Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

soc_h

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  27
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από soc_h

 1. Καλημέρα και καλή χρονιά. Ο Mauer NW4 σε θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας θεωρείται ασφαλής ή είναι πλέον παρωχημένος; Εδώ και μερικές βδομάδες δεν παίρνει πάνω από 1 κλείδωμα (με 2 τουλάχιστον κλειδιά που δοκίμασα) και θέλω να δω τις επιλογές μου. Επίσης σε εξώπορτα διπλής θωράκισης με ηλεκτρική κλειδαριά CISA BLOCK, ο αφαλός Securemme K2 είναι επιλογή που παρέχει ασφάλεια; Ευχαριστώ
 2. soc_h

  απάτη μεσω ebanking

  Μόλις χθες έμαθα για 2 περιπτώσεις κλοπής μεγάλων ποσών από Alpha. Μιας γνωστής που της πήραν 8κ€ (πάλι κάτι έπαιξε με viber) και μιας γιατρού γνωστής της, που "φάγανε" 20κ€.
 3. soc_h

  Παρολίγον θύμα phishing

  Ενώ το "με τις καλύτερες ευχές" είναι αυστηρά τραπεζική διάλεκτος...
 4. Τα 3 τεύχη στο ακόλουθο λινκ (χωρίς τα κριτήρια αξιολόγησης) και είσαι καλυμμένος. Άπειρες λυμένες και άλυτες ασκήσεις, διαγωνίσματα, θεωρία. https://www.skroutz.gr/books/a.58092.tsiotakis-panagiotis-a.html Τα 3 τεύχη την καλύπτουν πλήρως (στο 3ο τεύχος τα νέα κεφάλαια ύλης).
 5. soc_h

  Αγορά tablet ως 200Ε με voucher

  Μετά από 70 χιλιάδες περίπου εξαργυρώσεις, η αλήθεια είναι πως πλέον αν θέλει κάποιος tablet που θα αντέξει στο χρόνο θα πρέπει να βάλει κανένα 200αρι από την τσέπη του (+ τα 200 από το κουπόνι).
 6. soc_h

  Αγορά tablet ως 200Ε με voucher

  HD video σε οθόνη 10 ιντσών; Τι διαφορά θα καταλάβεις από 720p π.χ.;
 7. soc_h

  Αγορά tablet ως 200Ε με voucher

  Τα παραπάνω είναι εκτιμήσεις που δεν νομίζω να ισχύουν. Τα καταστήματα πρέπει να έχουν πληροφοριακό σύστημα που να συνδέεται με αυτό της ΚτΠ. Πιθανό αυτό να ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για τα μικρομάγαζα της γειτονιάς.
 8. soc_h

  Αγορά tablet ως 200Ε με voucher

  Οι διαφορές στην οθόνη δεν είναι σημαντικές οπτικά. Ούτε στην μπαταρία. Από την άλλη, στο tablet του γιου μου, είμαστε κάθε 1-2 εβδομάδες σε διαγραφές γιατί θέλει να κατεβάσει άλλες εφαρμογές. Η ποσότητα μνήμης παίζει ρόλο.
 9. soc_h

  Αγορά tablet ως 200Ε με voucher

  Θα πρότεινα Lenovo λόγω του 4/64. Tα 3/32 τα θεωρώ λίγα για οτιδήποτε άλλο πέραν της τηλεκπαίδευσης.
 10. soc_h

  Αγορά tablet ως 200Ε με voucher

  Υπερβολές. Εάν το κράτος είχε "πριμοδοτήσει" την Χ, Ψ Samsung, θα είχε ακούσει τα ανήκουστα για εύνοιες και μίζες. Εξάλλου τα ευρωπαϊκά χρήματα (όπως του συγκεκριμένου έργου που είναι από το ταμείο ανάκαμψης) έχουν συγκεκριμένους κανόνες επιλεξιμότητας. Γεγονός είναι πως η επιδοματική πολιτική στην Ελλάδα πάσχει αλλά γιαυτό είμαστε πρωτογενώς υπεύθυνοι εμείς οι πολίτες που - εκτός όλων των άλλων - δηλώνουμε ότι θέλουμε. Από κει και πέρα, την τελευταία τριετία έχουν γίνει προμήθειες άνω των 60 εκ.€ σε εξοπλισμό ΤΠΕ στα σχολεία όλης της Ελλάδας, τον ερχόμενο Οκτώβρη ξεκινά αντίστοιχο έργο στην περιφέρεια Αττικής ύψους άνω των 15 εκ.€, από τον προηγούμενο Νοέμβρη μέχρι σήμερα δόθηκαν 40.000 tablet στις σχολικές μονάδες και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δοθούν άλλες 20.000. Παράλληλα οι υποδομές της τηλεκπαίδευσης αυτή τη σχολική χρονιά (πλατφόρμα, δωρεάν πρόσβαση κ.λπ.) ήταν πολύ καλές, σε βαθμό που αν μας το έλεγαν πριν 1-2 χρόνια πως θα γινόταν τέτοιας έκτασης τηλεκπαίδευση, θα κρατούσαμε την κοιλιά μας από τα γέλια. Γιατί το κράτος είναι για κάτι περισσότερο από παγούρια, μάσκες και σεντόνια. Δεν είναι επιλέξιμο κάποιο περιφερειακό. Μόνο tablet ή φορητός ή σταθερός μαζί με antivirus. Δεν υπάρχουν παραθυράκια. Μπορείς, εφόσον επιλέξεις ΗΥ, να "κολλήσεις" οθόνη ή ποντίκι ή κάμερα κ.λπ.
 11. soc_h

  Αγορά tablet ως 200Ε με voucher

  Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι, η ροή είναι συγκεκριμένη για να αποφευχθεί ενδεχόμενος συνωστισμός. Από τις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθεί ο ρυθμός απόδοσης κουπονιών. Εξάλλου αυτές τις μέρες εγκρίθηκε μεγάλος αριθμός εξοπλισμού.
 12. Μπορεί ένας οικονομικότερος να ανταπεξέλθει σήμερα στις εργασίες που γράφεις, θέλεις όμως να σε καλύψει και μετά από 2-3 χρόνια που θα έχουν αναβαθμιστεί οι εφαρμογές και θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από το υλικό. Στη θέση σου δεν θα κοιτούσα για μικρότερους επεξεργαστές, εάν διέθετα σήμερα το ζητούμενο ποσό. Για μετροπρόγραμμα απόδοσης επεξεργαστών, συμβουλεύομαι το https://www.cpubenchmark.net Βάλε σε αναζήτηση τον επεξεργαστή που σε ενδιαφέρει (π.χ. i5-1035g1 benchmark) και δες τόσο το συνολικό σκορ, όσο και τα επιμέρους, στα οποία θέλεις να δώσεις βάση, ανάλογα με τις ανάγκες σου (υπάρχουν στη συνέχεια της σελίδας διάφορα συγκριτικά γραφήματα). Πέρα από τη συνολική απόδοση, δες πόσους πυρήνες έχει, πόση κατανάλωση (αφού μιλάμε για λάπτοπ) κ.λπ.
 13. @AfterForever ο επεξεργαστής i7-8565u που αναφέρεις είναι τετραπύρηνος με benchmark 6.386. Μπορείς να κοιτάξεις laptop είτε με τον i5-10210U (benchmark 6.497) είτε ακόμα καλύτερα με τον i5-1035G1 (benchmark 7.959) ή και με AMD Ryzen 5 3500U (benchmark 7.158). Όλοι είναι τετραπύρηνοι. Υπάρχουν υλοποιήσεις και με τους τρεις σε laptop κατηγορίας τιμής 550€-650€, ανάλογα με τα υπόλοιπα στοιχεία. @Stu κοίτα για laptop με επεξεργαστές είτε AMD Ryzen 5 4500U ή i5-1035G4 ή 1135G7. π.χ. https://www.skroutz.gr/s/27633760/Lenovo-IdeaPad-3-15ARE05-Ryzen-5-4500U-8GB-1TB-FHD-W10-Home-Abyss-Blue.html https://www.skroutz.gr/s/28021289/Acer-Aspire-5-A515-44-R41B-Ryzen-5-4500U-8GB-256GB-FHD-W10-Home.html https://www.skroutz.gr/s/24179661/Lenovo-IdeaPad-3-15IIL05-i5-1035G4-8GB-256GB-FHD-W10-S.html https://www.skroutz.gr/s/27805531/HP-250-G8-i5-1135G7-4GB-256GB-FHD-W10-Home.html Δεν ξέρω ποια από τα ανωτέρω είναι επιλέξιμα μοντέλα στην ψηφιακή μέριμνα, πρέπει να το ψάξεις λίγο.
 14. Να περιμένεις αυτή την εβδομάδα. Έχουν υποβληθεί πάνω από 1.000 είδη εξοπλισμού και κάθε μέρα εγκρίνονται αρκετά. By the way, κυρίως οι κατασκευαστές και οι διανομείς υποβάλλουν εξοπλισμό για έγκριση.
 15. Όποιος βιάζεται να αναρτήσει εγκεκριμένο εξοπλισμό πριν τις οριστικές αποφάσεις, θα αναγκαστεί σε διορθώσεις.
 16. Εξοπλισμός χωρίς ΛΣ δεν είναι επιλέξιμος (π.χ. FreeDOS, NoOS κ.λπ.). Σύντομα θα ανανεωθούν οι λίστες με tablet από Huawei και Samsung. Καθημερινά ελέγχονται αιτήματα εξοπλισμού.
 17. Κάθε κατασκευαστής υποβάλει εξοπλισμό για έγκριση και συμπληρώνει τις απαιτήσεις που πληροί. Για τα ΛΣ android & windows, οι προδιαγραφές antivirus & internet security δεν πληρούνται (συνδυαστικά). Άρα η αγορά τους πρέπει να συνοδεύεται με προϊόν τρίτου κατασκευαστή. Για το MacOS δεν υπάρχει αυτή η υποχρέωση.
 18. Από τον οδηγό του προγράμματος. Κάθε επιλέξιμη λύση πρέπει να αποτελείται από 4 πράγματα: συσκευή, antivirus, internet security και 2 έτη εγγύησης για όλα. Εξαίρεση τα mac που δεν χρειάζεται να συνοδεύονται από antivirus & internet security 3ου κατασκευαστή. Λάθος, συνδυάζονται.
 19. Προς αποκατάσταση της αλήθειας. Δεν είναι επιλέξιμη η αγορά εξοπλισμού android ή windows (tablet ή laptop ή σταθερού), χωρίς την επιλογή antivirus. Αυτό και η υποχρεωτική εγγύηση στα 2 χρόνια, πιθανόν να ανεβάσει το κόστος.
 20. Αγόρασα από Αγγλική εταιρεία προϊόν αξίας 134€ μέσω paypal. Απεστάλησαν από Κίνα (Beijing City). Από 25/8 το tracking γράφει "Item Presented to Customs GR". Υπάρχει περίπτωση για ΦΠΑ + 15€; Θα με ειδοποιήσουν με sms; Αν βγει ΦΠΑ, μπορεί να αφαιρεθεί λόγω του ότι πλήρωσα Αγγλική εταιρεία; (φαίνεται στο paypal). edit: στο http://parcelsapp.com αναφέρει από 26/8: Απαιτειται Paypal ή Τιμολογιο ή Αποδειξη Αγορας Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) Τους καλώ αλλά μιλάνε όλες οι γραμμές...
 21. Θα ήθελα τη βοήθειά κάποιου γνώστη. Έχω tablet κάποιου κατασκευαστή π.χ. huawei. Η επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις θα εξαφανίσει όλα όσα έχω μέσα (εφαρμογές + προσωπικά δεδομένα). Υπάρχει τρόπος ώστε να περάσω κάποιες εφαρμογές, οι οποίες στη συνέχεια να περιλαμβάνονται στο λειτουργικό κάθε φορά που κάνω επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις; Στους ΗΥ με Windows ξέρω πως γίνεται. Χοντρά-χοντρά, ποια είναι η διαδικασία στο Android; Πρακτικά θέλω να μεταβληθεί το image από το οποίο φορτώνονται οι εργοστασιακές ρυθμίσεις, περιλαμβάνοντας 1-2 εφαρμογές, ώστε να φορτώνονται και αυτές με την επαναφορά. Ευχαριστώ!
 22. Γιατί να πληρώσει κάποιος 15€ αν βγουν και τελωνειακά; Γιατί όχι 3 ή 5 ή 8€; Γιατί όχι αναλογικά;
 23. Έχω 2 δέματα που μέσω tracking number βλέπω πως από 22/1 Item arrived to destination country (Turkey Post). Υποθέτω πως είναι στο τελωνείο; Πόσο κολλάνε εκεί κατά μέσο όρο;
 24. Το πακέτο (από WISH - Κίνα μέσω Βελγίου από ότι είδα στα στοιχεία αποστολέα) που ήρθε 6/6 και παρέλαβα σήμερα, με κωδικό LBΧΧΧΧΧΧΧΧΧBE, CHN δεν είχε 15αρι. Δεν ξέρω αν και πόσο βοηθάει αυτό για συμπεράσματα.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.