Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

LawyerS

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  16
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

684 προβολές προφίλ

LawyerS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 1. Ποιο από τα δυο και γιατί; https://www.e-lenovo.gr/lenovo-ideapad-gaming-3-15-ryzen7-5800-power-16gb-ssd512-rtx3060-6gb-dos.html https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/hp-omen-15-en1003nv-ryzen-7-5800h-16gb-512gb-ssd-nvidia-geforce-rtx-3060-6gb-/1629787
 2. Λογικά θα πάω στην πρώτη επιλογή. Δεν είχα ποτέ AMD. Είμαι intel. Είμαι προκατειλημμένος λες; Είναι οκ οι AMD επεξεργαστές πλέον;
 3. MSI προτείνεις ή όχι; Ακούω διάφορα για ideapad series και φοβάμαι.
 4. Gaming Laptop από Ελλάδα γύρω στα 1000 ευρώ καθαρή αξία; Αγοράζω χωρίς ΦΠΑ
 5. Θα ζητήσεις από την τράπεζα να αποπληρώσεις εσύ το δάνειο και να σου εκχωρήσει την εμπράγματη ασφάλεια (υποθήκη ή προσημείωση) την οποία και θα μεταγράψεις στο κτηματολόγιο ή υποθηκοφυλάκειο. Μετά θα προχωρήσεις σε αγορά την οικίας. Με την μεταγραφή και του συμβολαίου αγορά λόγω ένωσης αποσβήνεται η υποθήκη ή προσημείωση. Νομικά είναι δυνατόν να συμβεί. Αλλά βρες έναν καλό δικηγόρο να αναλάβει τις όποιες ενέργειες έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
 6. Συμφωνώ απόλυτα. Δεν χρειάζεται να υπάρξει ισότητα και πιστεύω ότι όσες δεν νιώθουν ίσες το έχουν κάνει καραμέλα. Πρέπει και να νιώθεις ίσος. Απλά δεν ξέρω αν ισχύει αλλά βλέπω πως πολλοί και πολλές κοιτάνε να λένε μεγάλες κουβέντες απλά να το παίξουν φιλοσοφία χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο όσον λένε και πέφτουν οι ίδιοι στον λάκκο τους. ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλήθεια. Να προσθέσεις μόνο στο τέλος πως η δυστυχία είναι δεδομένη.
 7. Μετά από πολλούς μήνες και με αφορμή τα γενέθλια ενός φίλου μου μαζευτήκαμε στο χωρίο όλη η παρέα για να φάμε να κουβεντίασουμε και να περάσουμε λίγο ξέγνοιαστα στην εξοχή. Στην παρέα λοιπόν για πρώτη φορά ήρθε μια κοπέλα, ξαδέρφη φίλου μου κοντά στα 30 ενώ όλη η παρέα μας είναι στην ηλικία 30-34. Ανοίγοντας λοιπόν κλασσικά το ένα θέμα μετά το άλλο και με αφορμή μια ατάκα του οικοδεσπότη η κοπέλα (ξαδέρφη του φίλου μου) στράβωσε και άρχισε να υπερασπίζεται το φύλο της και την ισότητα των γυναικών. Προσπαθώντας λοιπόν να κατευνάσω τα πνεύματα άρχισα να αναπτύσσω την δική μου θεωρία. Προσπάθησα να εξηγήσω στην κοπέλα πως δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα σε κάτι που δεν είναι βιολογικά το ίδιο. Πως σε κάποια πράγματα η γυναίκα είναι καλύτερη και ανώτερη και σε κάποια άλλα ο άντρας. Πως επίσης είμαι υπέρμαχος ότι στις γυναίκες λόγω μητρότητας πρέπει να αναγνωρίζονται κάποια παραπάνω δικαιώματα ενώ επίσης ο ρόλος του δεν πρέπει να είναι μόνο "νοικοκυρά" αν θέλει να ακολουθήσει και καριέρα. Για καλή μου τύχη, βρίσκονταν και η γυναίκα μου στην παρέα, η οποία αφού συμφώνησε της έδωσε παραδείγματα πως τόσο εκείνη όσο και εγώ καθαρίζουμε το σπίτι, πλένουμε πιάτα, μαγειρεύουμε εναλλάξ και ο καθένας έχει το επάγγελμά του αλλά δεν γίνεται να υπάρξει ισότητα σε πολλές καθημερινές δραστηριότητες και ότι απλά κάποιος κάνει κάτι περισσότερο κάπου και ο άλλος κάτι παραπάνω κάπου αλλού χωρίς βέβαια να μετράμε πόσα έκανες εσύ και πόσα ο άλλος. Τέλοσπάντων πέσαμε σε άτομο το οποίο δεν ήθελε να ακούσει παρά μόνο να πείσει, οπότε και για να αλλάξω κουβέντα την ρώτησα αν έχει σύντροφο και πως αντιμετωπίζει αυτή το θέμα ισότητα οπότε λαμβάνω την θεϊκή ατάκα πως ακόμα δεν βρήκε κάποιον που να έχει το πακέτο. 🤣 Δεν ξέρω αν μεγάλωσα αρκετά αλλά είχα χρόνια να ακούσω αυτή την έκφραση πέρα από συνεντεύξεις των "κυριών" της τηλεόρασης οπότε με έκανε να γελάσω. Της ζήτησα να μου απαντήσει πως είναι δυνατόν να είναι υπέρμαχος της ισότητας αλλά από την άλλη να ψάχνει μόνο άντρα που να τα έχει όλα, και κακά τα ψέματα οι γυναίκες με αυτή την έκφραση εννοούν συνήθως άντρες με λεφτά. Απ ότι καταλάβατε απάντηση δεν πήρα αλλά κέρδισα μια αντιπάθεια. Και αναρωτιέμαι. Μήπως είμαι εγώ τρελός; Μήπως έγινα γεροντοπαράξενος;
 8. Εγω δεν συζητούσα τπτ εκτός από Bosch. Γιατί είμαι της αποψης πάρε κάτι να σου μείνει γιατί το φθηνό το πληρώνεις δύο φορές. Αλλά το πλυντήριο που πήρα βγήκε πραγματικά σκάρτο. Λειτουργικά είναι σχετικά κομπλέ αλλά να ξεφλουδίζει και να βγάζει σκουριά; Έχω ένα μάρκα με εκαψες και δεν έχει πάθει τπτ. Τέλος πάντων είπα θα έτυχε, πήρε η θεία μου της Bosch ημιεπαγγελματικό και τα ίδια. Λειτουργεί καλά μεν αλλά έχει ξεφλουδίσει γύρω γύρω και έχει πετάξει σκουριά σαν να το είχε αφήσει στην βροχή. Επίσης είχε κι αυτή διαρροή ρεύματος όπως εγώ με αποτέλεσμα να την πάρει φωτιά στα κουμπιά μπροστά και να της λιώσει το πλαστικό αλλά ευτυχώς το πρόλαβε. Εκεί μου μπήκαν ψύλλοι στ αυτιά. Miele πήρε άλλη μου θεία αλλά πλήρωσε νομίζω κοντά στις 4000 ευρώ. Βέβαια αναγκάσθηκε να πάρει και άλλα ταψιά γιατί δεν έκαναν τα παλαιά είχε άλλες διαστάσεις. Δεν τη ρώτησα αν αξίζει ή όχι αλλά το ποσό είναι απαγορευτικό. Και να μου περίσσευαν δεν πιστεύω να τα έδινα. Είναι και τα ανταλλακτικά αλλά κάτι να συμβεί και να σου καει από κεραυνό ή κάτι άλλο πεταμένα λεφτά. Είχα δώσει κάποτε ένα σκασμό λεφτά για τηλεόραση και έπεσε κεραυνός και έκαψε και το προστατευτικό πολλυπριζο και την πλακέτα της τηλεόρασης. 1000 πεταμένα. 2,5 χρόνια πήγε η τηλεόραση
 9. Δυστυχώς αυτό εχω καταλάβει πλέον. Ακόμα και μέτριες μάρκες μπορούν να βγουν αρκετά δυνατές αλλά όλες ακόμα και οι καλύτερες μπορεί να έχουν θέματα. Είναι λαχείο και ορισμένες φορές είναι εκνευριστικό αυτό.
 10. Συστήνεις κάποια συγκεκριμένη κατηγορία για καλύτερη αξιοπιστία; Ή ότι και να πάρεις το ίδιο;
 11. Για την νέα κουζίνα που πρόκειται να φτιάξω λοιπόν πρέπει να αγοράσω συσκευές φούρνου, εστίες και μικροκύματα. Τόσο εγώ όσο και η μητέρα μου (της οποίας και θα ανήκει η κουζίνα) είμαστε παντελώς άσχετοι. Μας ενδιαφέρει κάτι αξιόπιστο χωρίς να χρειαστεί να δώσουμε και μια περιουσία όχι βέβαια και κάτι φτηνό που σε 2 χρόνια πχ θα είναι άχρηστο. Είχα το μυαλό μου σε εταιρεία bosch αλλά απ΄ ότι διάβασα πλέον κατασκευάζονται στην Τουρκία και η ποιότητα έχει πέσει. Πριν 4 χρόνια μάλιστα αγόρασα ένα πλυντήριο μεσαίας κατηγορίας και εκτός ότι αν το αγγίξεις όταν είναι στην πρίζα σε βαράει το ρεύμα έχει αρχίσει και ξεφλούδισε η μπογιά του γύρω γύρω με αποτέλεσμα να φαίνονται σκουργιές. Εν κατακλείδι, χρειάζομαι φούρνο άνω πάγκου, φουρνάκι μικροκυμάτων που να ψήνει κιόλας προκατεψηγμένα (μου είπαν πως υπάρχει και να το προτιμήσω) και εστίες κεραμικές (οι επαγωγικές δεν μου κάνουν καθώς δεν προτίθεμαι να αγοράσω νέα σκεύη), όλα για εντοίχιση. Σε ποιές εταιρείες πρέπει να κινηθώ για κάτι αξιόπιστο και σε ποιές κατηγορίες; Σημειωτέον πως δεν επιθυμώ να ξεφύγω στην τιμή πχ με προϊόντα όπως miller ή με σχεδόν επαγγελματικές συσκευές.
 12. Φίλε μου έχεις ένα πρόβλημα που δυστυχώς απαιτεί επιστημονικές γνώσεις και δεν λύνεται μέσα από εδώ. Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις στην παρούσα φάση είναι να επισκεφτείς έναν δικηγόρο της εμπιστοσύνης σου καθώς πολλά απ' όσα μας λες σίγουρα δεν θα είναι όπως ακριβώς τα περιγράφεις και ένα δικηγόρος για να σου δώσει σωστή απάντηση θα πρέπει να γνωρίζει μέχρι και την τελευταία λέξη των εγγράφων σου. Περιληπτικά σου λέω 1) Αν δεν διαβάσει κάποιος το συμβόλαιο σύστασης και μεταβίβασης σε εσένα και την μητέρα σου δεν μπορεί να σου απαντήσει με ασφάλεια. 2) Δεν ασκεί νομή ο αδερφός σου εκτός αν σου δηλώνει ότι δεν φεύγει γιατί είναι δικό του. 3) Φυσικά ναι αλλά δύσκολα θα βρεις αγοραστή. 4) Αν το έχει αποδεχτεί ναι αν και είναι δυσχερές και δυσαπόδεικτο πολλές φορες. 5) Δικηγόρο. Πάντως να γνωρίζεις πως δυστυχώς έτσι όπως τα περιγράφεις δεν γίνεται νομικά να ζητάς ενοίκιο από ένα ακίνητο του οποίου την επικαρπία έχει άλλος. Δεν γνωρίζω αν είστε συνάδελφος αλλά ως προς αυτό διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Ο ΕΝΦΙΑ βαρύνει τον κύριο. Σε κάθε περίπτωση την χρήση του μισθίου την έχει παραχωρήσει ο επικαρπωτής και όχι ο ψιλός κύριος.
 13. Πλάκα κάνεις τώρα!!! Εμείς τα χερούλια που έβαλες κάτω τα εχουμε βάλει και πάνω. απλά επιλέξαμε έναν γκριζομπέζ πάγκο ανοιχτό γιατί δεν ήθελαν οι δικοί μου να σκουρίνει πολύ.
 14. Πως το έκανες αυτό ρε τρελέ; 😳 Πολύ ωραίο δείχνει. Λογικά θα την αφήσουν άσπρη όπως στην τελευταία φωτό. Η διαφορά είναι ότι πάγκο προτίμησαν γκιρομπεζ αντί για ξύλο.
 15. Το μαύρο που έχεις επιλέξει είναι καθηλωτικό. Δυστυχώς όμως οι δικοί μου δεν το θέλουν, ήθελαν ανθρακί που είναι πιο ανοιχτό. Συμφωνώ μαζί τους μόνο στο ότι λερώνει εύκολα, τουλάχιστον στις ποιότητες μαύρου που είδαμε οι δαχτυλιές έμεναν και σε μερικά μάλιστα μόλις τις σκούπιζες άπλωναν σαν λίγδα. Εμείς βάλαμε πάνω και κάτω χερούλια αλλά πιο εντελώς μάυρα (αν τα δεις στην φώτο που βάζω) και εκεί άρχισε να μην μου κολλάει το ανθρακί. Φοβάμαι μήπως θα φανεί εντελώς κιτσ. Κι εγώ αυτό ήθελα αλλά δεν θέλουν οι δικοί μου με τπτ. Δεν θέλω να τους επιβάλω κατι. Απλά φοβάμαι μήπως κάνουμε κάτι που δεν θα δένει.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.