Προς το περιεχόμενο

petesoulis

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  282
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

20 Excellent

Σχετικά με petesoulis

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 21/06/1979

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.503 προβολές προφίλ
 1. petesoulis

  Home Assistant Hassio RPi

  Ναι τα εμφανίζει όλα, απλά στα χεράτα πρέπει να προσθέσεις και πεδίο id: για να μπορείς μετά να τα κάνεις edit μεσα από το GUI.
 2. petesoulis

  Home Assistant Hassio RPi

  Προσωπικά έχω κάνει μίξη. Κυρίως node red, αλλά και μερικά ha automations, χεράτα αλλά και μέσω του gui.
 3. petesoulis

  Smart Home

  Μα στην προκειμένη περίπτωση δεν άλλαξε κάτι από πλευράς HA, αλλά από το firmware του broadlink. Γενικά μιλώντας πάντως, αν δούμε πόσων δεκάδων (αν όχι εκατοντάδων) διαφορετικών κατασκευαστών (οι οποίοι ίσως να μην είχαν καν τέτοια πρόθεση / πρόβλεψη) συσκευές μπορούν να δουλέψουν με το HA, είναι μάλλον αδύνατο να έχουμε 100% απροβλημάτιστο Integration.
 4. petesoulis

  Smart Home

  @gippas, ή οποιος άλλος γνωρίζει Μπορώ (σε Home Assistant με conbee II) να έχω κάποιες συσκευές σε ZHA και καποιες σε deconz; εχω βρει εναν soil moisture sensor που παίζει μόνο με ZHA, αλλά όλο το σύστημά μου είναι στo deconz.
 5. petesoulis

  Smart Home

  Μπορείς, πατώντας το Pause. Επίσης μπορείς να να κάνεις calibration τη διαδρομή και να ορίσεις συγκεκριμένη θέση (ουσιαστικά ποσοστό) για κάποιον αυτοματισμό (πιο χρήσιμο για τέντες παρά για ρολά).
 6. petesoulis

  Smart Home

  @acmegr7 και όποιον άλλον μπορεί να ενδιαφέρει Μπήκαν (οριακά και με πολύ κόπο) οι shelly 2.5 πίσω από τους διακόπτες για τα ρολά, κι αυτό κυρίως εξαιτίας μιας (ογκώδους) τριπλής κλέμας για τον ουδέτερο που χρειάστηκε να σφηνώσω επίσης στο κουτάκι. Θεωρώ πως ένας ηλεκτρολόγος θα έκανε πιο "καθαρή" και πιο εύκολη τη δουλειά, αλλά δε βαριέσαι... Στο δια ταύτα της ερώτησής σου, δεν τους δοκίμασα τελικά και με τον τύπου toggle διακόπτη, όμως θεωρώ ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, όπως γράφει και ο @c-max. Άλλωστε στο setup της shelly μπορείς να επιλέξεις τι τύπου είναι οι διακόπτες
 7. petesoulis

  Smart Home

  Πιστεύω ότι μόλις παραλάβω τα shelly θα μπορέσω να σου απαντήσω, μια και στο σπίτι έχω ρόλα που λειτουργούν με διακόπτες και των δύο ειδών.
 8. petesoulis

  Smart Home

  Αν θυμάμαι καλά, ρωτήθηκε πριν μερικές μέρες κάτι σχετικά με αυτοματισμό για ρολά. Παράγγειλα και περιμένω δύο Shelly 2.5 τα οποία βάσει specs χωράνε πίσω από τους διακόπτες Legrand (55mm βάθος το κουτί - 22mm o Legrand - 17mm το Shelly). Η σύνδεση θα γίνει όπως φαίνεται εδώ και... λογικά θα δουλέψει. Θα ενημερώσω
 9. petesoulis

  Smart Home

  Ναι, Zigbee είναι και δουλεύει και μια χαρά.
 10. petesoulis

  Smart Home

  Έχω σε Home Assistant+conbee+deconz δύο dimmer Legrand, χωρίς ουδέτερο μάλιστα (περιέχεται στη συσκευασία ισοσταθμιστής που συνδέεται στα φωτιστικά). Δουλεύουν απροβλημάτιστα, δεν μπορείς όμως να ντιμάρεις από τον διακόπτη, αλλά μόνο από το HA ή το deconz (από τον διακόπτη μπορείς να κάνεις ON/OFF τα φώτα). Το θέμα είναι γνωστό και αναφέρεται στο τέλος του λινκ που έβαλε ο @gippas
 11. petesoulis

  Smart Home

  Μάλλον έχεις μπερδέψει το Home Assistant με το Google Assistant.
 12. petesoulis

  Smart Home

  Δεν νομίζω ότι το θέλεις αυτό. Κάθε έκδοση έχει breaking changes σε σχέση με την προηγούμενη, γι' αυτό είναι απαραίτητο να ελέγχουμε το changelog πριν κάνουμε update.
 13. petesoulis

  Smart Home

  I stand corrected.
 14. petesoulis

  Smart Home

  Θεωρητικά ναι. Αλλά δεν θα έστηνα mesh πάνω σε ένα "κλειστό" σύστημα, όπως το Hue της Philips ας πούμε, ακόμα κι αν το bridge σου δίνει τη δυνατότητα να συνδέσεις συσκευές τρίτων κατασκευαστών. Καλύτερα να προτιμήσεις conbee, raspbee, zigbee2mqtt ή ακόμα και το νέο ZBBridge της Sonoff (αν αισθάνεσαι τυχερός, μια και ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί εκτενώς).
 15. petesoulis

  Smart Home

  Ναι, όλες οι mains powered συσκευες δημιουργούν ενα mesh network, κι αυτό είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του zigbee έναντι του wifi. Το δικο μου mesh (το έχω βάλει και σε παλιότερο μήνυμα)...
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.