Προς το περιεχόμενο

everyone_sux

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  0
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

0 Neutral

Σχετικά με everyone_sux

 • Κατάταξη
  Newbie
 1. Καλησπέρα άπαντες! Εϊχα πάρει καλές σχετικές πληροφορίες παλιότερα εδώ οπότε είπα να ξαναρωτήσω Προκειμένου για απασχόληση κοπέλας για φύλλαξη παιδιού (κοινώς: νταντά), θέλουμε πάντα να εκδώσουμε εργόσημο για να την έχουμε ασφαλιστικώς καλυμμένη και γιατί αυτό είναι το σωστό. Αλλά εκτός από την έκδοση του εργοσήμου από την τράπεζα, χρειάζεται και κάποιου είδους σύμβαση; Ευχαριστώ και καλό βράδυ!
 2. Έχω φίλτρο άνθρακα για τους ίδιους λόγους. Ναι, κάνει δουλειά. Όχι, σε καμμία περίπτωση όσο ένας παραδοσιακός απορροφητήρας. Δεν μπορεί να καθαρίσει το 100% όσων αποβάλλει εκτός δωματίου ο παραδοσιακός, ενώ έχε υπόψιν πως για να μπορεί να ρουφήξει στην πλήρη ισχύ του θα πρέπει να είναι ανοιχτό το ντουλάπι για να υπάρχει μία κυκλοφορία αέρα. Επίσης, δεν αποβάλλει την υγρασία που παίρνει ο παραδοσιακός, και αυτό είναι ένα πρόβλημα από μόνο του.
 3. Ναι, για τη Volton. Εϊχε κάνει το allazorevma μία έρευνα, η Volton και η Elpedison ήταν κλάσεις πάνω από τους υπόλοιπους... Η Elpedison πάντως έχει ένα πρόγραμμα που με €1,5 το μήνα δεν σου χρεώνει ΟΤΣ. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως είναι και ανταγωνιστική η τελική τιμή!
 4. H ψηλότερη ή δεύτερη ψηλότερη ρήτρα ΟΤΣ. Οπότε το 0,065 είναι εντελώς πλασματικό.
 5. Τις μετρήσεις όντως τις κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ (εμένα κάνει κάθε 8 μήνες...), αλλά αυτό ΔΕΝ επηρρεάζει τους έναντι που θα ΕΠΡΕΠΕ να σου στέλνει ο πάροχος. Δηλαδή, και να μην περνάει να μετρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, πρέπει να λάβεις έναντι βρέξει χιονίσει.
 6. Τα 4,5 *είναι* όντως ψηλό πάγιο, άρα δεν αξίζει για μικρές καταναλώσεις. Η εξοικονόμηση που λες δεν φαίνεται απίθανη, είναι της τάξης των €28/MWh.
 7. Τρομερή διαφορά χλωμό να έχεις δει από τη στιγμή που οι μισές χρεώσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το ανταγωνιστικό σκέλος είναι μικρό ποσοστό του λογαριασμού οπότε εκτός, π.χ. αν ξεχάσαν να σε χρεώσουν δημοτικά τέλη πόση διαφορά να δει κανεις;
 8. Το μονο που μπορεί να πει κανεις ειναι πως έδωσες €75/MWh μεσοσταθμικά, τί άλλο να πούμε από τα στοιχεία που δίνεις δηλαδή; Εσύ ξέρεις τί λέει ο λογαριασμός σου για νυχτερινή και ημερήσια τιμή. Τί θες να μάθεις; Ψιλοακριβά φαίνεται.
 9. Σωστό. Ρωτάμε αν αξίζει να γλιτώσεις €72/ετησίως; Εσύ και η τσέπη σου το ξέρεις, αν τα €72 εχουν κάποια αξία για σένα ή όχι... Το ενδιαφέρον είναι ότι σε τηλεπικοινωνίες για €1 αλλάζουμε παρόχους αβέρτα, στην ενέργεια ρωτάμε αν τα €6 αξίζουν.... Δεν κρίνω, απλά το βλέπω περίεργο
 10. Αν τα βαζεις όλα μεσα δυσκολο να υπολογισουμε... ξεκαθαρισε τα πρωτα και μετα το συζητάμε.
 11. Παιδιά, προσέξτε λίγο τις τιμές σε αυτούς που δεν χρεώνουν ΟΤΣ. Μπορεί να είναι πιο τίμιο, δεν σημαίνει όμως ότι συμφέρει. Συγκρίνετε π.χ. μία τιμη €65 με μία τιμή €85. Αν ο πάροχος που δίνει €65 χρεώνει ΟΤΣ θα πρέπει να χρεώσει €20/MWh για να ισοφαρίσει τα €85, αλλά αυτό δεν θα ειναι καν για ολόκληρο το χρόνο! Οπότε... Τί είναι τα "όλα μέσα"?
 12. Δεν έχει σημασία το πόσα τιμολόγια εκδίδει και πότε. Δεν έχει σημασία αν είναι εκκαθαριστικός ή όχι. Πάντα απλώς διαιρείς το κόστος με τις KWh που έκαψες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση π.χ. 101,55/1528=0.066 το οποίο ταιριάζει όντως με το ΚΟΤΒ που ανέφερα πιο πάνω. Αλλά τα μπουζουριάζεις όλα μαζί και είναι λίγο πιο δύσκολη η διάκριση. Ο λογαριασμός πρέπει να έχει τη σωστή ανάλυση - τιμή ανά κιλοβατώρα, έκπτωση ΚΟΤ κτλ κτλ. Τί σε μπερδεύει; Αν θες πόσταρε εικόνα του λογαριασμού σου χωρίς τα στοιχεία σου να τα εξηγήσουμε... Παντού θα έχεις λιγότερα πάντως!
 13. Α, το έχουν ακόμα αυτο; Αξίζει... [EDIT] Ναι το έχουν, είναι €1,5, ΑΛΛΑ πρέπει να πας στο πακέτο με τα €89,50/66,10, άρα στην ουσία πληρώνεις ΠΟΛΥ ψηλό premium γι αυτή την εξασφάλιση.
 14. Οι απώλειες δικτύου χρεώνονται στην χονδρική τιμή που αγοράζει ο προμηθευτήςκαι συνεπώς συμπεριλαμβάνονται στα τιμολόγια, αν δεν κάνω λάθος. Δεν προβλέπεται έξτρα χρέωση. Όντως όπως λέει ο φίλος @cacofonix-3 χρειάζεται η γραπτή απάντησή τους... [EDIT] μπορεί να κάνω και λάθος, θέλει λίγο ψάξιμο
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.