Προς το περιεχόμενο

_filippos_

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  874
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

380 Excellent

Σχετικά με _filippos_

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 14/11/1976

Πρόσφατες Επισκέψεις

5.044 προβολές προφίλ
 1. _filippos_

  Raspberry Pi Insomnia Community

  Κάτι που παρατήρησα σήμερα σε raspberry pi 3B+ (raspbian/buster) και tvheadend. Είχα συνδεδεμένο το usb tv tuner του xbox και για κάποιο λόγο έκανε σπασίματα το τηλεοπτικό σήμα, το έδειχνε 70-80%. Μετά απο ψάξιμο σε καλώδιο, βύσματα κτλ του άλλαξα usb tuner, συνέδεσα ένα elgato tv tuner κ το σήμα πήγε στο 100%. Οπότε προσοχή στο tuner που συνδέουμε.
 2. Αυτό απαγορεύεται εδώ χρόνια αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί ερασιτέχνες "εκτροφείς" που βγάζουν εισόδημα.
 3. Κοίτα, το οτι ζητάει κάποιος χρήματα μπορεί να: 1. Είναι απο έξοδα τοκετού, γέννας, διατροφής, φαρμακευτικής αγωγής 2. Είναι καθαρόαιμο με τα πιστοποιητικά του κι άρα κοστολογείται αναλόγως. 3. Δεν ισχύει τίποτα απο τα παραπάνω κι απλά ο άλλος θέλει να βγάλει κέρδος (καθαρά ή μαύρα). 4. Θέλει να διασφαλίσει πως ο άλλος που θα τα σκάσει $$$ δεν θα το παρατήσει εαν το βαρεθεί γιατί, καλώς ή κακώς, θα κλάψει τα χρήματα που έδωσε. Ναι υπάρχει κι αυτή η κατηγορία "φιλόζωων". 5. ισχύει κάτι άλλο που δεν μπορώ να φανταστώ γιατί η ανθρώπινη λογική δεν έχει όρια. Απο προσωπική εμπειρί
 4. Δεν είναι ίδια περίπτωση , γιατί στην δικιά σου ενημερώνεσαι εξ αρχής για τις δυο επιλογές και τις διαφορές, ενώ στην περίπτωση της apple δεν γνωρίζουν όλοι για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της συγκεκριμένης δυνατότητας. Όσο αδιάφορος κι αν είσαι, αυτά τα 500€ διαφορά σίγουρα θα σε κάνουν επιφυλακτικό ή καχύποπτο ως προς την επιλογή.
 5. Τα ποσοστά αυτά είναι υψηλά γιατί αφενός η apple , προς τιμή της, είχε την επιλογή απενεργοποιημένη, αφετέρου ο μέσος χρήστης iphone, ενδεχομένως να μην γνώριζε γι αυτή την επιλογή ή δεν ασχολήθηκε να την μάθει κι απλά έμεινε απενεργοποιημένη. Θεωρώ πως το ποσοστό που νοιάζεται για την ιδιωτικότητα των δεδομένων είναι πολύ χαμηλό, δυστυχώς.
 6. _filippos_

  Home Assistant Hassio RPi

  Το είχα πάρει όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει και το software δεν ήταν τόσο παραμετροποιήσημο όσο είναι τώρα. Βέβαια με το esphome κάνεις πιο προχωρημένα πράγματα αλλά έτσι όπως είναι τώρα το mongoose os (shelly) καλύπτει την πλειοψηφία των χρηστών.
 7. _filippos_

  Home Assistant Hassio RPi

  Ναι, κι εγώ απο αυτό ξεκίνησα, μάλιστα μέσω arduino που το είχε πρωτοσχεδιάσει ο Ben αλλά μετά μεταπήδησα στο esphome κ έκανα δικά μου scriptάκια. Πχ το shelly 1 το μετέτρεψα σε esphome κ πέρασα τα δικά μου μέσα. Πλεον το έχουν εξελίξει κι αυτοί το firmware τους που δεν έχει νόημα να επέμβεις τόσο πολύ.
 8. θα συμφωνίσω μαζί σου και θα προσθέσω πως εκτός απο αυτούς που αποτυγχάνουν στις πανελλήνιες υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να βγουν άμεσα στην εργασία οπότε θέλουν να αποκτήσουν γρήγορα τις βασικές δεξιότητες και να ξεκινήσουν. Όσο για το επίπεδο μαθητών, είναι θλιβερό αλλά ναι, είναι αρκετά χαμηλό όχι τόσο στην μόρφωση όσο στην νοοτροπία που καμια φορά δεν δείχνουν το ελάχιστο ενδιαφέρον να μάθουν ή έστω να προσπαθήσουν. Ειδικά στα δημόσια ιεκ που είναι δωρεάν, εκεί οι μαθητές είναι ειδική κατηγορία ο κάθε ένας ξεχωριστά, και όχι για καλό λόγο.
 9. _filippos_

  Home Assistant Hassio RPi

  Έτσι το έκανα με 2 esp. Στον έναν μάλιστα πρόσθεσα επιπλέον μετρητή lux κ όποτε πέφτει κάτω απο ένα όριο ο φωτισμός στο δωμάτιο ανάβουν τα φώτα εαν ανιχνεύσει κίνηση.
 10. νομίζω πως μια ομαδική συνομιλία έχει κι αυτή την μορφή της ιδιωτικής, απο τη στιγμή που την διαβάζουν μονον οι συμμετέχοντες. Δημόσια συνομιλία είναι αυτή που μπορεί να την διαβάσει ο οποιοσδήποτε. Γι αυτό και ονομάζεται δημόσια. Όταν περιορίζονται οι συμμετέχοντες τότε έχει την μορφή ιδιωτικής.
 11. Αυτά που βλέπω στις φωτο μου αρέσουν, το θέμα είναι πως θα φαίνονται απο κοντά. Ανέφεραν τίποτα για 27inch? Ή μηπως το κρατάνε για το M2 (next gen)? Για την ώρα με βλέπω με τον 27inch 5K retina μου και με μια αναβάθμιση της RAM στις επόμενες μέρες.
 12. Για όσους ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιώ την εφαρμογή RunKeeper στο iPhone σε συνδιασμό με bluetooth ακουστικά που ανιχνεύουν παράλληλα και παλμούς. Ωστόσο παρατηρώ πως πρέπει να αγοράσεις το pro πακέτο για να σου εμφανίσει περισσότερες λεπτομέρειες απο τα δεδομένα που συλλέγει και κάτι τέτοιο δεν θέλω να κάνω. Ποιές άλλες δωρεάν εναλλακτικές υπάρχουν που να μην σε δεσμεύουν στα στατιστικά και που να έχουν στις αθλητικές δραστηριότητες το περπάτημα;
 13. έχεις κανένα αξιόπιστο μαγαζί να προτείνεις;
 14. Γεια σας. Θέλω να αγοράσω μνήμη για το imac μου απο το owc αλλά υποπτεύομαι πως θα περάσει απο τελωνείο; Η σελίδα έχει αποθήκες στην ΕΕ ή τα στέλνει απο Αμερική; Δεν βρήκα ελληνικό eshop. Εαν τα στέλνει απο Αμερική, κι άρα θα περάσει απο τελωνείο, υπάρχει τρόπος ή να το αποφύγω ή να μην μου κοστίσουν οι μνήμες διπλές;
 15. πριν απο χρόνια είχα ξανα πάρει 12μηνο δωρεάν. Για τη χρήση που το ήθελα με βόλεψε αρκετά. Το ξανα τσίμπησα
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.