Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως πουθενά δεν βλέπω να αναφέρεται το NLS. Ήταν ένα σύστημα του Douglas Englebart και της ερευνητικής του ομάδας.
Αυτό ήταν το πρώτο σύστημα που χρησιμοποιούσε γραφικό περιβάλλον και το έτος κατασκευής του ήταν το 1968.
Πολλοί αγνοούν πλήρως πως ο Englebart ήταν ο εφευρέτης του mouse και πολλών λειτουργιών που αργότερα χρησιμοποίησαν οι XEROX, Apple, VisiCorp, Microsoft, Amiga και πολλοί άλλοι. Αυτό το λέω επειδή έχω ακούσει πολλές φορές την μπούρδα ότι η Apple εφεύρεσε το mouse.
Όσο αναφορά πάντως τους προσωπικούς υπολογιστές εγώ θυμάμαι ότι πριν τον πρώτο win 3.1 υπολογιστή που είχα έναν 8086 και παλαιότερα έναν Amstrad (άγνωστο μοντέλο, ήμουν 5 χρονών τότε :Ρ ) τα γραφικά ήταν μόνο στην φαντασία. Στον μεν 8086 ήταν DOS, στον Amstrad δεν έχω ιδέα.