Προς το περιεχόμενο

jgeorgiou

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  3.025
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

  1
 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από jgeorgiou

 1. https://en.wikipedia.org/wiki/Zen_2 With Zen 2, each CPU chiplet houses 8 cores, arranged in two core complexes (CCX) of 4 cores each. These chiplets are manufactured using TSMC's 7 nanometer MOSFET node and are about 74 to 80 mm2 in size Στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε τις αφορολόγητες τιμές εργοστασίου και όχι τις λιανικές. Εγώ νομίζω ότι θα αργήσουμε να δούμε value for money CPUs στα 5νμ και θα βγουν τα πρώτα χρόνια μόνο high end. Να ρίξει ο ανταγωνισμός στα 5νμ τις τιμές? Ποιος ανταγωνισμός ξέρεις πολλούς που μπορούν να παράγουν στα 5νμ? Αν πάνε NVIDIA , SNAPDRAGON κτλ που πουλάνε τα highend τσιπάκια τους >500$ MSRP και κλείσουν την παραγωγή πήγαινε εσύ να γκρινιάξεις για να σου βρουν που θα παράγονται οι CPU των 150$ MSRP. Ποιος σου είπε ότι η AMD θα πουλάει για την ψυχή της μάνας της και για να πλουτίζει η TSMC? Αν δούμε πολλά εργοστάσια 5νμ σύντομα (αμφιβάλω) τότε θα δούμε και vfm chips να κατασκευάζονται εκεί αλλιώς την παραγωγή θα την "κλείνουν" τα highend chips.
 2. Προσωπικά νομίζω ότι τα μικρότερα νμ είναι πολύ ακριβά και θα αργήσουν να χρησιμοποιηθούν για "φθηνές" cpu. Σήμερα ένα αξιοπρεπές gaming pc έχει R3600 ή Ι5 10400. (6cores/12th) Να καταφέρουν αυτές τις μικρομεσαίες cpu να τις κάνουν 8c/16th , πόσο να τις ανεβάσουν? Νομίζω ότι ο παρόν τρόπος παραγωγής πλησιάζει τα όρια του και θα έχουμε αργή εξέλιξη από το 2021. https://www.techspot.com/news/86813-analysts-believe-single-tsmc-5nm-wafer-costs-17000.html Εσείς αν είσαστε η Λιζα θα φτιάχνατε cpu των 150$ με τέτοιο κόστος ακόμη και αν αυτό έπεφτε στο μισό σε 2 χρόνια? ΥΓ Οσον αφορά την INTEL και τα 7νμ νομίζω ότι την έχει πατήσει γιατί πιάνουν 4Ghz και δεν πλησιάζουν τα 5Ghz που πιάνουν τα 14++++++++νμ που έχει χιλιοαναβαθμίσει. Δυσκολεύεται να παρουσιάσει κάτι που θα είναι χειρότερο από την παλιά της τεχνολογία γιατί σήμερα το βασικό πραγματικό ή μαρκετινιστικο επιχείρημα της είναι τα 5+ Ghz που πιάνουν οι πυρήνες της.
 3. O ILOS μια χαρά τα λέει , εσύ είσαι προκατειλημμένος. Ξέρεις σε πόσα παιχνίδια (αριθμό) έως το 2017 έβγαινε μπροστά ο R1600? Φυσικά και δεν ξέρεις. Τέλος πάντων , τα καινούρια παιχνίδια εξελίχθηκαν και αξιοποιούν τους πολλούς πυρήνες ενώ η AMD που έχει ήδη πολύ δυνατά cpu για desktop σε ένα μήνα θα βγάλει αποδοτικότερη σειρά. Λόγω ταχύτατης εξέλιξης την τελευταία 3ετία ήδη οι συνθέσεις του 2017 φαίνονται αργές και μακρυνές. Παλιότερα που η AMD δεν ήταν ανταγωνιστική η INTEL μας πάσαρε +10-20% κάθε 2 χρόνια και λέγαμε και ευχαριστώ. Προσωπικά νομίζω ότι με την νέα γενιά RYZEN και την 11η της INTEL θα κλείσει ο κύκλος ταχείας εξέλιξης και θα (ξανα) μπούμε σε μια 5ετία στασιμότητας με αργή εξέλιξη στις cpu. Αυτό που θα σπρώξει λίγο τις επιδόσεις σε 2-3 χρόνια θα είναι υιοθέτηση των DDR5 στα απλά desktop. Κατα την άποψη μου όποιος έχει παλιό pc , αυτά τα χριστούγεννα θα είναι άριστο timming να αναβαθμίσει γιατί το hardware του θα παραμείνει ικανοποιητικό για πολλά χρόνια.
 4. 1) Ήμουν σαφέστατος , Ι5 7500 , Η110 , τις ποιο φθηνές DDR4 μνήμες το πρότεινα όταν ψάχναμε το φθηνότερο gaming σετάκι. Οταν όλο το σετ είχε λιγότερο από 250ευρώ , το +30% που ζητούσε ο 1600 για να παίζει καλύτερα στο 0.001% των παιχνιδιών δεν ήταν και πολύ λογικό. 2) Όταν πας σε Κ (ξεκλείδωτους) , δεν ψάχνεις το φθηνότερο - ψάχνεις την απόδοση την οποία την πληρώνεις ακριβά. 3) Τότε το 99,999% των παιχνιδιών δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τους παραπάνω πυρήνες και ελάχιστα (μετρημένα στα δάκτυλα) παιχνίδια μπορούσαν να αξιοποιήσουν αποδοτικά τους 5+ πυρήνες (4 είχε ο Ι5) 4) Τα διάφορα τεστ εκ των υστέρων δεν έχουν σημασία γιατί στο μεταξύ οι πρώτοι χρήστες των RYZEN είχαν φάει γερές φόλες με ασυμβατότητες μνημών που έπαιζαν αργά , με προβληματικά BIOS που έβγαζαν update κάθε εβδομάδα , βελτίωση drivers κτλ.
 5. Σίγουρα δεν μπορείς να πάρεις ένα 1000αρι καινούριο με βασικό εξοπλισμό με 10Κ? https://www.insider.gr/epiheiriseis/aytokinito/128210/ta-ftinotera-aytokinita-tis-ellinikis-agoras Το φθηνό μεταχειρισμένο αν δεν έχεις καλό κονέ με μηχανικό να στο ελέγξει και να στο συντηρεί είναι πολύ πιθανό να το μετανιώσεις.
 6. Αν θες να παίξεις παιχνίδια 15ετίας θα κρατήσεις το παλιό σου playstation. Και εγώ θέλω να φοράω το 15ετίας ακριβοπληρωμένο κοστούμι τώρα που πάχυνα αλλά δεν τα βάζω με τον ράφτη.
 7. Μπορείς να συγκρίνεις τις επίσημες καταναλώσεις που δίνει ο κατασκευαστής. Μπορεί οι κατασκευαστές να δηλώνουν 20% μικρότερες καταναλώσεις από τις πραγματικές (οι δοκιμές τους είναι υπό ιδανικές συνθήκες) αλλά αν συγκρίνεις τις καταναλώσεις μεταξύ των μοντέλων του ίδιου κατασκευαστή βλέπεις ποια είναι η διαφορά. Αν θες μεγάλη ακρίβεια πρόσθεσε +20% στα νούμερα που βλέπεις. ΥΓ Προσωπικά μου αρέσει το Ι20 , ένας σημαντικός λόγος είναι τα 5 χρόνια εγγύηση. Επίσης η βασική έκδοση της hyundai συνήθως είναι "μεσαία" σε άλλες μάρκες γιατί σου δίνει πλούσιο εξοπλισμό από την αρχή. Πήγαινε κάνε και εκεί ένα test drive να δεις αν το γουστάρεις.
 8. ο Ι5 6400 & 7400 δεν ήταν ποτέ για gaming (έχουν υπερβολικά χαμηλά Ghz) , πάντα πήγαινες σε Ι5 Κ(ξεκλείδωτο) ή Ι7 Κ(ξεκλείδωτο) γιατί τότε ήθελες υψηλό single core. Προσωπικά είχα προτείνει τότε Ι5 7500 αλλά αυστηρά ως το απολύτως βασικό gaming με μητρική Η110 των 40ευρώ και αντίστοιχα τις απολύτως φθηνότερες μνήμες. Αλλά όλο το σετάκι ήταν ο απολύτως φθηνότερος συνδυασμός από κάθε άλλο , αυτό ήταν το κριτήριο γιατί ο R1600 ήθελε ποιο ακριβή μητρική και ποιο ακριβές μνήμες για να τον ξεπεράσει σε κάποια (λίγα) παιχνίδια που μπορούσαν να αξιοποιήσουν(τότε) τους παραπάνω πυρήνες.
 9. https://www.skroutz.gr/s/20852456/MSI-GeForce-GTX-1660-Super-6GB-Ventus-XS-OC.html?from=catspan Mε την 1660super πιάνεις το όριο της πλατφόρμα σου. Εγώ θα έπαιρνα αυτήν και θα ήξερα ότι στο μέλλον πρέπει να αλλάξω ολόκληρο to pc γιατί δεν παίρνει αναβάθμιση. Πάντως αφού λειτουργείς με την on-board θα δεις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές στα παιχνίδια.
 10. Θα ήταν παράλογο να ασχοληθεί με τόσο παλιά. Όποιος θέλει κρατάει το PS4 αν θέλει τόσο παλιά.
 11. Προσωπικά ξέρω συγκεκριμένη εταιρία στην Ελλάδα που παραλαμβάνει 100 κομάτια , 1 πελάτης σε 1 τιμολόγιο στην Ελλαδίτσα. 100.000 παγκοσμίως τουλάχιστον θα παραδοθούν μέχρι τέλη Σεπτέμβρη , απλά έχει υπερβολική ζήτηση παρόλο το σχετικά μεγάλο κόστος γιατί είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό.
 12. 1) Μπράβο για την λογική σου , μπράβο που θες κάτι προσπαθήσεις καλύτερο για εσένα 2) Από όσα διάβασα μάλλον στην θέση σου θα 2α) ΥΠΕΡΕΝΤΑΤΙΚΑ στα γερμανικά και ζήτα από την σύντροφο σου να σου μιλάει μόνο Γερμανικά για επιπλέον εξάσκηση 2β) Η προϋπηρεσία στην ελληνική αστυνομία ίσως αποδειχθεί σημαντική , ψάξε για συναφές επάγγελμα στο Μόναχο. 2γ) Βγάλε και ένα επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης για "εναλλακτικό" σενάριο αν δεν βρεις κάποια αξιοπρεπή εργασία συναφή με την προϋπηρεσία σου ΥΓ Είσαι πολύ τυχερός , που σου δίνει 3 χρόνια "αέρα" η υπηρεσία. Προσγειωμένος είσαι , γνωρίζεις ότι σε περιμένουν δύσκολα. Πήγαινε οπωσδήποτε να δοκιμάσεις γιατί θα το έχεις μαράζι για την υπόλοιπη σου ζωή. Μην σε κάμπτει η γκρίνια , η μιζέρια και οι δυσκολίες , να δουλέψεις σκληρά και να έχεις αυτοπεποίθηση.
 13. Αν έχεις φράγκα και το αντέχεις , τα χόμπι και τα πάθη σου τα πληρώνεις. Τώρα αν κάποιοι εκατοντάδες στήθηκαν στην ουρά την ώρα που πουλήθηκαν περισσότερες από 100Κ κάρτες μέσω eshops και για ποιον λόγο το έκαναν , λίγο μας ενδιαφέρει ο καθένας με τα βίτσια του. Αν το usability for money ήταν το μοναδικό κριτήριο τότε θα υπήρχαν μόνο 2 μοντέλα SCODA & HYUNDAI stationwagon και θα είχαμε κομμουνισμό. Το αλατοπίπερο της ζωής είναι το "υπερβολικό".
 14. Οσοι έχουν φράγκα , πληρώνουν το χόμπυ τους ακριβά και κάνουν αυτό που γουστάρουν. Οι άφραγκοι το ρίχνουν στην αμπελοφιλοσοφία περι value for money , τυπικές κοινωνικές συμπεριφορές. ΥΓ Οσοι έχουν λεφτά κάποιο χόμπυ έχουν που τους τρώει το χρήμα. Γυναίκες , αυτοκίνητα , ακριβά ταξίδια , τζόγος και διάφορα άλλα. Άλλωστε τι θα τα κάνεις τα λεφτά αν τα έχεις , μαζί σου θα τα πάρεις?
 15. σε ένα μεσαίο αυτοκίνητο χωράει μέχρι 55αρα με την συσκευασία (συνήθως) , η 65αρα χωράει μόνο αν βγάλεις την συσκευασία.
 16. 1) Τότε γιατί οι κατασκευαστές δίνουν μικρή εγγύηση στην μπαταρία? 2) Οι ιόντων λιθίου στα κινητά μας γιατί αρχίζουν και "κατηφορίζουν" νωρίτερα? Κανένας κατασκευαστής δεν τολμάει να πει ότι θα κρατήσει ο χρήστης την μπαταρία του 20 χρόνια. Οσον αφορά τα 10 χρόνια συμφωνώ , μετά τα 10 χρόνια θα χρειαστεί.
 17. Τα 500ευρώ/'έτος σέρβις στο clio είναι ΠΟΛΥ υπερβολικό , ένα καινούριο clio θα χρειαστεί ακριβό ανταλλακτικό (συνήθως) μετά την 10ετία αλλά τότε θα χρειαστεί και το ηλεκτρικό μπαταρίες.
 18. Η cpu είναι κουτσό μουλάρι , αν θες να επιμείνεις αγοράζεις και του βάζεις SSD και βλέπεις βελτίωση (όχι θαύματα)
 19. jgeorgiou

  100% DISK USAGE

  bad sector , αν τσεκάρεις υγεία θα την βρεις κάτω από 95%
 20. αν το τροφοδοτικό σου είναι ποιοτικό την 3060 θα την σηκώνεις άνετα
 21. Επειδή τα ηλεκτρικά δεν κάνουν ταξίδια , υπολόγισε τα μισά χλμ ανα έτος και φυσικά 2ο αυτοκίνητο αν χρειάζεσαι χώρους (π.χ. οικογένεια) ή/και ταξίδια. Το ηλεκτρικό λόγω των περιορισμών του (μικρή πραγματική αυτονομία , πολύωρος ανεφοδιασμός , χώρος για ανεφοδιασμό - δεν μπορείς να αμολάς καλούμπα το ρεύμα όλη νύχτα στο πεζοδρόμειο κτλ) είναι για "ειδικούς" πελάτες που είναι "συμβατοί".
 22. 1) εκτός από δίκτυο μεταφοράς και δίκτυο διανομής υπάρχουν 5-6 ακόμη επιβαρύνσεις αν διαβάσεις αναλυτικό λογαριασμό 2) Οταν φορτίζεις καθημερινά το αυτοκίνητο σου ποιος σου είπε ότι δεν θα ξεπερνάς τις 1600kWH σε ένα νοικοκυριο? 3) Αλλο που αν το κάνουμε μαζικά θα τινάξουμε το σύστημα στον αέρα
 23. 1) Τέτοια τιμή στην κιλοβατώρα που λέτε που μπορούμε να την βρούμε , ψάχνω όλους τους παρόχους 2) Σε πραγματικές ελληνικές συνθήκες δεν παίζει με τίποτε αυτή η αυτονομία , 2 ζευγάρια-γνωστοί πήγαν με ηλεκτρικό από Αθήνα σε Αράχωβα (χειμώνα με θέρμανση) και δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο χιονοδρομικό παρόλο που ήταν 100% φορτισμένο και ο κατασκευαστής μιλούσε για 400χλμ αυτονομία. Παρόλο που έφτασαν μεσημέρι αναγκάστηκαν και το άφησαν όλο το απόγευμα (και το βράδυ) να φορτίζει γιατί δεν υπήρχε ταχυφορτιστής και χρειαζόταν 7-8 ώρες. Ετσι χάθηκε η μέρα τους γιατί στηρίχθηκαν στην θεωρία και στα χαρτιά και ανέβηκαν την επόμενη ημέρα πάνω ενώ την πρώτη μέρα βολόδερναν με τα πόδια. Αυτά που λένε είναι σε ιδανικές συνθήκες , λίγο βάρος , χωρίς κλιματισμό , χωρίς ανηφόρες κτλ
 24. Eπειδή έχω samsung , το smarttv & netflix δουλεύουν το ίδιο απρόσκοπτα στις LG? Ρωτάω γιατί παλιότερα πολλά μοντέλα 4Κ υπέφεραν από ταχύτητα απόκρισης στις εντολές του tv-control
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.