Προς το περιεχόμενο

paim

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  17
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  Μ/Δ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

27 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ paim

 • Κατάταξη
  Member

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. paim

  Προτιμότερο Droplet

  Γεια σας, έχω να κάνω τις εξής δουλειές. Θέλω να μεταφέρω ένα website από ένα hosting σε ένα καινούριο (digital ocean), θέλω όσο είναι up παράλληλα να στήνω μια καινούρια του έκδοση wordpress και μία ακόμα πλατφόρμα σε subdomain. Είδα ας πούμε τα droplet του digital ocean που έχει έτοιμο wordpress. Στην συνέχεια όμως είδα πως έχει να εγκαταστήσεις Plesk. Υποθέτω πως μέσα απο το Plesk θα μου δίνει τη συνατότητα να κάνω τα πάντα (+1 click wordpress) που θα ήθελα και ποιο πριν και τα παντα, και έχω την εντύπωση πως έτσι δεν θα χρειαζότανε να στήσω και διαφορετικό control panel στον server ή ακόμα και manual email server. Είχα παρεξηγημένο το digital ocean γιατι διάβαζα πως άν ορίσεις 1click wordpress δεν μπορεις να κάνεις τίποτε άλλο κτλπ. Αλλά αν βάλεις Plesk τότε ξαφνικά δεν έχεις τεράστιες δυνατότητες? Τι προτίνετε?
 2. paim

  Subdomain redirection

  Το αστείο είναι πως το ίδιο μου έκανε και στο άλλο subdomain. Επικοινώνησα λοιπόν αφού είχα φρικάρει με έναν γνωστό να με βοηθήσει. Μου μετέφερε πως τα βλέπει όλα κανονικά online και ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Καθάρισα browser cache και μαντέψτε 😃. Πιθανώς απο τις πολλές αλλαγές στις IP, αποθήκευσε λάθος πληροφορίες (?). Anyway, μάλλον έφαγα 1-2 μέρες τζάμπα, αλλά συμβαίνουν αυτά. Σύντομα θα χρειαστεί να στήσω έναν καινούριο server από την αρχή, οπότε θα επανέλθω λογικά με καινούρια topic
 3. paim

  Subdomain redirection

  Το ένα subdomain είναι wordpress και το άλλο moodle. Το περίεργο είναι ότι το moodle τουλάχιστον πριν γίνει αυτό με τα VirtualHosts που εν τέλη ήταν τα ports μπερδεμένα δούλευε τέλεια. Δεν αλλάχθηκε απολύτως τίποτα για να κάνει redirect.. έβαλα και ένα .htaccess για να σε βάζει index όταν δεν βρίσκει σελίδα. Ακόμα και sub1.domain.com/randomrandom να γράψεις που δεν υπάρχει σε πάεi στηn αρχική. Αν γράψεις sub1.domain.com redirect στο domain.com..
 4. paim

  Subdomain redirection

  Δεν έχω ορίσει κάποιο redirect.. Ναι
 5. paim

  Subdomain redirection

  Επανέρχομαι. Πλέον, και τα δύο subdomains είναι up αλλά είναι αδύνατο να τα βρεις απο το homepage τους. Και στα δύο αν πας σε ένα ήδη υπάρχουν page (πχ sub1.domain.com/sample-page) τότε συνδέεσαι κανονικά και μπορείς να πλοηγηθείς, αν ωστόσο επισκεφτείς το sub1.domain.com σε πάει κατευθείαν στο domain.com. Κάποια ιδέα? Νομίζω ότι σιγά σιγά πλησιάζω στη λύση...
 6. paim

  ISPConfig Internal Server Error 500

  Λύθηκε! Πέρα απο τα δικαιώματα είχε αλλάξει (Τώρα πως δεν γνωρίζω γιατί το path δεν είναι παρόμοιο με τα πάνω που έχω γράψει) και το group σε www-data:www-data στον φάκελου του ispconfig. Συνεπώς είχε πάρει η μπάλα με δικαιώματα και το .php-fcgi-starter, το script έναρξης. Έτσι επανέφερα τα δικαιώματα του folder php-fcgi-scripts σε 755, μαζί και του εσωτερικού φακέλου ispconfig καθώς και των αρχείων. Και επίσης αλλάχθηκε το γρουπ σε ispconfig:ispconfig, και των φακέλων και του .php-fcgi-starter και επανήρθε!
 7. paim

  Subdomain redirection

  Λοιπόν, επειδή είμαι τελείως καινούριος στο πράγμα του development, και μάλλον αδυνατό να καταλάβω, ας γίνω ποιο συγκεκριμένος εγώ για να καταλάβετε εσείς. Στο /etc/apache2/sites-available ο προήγουμενος developer είχε στήσει επιτυχώς ένα άλλο subdomain, ας το πούμε sub1. Εκεί μέσα έχει δημιουργημένα δύο αρχεία, sub1.example.com.vhost και sub1.example.com.vhost-le-ssl.conf. Εγώ λοιπόν έκανα cp αυτά τα δύο, και άλλαξα paths και ονόματα. Αυτή τη στιγμή άνοιξα το sub1.example.com και κάνει και αυτό redirect στο example.com. Παιδιά έχω φρικάρει, αυτή τη στιγμή δεν δουλεύει ένα πλήρως λειτουργικό sub domain που είναι αναγκαίο να είναι up. Έσβησα τελείως το sub2, έβαλα τις αρχικές ip:443 στο sub1 έκανα sudo service apache2 reload και δεν μπαίνει!!!! Χρειάζομαι βοήθεια ΑΜΕΣΑ!!!
 8. paim

  Subdomain redirection

  Επίσης, έχω εισάγε κανονικά και configuratio files στο /etc/apache2/sites-available για το καινούριο subdomain. Ουσιαστικά έχω κάνει copy paste ένα άλλο subdomain configuration file και έχω αλλάξει τα paths. Και τα δύο βλέπουν VirtualHost στο port :443. Μου κάνει κανονικά a2ensite enable το subdomain αλλα οταν παω να κανω service apache2 reload τότε αποτυγχάνει. Κάπου διάβασα ότι υπάρχει περίπτωση να φταίει το κοινό port (?). Καμία ιδέα...?
 9. paim

  ISPConfig Internal Server Error 500

  Ένα hosting control panel είναι. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος, αυτή τη στιγμή το control panel είναι τελείως off....
 10. paim

  ISPConfig Internal Server Error 500

  Έχεις κάποια ιδέα ποια αρχεία χρειάζεται να αλλάξω τα δικαιώματα? Ή πως θα καταφέρω τέλος πάντων να ξανα φορτώσω το isp config?
 11. paim

  Subdomain redirection

  Δημιούργησα ένα καινούριο subdomain στο κύριο domain (sub.example.com). Έχω στήσει wordpress κανονικά. Ωστόσο όταν επισκέπτομαι το subdomain με κάνει απευθείας redirect στο κανονικό domain (example.com). Αν συνδεθώ όμως στο sub.example.com/wp-admin μπαίνω κανονικά στο dashboard. Από την άλλη αν πάλι επισκεφτώ το sub.example.com/sample-page βγάζει 404 error. Τι μπορεί να γίνεται λάθος?
 12. paim

  ISPConfig Internal Server Error 500

  Καλησπέρα, ας ξεκινήσω με το ότι είμαι κάπως αρχάριος όσον αφορά Server Admnistration. Θέλησα να δημιουργήσω ένα καινούριο subdomain και να στήσω ένα wordpress. Όλα πήγαν καλά, μέχρι που το wordpress όταν στήθηκε δεν με άφηνε να κάνω install plugins, και όπως αποδείχθηκε είχε θέμα με τα δικαιώματα στους φακέλους. Η ιστοσελίδα διαθέτει ένα ISPConfig Panel. Όπως λοιπόν έφτιαχνα τα δικαιώματα στους φακελούς (από ότι φάνηκε ήθελε περισσότερα δικαιώματα το wp-content) μέσω της κονσόλας του server, πιθανώς όπως έγραφα, έτρεξα κάποιο command σε λάθος path και κατέστρεψα τα permissions και άρα δεν μου φορτώνει το CPanel! Δυστυχώς δεν ξέρω που και πως έχει γίνει η στραβή, αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι κάτι τέτοιο έγινε. Το πιο πιθανώ είναι το πρόβλημα να δημιουργήθηκε μετά τις παρακάτω εντολές (δεν ξέρω μήπως κάποια στιγμή της έτρεξα και σε λάθος φάκελο(?)) chown -R www-data:www-data /var/www find web/ -type d -exec chmod 755 {} \; find web/ -type f -exec chmod 644 {} \; Αλλά δεν παίρνω και όρκο. Το log βγάζει τα εξής error: mod_fcgi: error reading data from FastCGI End of script output before headers: index.php Είμαι 100% σίγουρος ότι φταίνε τα δικαιώματα, απλά έχω χαθεί και δεν ξέρω σε ποια αρχεία πρέπει να ανατρέξω. Έχω ξεσκονίσει όλο το google αλλά δεν έχει δουλέψει τίποτα. Δεν έχω βρει όμως κάτι straightforward. Ελπίζω να έχει κάποιος κάποια ιδέα γιατί το CPanel ISPConfig μου είναι αρκετά χρήσιμο!
 13. paim

  Πως στέλνω google analytics?

  Πριν μερικούς μήνες που είχα δοκιμάσει ανάλογη διαδικασία το pdf τα έβγαζε σχεδόν όπως ακριβώς τα βλέπεις στην επισκόπηση. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο σου βγάζει σφάλμα, αλλά σίγουρα το excel δεν αποτελεί λύση. Ίσως αν επικοινωνήσεις με το support να σε βοηθήσουν (?)
 14. paim

  Πως στέλνω google analytics?

  Στην σελίδα των analytics, αν πας στην επισκόπηση του κοινού (Κοινό->Επισκόπηση) που σου δείχνει μία επισκόπηση των πραγμάτων (βλ. χρήστες, διάρκεια παραμονής, προβολές, νέοι χρήστες κτλπ), πάνω δεξιά έχει επιλογή εξαγωγή. Όπου μπορείς να το βγάλεις είτε σε pdf είτε excel είτε κάποιες άλλες επιλογές. Καλό θα ήταν να τους ρωτήσεις τι ακριβώς θέλουν, αλλά το συγκεκριμένο ίσως σου φανεί χρήσιμο, και ίσως να είναι και αυτό που ζητάνε.
 15. paim

  Access

  Μας βγήκαν τα μάτια 😆. Από τα λίγα που προσπάθησα να δω, θες να συνδέσεις μία βάση δεδομένων με το access για front-end? Αν αυτό ζητάς, γιατί να διαβάσω δεν μπόρεσα. Υπάρχουν άπειρα tutorials σε blogs όσο και βίντεο στο youtube που θα σου λύσουνε τα χέρια. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Ενδεικτικά για να συνδέσεις την βάση https://dev.mysql.com/doc/connector-odbc/en/connector-odbc-examples-tools-with-access-linked-tables.html Στη συνέχεια για queries μπορείς να τσεκάρεις μήπως σου κάνουν αυτά https://www.kb.blackbaud.co.uk/articles/Article/52445 https://support.office.com/en-us/article/create-a-simple-select-query-de8b1c8d-14e9-4b25-8e22-70888d54de59 Όσο για την εμφάνιση, επειδή το βλέπω για εργασία, μπορείς απλά να χρησιμοποίησεις τα έτοιμα σχήματα που σου παρέχει το access. Είναι αρκετά staightforward διαδικασία, μην κολλάς επειδή δεν γνωρίζεις το πρόγραμμα. Λίγο υπομονή και καλές αναζητήσεις χρειάζεται και θα το βρεις πολύ εύκολα.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.