Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Vinsomnia

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  28
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Αναρτήσεις από Vinsomnia

 1. 9 λεπτά πριν, deadp είπε

  Θα περιμένεις τέσσερις με πέντε μήνες;

  Δεν είναι άμεση ανάγκη για να είμαι ειλικρινής. Επειδή έχω αρκετά χρόνια το κινητό που χρησιμοποιώ τώρα, ήθελα φέτος να αλλάξω, αλλά δεν με πειράζει ακόμα και εάν γίνει στο τέλος του έτους! Από την άλλη, σκέφτομαι εάν αξίζει να δώσω περίπου 500 ευρώ για κινητό (τότε, το Νοέμβριο του 2020) διετίας.

 2. Περίμενα γύρω στα 470 ευρώ να βγάλει το S10+, αλλά αφού έβγαλε το S10 Lite δύσκολο το βλέπω. Έχοντας δει και τα 419 ευρώ της Media Markt για το S10+ 512GB, δεν ξέρω εάν αξίζει να περιμένω Black Friday μήπως υπάρξει παρόμοια τιμή, ή να καταλήξω εδώ.

 3. 19 ώρες πριν, c_access είπε

  Καλησπέρα,

  σχετικά με το ιγκοντ δεν βλέπω και πολύ καλες τιμές, και απο ποικιλία περιόσμένα πραγματα.

  Σε ότι έχει να κάνει με τις επιλογές σου σε σχέση με τα χρήματα που δίνεις, διαφωνώ σε όλα.

  Προτείνω καλύτερο CPU, επαρκέστατη mobo, καλύτερες RAM, καλύτερη GPU, καλύτερο PSU, κορυφαίο SSD, επιπλέον HDD, πάρα πολύ καλό τροφοδοτικό:

  image.png.57124651ca9d63036b7ef51fa60940c5.png

  Και περισέυουν και 25 ευρώ να πιεις ποτάρες.

  Την μητρική αυτή πως σου την εμφανίζει στο configurator? Έχω δοκιμάσει το πάντα και δεν μου την βγάζει, ενώ ως προϊόν στην σελίδα εμφανίζεται!

  (Αντί αυτής, μια ASUS PRIME B450M-A μπορώ να βρώ)

 4. 3 ώρες πριν, nickk0kkav είπε

  Χωρίς χαρτιά για το κωδικο , υποθέτω δε μιλάμε για επίσημο κωδικό αγορασμενο από τη MS κάτι λογικό μιας κ δε γίνεται να σου το δώσουν δώρο με ότι pc κ να πάρεις . Κάνει 150 ευρώ ...

  Σε σοβαρό ελεγχο  σίγουρα δεν είσαι καλυμενος , αλλά κ μόνο που τα win θα αναφέρονται στο τιμολόγιο σε τυχόν έλεγχο πολλοί εφοριακοι δε θα ασχοληθούν παραπάνω. 

  Τώρα για επιτόπιο έλεγχο για παράνομο λογισμικό έχεις θέμα, αλλά έχω αμφιβολίες αν προβλέπονται τέτοιοι έλεγχοι σε μικρές επιχειρήσεις (για να ανοιξες θέμα εδώ να ρωτήσεις χλωμό να έχετε 50-100 άτομα προσωπικό - εκεί θα έμπαινε το τεχνικό τμήμα κ θα έπαιζε αλλιώς μπάλα )

  Αν τελικά το πάρετε ζητά από το κατάστημα να σου στείλει τουλάχιστον το κ δικό με mail να έχεις κάτι παραπάνω στα χέρια σου 

  Για να είμαι ειλικρινής, το ποστ αυτό έγινε για φίλο που δεν το έχει καθόλου με την τεχνολογία και απλά βοηθάω, αλλά ναι μιλάμε για επιχείρηση με <30 άτομα!

  Ανεξαρτήτως μεγέθους όμως έχεις δίκιο, οφείλεις να είσαι «καθαρός»!

 5. 1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

  Μια χαρά είναι το μόνο που θα έβαζα ακόμα είναι μια ψήκτρα στον 3200g σε περίπτωση που σε ενοχλεί ο ήχος που κάνει η στοκ

  Έχεις να προτείνεις μήπως κάποια συγκεκριμένη;

  1 ώρα πριν, nickk0kkav είπε

  Τέλειο είναι το μηχάνημα για τη χρήση που το θέλεις κ για πολλά χρόνια αλλά ρωτά σχετικά με τα windows 10 που δίνουν δώρο , κανονικα πρέπει να σου δώσουν τα χαρτιά της Microsoft με το key κανονικά . Είσαι εταιρεία , αλλιώς δε σε ένοιαζε. Και οπωσδήποτε να αναγράφεται πάνω στο τιμολόγιο "άδεια χρήσης win 10" 

  Δεν έχω ιδεα για το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά άλλο (εκτός skroutz) μας είχαν πει περνάω τσάμπα win 10 που κανονικά τα χρεώνω 20€ (και είναι κλειδί από ebay / κλειδαδικο τα γνωστά που περνεις κάτω από 10αρικο)

  Και χωρίς να είμαι σίγουρος αν συνδέεται σε δίκτυο το pc θες win 10 pro ,τα home δε κάνουν 

  Από εκεί κ πέρα γνωρίζεις ότι σε περίπτωση ελέγχου έχεις θέμα (και ενημερώνεις το αφεντικό αν είσαι υπάλληλος για να είσαι καλυμμένος)

  Πάρε ένα τηλέφωνο στο κατάστημα κ ρωτά σχετικά 

  Και ανάλογα ή το ρισκάρετε ή το αγόραζετε ξεχωριστά ή πάτε σε επώνυμη λύση πακέτο με win 10 pro κ ας ειναι χειρότερο το hardware 

  (Να πω την αλήθεια δεν έχω ακούσει ποτέ για σχετικό έλεγχο αλλά λέω για το τυπικό της υπόθεσης  )

  Έκανα ένα σχετικό ποστ για Γνησιότητα των Windows 10. Πήρα λοιπόν τηλέφωνο στη Digital Master και ανέφερα ακριβώς αυτό, πως σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είμαι σε θέση να πιστοποιήσω την γνησιότητά τους με παρουσίαση της «άδειας χρήσης». Μου είπαν πως στο τιμολόγιο θα αναγράφεται ΚΑΙ αγορά Windows 10 pro, απλώς με τιμή 0.01€ ως μέρος προσφοράς, καθώς και θα μου πούνε το key. Ρώτησα εάν αυτό αρκεί για πιστοποίηση γνησιότητας και μου απάντησαν ότι αυτό πρέπει να το ρωτήσω (λογικό).

 6. Καλησπέρα!
  Έκανα μια σύνθεση με αυτά που προτείνατε οι περισσότεροι (πάνω κάτω στα ίδια ήσασταν), όμως δεν μπόρεσα να βρω τις αντίστοιχες RAM/Μητρικές που έχετε βάλει εσείς, παρότι και εγώ μέσω Digital Master πήγα. Κατέληξα λοιπόν στην παρακάτω σύνθεση, ελπίζω να έχω αντικαταστήσει όσα προτείνετε με αντάξια προϊόντα ( πάλι B450M διάλεξα, και DDR4-3200 σε RAM).
  Βλέπετε κάτι που να θέλει αλλαγή; Και πάλι σας ευχαριστώ όλους, ο υπολογιστής θα βγει πολύ καλύτερος από έτοιμο και σε τιμή -25%!

  Υποογιστής 1.png

 7. Στις 6/6/2020 στις 6:55 ΜΜ, LaMereda είπε

  Μια χαρά είναι ο R3 3200G για χρήση γραφείου.

  Ο i3-9100 στα 120€ που κοστίζει δεν είναι καλή αγορά, σε αντίθεση με τον 9100F που κοστίζει 70€ αλλά δεν έχει γραφικά (που χρειάζεσαι). Αν θες να βάλεις Intel πάνε τουλάχιστον σε 10ης γενιάς i3-10100 που είναι με 8 threads και κοστίζει ελάχιστα παραπάνω (136€) από τον 9100: https://www.skroutz.gr/s/23292376/Intel-Core-i3-10100-Box.html

  Δεν βλέπω όμως το λόγο να δώσεις παραπάνω χρήματα.

  Για τον αποθηκευτικό χώρο επιλέγεις βάσει τις ανάγκες σου. Συνήθως τα 500GB είναι αρκετά για την χρήση που θες να κάνεις.

  Καλησπέρα!
  Επειδή θα ήθελα η σύνθεση να γίνει σε Digital Master (έχει δωρεάν συναρμολόγηση και Windows 10 Pro) προσπάθησα να φτιάξω κάτι σαν αυτό που προτείνεις όμως δεν υπήρχε η αντίστοιχη μητρική/RAM. Πιστεύεις ότι η παρακάτω είναι εντάξει; Πρέπει να αλλάξω κάτι;
  Σε ευχαριστώ και πάλι!

  Υποογιστής 1.png

 8. 3 ώρες πριν, LaMereda είπε

  Από Priveshop με δωρεάν συναρμολόγηση και δωρεάν μεταφορικά:

  Priveshop.png.1ba2ba7036f038d5293a5751f21de74e.png

  Από E-Shop με δωρεάν συναρμολόγηση και δωρεάν μεταφορικά:

  E-Shop.png.87b974cadd507e07399188cdba7c0aeb.png

  Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Μεταξύ Ryzen 3 και i3 9100 πιστεύεις ο AMD θα είναι καλύτερος για δουλειά γραφείου; Επίσης, καλύτερα 250GB m.2 NvME και 1TB HDD ή κατευθείαν 500GB m.2 NvME; (Νομίζω τα 500GB αρκούν, το 1ΤΒ στον HDD το λέω λόγω μικρής διαφοράς στην τιμή με τον αντίστοιχο σε 500GB)

 9. 4 ώρες πριν, bromiaris είπε

  Τηλέφωνο στην Microsoft Ελλάς την Δευτέρα το πρωί και θα μάθεις από πρώτο χέρι.

  Όλα τα υπόλοιπα είναι αερολογίες…

  2111206000

  2111206500

  Σωστό! Σε ευχαριστώ και για τηλέφωνα, θα πάρω την Δευτέρα το πρωί!

 10. 1 λεπτό πριν, LaMereda είπε

  Αφού μιλάμε για Η/Υ γραφείου χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, δεν χρειάζεται να βάλεις τόσο ακριβό επεξεργαστή. Ένας τετραπύρηνος όπως ο Ryzen 3 3200G είναι αρκετός, για αυτό και σε παρέπεμψα στο άλλο θέμα που άνοιξες πρόσφατα.

  Από ποιο κατάστημα είναι η σύνθεση που έκανες παραπάνω;

  Έγινε από το Digital Master, μετά από αρκετές προτάσεις που είχα στο προηγούμενο ποστ!

 11. 3 λεπτά πριν, LaMereda είπε

  Πριν 10 ημέρες δεν σου έγιναν άπειρες προτάσεις εδώ, τώρα τι άλλαξε;

  Καλημέρα!
  Έγιναν αρκετές προτάσεις ναι και μάλιστα κατέληξα σε 2 από τις προτεινόμενες ( είναι κοντά στα χρήματα που διαθέτω). Μετά από συνομιλία με φίλο που έφτιαξε και αυτός την δική του σύνθεση για δουλειά γραφείου με παρόμοιες απαιτήσεις (βέβαια όχι μέσω Digital Master), μου έστειλε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και έκανα μια σύνθεση ώστε να ακούσω τη γνώμη πιο έμπειρων. Άλλωστε και οι 3 που έχω καταλήξει είναι σε διαφορά 30-40 ευρώ μεταξύ τους.

 12. Καλησπέρα!
  Ποια είναι η γνώμη σας για την παρακάτω σύνθεση; Πρόκειται για υπολογιστή γραφείου χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε προγράμματα, πέρα από αρκετό αποθηκευτικό χώρο και ικανή RAM. GPU δεν κρίνω απαραίτητο , σκέφτηκα όμως ότι ο CPU καλό θα ήταν να είναι δυνατός.

  PC 1.png

 13. Καλησπέρα παιδιά!

  Είμαι σε αναζήτηση Η/Υ για επαγγελματική χρήση σε γραφείο, και μετά από πολλές συγκρίσεις είπα να δοκιμάσω δικές μου συνθέσεις σε 1-2 ελληνικές ιστοσελίδες (Digital Master π.χ.).
  Αναφέρεται λοιπόν πως στις νέες συνθέσεις τα Windows 10 pro είναι δωρεάν, επειδή όμως η αγορά προφανώς θα γίνει με τιμολόγιο για εργασιακό χώρο, τους είπα πως πρέπει να είμαι σε θέση να πιστοποιήσω την γνησιότητα των Windows σε πιθανό έλεγχο, παρουσιάζοντας το τιμολόγιο αγοράς και την άδεια χρήσης. Μου απάντησαν λοιπόν πως στο τιμολόγιο αγοράς θα φαίνονται ΚΑΙ τα Windows 10 pro, απλά με τιμή 0.01 ευρώ ως μέρος προσφοράς. Και το κλειδί ενεργοποίησης θα μου είναι γνωστό.

  Γνωρίζει κανένας καλύτερα την κατάσταση ή έχει βρεθεί σε κάτι παρόμοιο; Αρκεί αυτό που μου είπαν ώστε να είσαι καθ'όλα νόμιμος?
  Ευχαριστώ!

 14. Καλησπέρα και πάλι!

  Μόλις είδα αυτή την "προσφορά" στο e-shop. Προσπάθησα να φτιάξω το ίδιο σύστημα στο digital-masters και έβγαινε στα 350 ευρώ χωρίς τα windows 10 (που οκ είναι δωρεάν σε νέες συνθέσεις).

  https://www.e-shop.gr/innovator-3-value-9100-me-windows-10-p-PER.910020

  Πιστεύετε αξίζει για την ήπια δουλειά που το θέλω; Και στο μέλλον ίσως με επέκταση σε 16GB RAM και έναν SSD ακόμη.
  (Το τροφοδοτικό των 16 ευρώ κάπως μου φαίνεται να πω την αλήθεια)
  Ευχαριστώ!

 15. 2 ώρες πριν, tanasen01 είπε

  Κοίτα σε dell κάποιο έτοιμο με 8gb ram και ssd.

  Σε σχόλιο παραπάνω έχω επισυνάψει 2 υπολογιστές DELL που βρήκα, έχεις να προτείνεις κάποιον από τους 2 ως καλύτερο;

  50 λεπτά πριν, c_access είπε

  Καλησπέρα και από μένα

  Αρχικά συμφωνώ με τον φίλο από πάνω πως εφόσω προκειται για πισι εργασίας καλύτερα να κοιτάξεις για έτοιμη λύση στο σαιτ της Dell. Το after sales support είναι κορυφαίο και διασφαλίζεις την απρόσκοπτη λείτουργια της επιχείρησής σου.

  Αν παρόλαυτά θέλεις να κάνεις custom σύνθεση, τότε θεωρώ το ποσό μεγαλύτερο από όσο χρειάζεσαι.

  Με μια σύνθεση όπως η παρακάτω κάνεις απροβλημάτιστα και πολύ γρήγορα τη δουλειά σου.

  image.png.cc8eb6f4e5c8253544fa00bcbcf9b11d.png

  Από digital-master (4-7 εργάσιμες διαθεσιμότητα όλατ τα κομμάτια) με δωρεάν συναρμολόγηση και δώρο windows 10.

  Αναφέρεις και οπτικό μέσο, DVD-RW ή και bluray?

  Ευχαριστώ για την πρόταση!
  Σε σχόλιο παραπάνω έχω επισυνάψει κάποιους υπολογιστές που βρήκα (και 2 DELL μέσα σε αυτούς). Ανάμεσά τους ποιόν θα πρότεινες;
  Σχετικά με την σύνθεσή σου δεν ήξερα ότι στο site αυτό έχουν δωρεάν WINDOWS10 και συναρμολόγηση! Το οπτικό μέσο ας είναι απλό DVD-RW.

  (Υ.Γ. Έχω διαβάσει αρκετά σχόλια πως η AMD είναι πολύ δυνατή σε CPU αλλά κυρίως για gaming. Σε υπολογιστές για επαγγελματική χρήση είναι πιο "αξιόπιστοι"/"ανθεκτικοί" οι intel. Ισχύει κάτι τέτοιο;)
  Ευχαριστώ!

 16. 3 ώρες πριν, Nik1239 είπε

  Καλημέρα δες αυτό εδώ το built με δωρεάν συναρμολόγηση και δωρεάν win 10 pro από το digital master 

  Αν θες να κατέβει το κόστος άλλαξε την κάρτα γραφικών και βάλε μια απλή τύπου gt 1030 ή gt 710 αν νομίζεις ότι δεν σου χρειάζεται δύναμη gpu και θες μόνο εικόνα και μια μέτρια κάρτα 

  Screenshot_2020-05-25-07-11-11-681_com.android.chrome.jpg

  Screenshot_2020-05-25-07-14-28-323_com.android.chrome.jpg

  Καλημέρα και ευχαριστώ για την πρόταση! Δύο παρατηρήσεις μόνο, θα ήθελα να έχει εγκατεστημένα windows 10 (όχι με key) και όσο για το GPU νομίζω δεν θα χρειαστεί, ο υπολογιστής είναι αυστηρά για δουλειά γραφείου. Παρόμοιο επεξεργαστή με αυτόν που προτείνεις συνάντησα και σε ένα έτοιμο build που βρήκα, το επισυνάπτω μαζί με άλλα 2 πιο κάτω εάν μπορείς να μου πεις μια γνώμη!

  https://www.cosmodata.gr/product/301711/ipologistes-anavathmisi/pc/expert-pc/expert-pc-business-5-intel-core-i5-9400f-8gb-ram-240gb-ssd-1gb-vga-windows-10 (δικαιολογεί τα 30 ευρώ διαφορά με τον επόμενο;)

  https://www.cosmodata.gr/product/300110/ipologistes-anavathmisi/pc/expert-pc/expert-pc-professional-5-intel-core-i5-9400f-8gb-ram-240gb-ssd-1gb-vga-windows-10

  https://mustshop.gr/ilektronikoi-ypologistes/desktop-server/branded-pc/dell-optiplex-3070-mt-9th-gen-intel-core-i5-i5-9500-8-gb-ddr4-sdram-256-gb-ssd-black-mini-tower-pc-6ycrt/?ref=bestprice.gr

  ( Ο ίδιος υπολογιστής αλλά με HDD ως μοναδική διαφορά, εάν δεν κάνω λάθος, και 50 ευρώ φθηνότερος https://mustshop.gr/ilektronikoi-ypologistes/desktop-server/branded-pc/dell-optiplex-3070-9th-gen-intel-core-i5-i5-9500-8-gb-ddr4-sdram-1000-gb-hdd-black-mini-tower-pc-vmfpx/?ref=bestprice.gr )

  https://www.mediamarkt.gr/el/product/_intra-pc-amd-ryzen-5-3400g-8gb-240gb-ssd-1tb-hdd-radeon-rx-vega-11-1232771.html

   

  Ευχαριστώ!

 17. Καλησπέρα! Ήθελα εάν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο desktop για δουλειά γραφείου!

  Ποσό : 500-650€

  Χρήση υπολογιστή : Ίντερνετ/Office/Πρόγραμμα γραφείου

  Ειδικά προγράμματα : Πρόγραμμα γραφείου για απλή επεξεργασία και προσθαφαίρεση δεδομένων, οχι auto-cad κλπ. Για παράδειγμα, ο παλαιότερες υπολογιστής έχει i3 4ης γενιάς και το τρέχει «σχετικά» άνετα 

  Οθόνη, πληκτρολόγιο: Όχι

  Τοποθεσία: Δεν με επηρεάζει, από οποιοδήποτε κατάστημα Ελλάδας.

  Προτιμώ να έρθει «κομπλέ» από ένα κατάστημα, ήδη συναρμολογημένο.

  Λειτουργικό σύστημα: Windows 10

  Σας ευχαριστώ!

  (Υ.Γ. Θα ήθελα σίγουρα SSD, τουλάχιστον 8GB RAM και οπτικό μέσο)

 18. Καλημέρα.
  Πριν ξεκινήσω, να αναφέρω πως έχω διαβάσει τα περισσότερα σχόλια τόσο στον οδηγό Revolut, όσο και στο part 2 που ακολούθησε. Ωστόσο, δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό με αυτό που θέλω να ρωτήσω.

  Η ερώτηση μάλλον είναι γενικότερη για χρεωστικές κάρτες, πήρα αφορμή όμως από την Revolut (γνωρίζω ότι δεν είναι χρεωστική κάρτα, αλλά κανονικός τραπεζικός λογαριασμός) και για αυτό γράφω εδώ.

  Υπάρχει κάποιο (φορολογικό ;;) θέμα, εάν φαίνεται να έχεις/χρησιμοποιείς χρεωστική κάρτα (κατ'επέκταση, να έχεις δικό σου λογαριασμό Revolut τον οποίο θα φορτίζεις με κάρτα), εάν έχεις μηδενικό εισόδημα; Πράγμα το οποίο ισχύει για την πλειοψηφία των φοιτητών για παράδειγμα.
  Είναι καλύτερο να δημιουργήσεις τον λογαριασμό Revolut στο όνομα συγγενούς ο οποίος έχει πηγή εισοδήματος (πατέρα/μητέρα/αδερφού);

  Σας ευχαριστώ!

   

   

 19. 34 λεπτά πριν, Lumini είπε

  η χρηση της καρτας δεν φαινετε πουθενα. Αυτο που φαινετε ειναι το γεμισμα της καρτας, καθως γινεται απο ελληνικο τραπεζικο λογαριασμο.

  Σχετικά με την Revolut όμως; Το λέω επειδή πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό. Προφανώς μπορείς να τον γεμίζεις με κάρτα ατόμου που έχει πηγή εισοδήματος, τι γίνεται όμως με τις δαπάνες μέσω του λογαριασμού της Revolut καθαυτόν;

 20. Καλησπέρα.
  Πριν ξεκινήσω, να αναφέρω πως έχω διαβάσει τα περισσότερα σχόλια τόσο στον οδηγό Revolut, όσο και στο part 2 που ακολούθησε. Ωστόσο, δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό με αυτό που θέλω να ρωτήσω.

  Η ερώτηση μάλλον είναι γενικότερη για χρεωστικές κάρτες, πήρα αφορμή όμως από την Revolut (γνωρίζω ότι δεν είναι χρεωστική κάρτα, αλλά κανονικός τραπεζικός λογαριασμός) και για αυτό έβαλα το όνομά της στον τίτλο.

  Υπάρχει κάποιο (φορολογικό ;;) θέμα, εάν φαίνεται να έχεις/χρησιμοποιείς χρεωστική κάρτα (κατ'επέκταση, να έχεις δικό σου λογαριασμό Revolut τον οποίο θα φορτίζεις με κάρτα), εάν έχεις μηδενικό εισόδημα; Πράγμα το οποίο ισχύει για την πλειοψηφία των φοιτητών για παράδειγμα.
  Είναι καλύτερο να δημιουργήσεις τον λογαριασμό Revolut στο όνομα συγγενούς ο οποίος έχει πηγή εισοδήματος (πατέρα/μητέρα/αδερφού);

  Σας ευχαριστώ!

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.