Προς το περιεχόμενο

gsarig

Super Moderators
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  2.704
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

311 Excellent

5 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ gsarig

 • Κατάταξη
  Moderator
 • Ημερομηνία γέννησης 20/01/1980

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

 • Website URL
  http://www.freeweird.com/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Banned
 • Ενδιαφέροντα
  Breathing

ΑΛΛΑ

 • Βιογραφικό
  Lorem ipsum dolor sit amet
 • Τοποθεσία
  banned
 • Ενδιαφέροντα
  breathing
 • Απασχόληση
  amateur

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

40.473 προβολές προφίλ
 1. Το site φαίνεται να είναι ένα από τα πολλά που πουλάνε, στην πράξη, developer αδειες premium προϊόντων. Tυπικά, από όσο έχω καταλάβει, τέτοια sites κινούνται στα όρια της νομιμότητας λόγω της άδειας του WordPress. Προσωπικά και αφήνοντας τελείως στην άκρη τις ηθικές ενστάσεις, δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ ένα τέτοιο site και για μια σειρά πρακτικούς λόγους: Ο πιο προφανής είναι ότι τα plugins που πουλάει μπορεί να περιλαμβάνουν κακόβουλο κώδικα, πράγμα που γενικά είναι αρκετά σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμα και καθαρά να είναι, όμως, επειδή ακριβώς τέτοιου τύπου υπηρεσίες κινούνται στα όρια της νομιμότητας, δεν θα εμπιστευόμουν σε καμία περίπτωση τον δημιουργό τους. Ακόμη κι αν τώρα τα προϊόντα του είναι καθαρά, δεν μου εγγυάται κανείς πως θα εξακολουθήσουν να είναι καθαρά στο μέλλον ή ότι το ίδιο το site θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Αν ο τύπος δεν έχει πρόβλημα να κάνει κάτι που είναι προφανώς ενάντια στην θέληση των δημιουργών των plugins, γιατί να έχει ενδοιασμούς να κάνει στο μέλλον κάτι που θα είναι αντίθετο και στη δική μου θέληση αν δει ότι τον συμφέρει; Δεν συζητάμε για τον εφιάλτη του να πουλάς κατασκευή ιστοσελίδων και να σου συμβεί μια τέτοια αναποδιά ενώ έχεις προλάβει να εγκαταστήσει καμιά 10αριά τέτοια plugins σε 50-100 sites. Φαντάζομαι, επίσης, πως σε περίπτωση προβλήματος δεν μπορείς να απευθυνθείς ο ίδιος στο support του plugin, αφού για το plugin δεν είσαι εσύ ο αγοραστής. Υποθέτω λοιπόν πως στο καλύτερο σενάριο θα πρέπει να μεσολαβήσει ο ενδιάμεσος για να σου παρέχει υποστήριξη, κάτι που λογικά δεν θα μπορεί να κάνει ούτε τόσο καλά ούτε τόσο γρήγορα όσο το επίσημο support. Στο χειρότερο σενάριο, απλά ξεχνάς το support. Πέρα από αυτά, δεν είμαι σίγουρος και για το νομικό κομμάτι. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι η PHP είναι όντως υπό καθεστώς GPL, άλλα assets όπως π.χ. τα CSS ή το design σε ένα theme δεν είναι, οπότε και από αυτή την άποψη μπορεί να είσαι εκτεθειμένος. Δεν το γνωρίζω σίγουρα, πάντως. Τέλος, και αυτό αφορά κυρίως τους "επαγγελματίες" του χώρου, ακόμη κι αν κάνεις τα στραβά μάτια σε όλα τα παραπάνω, το να χρησιμοποιείς nulled προϊόντα δεν είναι και ό,τι πιο επαγγελματικό. Η εικόνα που θα έδινες στους πελάτες σου αν μάθαιναν ότι το site τους έχει τέτοια plugins δεν θα ήταν και η καλύτερη και με το δίκιο τους θα έχαναν κάθε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σου.
 2. gsarig

  The Wire

  Επίσης ακόμα παλιότερες σειρές όπως Τόλμη και Γοητεία αλλά και τα δικά μας Λάμψη και Καλημέρα Ζωή και γενικά το είδος της σαπουνόπερας. Η συνεχόμενη πλοκή δεν είναι πρωτοτυπία. Πιο ασυνήθιστο είχα βρει στο The Wire το ότι Αυτό για μένα ήταν και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της σειράς. Οι δημιουργοί της δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν παραχωρήσεις στην πλοκή προκειμένου να ικανοποιήσουν το κοινό τους, "ασθένεια" από την οποία πάσχουν πολλές επιτυχημένες σειρές.
 3. gsarig

  joomla 2.5, php 5.6.28, template φθηνό

  Πιστεύω πως το βασικό πρόβλημα είναι αυτό που αναφέρει @CyberCr33p και όχι το αισθητικό. Καλύτερα να γίνει μια απόπειρα να αναβαθμιστεί σε μια ασφαλή έκδοση Joomla / PHP, παρά να αλλάξει το template. Από εκεί και πέρα, με 100 ευρώ δύσκολο μου φαίνεται να μπορείς να κάνεις πολλά. Εάν το περιεχόμενό του δεν είναι πολύ και μπορεί να ξαναπεράσει χειροκίνητα και εάν δεν περιλαμβάνει κάποια σύνθετη λειτουργία αλλά είναι απλώς site παρουσίασης, θα μπορούσε να στηθεί από την αρχή με ένα έτοιμο WordPress theme. Εάν το περιεχόμενο είναι πολύ αλλά είναι απλό στη δομή του, θα μπορούσε να γίνει η μετάπτωση με κάποιο migrate plugin. Και πάλι, όμως, αν σκεφτείς ότι ένα theme θα κοστίσει σχεδόν το μισό budget (εκτός αν πας σε κάτι δωρεάν), τα περιθώρια παραμετροποιήσεων θα είναι ελάχιστα, οπότε θα πρέπει να γίνει καλή έρευνα ώστε να βρεθεί κάτι που να σε καλύπτει τουλάχιστον κατά 90%.
 4. To slug του Post Type ορίζεται κατά το register του από το theme ή το plugin που το δημιούργησε. Εάν το έχεις φτιάξει εσύ είναι εύκολο να το αλλάξεις σε ό,τι θες, αλλά στην περίπτωση τρίτου post type που φτιάχτηκε κάπου αλλού θα πρέπει να φτιάξεις κάποιο rewrite rule. Δες την απάντηση σε αυτό το θέμα του StackOverflow που μπορεί να σε κατευθύνει στην λύση. Δεν αποκλείεται να υπάρχει και κανένα plugin που να το κάνει, αλλά δεν έχω υπόψη κάτι δοκιμασμένο.
 5. gsarig

  Wordpress theme images handling

  Μα, η επιλογή που σε ενδιαφέρει βλέπω πως υπάρχει και στο δικό σου screenshot.
 6. gsarig

  Wordpress theme images handling

  Στο screenshot του plugin βλέπω κανονικά τις ρυθμίσεις. Θεωρώ δεδομένο πως έχεις ήδη αφαιρέσει τα μεγέθη που δεν θες πριν τρέξεις το regenerate και φυσικά έχεις επιλέξει την τρίτη επιλογή (που στο screenshot δεν είναι επιλεγμένη). Πάει πολύς καιρός από τότε που το χρησιμοποιούσα γιατί πλέον το regenerate το κάνω με wp-cli, αλλά θυμάμαι πως είναι αξιόπιστο plugin (ο δημιουργός του μάλιστα πέθανε πριν από έναν περίπου χρόνο, αλλά τα plugins του υποστηρίζονται πλέον τόσο από την Automattic όσο και από άλλα μέλη της κοινότητας).
 7. gsarig

  Wordpress theme images handling

  Μπορείς να στείλεις μια ερώτηση τον δημιουργό του theme. Αυτός είναι ο μόνος κατάλληλος για να σου απαντήσει πού τα χρησιμοποιεί και αν θα μπορούσες να τα διαγράψεις χωρίς παρενέργειες. Στα thumbnails του WordPress δεν χρειαζόταν να κάνεις κάποια ρύθμιση από τη στιγμή που δεν χτίζεις custom theme και κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να τα κρατήσεις για τον λόγο που εξήγησα στην προηγούμενη απάντηση (μπορεί να χρησιμοποιούνται στο διαχειριστικό ή από κάποιο plugin). Παρεμιπτώντως, έχε υπόψη πως το ότι δεν βλέπεις κάποια μεγέθη να χρησιμοποιούνται δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι άχρηστα (βλ. Reponsive Images in WordPress). Κατά τα άλλα, ένα plugin που υποστηρίζει την διαγραφή παλιών μεγεθών που δεν υπάρχουν πια είναι το Regenerate Thunbnails (φαντάζομαι θα υπάρχουν κι άλλα). Όπως προειδοποιεί το plugin, όμως, έχε υπόψη πως μπορεί να σπάσεις τις εικόνες σε κάποιο παλιό post που τυχαίνει να χρησιμοποιεί αυτά τα μεγέθη.
 8. gsarig

  Wordpress theme images handling

  Είσαι σίγουρος ότι τα thumbnails είναι όντως άχρηστα; Λογικά θα περιλαμβάνονται αυτά που έχει δημιουργήσει το theme, που για να τα φτιάξει κάπου θα τα χρειάζεται, συν τα τρία μεγέθη που δημιουργεί έτσι κι αλλιώς το WordPress και που καλό είναι να κρατήσεις γιατί μπορεί να χρησιμοποιούνται σε διάφορα σημεία στο διαχειριστικό ή να τα αξιοποιεί κάποιο plugin. Ειδικά το πρώτο σου ερώτημα: 1) να ορισω ποια μεγεθη εικονων θελω να δημιουργει το theme, οταν εγω κανω upload μιας εικονας; είναι στη βάση του προβληματικό, γιατί δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις ποια μεγέθη χρειάζεται το theme, ούτε και είσαι ο κατάλληλος για να το αποφασίσει. Για να φτιάξει συγκεκριμένα μεγέθη ο δημιουργός του σημαίνει πως τα χρειάζεται και σε κάποια σημεία τα χρησιμοποιεί, εκτός πια κι αν το theme είναι τόσο κακογραμμένο (σε αυτή την περίπτωση μερικές παραπάνω εικόνες είναι το μικρότερο από τα προβλήματά σου). Σε κάθε περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε αλλαγή φρόντισε να πάρεις πλήρες backup γιατί δεν αποκλείεται σβήνοντας τα "άχρηστα" μεγέθη να διαπιστώσεις κάποια στιγμή πως έχεις χαλάσει πράγματα που πριν λειτουργούσαν.
 9. Δες μήπως σε εξυπηρετεί και το Easy Digital Downloads, που είναι εξειδικευμένο σε πωλήσεις ψηφιακών αγαθών https://wordpress.org/plugins/easy-digital-downloads/
 10. Στο φτάρνισμα του Δημήτρη χτύπησε το antivirus του υπολογιστή.
 11. gsarig

  Wordpress απορίες

  Τί είδους αλλαγές θα ήθελες να κάνεις και είναι εμπόδιο το ότι οι εικόνες φιλοξενούνται στον ίδιο server με το site; Το ακριβώς αντίθετο θα φανταζόμουν, πως με το να τις φιλοξενείς σε τρίτη υπηρεσία προσθέτεις πολυπλοκότητα και αστάθμητους παράγοντες που σε κάποιες περιπτώσεις, ανάλογα με την υλοποίηση, δεν αποκλείεται να δυσχεράνουν την διαχείριση και να προκαλέσουν πρόβλημα σε ενδεχόμενη μεταφορά και ασυμβατότητες με τρίτα plugins. Άλλωστε, μισό giga για ένα site με πολλές φωτογραφίες δεν είναι πολύ. Αν σε ανησυχεί το θέμα, πάντως, θα πρότεινα να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στο να βελτιστοποιήσεις ό,τι μπορείς. Π.χ. να δεις αν χρειάζεσαι όντως όλα τα μεγέθη που μπορεί να δημιουργεί το theme και να αφαιρέσεις ό,τι είσαι σίγουρος πως δεν χρειάζεσαι (βλ. remove_image_size()), να βεβαιωθείς πως δεν ανεβάζεις υπερβολικά μεγάλες εικόνες χωρίς λόγο (το imsanity μπορεί να βοηθήσει) και να κάνεις όσο καλύτερη συμπίεση σε αυτές που τελικά ανεβάζεις (εκεί υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις).
 12. gsarig

  Wordpress απορίες

  Αυτό μπορεί να συμβεί καμιά φορά λόγω του τρόπου που λειτουργεί το ψευδο-cron (δηλαδή ο μηχανισμος εκτέλεσης των προγραμματισμένων εργασιών) στο WordPress, που δεν είναι πραγματικό cron που θα έτρεχε σε επίπεδο server σε προκαθορισμένα διαστήματα. Αντίθετα, για να εκτελεστεί μια προγραμματισμένη εργασία στο WordPress θα πρέπει κάποια σελίδα του site να δεχτεί μια επίσκεψη που θα ενεργοποιήσει την εκτέλεση. Εάν, π.χ. προγραμματίσεις μια εργασία για τις 10:00 και κανείς δεν επισκεφθεί το site σου ή εάν το site τύχει να πέσει τη λάθος στιγμή, η εργασία δεν θα εκτελεστεί. Αν ψάξεις θα βρεις διάφορα plugins που λύνουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ αν σε ενδιαφέρει μπορείς να διαβάσεις μια πιο αναλυτική περιγραφή του όλου μηχανισμού στο άρθρο του Smashing Magazine.
 13. Νομίζω πως με βάση αυτά που περιγράφεις, μια πρακτική επιλογή είναι το WooCommerce, με κάποιο έτοιμο theme από ThemeForest Προσπάθησε να βρεις κάποιο theme που να είναι όσο γίνεται πιο κοντά σε αυτό που θες, ώστε να χρειαστεί όσο γίνεται λιγότερη παραμετροποίηση. Επίσης, μην κοιτάξεις μόνο την εμφάνιση - δες και τις αξιολογήσεις, τα σχόλια και γενικά το πόσο καλή υποστήριξη έχει σε περίπτωση που την χρειαστείς. Για τις πληρωμές θα πρότεινα να αγοράσεις κάποιο από τα διάφορα plugins που υπάρχουν για τη διασύνδεση με την όποια τράπεζα και να αποφυγεις τις δωρεάν λύσεις, ώστε αν σου σκάσει κάτι να έχεις καλύτερη υποστήριξη. Τέλος, ανάλογα με τα πόσα προϊόντα έχει ο πελάτης και καθώς φαντάζομαι πως δεν θα καθίσεις να στήσεις σύνδεση με ERP ή κάτι άλλο αντίστοιχης συνθετότητας, μπορεί να θες να ρίξεις μια ματιά και στο http://www.wpallimport.com/ Σου επιτρέπει να εισάγεις μαζικά προϊόντα από excel και να αποφύγεις μέρος από την χειροκίνητη δουλειά. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι δωρεάν, αλλά το κόστος δεν είναι μεγάλο και από τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να φτιάξει eshop είναι το μικρότερο έξοδο που θα μπορούσε να κάνει. Φυσικά, μαζί με όλα αυτά πολύ σημαντικό είναι και το θέμα του hosting, όπου θα πρότεινα να πας σε managed λύση εκτός αν έχεις εμπειρία σε διαχείριση server.
 14. Η Faststone, διαθέτει λειτουργία όπου μπορείς να επεξεργαστείς μαζικά τις εικόνες, τόσο ενσωματωμένη στον (πολύ καλό) image viewer της όσο και ως αυτόνομο εργαλείο (το Photo Resizer). Δεν κάνει συμπίεση όπως άλλα εξειδικευμένα εργαλεία, αλλά αν οι εικόνες σου είναι αδικαιολόγητα μεγάλες, και μόνο με την μείωση του μεγέθους τους σε πιο λογικά επίπεδα πιστεύω πως θα δεις διαφορά.
×
×
 • Δημιουργία νέου...