Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

jimarass26

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  574
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με jimarass26

 • Ημερομηνία γέννησης 12/04/1982

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

jimarass26's Achievements

 1. Μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα. Αν θα ξεκινήσω να χρεώνω το αποφασίζω εγώ. Έρευνα αγοράς κάνω όπως και ο ενοικιαστής. Αν πχ μου έρθει ένας που δεν μπορεί να υποστηρίξει βιοποριστικά το μίσθωμα, γιατί να το ρισκάρω; Συνεργάτες είμαστε με κάποιον; Ξαναλέω....η διαφορά είναι πως δεν αποτελεί εταιρικό προιόν ή δημοσίας χρήσης αντικείμενο. Είναι ιδιωτική συναλλαγή. Στην τελική, μου κάνεις μια προσφορά, και σου λέω ΌΧΙ. Έχω το δικαίωμα. Όπως το έχω να πω ΝΑΙ 5 λεπτά μετά. Και αυτό είναι νομικά κατωχηρωμένο δικαίωμα, για αυτό και αυτή τη στιγμή έχεις τη δυνατότητα APPROVE. Ή δεν το έχετε δει αυτό;........ότι νάναι Καλά τι λες τώρα. Σε ποιο ξενοδοχείο ή σε ποια ενοικίαση στην ιστορία της ανθρωπότητας πήρε κάποιος και ζήτησε να κλείσει ανώνυμα δωμάτιο? (με εξαίρεση ειδικές περιπτώσεις). Δλδ θα σε καλεί κάποιος και θα λέει, "θέλω το σπίτι σου", θα τους λες ποιος είστε κύριε, και θα σου λέει "μη σε νοιάζει, θα σου πω όταν δεν θα μπορείς να αρνηθείς;". Καλά, πάμε καλά??? good luck! Ο μόνος τρόπος να δουλέψει κάτι τέτοιο είναι να υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και άμεση αποκατάσταση χαμένου εισοδήματος και ζημιών. Και τα λεφτά που ζητάς αποζημείωση μπροστά και η πλατφόρμα να τρέχει τις διαδικασίες και μετά να σου κάνει εκκαθάριση. Όχι να περιμένεις να πληρωθείς 1 χρόνο....και αν... τότε ναι ίσως να δουλέψει. Αλλιώς δεν παίζει να δουλέψει κάτι τέτοιο.
 2. Σορυ κιόλας αλλά άλλο ξενοδοχείο που είναι δημόσιας χρήσης προϊόν και άλλο ιδιόκτητο διαμέρισμα προς Ενοικιαση ή βραχυπρόθεσμη μίσθωση. Εδώ είναι ιδιωτική συναλλαγή και πρέπει να συμφωνούν και τα δύο μέρη. Δεν οφείλει ο ιδιοκτήτης να σου εξηγήσει γιατί, αν δεν τα βρείτε ή αν αποφάσισε για 10 λεπτά ότι πια δεν το ενοικιάζει. Έχει δικαίωμα να κάνει risk assessment και να αποφασίσει. Στο εξωτερικό ζητάνε και επιστολές αξιοπιστίας κτλ Δεν κατάλαβα…..
 3. Εγώ κάρτα που καίει πάνω από 100-150 watt δεν αγοράζω.........
 4. Σε κάθε νέο τομέα απασχόλησης, χρειάζονται κανόνες. Η online απασχόληση θα είναι βασικό κομμάτι δραστηριότητας στο μέλλον, άρα πρέπει να ρυθμιστεί κάπως.. Ο ελάχιστον μισθός περιλαμβάνει και τον κόπο που κάνεις για να βρεις πελάτη, αν και το λογικό είναι να πληρώνεσαι με το κομμάτι και όχι έτσι αέρα. Είπαμε, ευέλικτη απασχόληση είναι. Η άδεια προφανώς αναφέρεται σε εταιρείες που απασχολούν έμμισθα online άτομα. Χωρίς ασφάλιση δεν έχεις υγεία και σύνταξη. Μην ανακαλύπτουμε τον τροχό. Όταν θες να πάρεις μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα πρέπει να παράγεις πράγματα που ο άλλος δεν παράγει. Δεν θα ανταγωνιστείς με τίποτα πιο οικονομικές χώρες σε προιόντα ή υπηρεσίες χαμηλής παραγωγικής ικανότητας. Ανταγωνιστικός θα γίνεις πουλώντας πιο καλά προιόντα, όχι τα ίδια φθηνότερα. Εθνικό δίκαιο είναι η κορωνίδα κάθε κράτους. Ο Σωκράτης που έφτιαξε το δυτικό Mindset, ΕΝΑ μήνυμα άφησε..... Εξαρτάται πως δουλεύει η εταιρεία. Είσαι freelancer? Ανοίγεις κωδικό και κόβεις τα τιμολόγιά σου. Εϊσαι εταιρεία? Κανονικά όπως στο γραφείο ή όπως ένας συνεργάτης...Που μπερδεύεσαι? Στις ΗΠΑ όντως πως το κάνουν? Πιάνω εγώ πχ 10 άτομα και δουλεύουμε χωρίς άνοιγμα επιχείρησης ή τιμολόγια ή ασφάλεια? Γιαστί νομίζω εκεί ακόμα και την τσίχλα που αγοράζεις στη βάζει τεκμήριο (Σωστά μεν).......
 5. Guys back to basics. Το scalping βασίζεται ΚΑΘΑΡΑ στον ψυχολογικό παράγοντα του "πληρώνω" παραπάνω από τον γείτονα για να το παίξω μάγκας. Όπως κάποτε κάποιοι αγρότες αγόραζαν αγροτικά με 500 άλογα για να φρεζάρουν ενα χωραφάκι. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά προσφορά και ζήτηση. Οι τιμές ανεβαίνουν καθαρά λόγο του φόβου ότι υπάρζει scalper και τρέχουν όλοι μαζί να προλάβουν. Όχι λόγω της ύπαρξης scalper. Δλδ θέλετε να πείτε ότι μια εταιρεία πουλάει επίτηδες φθηνότερα από ότι μπορεί γιατί μας αγαπά? Σοβαρά τώρα? Σε περιπτώσεις covid όπου υπάρχει ειδική έλλειψη, και δεν προλαβαίνει μια εταιρεία να τιμολογίσει πιο πάνω (δλδ να προσαρμόσει τιμές), αυτό ΝΑΙ το κάνουν οι scalpers. Αλλά ουσιαστικά επιταχύνουν το αναπόφεκτο, εκτός αν η εταιρεία Χ όντως θέλει να "Χαρίσει" προιόν. Αλλά εκεί το πρόβλημα το έχει μετά η εταιρεία, γιατί αποτυγχάνει να έχει σωστή επαφή με το κοινό της.
 6. jimarass26

  Star Citizen - pre-alpha

  Νομίζω ότι τελευταία αρχίζει τα πάνω του το game. Ήδη γνωστοί streamers από Elite Dangerous έχουν μεταβεί εκεί και βγάζουν αρκετό υλικό. Στη φάση που είναι το game κρατάει για καιρό ένα παίχτη. Ανεβαίνει εκθετικά….
 7. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, αυτό αποτελεί πρακτικά ένα μαθηματικό φαινόμενο. Όχι επολογή. Από τη στιγμή που η τεχνολογία επιτρέπει πράγματα, ο ανταγωνισμός και η ανάγκη για αποδοτικότητα σε οδηγεί εκεί. Γιατί έλεγχος με χαρτιά δεν γίνεται. Θες μηχάνημα που να πιστοποιεί ότι περνάς, για να μην έχεις καθηστερήσεις κτλ. Το θέμα ασφάλειας απλά αναφέρεται ως αστείο, γιατί πριν απλά δεν υπήρχε.... Λάθος. Αγοράζεις νέο και σε 5 λεπτά παίζεις μπάλα. Αρκεί να έχεις και backup cloud. Αν δεν έχεις...έχασες.. Στην σύγχρονη εποχή αν μείνεις από μπαταρία έχασες. Είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να τα έχουμε όλα πιο γρήγορα, πιο εύκολα και πιο αποδοτικά. Πόσες φορές θα μείνεις απο μπαταρία εκεί που πραγματικά το χρειάζεσαι? Επίσης ένας λόγος παραπάνω να προσέχεις. Το βραδάκι φόρτιση και είσαι έτοιμος. Πια, δουλεύουμε από το κινητό. Αν μείνεις και απο μπαταρία, είναι ανάλογο με 30 χ΄ρονια πριν να πας στη δουλειά σου χωρίς παπούτσια.... ε ...μην πας. Πάρε καλό κινητό με καλή μπαταρία... Ή μείνε με την χαρτούρα και βλέπε τους άλλους να σε προσπερνούν κάθε λεπτό, έτσι ώστε εσύ που γλίτωσες τη μια φορά το μήνα που θα μείνεις απο μπαταρία τη στιγμή της πληρωμής, να πεις: "ωραία, κουβαλάω ένα κάρο χαρτια για την κακή στιγμή, ζώντας όμως συνεχώς μια κακή ζωή" Ναι, όπως όλοι βλέπουμε γίνονται κοσμογονικές αλλαγές. Όχι λόγω κυβερνήσεων, αλλά επειδή η γεννιά του χάσματος γεννεών πια είναι ο βασικός παίχτης και αποφασίζον στην χώρα. Εμείς δηλαδή που είμαστε εδώ. Μην παραπονιόμαστε για το πριν, οι γονείς μας μας τάισαν, μας πότησαν, μας μόρφωσαν. Αλλά ήταν για μέχρι εκεί. Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ήταν δύσκολο για αυτούς. Άλλες γεννιές. Τώρα είμαστε εμείς. Που έχουμε ζήσει και παραέξω, έχουμε δει πως δουλεύει ο κόσμος κτλ.
 8. Σωστά, το θέμα είναι το καλώδιο όχι ο φορτιστής. Αυτό όλο συμπαρασύρει όμως την αγορά σε ένα πρότυπο συνδεσιμότητας που μόνο καλό το λες. Και είναι μια λύση win-win, δλδ κερδίζουν και οι εταιρείες, κερδίζει και ο καταναλωτής (μέσω του περιβάλλοντος και ίσως τιμών, αλλά κυρίως ευκολίας). Αυτές οι win win λύσεις είναι επιτυχία 2-3 ανθρώπων που επιασαν εταιρείες και άλλους decision makers και τους το πούλησαν ως ιδέα. Οπότε και πέρασε. Από πίσω κρύβεται σκληρή δουλειά κάποιων που κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Ότι βγάζει η apple είναι ανθεκτικό.....εκτός από το bendgate!
 9. Ρε παιδιά όλα τα πετρέλαια της γη δεν φτάνουν ούτε το 1% του πλούτου που παράγεται και θα παραχθεί από τα πραγματικά και σύγχρονα χρυσορυχεία: καινοτομία και αξιοπιστία. Αν δεν είσαι αξιόπιστος ως κράτος και αν δεν παράγεις πράγματα, δεν κόβεις χρήμα, δεν λαμβάνεις επενδύσεις. Δεν σε σώζει τίποτα. Το κάθε νόμισμα είναι ένα εργαλείο διαχείρισης της ροής του χρήματος που θα παραχθεί με τους παραπάνω δυο τρόπους. Αλλά αν δεν δουλεύει σωστά το «χρυσορυχειο» μιας χώρας, όσα ασημικά και να εχεις, δεν φτάνουν ούτε για ζήτω……
 10. Αυτό μέχρι ένα σημείο. Όταν όμως το προιόν σου γίνεται δημοφιλες, απαραίτητο και αποκτά μεγάλο μερίδιο, εκεί μπαίνει ρυθμίστής. Διότι οι αποφάσεις και η λειτουργία του επιρεάζουν την κοινωνία και την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού. Ξέρεις, όσο ζούσε ο Steve και όσο ζει ο Bill όλα καλά. Όταν φύγουν και αναλάβουν εταιρεία τρισεκατομυρίου άγνωστοι, πρέπει να προσέχεις για να έχεις.
 11. Ποιος μιλησε για τον Ive? Για πιάσε το flit......
 12. Δεν είπαμε να βάλεις τις προσωπικές σου στιγμές. Τη μουσική σου και τις ταινίες σου και αδιάφορες φωτό που είναι και η πλειοψηφία του όγκου σου....
 13. Σωστό για το δεύτερο. Θες 100ρα γιατί θέλει καλό upload για το πρώτο ανέβασμα. Τώρα για το «Θέλουν να ελέγξουν το Σακη από τη Λαμία» δεν το σχολιάζω!
 14. Ήμουν μεγάλος πολέμιος του Face ID αλλά όταν άρχισα να το δουλεύω μπορώ να πω πως είναι τελικά πιο γρήγορο. Απλά υπάρχει θέμα με τις μάσκες. Το touch ID δεν βολεύει σε τόσο μεγάλες συσκευές γιατί δεν φτάνει το δάχτυλο στο κουμπί. Μόνο αν μπει στην πλάτη ίσως βόλευε.
 15. Ξεχνάς και τη διαθεσιμότητα των αρχείων σου καθώς με το Onedrive τα έχεις ανά πάσα στιγμή και στο κινητό σου κτλ. Τα 2ΤΒ τα θες για δευτερο backup των super σημαντικών. Επίσης γλιτώνεις σημαντικά λεφτά σε συσκευές καθώς πια δεν χρειάζεσαι τις εκδόσεις με μεγάλες χωρητικότητες (πχ κινητό, tablet).
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.