Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

greenroadrunner

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    3
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

-1 Poor

Σχετικά με greenroadrunner

  • Κατάταξη
    Newbie

Πρόσφατες Επισκέψεις

265 προβολές προφίλ
  1. Έτσι ακριβώς! Αυτό το κομμάτι είναι τμήμα από το καπάκι της σπάλας που πάει για κιμά συνήθως γιατί είναι σκληρό. Κατ' εμέ δεν έχει θέση επάνω στη μπριζόλα γιατί την έχω πατήσει κι εγώ. Οι κρεοπώλες το ξέρουν καλύτερα από όλους, αλλά μερικοί έχουν το θράσος και την πονηριά να το πουλάνε σαν μπριζόλα. Μη το μπερδεύουμε με αυτό που λέγεται ribeye cap που βρίσκεται εντός της μπριζόλας στο επάνω εξωτερικό μέρος και είναι κατά πολλούς το γευστικότερο κομμάτι του ζώου.
  2. Έχω καθαρίσει την rogue 525 από μέσα με έναν της karcher στα 3.5bar χρησιμοποιώντας το παρακάτω βουρτσάκι. Φυσικά δεν φεύγει όλη η μαυρίλα αλλά αρκετά ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Σαφώς βαθύτερο από απλό τρίψιμο του κάδου με σπάτουλα. Παρόμοιο με χρήση σφουγγαριού από την τραχιά επιφάνεια + υγρό πιάτων. Καλή εναλλακτική εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις καθόλου χημικά. Θέλει υπομονή όμως... Δεν λέρωσα ή λερώθηκα όμως όπως λένε μερικοί συμφορουμίτες εδώ. Όσο ακουμπάει το βουρτσάκι και είσαι προσεκτικός δεν πετάγεται σχεδόν τίποτα τριγύρω. Από κάτω έστρωσα ένα νάιλον της πλάκας από αυτ
  3. ✅ Zero carb ✅ Low fat ✅ Juicy ✅ Tender ✅ Delicious! 😋 Ωραίο και ομοιόμορφο το searing με φλόγιστρο.
  4. Απολύτως σωστό είναι αυτό και είναι ο καλύτερος εμπειρικός γενικός κανόνας. Εάν δεις στην παραπάνω ή στην παρακάτω εικόνα, η παστερίωση για το κοτόπουλο στους 165°F ή 74°C γίνεται ακαριαία. Δηλαδή μαγειρεύοντάς το με οποιοδήποτε τρόπο, μόλις η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει 74°C στο πιο χοντρό σημείο, τότε είναι βέβαιο ότι έχουν εξαλειφθεί όλα τα παθογόνα βακτήρια που πιθανόν να υπήρχαν στο κρέας. Για να πετύχεις παστερίωση σε χαμηλότερη θερμοκρασία, πρέπει να διατηρήσεις σταθερή τη θερμοκρασία αυτή για περισσότερο χρόνο. Αυτό τον απόλυτο έλεγχο θερμοκρασίας μπορείς να τον έχεις
  5. Πέρα από τη μέθοδο του @sndev, προτείνω ειδικά για το φιλέτο στήθος να το δοκιμάσεις sous vide στους 60°C για 90' με τελείωμα 1' στη σχάρα που για εμένα γίνεται το κάτι άλλο. Σε αυτή τη θερμοκρασία από βάρος χάνει λιγότερο από 10% και θυμίζει υπερβολικά μαλακό και ζουμερό μπούτι, που δεν πετυχαίνεται με κανένα άλλο τρόπο μαγειρέματος. Αν θυμάμαι καλά είχες αναφέρει παλιότερα ότι έχεις sous vide. Γράφω παρακάτω και μερικά tips που κάνουν τη διαφορά από την εμπειρία μου, που πιθανότατα θα ξέρεις ως κάτοχος, αλλά τα αναφέρω και για κάθε ενδιαφερόμενο. Κάποια είναι γεγονότα αλλά τα περισ
  6. Άκρως λαχταριστό αποτέλεσμα και πολύ εντυπωσιακό εγχείρημα! 🍕❤️ Επειδή μαζεύω τεχνογνωσία για το άθλημα, θα μπορούσες μήπως να μοιραστείς τι setup είχες στους καυστήρες, θερμοκρασίες, χρόνους προθέρμανσης και ψησίματος κατά προσέγγιση;
  7. Σήμερα έπεσα τυχαία επάνω σε αυτό το συνονθύλευμα ψηστικών μέσων που ονομάζεται JAMESTOWN DRAKE και είπα να μοιραστώ την έκπληξή μου. Πωλείται στην Ελλάδα από το Praktiker σε προσφορά στα 390€. Από ότι φαίνεται πρόκειται για συνδυασμό μιας ψησταριάς υγραερίου, πλαϊνό υπέρυθρο μάτι (!), μια ψησταριά με κάρβουνο, καπνιστήριο με ξεχωριστό θάλαμο και μαντεμένιες σχάρες σε όλα τα διαμερίσματα. Ομολογώ πως δεν γνώριζα ότι υπάρχει τέτοια κατηγορία και εντυπωσιάστηκα αρχικά για τόσα που προσφέρει σε αυτή την τιμή. Ένα αρνητικό είναι ότι δεν φαίνεται να δέχεται σούβλα. Προορίζεται
  8. Μήπως δεν κάλεσες στο Leroy της Λάρισας αλλά στο ηλεκτρονικό κατάστημα; Τα καταστήματά τους λειτουργούν ανεξάρτητα με ξεχωριστά αποθέματα. Εφόσον στο site δείχνει διαθέσιμο απόθεμα εκεί, θα υπάρχει πιθανότατα. Κάνε ένα κόπο να καλέσεις στο κατάστημα της Λάρισας (2411222400) και να ρωτήσεις αν ισχύει το απόθεμα. Εάν την έχουν, μπορείς να κάνεις απευθείας τηλεφωνική παραγγελία και να σου σταλεί με courier με χρέωση 6-7€ αν θυμάμαι καλά. Έτσι πήρα κι εγώ αυτό το κιτ και αξίζει τα χρήματά για την ποιότητά του. Συνήθως το μόνο σημείο που ακουμπάει η σούβλα στον κάδο είναι απ
  9. Δεν περιλαμβάνεται η βάση στήριξης του μοτέρ. Πωλείται ξεχωριστά ως αξεσουάρ "rotisserie bracket" με κωδικό N475-0091 σύμφωνα με το manual της Napoleon. Εάν πιάνουν τα χέρια σου, έχεις τα απαραίτητα εργαλεία και όρεξη μπορείς να το κατασκευάσεις και μόνος σου από ένα φύλλο λαμαρίνας (inox κατά προτίμηση) πάχους τουλάχιστον 1.5mm για στιβαρότητα. Το πιο δύσκολο είναι να το λυγίσεις με ακρίβεια στα σωστά σημεία. Διαφορετικά το δίνεις σε έναν επαγγελματία που ασχολείται με μεταλλικές κατασκευές και θα σου το κάνει για λίγα ευρώ. Το παραπάνω είναι ένα ερασιτεχνικό σχέδιο μιας τέτοι
  10. Σαν κάτοχος Napoleon μπορώ να σου πω ότι το καθάρισμα δεν είναι τίποτα τρομακτικό για να διατηρείς την ψησταριά σε μια κατάσταση ασφαλή για το ψήσιμο και υγιεινή για το φαγητό. Η αντίστοιχη επιφάνεια του συρταριού νερού στην Harmony κάτω από τους καυστήρες, είναι αφαιρούμενη στην Rogue και μπορείς να την καθαρίσεις πολύ εύκολα στο νεροχύτη της κουζίνας. Η υγρασία στον θάλαμο λόγω του νερού, κάνει τη διαφορά σε ψησίματα μεγαλύτερης διάρκειας (σούβλα, κάπνισμα, έμμεσο ψήσιμο) όπου και εκεί τοποθετείς δικό σου ταψί με νερό ή άλλο υγρό (μπύρα, κρασί κλπ) για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Σε γρ
  11. Δεν μπορώ να αποφασίσω τι είναι πιο εντυπωσιακό! Το πλήθος των χειριστηρίων που παραπέμπουν control panel αεροσκάφους ή σχάρα 95x45 γεμάτη με παϊδάκια 😍. Καλορίζικη! Πραγματικό θωρηκτό!!
  12. Δυστυχώς όχι, δεν είναι φυσιολογικό να έχεις τόσο μεγάλη κίτρινη φλόγα. Η κίτρινη φλόγα σημαίνει ατελής καύση που μπορεί να οφείλεται είτε σε κακής ποιότητας υγραέριο, είτε σε φτωχή αναλογία οξυγόνου στο μείγμα που δημιουργείται στον καυστήρα. Το πρώτο είναι εύκολο να το αποκλείσεις αν δοκιμάσεις με άλλη φιάλη από διαφορετικό προμηθευτή, ή αν έχεις μείγμα δοκίμασε προπάνιο. Η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να οφείλεται σε περισσότερους παράγοντες. Πολύ υψηλή πίεση στον ρυθμιστή εάν είναι ρυθμιζόμενος. Μπλοκαρισμένη είσοδος αέρα στους καυστήρες από συσσωρευμένα λίπη ή ιστούς αράχνης. Κα
  13. Και πάλι είναι υπερβολικά λεφτά για αυτό που κάνει. Όποιος είναι σε αναζήτηση για θερμόμετρο, ας έχει υπόψη την παρακάτω προσφορά του γερμανικού Amazon για το Inkbird IBT-4XS μέχρι τις 24/7/2021 που βγαίνει 48,40€ τελική τιμή με τα μεταφορικά. https://www.amazon.de/gp/product/B076QBJVWX Ανήκει στην κατηγορία των bluetooth θερμόμετρων με τα οποία παρακολουθείς θερμοκρασίες από το app στο κινητό. Το συγκεκριμένο έχει 4 probes και ένδειξη θερμοκρασιών στην οθόνη εκ περιτροπής. Το έχω περίπου από το Πάσχα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από ακρίβεια αξιοπιστία και εμβέλε
  14. Χρησιμοποιώ συχνά το dry rub του guga (https://youtu.be/omXFw_JnP4E) που με δοκιμές είδα ότι μου αρέσει καλύτερα με διπλό αλάτι και χωρίς τη κανέλα. Με αυτή την αναλογία το χρησιμοποιώ ακριβώς όπως θα έβαζα αλάτι. Έτσι δεν είναι πολύ έντονο το αποτέλεσμα για να σκεπάσει τη γεύση του κρέατος. Το παραπάνω διαλυμένο σε ελαιόλαδο + ξύδι από κόκκινο κρασί + λίγο Colgin liquid smoke και μαρινάρισμα στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Στο ψήσιμο είχα ταψί με νερό από κάτω και δεν άργησε ιδιαίτερα γιατί δεν το έφτιαξα πολύ χοντρό, να ήταν το πολύ 10εκ σε διάμετρο. Το έβγαλα τους 70°C γιατί
  15. Πολλά μπράβο και όχι μόνο για τα burger που είναι σε άλλο level αλλά και γιατί αυτό που φαίνεται είναι το πραγματικό νόημα της ψησταριάς! Χαρούμενα πρόσωπα, καλή παρέα και ψήσιμο είναι ανεκτίμητος συνδυασμός ❤️. Στην τελική αυτό είναι που πραγματικά μετράει για όλους και όχι η μάρκα της ψησταριάς ή όλα τα άλλα. @SagoniasSlutRos Το msg με έχει κινήσει κι εμένα την περιέργεια. Το χρησιμοποιεί τελευταία ο guga στο youtube που παρακολουθώ κατά καιρούς και όλο το εκθειάζει. Περιμένουμε εντυπώσεις. Ίσως μπορεί να σε βοηθήσει ο @ηνίοχος. Έχει ειπωθεί ό
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.