Προς το περιεχόμενο

Nick_007

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  0
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  Μ/Δ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

0 Neutral

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Nick_007

 • Κατάταξη
  Newbie

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Nick_007

  Dash Cam

  Σε περίπτωση τροχαίου μπορείς να χρησιμποιήσεις το βίντεο νόμιμα από dash cam;
 2. Υπάρχει κάποια περίοδος του χρόνου όπου βάζουν προσφορές ή καλύτερες τιμές οι αντιπροσωπείες για αγορά νέο αυτοκινήτου; Λέω να κάνω υπομονή μέχρι το τέλους του χρόνου καθώς ίσως θα πιέζονται λίγο οι πωλητές, εταιρείες κτλ. να πιάσουν στόχους.
 3. Nick_007

  Νέο Αυτόματο Αμάξι Πόλης

  Σε βάθος 10-15 χρόνια είναι καλύτερη οικονομική επιλογή. Στην δική μου την περίπτωση, δηλαδή με 10Κ το χρόνο χιλιόμετρα και με σκοπό ίσως να το αλλάξω σε 5 χρόνια για 100% ηλεκτρικό ίσως να μην είναι, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα. Εάν είχαμε πυλωτή στην πολυκατοικία θα κοιτούσα από τώρα για 100% ηλεκτρικό. Η διαφορά κίνησης ανά 1000 χιλιόμετρα με ένα Swift είναι περίπου 50-60 Ευρώ και ας υποθέσουμε 600 Ευρώ το χρόνο. Η σύγκριση είναι όμως με την Active Plus έκδοση που υπολογίζω να βγαίνει 19+Κ με το configurator της Toyota. Προσπαθώ να συγκρίνω μήλα με μήλα αλλά δεν μου είναι εύκολο
 4. Nick_007

  Νέο Αυτόματο Αμάξι Πόλης

  https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2020/09/timokatalogos_new_i20.pdf To πιο οικονομικό αυτόματο i20 είναι στα 16.190 € χωρίς μεταλλικό χρώμα. Λες να τρέξει με προσφορά ή θα μείνουν ίδιες οι τιμές για 6 μήνες το λιγότερο;
 5. Nick_007

  Νέο Αυτόματο Αμάξι Πόλης

  Σήμερα μπήκα και σε σκέψεις για το απλό Yaris καθώς βάζοντας κατω τα νούμερα. Περιμένω να δω το i20 από κοντά και να κάνω τεστ drive. Το shortlist είναι Swift, Corsa και i20 με στόχο η τιμή να μην ξεπεράσει τα 16Κ. Ίσως να έβλεπα το Rio για τα 7 χρόνια εγγύηση.
 6. Nick_007

  Νέο Αυτόματο Αμάξι Πόλης

  Ευχαριστώ. Κατά την άποψη σου με την mild hybrid έκδοση πόσο μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση; Το δίλημμα μου είναι κατά πόσο αξίζει η διαφορά τιμής με το νέο Yaris (hybrid) καθώς η πιο βασική έκδοση είναι πιο ακριβή από την καλύτερη του Swift. Με μια διαφορά 2 – 2.5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα το όφελος είναι 400 ευρώ περίπου το χρόνο.
 7. Nick_007

  Νέο Αυτόματο Αμάξι Πόλης

  Πριν ξεκινήσω την έρευνα μου αυτό θεωρούσα και εγώ. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος για παράδειγμα εάν το συγκρίνεις με την αγορά ενός Swift. Σίγουρα σε βάθος δεκαετίας το Yaris κερδίζει, αλλά για 5 ως 7 και αναλόγως τα χιλίομετρα που κάνεις εξαρτάται. Έχω βάλει στόχο να κάνω την αγορά προς τον Νοέμβριο ώστε να υπάρχουν πραγματικές μετρήσεις από τον νέο Yaris και Swift Facelift.
 8. Nick_007

  Νέο Αυτόματο Αμάξι Πόλης

  https://www.opel.gr/prosfores-ypiresies/index/evretirio/programmata-opel.html Από το site της αντιπροσωπείας -> - Δώρο το πακέτο εξοπλισμού LEVEL UP αξίας €950 - €1.030 (αναλόγως της έκδοσης)
 9. Nick_007

  Νέο Αυτόματο Αμάξι Πόλης

  Είναι στα 16K η πρώτη έκδοση αλλά έχω δει σε αρκετά site ότι υπάρχει προσφορά για δώρο περίπου 1κ σε αναβάθμιση. Level up kit το αναφέρει. Το κοιτάω το Corsa και φαίνεται ενδιαφέρον με κάποιες προσφορές που τρέχουν. Που μπορώ να δω τι μηχανισμό έχει για τον αυτόματο; Για παράδειγμα στο toyota αναφέρει cvt στο μοντέλο και ονομασία.
 10. Nick_007

  Νέο Αυτόματο Αμάξι Πόλης

  Εκτός από το mild hybrid τι διαφορά έχει με δικό σου το facelift; Για το i20 θα πάω το Σάββατο σε αντιπροσωπεία για τιμές. Online στο Γερμανικό site της Hyundai δεν μου φάνηκε πολύ οικονομικό. https://www.hyundai.de/modelle/der-neue-i20/
 11. Nick_007

  Νέο Αυτόματο Αμάξι Πόλης

  Εάν ήταν πιο αξιόπιστη η αγορά των μεταχειρισμένων θα κοιτούσα για λύση από εκεί. Στην παρούσα φάση προτιμώ την αγορά νέου αυτοκινήτου για την εγγύηση και επίσης την ταμειακή ευκολία που παρέχουν οι εταιρείες. Είναι ένας παράγοντας συμφωνώ, αλλά όπως έγραψα παραπάνω η αγορά των μεταχειρισμένων δεν είναι καλή κατά την άποψη μου. Δεν είχα εξετάσει αυτό τον παράγοντα θεωρώντας ότι τα αυτόματα έχουν ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες που είχαν πριν 10 χρόνια. Ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Η τιμή του είναι πολύ κοντά στο swift ακόμα και corsa στην αυτόματη έκδοση. Η εγγύηση για 7 χρόνια σίγουρα είναι καλό στοιχείο. Εάν ήταν πιο οικονομικό ή με πολύ καλύτερες παροχές στην ίδια τιμή θα το σκεφτόμουν.
 12. Nick_007

  Νέο Αυτόματο Αμάξι Πόλης

  Για το Yaris έχω εκπλαγεί και εγώ πόσο ακριβό είναι. Η τιμή που αναφέρεις είναι για την έκδοση Active Plus και δεν το συζητάω και τις επόμενες βαθμίδες όπου το κόστος είναι 20Κ ++ . Πολλά για αυτοκίνητο πόλης. Ακριβώς και γιαυτό εξετάζω το Seat Ibiza TSI με το αυτόματο κιβώτιο στα 14Κ. Είναι αισθητή η διαφορά με το Yaris και σε βάθος πενταετίας θα είναι πιο οικονομικό με τα χιλιόμετρα και την χρήση που κάνω.
 13. Nick_007

  Νέο Αυτόματο Αμάξι Πόλης

  Ωραίο εσωτερικά αλλά εξωτερικά δεν μου αρέσει. Θα κοιτάξω να το δω από κοντά. Ευχαριστώ!
 14. Καλησπέρα, Είμαι στην φάση έρευνας αγοράς νέο αυτοκινήτου με βασικό κριτήριο να είναι αυτόματο αμάξι πόλης με χρήση περίπου 20χλμ την ημέρα. Μέχρι πρότινος ήμουν ανάμεσα στο Suzuki Swift CVT (facelift) Hybrid GL / GL + ή το νέο Yaris Active Plus Hybrid αλλά όσο διαβάζω και το ψάχνω δεν μπορώ να καταλήξω σε 2 -3 μοντέλα. Κοίταξα δειλά δειλά και το Seat Ibiza που είναι σε προσφορά και φαίνεται VFM αλλά εμφανισιακά μου είναι αδιάφορο. Είναι όμως μια καλή τιμή και ίσως σε βάθους χρόνου, 5 χρόνια, να είναι πιο οικονομικό από το Swift ή Yaris παρότι αυτά είναι mild-hybrid / hybrid. Το νέο i20 φαίνεται ενδιαφέρον αλλά δεν βρίσκω τιμές ώστε να το συγκρίνω με τα παραπάνω. Μου αρέσει το νέο Peugeot 208 αλλά τσιμπάει η τιμή σε καλή έκδοση ενώ αντιθέτως το Corsa το βρίσκω πιο VFM. Εάν είχα δικό μου πάρκινγκ θεωρώ ότι θα κοιτούσα για ηλεκτρικό, που είναι κάτι που επίσης με προβληματίζει. Θεωρώ ότι είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο όπου τα ηλεκτρικά είναι ακόμα ακριβά και ότι τα νέα αυτοκίνητα του σήμερα θα χάσουν αρκετά στην αξία μεταπώλησης τους σε 4-5 χρόνια. Σε βάζει σε σκέψεις... Αρχικά είχα budget 14.000 - 15.000 αλλά το αναθεώρησα για να καλύψω το νέο Yaris Active Plus Hybrid. Θα προτιμούσα να μείνω κοντά σε αυτό το αρχικό νούμερο, αλλά καταλαβαίνω ότι μόνο η επιλογή του αυτομάτου κιβωτίου αυξάνει το κόστος κατά 1.500 σε σχέση με ίδιο μοντέλο με ταχύτητες. Αμάξια που έχω αποκλείσει -> VW Polo, Citroen C3, Kia Rio, i10, VW Up, Clio, Fiat Panta + 500, Ford Fiesta Ευχαριστώ, Νίκος
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.