Προς το περιεχόμενο

snowflake99

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  243
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

216 Excellent

Σχετικά με snowflake99

 • Κατάταξη
  Senior Member

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  /tmp

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Ωραίοι. Σβήσατε (ούτε καν κλειδώσατε) θέμα με την πρόφαση του duplicate, άρα το μόνο που μπορώ να συμπεράνω είναι ότι υπάρχει "too much" στον πολιτισμένο διάλογο, αλλά όχι στο evangelizing, στην παραπληροφόρηση/ παραπλάνηση, στις συκοφαντίες, στο thread necromancing, και στο οπαδιλίκι για software (λες και μιλάμε για αθλητικές ομάδες). Την επόμενη φορά μπορούμε να έχουμε μια προειδοποίηση για την παραβατική συμπεριφορά μας (είτε δημόσια είτε σε πμ) για να ξέρουμε να μη χάνουμε το χρόνο μας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. Δεν έχω τις γνώσεις για να συμμετάσχω στη συζήτηση σε πολλά σημεία, αλλά παρόλα αυτά θέλω να συμπληρώσω 2 πράγματα στο thread. Πέρα από το reddit comment που linkαρε ο Soulrain, αν μπεις στη σελίδα του systemd στο Arch Wiki, θα βρεις link και σε αυτό το forum post, το οποίο είναι μια πιο μακροσκελής απάντηση στην ίδια ερώτηση: γιατί το Arch έκανε τη μετάβαση σε systemd. Δεν το λέω σαν "επιχείρημα", απλώς θεωρώ ότι αξίζει να συμπληρωθεί στη συζήτηση για όποιον έχει όρεξη. Σχετικά με το reddit comment, έχει και μια φράση σχετική στο τελευταίο θέμα που κλειδώθηκε: Το άλλο που ήθελ
 3. Plasma έχεις; Νομίζω ότι στο KSysGuard μπορείς να το βρεις αυτό που θέλεις στην καρτέλα Process Table. Αν κάνεις δεξί κλικ πάνω στις υπο-καρτέλες θα σού βγάλει λίστα με όλα τα στοιχεία που μπορείς να παρακολουθήσεις. Αν καταλαβαίνω καλά, αυτά που θέλεις είναι τα IO Read/Write.
 4. Ένα Half Life παίζει ο κόσμος... 😛
 5. Κατάλαβα τι θέλεις, απλά το BIOS/UEFI της κάθε μητρικής είναι διαφορετικό οπότε δεν υπάρχουν στάνταρ οδηγίες. Θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις και να δεις αν υπάρχει επιλογή να εμφανίζει το μενού κάθε φορά. Αν δε βγάζεις άκρη πόσταρε φώτο από το menu του (υποκατηγορία boot options ή κάτι παρόμοιο).
 6. Από τις ρυθμίσεις του Bios / UEFI τα κάνεις αυτά
 7. Ο Firefox έχει πάρει κακές αποφάσεις για privacy oriented browser, αλλά το να βάζεις αυτό το link σαν αιτία για να μην τον χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς, είναι παραπλανητικό και υπερβολικό. Την ίδια στιγμή μάλιστα που προτείνεις τον Brave σαν εναλλακτική, ο οποίος πιάστηκε να κάνει αυτό πέρυσι. Ή το γεγονός ότι μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να πας σε onion links, ενώ το Tor Project δεν προτείνει κανένα browser για αυτό πέρα από το δικό του, και καταλήγουν να γίνονται κάτι τέτοια. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα για να σε κάνουν τουλάχιστον σκεπτικό απέναντι στο project, και το γεγονός ότι σε
 8. Άσχετο αλλά μπήκα να χαζέψω και πάτησα καταλάθος δεξί κλικ και σκάει pop up "Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή!". Τελικά ανακάλυψα ότι μπορείς: 1) Με Ctrl+C (και Ctrl+V για επικόλληση). 2) Με απλή επιλογή κειμένου (και μεσαίο κλικ για επικόλληση). Όλα αυτά μετά τη γραπτή συγκατάθεση του Ρήτορα, προφανώς. Μήπως είναι κάποιο θέμα ασφαλείας του forum; Ρήτορα θες να το αναφέρεις; Μπορούν να μού δώσουν κι ένα e-mail να στείλω βίντεο με proof of concept.
 9. snowflake99

  λινουξοαστεία

  Λάθος χρήση meme; Έχω καλέσει τη meme police, χάρηκα που σε γνώρισα.
 10. Μα δεν επιβάλλει κανείς την άποψή του. Του απαντάνε με επιχειρήματα, και ο ρήτορας αρχίζει την αυτοθυματοποίηση και λέει για το "μίσος εναντίον του" κτλ. Εντωμεταξύ, αυτό είναι textbook ρητορική τεχνική. Πρέπει να τιμήσει και το όνομα. Το είπες και μόνος σου.
 11. Μην απολογείσαι για τέτοια πράγματα, πόσο μάλλον όταν λολ!
 12. snowflake99

  Συνάντηση Λινουξομελών

  Υπερβολικό, αρκεί να του δώσεις ένα laptop με systemd διανομή και η NSA θα τακτοποιήσει τα υπόλοιπα
 13. snowflake99

  Συνάντηση Λινουξομελών

  Και θα συγκρίνετε boot times και ποσοστά resource usage για να τις ρίξετε;
 14. Όσο ασφαλές και αν είναι το σύστημά σου, η ασφάλεια ακυρώνεται αν κατεβάσεις το malware μόνος σου επειδή νομίζεις ότι είναι κάτι άλλο, πχ. πρόγραμμα που χρειάζεσαι. Είναι μία από τις πλευρές του "η ασφάλεια είναι διαδικασία" που είπα πριν. Και ακόμα και αν είσαι 100% προσεκτικός και δεν κάνεις εσύ τη μπινιά, υπάρχουν και οι επιθέσεις supply chain. Το ηθικό δίδαγμα δεν είναι ότι ποτέ δεν είσαι πραγματικά ασφαλής. Είναι ότι αν είσαι ασφαλής, δε σημαίνει ότι θα είσαι για πάντα μόνο με το να συνεχίσεις να κάνεις ό,τι κάνεις.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.