Προς το περιεχόμενο

tvkal

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  76
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  Μ/Δ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

10 Good

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ tvkal

 • Κατάταξη
  Advanced Member

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. tvkal

  Smart Home

  Μάλλον σε εμένα βρήκε και τα κάνει. Αλλα της λέω, άλλα απαντάει.
 2. tvkal

  Smart Home

  Εγώ δεν είμαι πολύ των σεναρίων και των αυτοματισμών και τα περισσότερα τα κάνω manually και κάποια και απομακρυσμένα. Εχω ένα broadink RM4pro στο καθιστικό, δύο broadlink RM4mini σε δύο υπνοδωμάτια και με αυτά ελέγχω 3 κλιματιστικά , 2 τηλεοράσεις, 1 home cinema και 1 Cosmote tv που υπάρχουν και έχω επίσης 3 σένσορες θερμοκρασίας-υγρασίας απο έναν σε κάθε δωμάτιο. Πάνω στα 3 κλιματιστικά έχω βάλει 3 μετρητές κατανάλωσης της broadlink για να έχω feedback οτι είναι ανοικτά ή οχι. Εκτός broadlink εχω 3 απλές πρίζες της woox σε φωτιστικά, μια κάμερα ezviz husky c3s, έναν διακόπτη sonoff με σένσορες που ανοιγοκλείνω πόρτα γκαράζ και ένα σύστημα ποτίσματος b-hyve. Ολα τα ελέγχω με το google home assistant εκτός απο την κάμερα που ... την φιλοξενεί αλλά δεν την θέλει να μου τη δείξει ο google. Μου λέει οτι αν έχω chromecast ή smart οθόνη να μου την δείξει εκεί. Οχι ρε φίλε ... εδώ θέλω στο κινητό μου ! Καμμιά ιδέα κανείς ? Δεν είμαι και πολυ των φωνητικών εντολών και φταίει και το google σε αυτό που καταλαβαίνει τα μισά απο όσα του ζητάω και όταν "καταλάβει" κάνει άλλα πχ του λέω να ανοίξει το γκαράζ και εκείνη μου ξεκινάει διάλεξη ... τι είναι το garage ! Εχω επιτυχία μόνο 60-70% στις φωνητικές εντολές. Το google home σαν πλατφόρμα δεν μου πολυαρέσει επίσης και λογω φτώχιας στο interface του στο να κάνεις με touch πιο πολλά πράγματα πιο σύνθετα απο το άνοιξε κλείσε, πχ ανέβασε κατέβασε θερμοκρασίες, άλλαξε κανάλια κλπ . Οποτε ξανακαταλήγω στις εφαρμογές των εταιρειών. Με αυτά που βλέπω στο youtube έχω ερωτευτεί τα action tiles που είναι ολα σε μια οθόνη και νοιώθω οτι μου ταιριάζουν περισσότερο. Ελπίζω να βοήθησα κάποιους που διαβάζουν εδω. Σε επόμενο ποστ μου θα σας πω τι θέλω ακόμα και ελπίζω να βοηθήσετε και εσείς ! Εσύ ευχαριστημένος με την Αλέξα ? Ειναι υπάκουή ? Για πες εντυπώσεις.
 3. tvkal

  Smart Home

  Ναι αλλα αν βάλω πχ 6 δεν θα ειναι σαν να έχω κρεμασμένες 6 συσκευές στο ρούτερ ? Μήπως ειναι καλύτερη η πρώτη λυση που πρότεινες με τις υπέρυθρες και το τηλεχειριστήριο και να μπει πριν και ένας διακόπτης wifi για να ανοίγουν απο εκεί.
 4. tvkal

  Smart Home

  Συμφωνώ απόλυτα σε οσα ανέφερες, απλα στο μυαλό μου τα είχα μπερδεμένα. Συμφωνώ οτι δεν θα τις πολυανάβουμε αλλά μονο για την πλάκα μας, άντε να δούμε και καμμιά ταινία. Αυτοματισμοί τύπου "αν συμβεί αυτό ... εκεινο ..." δεν με ενδιαφέρουν. Επίσης συμφωνώ οτι το άναμα του λευκού ειναι αυτό που κυρίως πρέπει να με απασχολήσει. Φαντάζομαι οτι θα μπορώ με το τηλεχειριστήριο να τις ρυθμίζω πχ απο λευκό σε έγχρωμο. Λειτουργούν και με εφαρμογή ? Στο λινκ με τις wifi που μου έδωσες ειναι πχ 4 λάμπες που νομίζω οτι κάθε μια μπορεις να την ελέγχεις ξεχωριστά πχ 4 διαφορετικά χρωματα. Εγώ όλες θα τις έχω σε ιδιο χρώμα αλλά αν θα μπορούσα να τις ελέγχω με wifi (ολες μαζι) θα με ενδιέφερε. Πχ wifi τηλεχειριστήριο που πάνω του να συνδέονται 4-6-8 λάμπες υπάρχει ?
 5. tvkal

  Smart Home

  Καλησπέρα, Σχετικό και εγω ερώτημα. Εχω καμμιά 10ριά λάμπες LED GU10 220V λευκές σε σειρά με συμβατικό διακόπτη. Ακόμα ειναι λιγο πρόωρο να αντικαταστήσω το διακόπτη αλλά ... Μπορω να τις αντικαταστήσω με RGBW και να έχω και ικανοποιητικό λευκό και να μπορώ να παίζω με τα χρώματα ? Τι λάμπες θα χρειαστώ? Κάποιο λινκ για να ξεκινήσω? Σορρυ αν ειναι κουτο το ερώτημα αλλά δεν εχω ξανασχοληθεί.
 6. tvkal

  Smart Home

  Σε ευχαριστώ πολύ αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί με esp ψάχνω για μια πιο πολύ ηλεκτρομηχανική λύση.
 7. tvkal

  Smart Home

  Θέλω να το κάνω θερμοστάτη. Tο Sonoff th16 έχει wifi για να το ελέγξεις το ίδιο, ΄είναι ένα switch - άνοιξε κλείσε και επίσης ειναι ένα θερμόμετρο αφου σου δίνει ενδείξεις θερμοκρασιάς και αυτό ΑΝ έχεις κουμπώσει και τον αισθητήρα θερμοκρασίας. Εμένα με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο να το κάνω θερμοστάτη και απο αυτό αντί να ανάβει πχ μιά λάμπα, να φεύγει η εντολή άνοιξε κλείσε θερμαντικό σώμα, σαν remote. Το πιο πρωτογονο που σκέφτηκα ειναι με το sonoff να τριγκάρω ένα απλό τηλεχειριστηριάκι εφοσον του βραχυκυκλώσω το μπουτονάκι του και εφόσον το ίδιο βγάζει ξερή επαφή ή εφόσον το μετρατρέψω για να βγάζει ξερή επαφή.
 8. tvkal

  Smart Home

  Εχει κανείς κάποια ιδέα πως ένα sonoff θερμοκρασίας ΤΗ16 θα μπορούσε εξ αποστάσεως ( πχ RF ) να ανοίξει μια θερμαντικη συσκευή ? Θέλω να αποφύγω τα καλώδια και δεν θέλω εντολή-ρουτίνα τύπου αν αυτό... κάνε εκείνο...
 9. tvkal

  Smart Home

  Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση και για τις οδηγίες που παρέθεσες αλλά με h.a. δεν έχω ασχοληθεί. Αν μπορεί κάποιος αλλος να μας απαντήσει ....
 10. tvkal

  Smart Home

  Σχετικά με αυτό που αναφέρθηκε για τα Tuya προιόντα, όλα ανεξαρτήτως μάρκας μπορούν να τρέξουν κάτω απο την ίδια πλατφόρμα της TUYA ή κάθε μάρκα και πλατφορμα χωριστή ? Επίσης εαν έχουμε αισθητήρες παραθύρων tuya ή αισθητήρες θερμοκρασίας μπορουμε να τους χρησιμοποιήσουμε συγχρόνως για δύο λειτουργίες ? Πχ έχουμε συναγερμό tuya και σε παραβίαση ενεργοποιεί τη σειρήνα κλπ κλπ εφόσον ειναι αυτός είναι οπλισμένος αλλά συγχρόνως μπορεί ο ίδιος αισθητήρας να χρησιμοποιηθεί και για άλλη λειτουργία πχ εφόσον είμαστε σπιτι να ανάβει φωτιστικό φωτιστικο ή κλείνει κλιματιστικό ή "παντρεύεται" με την πρώτη λειτουργία και για δεύτερη λειτουργία χρειαζόμαστε 2ο αισθητήρα ?
 11. tvkal

  Smart Home

  Με ενδιαφέρει και εμένα αυτό το θεμα, έχω broadlink και woox και θα πάρω και sonoff. Θα ήθελα συνεργασία αλλά νομίζω δεν γίνεται. Στο google home τα έχω βάλει συγκεντρωμένα εκεί, χωρις ρουτίνες. Απο εκεί δινω προφορικές εντολές στο google και μου τα ανοίγει όλα, μου βάζει ζεστό κρύο και ΠΙΘΑΝΟΝ να αλλάζει θερμοκρασίες. Λέω πιθανον γιατί εγώ λέω "Set it to heat" OK, "Set it to 25 degrees" το google το δέχεται αλλά δεν έχω ακόμα διαπιστώσει αν πραγματικά το πάει στους 25 ή παραμενει πχ στους 23. Το κλιματιστικό μου δεν έχει display για να το επιβεβαιώσω και δεν έχει κάνει ακομα κρύο να το χρειαστώ πολύ.
 12. Και εγώ ψάχνομαι αλλά νομίζω οτι ο SALUS εκτός απο ακριβός, δεν συνδέεται σε alexa και google home.
 13. tvkal

  Smart Home

  Για τον siemens rds110 διάβασα εξαιρετικές κριτικές και απο Ελλάδα αλλά το χειρότερο για μένα ήταν που δεν συνδέεται με alexa και google για τονLegrand smarter δεν έχω γνώμη αλλα με κάποιες λιγες κριτικές που έχω διαβάσει μάλλον δεν εναι τόσο καλός αλλά συνδέεται με alexa και google Σε τοσο ακριβούς θερμοστάτες και για μεγαλύτερη συνδεσιμότητα δες και τον honeywell (πολύ αξιόπιστη εταιρεία) και τον google nest. https://www.amazon.co.uk/Honeywell-Home-Internet-Enabled-Thermostat/dp/B01M3PQJVV/ref=sr_1_17?crid=198L1ZRARX3RA&dchild=1&keywords=honeywell+thermostat&qid=1604180854&s=diy&sprefix=honeywell+thermostat%2Cdiy%2C232&sr=1-17 https://www.amazon.co.uk/Nest-Learning-Thermostat-3rd-Generation/dp/B016PW3JSG/ref=sr_1_3?crid=2127NALDUIIB8&dchild=1&keywords=nest+thermostat&qid=1604180921&s=diy&sprefix=nest+thermostat%2Cdiy%2C271&sr=1-3
 14. tvkal

  Smart Home

  Καλησπέρα , Ο μάπας ο ηλεκτρολόγος έχει βάλει το θερμοστατη του καλοριφέρ σε ένα δωμάτιο 9τμ με αποτέλεσμα άλλη θερμοκρασία να έχει εκεί και εντελώς άλλη σε ενιαίο καθιστικό τραπεζαρία κουζίνα 40τμ και σκέφομαι να τον αλλάξω. Εχω δυνατότητα να μεταφέρω καλώδια αλλού ή αλλιώς κιτ με τηλεχειρισμό να δινει εντολη, , καμμιά εμπειρία για θερμοστάτη καλοριφέρ μέχρι 50-70 ευρώ ? Έχετε κάποιον να προτείνετε ?
 15. tvkal

  Smart Home

  Απο amazon Γερμανίας με παράδοση Ελλάδα ? Λέει οτι This item cannot be shipped to your selected delivery location. Please choose a different delivery location.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.