Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

c-minor

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  6
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

c-minor's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

8

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 1. c-minor

  Smart Home

  Καλησπέρα στην ομάδα! Το διαμέρισμα που μένω έχει αυτόνομη θέρμανση με λέβητα φυσικού αερίου (ο οποίος βρίσκεται στο μπαλκόνι και επίσης στέλνει ζεστό νερό στην βρύση). Ο θερμοστάτης του είναι ένας ψηφιακός μονόχρωμος BAXI. Θα ήθελα να τον αντικαταστήσω με κάποιον πιο έξυπνο. Δεν κοιτάω πολλά, κυρίως να μπορώ να τον χειρίζομαι απομακρυσμένα και να κάνω και κάποιους απλούς αυτοματισμούς (αν έχει open api ώστε να μπορώ να συνδεθώ με δικές μου εφαρμογές πάνω του ακόμα καλύτερα αλλά αυτό το αφήνω για το μέλλον). Κοιτούσα για κάποια φτηνή λύση στο σκρουτζ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω από τις φωτογραφίες των πιο οικονομικών, που ακριβώς ρυθμίζεις την θερμοκρασία νερού βρύσης. Στις φωτό βλέπω μόνο μια θερμοκρασία, του χώρου, ενώ ο υπάρχων BAXI μου δίνει ξεχωριστή ρύθμιση για τον χώρο και για το νερό βρύσης. Έχετε να προτείνετε κάποιον συγκεκριμένο? Ευχαριστώ
 2. Έχω κάνει updated το sheet σε άλλο φύλλο όπου επισημαίνεται ποια brands έχουν eurovent. Τα στοιχεία είναι με βάση αυτά που έχω συλλέξει από φιλους εδώ, μαγαζιά στο skroutz, καθώς και γρήγορες ματιές στο eurovent. Επίσης μου έκανε εντύπωση πως μερικοί κατασκευαστές δεν βάζουν όλα τα μοντέλλα στο eurovent.
 3. Χρήστος Καραχάλιος, 6976157647 Τοποθέτησε χτες κλιματιστικό σε μένα (δεν τον γνώριζα πιο πριν) και έμεινα πολύ ευχαριστημένος (με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, αντλία κενού, δεν έκανε ζημιές, τα κράτησε όλα καθαρά κλπ).
 4. Γιατί εξωπραγματικό; Από τη στιγμή που είσαι υπάλληλος εταιρίας και όχι εξωτερικός συνεργάτης/freelancer τότε σε νοιάζει το καλό της εταιρίας και ως μέλος της έχεις κάθε δικαίωμα όχι μόνο να ζητάς αναφορά από τους managers αλλά και να παραπονιέσαι για αυτούς όταν δεν κάνουν την δουλειά τους. Από εκεί και πέρα αν τα παράπονα σου δεν πιάσουν τόπο και η εταιρία δεν κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση, καλά θα κάνεις να πηδήξεις από το καράβι που βουλιάζει, όχι όμως χωρίς να κάνεις τίποτα.
 5. Αποχωρήσεις πάντοτε θα υπάρχουν. Είναι μέρος της δουλειάς. Ειδικά στους προγραμματιστές είναι αρκετά σύνηθες να αλλάζουν εταιρία κάθε 1.5 με 2.3 χρόνια. Η διαχείρηση των αποχωρήσεων εξαρτάται από την περίπτωση, και δεν είναι πάντα εύκολη. Καταρχάς πρέπει να υπάρχει alignment με όλους τους stakeholders, ότι μείωση της ομάδας σημαίνει σημαντικές καθυστερήσεις σε όλα τα project που δουλεύει η ομάδα. Αν αναλογιστείς πως μπορεί να σου πάρει 2 μήνες για να γεμίσεις μια θέση, 2-3 μήνες για να κάνεις onboard το νέο μέλος (αναλόγως του complexity και των process σας ίσως ακόμα παραπάνω), χρόνος που απαιτείται από την ομάδα να βοηθήσει το νέο μέλος καθώς και άλλες καθυστερήσεις, όλο το roadmap πρέπει να αλλάξει, και αυτό το κάνουν οι καλές εταιρίες. Από την μεριά σου πρέπει να κάνεις callout τα παραπάνω συνεχώς. Επιπλέον είναι στο χέρι σου να κρατάς accountable τους manager και τους υπόλοιπους υπεύθυνους. Όπως αυτοί περιμένουν από εσένα συγκεκριμένα deliverables, έτσι και εσύ μπορείς να ζητάς συχνή και τακτική ενημέρωση (πχ κάθε βδομάδα) σχετικά με το τι κάνανε για να γεμίσουν την θέση (πόσους applicants είχατε, πόσες συνεντεύξεις έγιναν, πόσοι είναι στο pipeline, κλπ). Τώρα το να αλλάζουν οι ομάδες, να μικραίνουν ή να μεγαλώνουν, δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά αντίθετα θεμιτό. Εννοείται βέβαια ότι ομάδα προγραμματιστών 2 ατόμων δεν είναι καν ομάδα και ούτε θα πρέπει να ονομάζεται έτσι. Είναι θεμιτό να αλλάζεις τις ομάδες, όταν αλλάζει η αρχιτεκτονική των services σας, το business focus, τα products, κλπ. Αν δεν το κάνεις, τότε καταλείγεις στο γνωστό Conways law.
 6. Καλησπέρα, Μπορείτε να αναφέρετε τα use cases (ποιο πρόβλημα ακριβώς θέλετε να λύσετε) καθώς και τα non functional requirements (performance, security, etc) για το project σας? Βλέπω πως έχετε διαλέξει ήδη τεχνολογίες, αλλά από αυτά που αναφέρετε το Laravel δεν δίνει κανένα απολύτως πλεονέκτημα.
 7. c-minor

  Frontend Developers?

  Not really. Backend/Frontend έχει να κάνει με το μέρος του application που δουλεύεις. Μπορείς κάλιστα να είσαι frontender με PHP όταν δουλεύεις σε templating, σε server side web application, κλπ. MySQL/SQL: database-admin. Μπερδεύεσαι. Admin είσαι όταν κάνεις administration, είτε system administration (sysadmin), db administration (db admin). Άν τρέχεις όλο το backend, γράφεις procedures, db design, σχεδιάζεις και τρέχεις complex queries, κάθε άλλο από admin είσαι. In fact o db admin πολύ πιθανό να έχει πολύ λιγότερες γνώσεις σε advanced querying. Αγγελίες για θέση που δεν αναφέρουν τι προσφέρει η εταιρία για τον εργαζόμενο (όχι λεφτά, αλλά εξέλιξη, περιβάλλον, εκπαίδευση, κλπ) να τις αποφεύγετε. Ακόμα χειρότερα αγγελίες που δεν αναφέρουν τίποτα για την εταιρία. Επίσης μπορείτε να κοιτάξετε και το glassdoor που έχει κριτικές για πολλές εταιρίες από προηγούμενους υπαλλήλους, υποψήφιους που περάσανε συνέντευξη καθώς και τωρινούς υπαλλήλους.
 8. Φιλική συμβουλή: Μίλα με τον καθηγητή, εξήγησε τα προβλήματα υγείας σου, και πάρε παράταση για το επόμενο εξάμηνο. Σκοπός της εργασίας είναι να σε διδάξει και μόνο όφελος θα σου δώσει. Αν δώσεις να κάνει άλλος την δική σου εργασία, θα γλιτώσεις χρόνο τώρα αλλά θα το πληρώσεις 10 φορές πιο πάνω στην επαγγελματική σου καριέρα. Εταιρίες που σέβονται τον εαυτό τους δεν πρόκειται να σε προσλάβουν, θα φανεί αυτό στην συνέντευξη. Άσε που θα στιγματίσεις το τμήμα σου.
 9. Για όποιον το χρειαστεί, ανέβασα το script που μαζεύει τα χαρακτηριστικά προϊόντων από το skroutz στο github εδώ. Οι οδηγίες είναι rough προς στιγμήν (και το έχω τεστάρει μόνο σε Macos, θεωρητικά παίζει και σε linux αλλά δεν ξέρω για windows). Νομίζω ότι θα δουλέψει και για άλλα προϊόντα εκτός aircondition (αλλά ούτε αυτό τέσταρα).
 10. Αν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, μπορώ όταν βρω λίγο χρόνο να κοιτάξω να βάλω δεδομένα του sonoff στην εφαρμογή αυτή ή να φτιάξω κάποια αντίστοιχη. Από μια πρώτη ματιά αυτό δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή αυτή (είναι περισσότερο χρονοβόρο γιατί χρειάζεται να γραφτεί ο κώδικας που μιλάει στο sonoff αν δεν υπάρχει έτοιμος όπως υπάρχει για το tp-link).
 11. Από ένα γρήγορο search είδα ότι στο TP-Link κλείσανε κάποια κενά ασφαλείας, και στην πραγματικότητα ποτέ δεν θέλανε να το χειρίζονται τρίτοι χωρίς την εφαρμογή τους. Βέβαια το firmware update το βγάλανε για τις UK versions, και μπορείς να τους στείλεις μήνυμα με το mac address σου ώστε να σου δώσουν μια beta έκδοση που επαναφέρει το local access. Σε κάθε περίπτωση όμως, η χρήση του με άλλα εργαλεία εκτός της εφαρμογής έγινε με το σπάσιμο της (αστείας) κρυπτογράφησης που είχε καθώς και με αρκετό reverse engineering. Άρα δεν ήταν DIY friendly. Δεν έκανα περαιτέρω έρευνα αν έχει αλλάξει κάτι. Αντίθετα το Sonoff φαίνεται να είναι DIY friendly, και δίνει πρόσβαση σε API ώστε να μπορούμε να το χειριστούμε από μια (local) εφαρμογή. Είμαι περίεργος γιατί δεν ήταν πάντα η προτεινόμενη επιλογή;
 12. Ok, good points, thanks @liakjim Άλλη ερώτηση λοιπόν σύμφωνα με τα νέα δεδομενα: 3 Επιλογές: Daikin Perfera 22kBTU (https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/toixou/daikin-perfera-ftxm-60r-rxm-60r-22000btu-me-r32.html) Toshiba Shorai Premium 22kBTU (https://www.skroutz.gr/s/19368321/Toshiba-Shorai-Premium-B22J2KVRG-E-22J2AVRG-E-Κλιματιστικό-Inverter-White-22000-BTU-με-Ιονιστή.html) + αγορά wifi controller extra Panasonic Ethera 18kBTU (https://www.skroutz.gr/s/20596429/Panasonic-Etherea-CS-Z50VKEW-CU-Z50VKE-Κλιματιστικό-Inverter-White-18000-BTU-με-WiFi.html?from=sku_spec_variations#specs) - δυστυχώς δεν το βγάζει σε 22 1. Μεταξύ Shorai Premium 22kBTU και Daikin , εφόσον έρχονται κοντά στην τιμή (λόγω του wifi dongle για το toshiba), δεν αξίζει καλύτερα το Daikin? 2. Από όλα, αν συγκρίνουμε τις εκδόσεις των 18KBTU, στα χαρτιά φαίνεται να αξίζει το Panasonic. Γνώμες?
 13. Εδώ (https://www.daikin-ce.com/en_us/daikin-blog/how-to-choose-the-right-air-purifier.html) βλέπω ότι ο ιονιστής (plasma ionizer) και το flash streamer εμφανίζονται ξεχωριστά. Και στα aircondition δεν αναφέρουν το plasma ionizer. Συνεπώς καταλαβαίνω ότι δεν έχουν ιονιστή. Χωρίς να αμφισβητώ φυσικά ότι το flash streamer κάνει αρκετά καλή δουλειά που να καθιστά τον ιονιστή λεπτομέρεια. Κάνω λάθος;
 14. Που είδες να γράφει ότι έχει ιονιστή; Το skroutz βγάζει όλα τα Perfera ότι δεν έχουν, καθώς και ένα τυχαίο κατάστημα που άνοιξα επίσης αναφέρει ότι δεν έχουν (https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/perfera-ftxm25n-rxm25n9-se-6-atokes-doseis) Επίσης το μόνο Tundra plus που βρίσκω στο skroutz είναι το 9000BTU, και ο φίλος ψάχνει από 18000 και πάνω τα οποία δεν έχουν (τουλάχιστον αυτά που βγάζει το skroutz).
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.