Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

SpectralQ

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  148
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Γυναίκα

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.681 προβολές προφίλ

SpectralQ's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/15)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Πρόσφατες Διακρίσεις

19

Φήμη

 1. Το ebay δεν λειτουργεί όπως οι αγγελίες και οι συναλλαγές χέρι με χέρι. Το ΦΠΑ δεν το γλιτώνεις, εφαρμόζεται σε όλες τις αγοραπωλησίες, απλά το ebay για να είναι νόμιμη η συναλλαγή αναλαμβάνει να το κρατήσει από την αγοραπωλησία και να το αποδώσει αντί να εισπράξεις εσύ το gross και να το αποδώσεις στην εφορία σου. Περισσότερα εδώ Κι εγώ παλαιότερα είχα πουλήσει πράγματα από το ebay UK αλλά τώρα με το Brexit δεν αξίζει γιατί, εκτός από το ΦΠΑ, υπάρχει και το τελωνείο. Γενικά το Brexit έχει επηρεάσει όλες τις International συναλλαγές και πολλά καταστήματα από UK τις σταματούν τελείως για τον λόγο του κόστους και των επιστροφών που είδες κι εσύ. Βασικά, πλέον δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με το ebay UK αν δεν μένεις στην Αγγλία. Μπορείς να χρησιμοποιείς κάποιο από τα ευρωπαϊκά: ebay.ie, ebay.de, ebay.es, ebay.fr, ebay.it. Υπάρχει δυνατότητα να αλλάξεις τη γλώσσα και σ' αυτά και όταν ανεβάζεις listing, να περιορίζεις το buyer location σε ΕU
 2. Ακριβώς τα ίδια ετοιμαζόμουν να σου γράψω. Αν η δουλειά που κάνεις δεν σου αρέσει και δεν σου δίνει κίνητρο να γίνεσαι όλο και καλύτερος αποκτώντας εμπειρία και skills θα είσαι πάντα στην ίδια κατάσταση παραίτησης και θα διαιωνίζεται το πρόβλημά σου. Κι όμως, υπάρχουν δουλειές που πληρώνουν καλά και με καλές συνθήκες αλλά θα πρέπει να γίνεις κι εσύ πραγματικά καλός σε κάποιο αντικείμενο για να τις βρεις. Αλήθεια, τι είχες σπουδάσει και γιατί δεν ασχολήθηκες; Να ξέρεις ότι ποτέ δεν είναι αργά. Αργά θα είναι αν αφήσεις άλλα 10 χρόνια να περάσουν σε τέτοιες δουλειές.
 3. SpectralQ

  Αποστολή με Chronopost

  Εντάξει, να πληρώνεις μεταφορικά και να έχεις τέτοιο χάος... Περιμένω από 4/10 δέμα από Γαλλία και μου το στείλανε με Chronopost. Στο site τους το tracking έχει να ενημερωθεί από 6/10, δυο ολόκληρες βδομάδες. Κανένας τρόπος επικοινωνίας και το support chat είναι automated χωρίς να προσφέρει καμμία πληροφορία. Φτάσαμε να λέμε 1000 φορές με ΕΛΤΑ! Πίστευα ότι έχει χαθεί μέχρι να διαβάσω και τα δικά σας σχόλια.
 4. SpectralQ

  Podcast fans!

  Για γράψτε εδώ όσοι ακούτε podcast κάποια που αξίζουν και παρακολουθείτε. Παλιότερα (...πολύ παλιότερα επί εποχής Lost!) άκουγα φανατικά τις αναλύσεις των επεισοδίων κάθε βδομάδα πηγαίνοντας στη δουλειά. Επίσης ποιο client/app χρησιμοποιείτε; Το iTunes για Mac υπολειτουργεί σε αυτό το κομμάτι και ένα που έχω βάλει στο Android (Podbean) μου ρούφαγε τη μπαταρία...
 5. Ισχύει ότι γίνεται ντου τελευταία με αυτά. Κοίταζα τυχαία στο spam folder και είδα ότι λαμβάνω επί μια βδομάδα phishing μηνύματα στα ελληνικά από δήθεν NBG (Εθνική Τράπεζα), Alphabank και Τράπεζα Πειραιώς που ζητούν επιβεβαίωση στοιχείων για να "ξεπαγώσει" η κάρτα. Εμείς ΟΚ, είμαστε υποψιασμένοι και κοιτάμε τα στοιχεία αποστολέα, αν πάει όμως το μήνυμα σε γονείς & παππούδες τι γίνεται; Αυτό που συστήνω και αυτό που κάνω σε τέτοια μηνύματα είναι εκτός από τον χαρακτηρισμό ως spam, να τα κάνω και "Ρeport phishing".
 6. SpectralQ

  απο adobe XD σε iphone app

  Υπάρχει πλέον τρόπος. Έχουν βγει NO CODE εργαλεία που εκτός από prototyping μπορείς να βγάλεις και κανονική εφαρμογή για iOS και Android. Σίγουρα θα έχουν limitations αλλά για κάποιο σχετικά απλό app, why not? Ένα από αυτά τα εργαλεία που κοιτάζω να δοκιμάσω είναι το Bravo Studio που υποστηρίζει καλά το Figma και πρόσφατα έβγαλε και υποστήριξη για Adobe XD .
 7. Τα Newsletter είναι απαραίτητο εργαλείο ακόμα στις μέρες μας και ένας απλός και εύκολος τρόπος, αν γίνεται σωστά, να στείλεις traffic στη σελίδα σου. Πάντα όμως δίνεις επιλογή στον χρήστη για Subscribe/Unsubscribe και χρησιμοποιείς ειδικά services όπως το Mailchimp/Sendinblue κ.λπ. για την αποστολή για να αποφύγεις να χαρακτηριστει το mail σου ως SPAM.
 8. Παιδιά ξέρει κανείς πότε θα πιστωθεί η επιστροφή στην τράπεζα; Τo εκκαθαριστικό έχει βγει από τις 10/7...
 9. Ναι, επιτέλους μπήκα σήμερα και προχώρησε κανονικά!
 10. Εμένα την πήρε τη συναίνεση αλλά δεν τραβάει τα εισοδήματα του συζύγου ενώ στη συναίνεση τα εμφάνισε κανονικά και φυσικά έχουμε κάνει τη φετινή δήλωση και έχει βγεί το εκκαθαριστικό (πιστωτικό). Ω, ρε γλέντια! Αθάνατο ελληνικό δημόσιο!
 11. Καλημέρα, θα ήθελα tips από όποιον έχει επιχειρήσει να βάψει και επιδιορθώσει δερμάτινο καναπέ. Έχουμε έναν γωνιακό δερμάτινο καναπέ (αληθινό δέρμα) που τον πήραμε πριν τα παιδιά και τώρα, μετά από 10 χρόνια καθημερινής χρήσης θέλει μια ανανέωση. Σε κάποια σημεία έχει φθαρεί (κοινώς τον ξεκάνανε!).
 12. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Αυτές οι σειρές είναι ακριβές παραγωγές και είναι αναμενόμενο στους καιρούς που ζούμε να βλέπουμε σεζον με λιγότερα επεισόδια, δεν είναι sitcom αλλά ούτε έχει και το budget του Game of Thrones. Μην ξεχνάμε τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις στα γυρίσματα λόγω Covid. Προσωπικά περιμένω με ανυπομονησία.
 13. Ααα, παιδιά με με σώσατε. Έχω αγανακτήσει με τα πλήκτρα που κολλάνε. Πότε είναι το "ε" πότε το "α" πότε το tab"! Θα το πάω για αντικατάσταση! Μετά από τηλεφώνημα στη Document μου είπαν ότι αλλάζουν όλο το πάνω πάνελ μαζί με τα ηχεία & τη μπαταρία!
 14. SpectralQ

  Big Sur προβλήματα

  Παιδιά με τρομάζετε! Δηλαδή σε MB Pro 2018 15" που τρέχει Mojave να μην το περάσω ακόμα; Από προγράμματα τρέχω της Adobe CC καθημερινά...
 15. Παιδιά εσείς που είστε πιο σχετικοί, προ 10ετίας με το που μπήκα στο σπίτι είχα αγοράσει 2 κλιματιστικά inverter Samsung 9.000 & 12.000 BTU. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που το 12αρι μου εμφάνισε προβλήματα πέρσι το καλοκαίρι και επισκευάσαμε την πλακέτα πρώτα στην εξωτερική μονάδα και μετά από 1 μήνα εμφάνισε πάλι πρόβλημα και έγινε επισκευή και στην πλακέτα την εσωτερική. Πολλά λεφτά για το τίποτα! Δούλεψε για λίγο διάστημα ακόμα και μετά εμφάνισε πάλι σφάλμα. Το 12αρι μάλλον ζοριζόταν γιατί ναι, μεν ήταν οριακά ΟΚ για τα τετραγωνικά του χώρου αλλά τα παιδιά αφήνανε τις πόρτες ανοιχτές συνέχεια και έπρεπε να λειτουργεί για να καλύψει μεγαλύτερο χώρο (κουζίνα, διάδρομο κλπ.) οπότε σκέφτομαι να πάω σε αγορά κλιματιστικού 18.000 ΒΤU. Από τους τεχνικούς έμαθα ότι είναι συχνό φαινόμενο για τα Samsung να καίνε τις πλακέτες. Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα έχει μεγάλη χρήση γιατί το σαλόνι είναι ο κύριος χώρος που ζούμε και λειτουργεί ασταμάτητα όλο το καλοκαίρι. Ποια μάρκα μου προτείνετε να κοιτάξω που να μην εμφανίζει προβλήματα μετά από κάποια χρόνια;
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.