12. mitspetr

  Τρίξιμο subwoofer

  Βγάλε άκρη. https://www.searspartsdirect.com/model/5yp25flpcx-001217/yamaha-yht-s400-home-theater-system-parts Η γνώμη μου είναι να μην ακούσεις κανένα αυτογνώστη και να το στείλεις είτε στο service είτε αναλόγως τι θα σου πουν εκεί στην ανακύκλωση.
 13. mitspetr

  Τρίξιμο subwoofer

  Φυσικά. Όλοι ερασιτεχνικά ασχολούμαστε. Γι' αυτό και δεν πρέπει να ανοίγουμε μηχανήματα, ειδικά όσα είναι πακτωμένα όπως το συγκεκριμένο που είναι ενισχυτής με subwoofer ενσωματωμένο. Yamaha είναι, ας το πάει στο service του Νάκα να του πουν. Δεν είναι πολιτική αυτό. Είναι εκείνο που πρέπει να κάνει.
 14. mitspetr

  Τρίξιμο subwoofer

  Εννοείται. Αλλά κανένας δεν πρέπει να του λέει να το ανοίξει. Δεν υπάρχουν serviceable parts μέσα για τον χρήστη. Έτσι δεν είναι ηλεκτρολόγε;
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.