Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Vinsomnia

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  28
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Vinsomnia

 1. Δεν είναι άμεση ανάγκη για να είμαι ειλικρινής. Επειδή έχω αρκετά χρόνια το κινητό που χρησιμοποιώ τώρα, ήθελα φέτος να αλλάξω, αλλά δεν με πειράζει ακόμα και εάν γίνει στο τέλος του έτους! Από την άλλη, σκέφτομαι εάν αξίζει να δώσω περίπου 500 ευρώ για κινητό (τότε, το Νοέμβριο του 2020) διετίας.
 2. Περίμενα γύρω στα 470 ευρώ να βγάλει το S10+, αλλά αφού έβγαλε το S10 Lite δύσκολο το βλέπω. Έχοντας δει και τα 419 ευρώ της Media Markt για το S10+ 512GB, δεν ξέρω εάν αξίζει να περιμένω Black Friday μήπως υπάρξει παρόμοια τιμή, ή να καταλήξω εδώ.
 3. Την μητρική αυτή πως σου την εμφανίζει στο configurator? Έχω δοκιμάσει το πάντα και δεν μου την βγάζει, ενώ ως προϊόν στην σελίδα εμφανίζεται! (Αντί αυτής, μια ASUS PRIME B450M-A μπορώ να βρώ)
 4. Για να είμαι ειλικρινής, το ποστ αυτό έγινε για φίλο που δεν το έχει καθόλου με την τεχνολογία και απλά βοηθάω, αλλά ναι μιλάμε για επιχείρηση με <30 άτομα! Ανεξαρτήτως μεγέθους όμως έχεις δίκιο, οφείλεις να είσαι «καθαρός»!
 5. Έχεις να προτείνεις μήπως κάποια συγκεκριμένη; Έκανα ένα σχετικό ποστ για Γνησιότητα των Windows 10. Πήρα λοιπόν τηλέφωνο στη Digital Master και ανέφερα ακριβώς αυτό, πως σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είμαι σε θέση να πιστοποιήσω την γνησιότητά τους με παρουσίαση της «άδειας χρήσης». Μου είπαν πως στο τιμολόγιο θα αναγράφεται ΚΑΙ αγορά Windows 10 pro, απλώς με τιμή 0.01€ ως μέρος προσφοράς, καθώς και θα μου πούνε το key. Ρώτησα εάν αυτό αρκεί για πιστοποίηση γνησιότητας και μου απάντησαν ότι αυτό πρέπει να το ρωτήσω (λογικό).
 6. Καλησπέρα! Έκανα μια σύνθεση με αυτά που προτείνατε οι περισσότεροι (πάνω κάτω στα ίδια ήσασταν), όμως δεν μπόρεσα να βρω τις αντίστοιχες RAM/Μητρικές που έχετε βάλει εσείς, παρότι και εγώ μέσω Digital Master πήγα. Κατέληξα λοιπόν στην παρακάτω σύνθεση, ελπίζω να έχω αντικαταστήσει όσα προτείνετε με αντάξια προϊόντα ( πάλι B450M διάλεξα, και DDR4-3200 σε RAM). Βλέπετε κάτι που να θέλει αλλαγή; Και πάλι σας ευχαριστώ όλους, ο υπολογιστής θα βγει πολύ καλύτερος από έτοιμο και σε τιμή -25%!
 7. Καλησπέρα! Επειδή θα ήθελα η σύνθεση να γίνει σε Digital Master (έχει δωρεάν συναρμολόγηση και Windows 10 Pro) προσπάθησα να φτιάξω κάτι σαν αυτό που προτείνεις όμως δεν υπήρχε η αντίστοιχη μητρική/RAM. Πιστεύεις ότι η παρακάτω είναι εντάξει; Πρέπει να αλλάξω κάτι; Σε ευχαριστώ και πάλι!
 8. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Μεταξύ Ryzen 3 και i3 9100 πιστεύεις ο AMD θα είναι καλύτερος για δουλειά γραφείου; Επίσης, καλύτερα 250GB m.2 NvME και 1TB HDD ή κατευθείαν 500GB m.2 NvME; (Νομίζω τα 500GB αρκούν, το 1ΤΒ στον HDD το λέω λόγω μικρής διαφοράς στην τιμή με τον αντίστοιχο σε 500GB)
 9. Σωστό! Σε ευχαριστώ και για τηλέφωνα, θα πάρω την Δευτέρα το πρωί!
 10. Έγινε από το Digital Master, μετά από αρκετές προτάσεις που είχα στο προηγούμενο ποστ!
 11. Καλημέρα! Έγιναν αρκετές προτάσεις ναι και μάλιστα κατέληξα σε 2 από τις προτεινόμενες ( είναι κοντά στα χρήματα που διαθέτω). Μετά από συνομιλία με φίλο που έφτιαξε και αυτός την δική του σύνθεση για δουλειά γραφείου με παρόμοιες απαιτήσεις (βέβαια όχι μέσω Digital Master), μου έστειλε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και έκανα μια σύνθεση ώστε να ακούσω τη γνώμη πιο έμπειρων. Άλλωστε και οι 3 που έχω καταλήξει είναι σε διαφορά 30-40 ευρώ μεταξύ τους.
 12. Καλησπέρα! Ποια είναι η γνώμη σας για την παρακάτω σύνθεση; Πρόκειται για υπολογιστή γραφείου χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε προγράμματα, πέρα από αρκετό αποθηκευτικό χώρο και ικανή RAM. GPU δεν κρίνω απαραίτητο , σκέφτηκα όμως ότι ο CPU καλό θα ήταν να είναι δυνατός.
 13. Καλησπέρα παιδιά! Είμαι σε αναζήτηση Η/Υ για επαγγελματική χρήση σε γραφείο, και μετά από πολλές συγκρίσεις είπα να δοκιμάσω δικές μου συνθέσεις σε 1-2 ελληνικές ιστοσελίδες (Digital Master π.χ.). Αναφέρεται λοιπόν πως στις νέες συνθέσεις τα Windows 10 pro είναι δωρεάν, επειδή όμως η αγορά προφανώς θα γίνει με τιμολόγιο για εργασιακό χώρο, τους είπα πως πρέπει να είμαι σε θέση να πιστοποιήσω την γνησιότητα των Windows σε πιθανό έλεγχο, παρουσιάζοντας το τιμολόγιο αγοράς και την άδεια χρήσης. Μου απάντησαν λοιπόν πως στο τιμολόγιο αγοράς θα φαίνονται ΚΑΙ τα Windows 10 pro, απλά με τιμή 0
 14. Καλησπέρα και πάλι! Μόλις είδα αυτή την "προσφορά" στο e-shop. Προσπάθησα να φτιάξω το ίδιο σύστημα στο digital-masters και έβγαινε στα 350 ευρώ χωρίς τα windows 10 (που οκ είναι δωρεάν σε νέες συνθέσεις). https://www.e-shop.gr/innovator-3-value-9100-me-windows-10-p-PER.910020 Πιστεύετε αξίζει για την ήπια δουλειά που το θέλω; Και στο μέλλον ίσως με επέκταση σε 16GB RAM και έναν SSD ακόμη. (Το τροφοδοτικό των 16 ευρώ κάπως μου φαίνεται να πω την αλήθεια) Ευχαριστώ!
 15. Ευχαριστώ για την πρόταση, δεν γνώριζα ότι υπάρχει και τόσο μικρή λύση!
 16. Ωραία σε ευχαριστώ για τη βοήθεια!
 17. Μέσω του site της DELL θα ήταν πιο αξιόπιστο για εγγύηση, service κλπ; Βέβαια δεν γνωρίζω εάν μπορεί κάποιος να παραγγείλει απευθείας από το site τους.
 18. Σε σχόλιο παραπάνω έχω επισυνάψει 2 υπολογιστές DELL που βρήκα, έχεις να προτείνεις κάποιον από τους 2 ως καλύτερο; Ευχαριστώ για την πρόταση! Σε σχόλιο παραπάνω έχω επισυνάψει κάποιους υπολογιστές που βρήκα (και 2 DELL μέσα σε αυτούς). Ανάμεσά τους ποιόν θα πρότεινες; Σχετικά με την σύνθεσή σου δεν ήξερα ότι στο site αυτό έχουν δωρεάν WINDOWS10 και συναρμολόγηση! Το οπτικό μέσο ας είναι απλό DVD-RW. (Υ.Γ. Έχω διαβάσει αρκετά σχόλια πως η AMD είναι πολύ δυνατή σε CPU αλλά κυρίως για gaming. Σε υπολογιστές για επαγγελματική χρήση είναι πιο "αξιόπιστοι"/"ανθεκτικοί" οι intel. Ισχ
 19. Καλημέρα και ευχαριστώ για την πρόταση! Δύο παρατηρήσεις μόνο, θα ήθελα να έχει εγκατεστημένα windows 10 (όχι με key) και όσο για το GPU νομίζω δεν θα χρειαστεί, ο υπολογιστής είναι αυστηρά για δουλειά γραφείου. Παρόμοιο επεξεργαστή με αυτόν που προτείνεις συνάντησα και σε ένα έτοιμο build που βρήκα, το επισυνάπτω μαζί με άλλα 2 πιο κάτω εάν μπορείς να μου πεις μια γνώμη! - https://www.cosmodata.gr/product/301711/ipologistes-anavathmisi/pc/expert-pc/expert-pc-business-5-intel-core-i5-9400f-8gb-ram-240gb-ssd-1gb-vga-windows-10 (δικαιολογεί τα 30 ευρώ διαφορά με τον επόμενο;) - https:/
 20. Καλησπέρα! Ήθελα εάν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο desktop για δουλειά γραφείου! Ποσό : 500-650€ Χρήση υπολογιστή : Ίντερνετ/Office/Πρόγραμμα γραφείου Ειδικά προγράμματα : Πρόγραμμα γραφείου για απλή επεξεργασία και προσθαφαίρεση δεδομένων, οχι auto-cad κλπ. Για παράδειγμα, ο παλαιότερες υπολογιστής έχει i3 4ης γενιάς και το τρέχει «σχετικά» άνετα Οθόνη, πληκτρολόγιο: Όχι Τοποθεσία: Δεν με επηρεάζει, από οποιοδήποτε κατάστημα Ελλάδας. Προτιμώ να έρθει «κομπλέ» από ένα κατάστημα, ήδη συναρμολογημένο. Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 Σας ευχαριστώ!
 21. Καλημέρα. Πριν ξεκινήσω, να αναφέρω πως έχω διαβάσει τα περισσότερα σχόλια τόσο στον οδηγό Revolut, όσο και στο part 2 που ακολούθησε. Ωστόσο, δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό με αυτό που θέλω να ρωτήσω. Η ερώτηση μάλλον είναι γενικότερη για χρεωστικές κάρτες, πήρα αφορμή όμως από την Revolut (γνωρίζω ότι δεν είναι χρεωστική κάρτα, αλλά κανονικός τραπεζικός λογαριασμός) και για αυτό γράφω εδώ. Υπάρχει κάποιο (φορολογικό ;;) θέμα, εάν φαίνεται να έχεις/χρησιμοποιείς χρεωστική κάρτα (κατ'επέκταση, να έχεις δικό σου λογαριασμό Revolut τον οποίο θα φορτίζεις με κάρτα
 22. Σχετικά με την Revolut όμως; Το λέω επειδή πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό. Προφανώς μπορείς να τον γεμίζεις με κάρτα ατόμου που έχει πηγή εισοδήματος, τι γίνεται όμως με τις δαπάνες μέσω του λογαριασμού της Revolut καθαυτόν;
 23. Καλησπέρα. Πριν ξεκινήσω, να αναφέρω πως έχω διαβάσει τα περισσότερα σχόλια τόσο στον οδηγό Revolut, όσο και στο part 2 που ακολούθησε. Ωστόσο, δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό με αυτό που θέλω να ρωτήσω. Η ερώτηση μάλλον είναι γενικότερη για χρεωστικές κάρτες, πήρα αφορμή όμως από την Revolut (γνωρίζω ότι δεν είναι χρεωστική κάρτα, αλλά κανονικός τραπεζικός λογαριασμός) και για αυτό έβαλα το όνομά της στον τίτλο. Υπάρχει κάποιο (φορολογικό ;;) θέμα, εάν φαίνεται να έχεις/χρησιμοποιείς χρεωστική κάρτα (κατ'επέκταση, να έχεις δικό σου λογαριασμό Revolut τον οποίο θα φορτίζεις με κάρτ
 24. Αφαιρέθηκε και η υποσημείωση των 15€ από τον τιμοκατάλογο (δεν νομίζω ότι αναφέρθηκε σε προηγούμενο σχόλιο) https://www.elta.gr/Portals/0/5 site ____02_2020_1.pdf
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.