Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

lary7

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  450
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Αναρτήσεις από lary7

 1. Δηλαδή αν δεν είναι επιχείρημα η 8ετής εμπειρία ενός ατόμου από την κατασκευή τότε τί είναι; Τα 30 άτομα δούλευαν Ελλάδα χρόνια, πήγαμε μαζί σε έργα στο εξωτερικό με πολλούς από αυτούς, με άλλους κάναμε δουλειές μόνο Ελλάδα και πολλοί από αυτούς βρήκαν ευκαιρία και έμειναν έξω, γιατί τους έκαναν πρόσκληση οι εκεί Γερμανοί συνεργάτες.

  Αναφορά σε κείμενο

  - Η παράθεση συμβάντων που γνωρίζεις από έναν επαρχιακό περίγυρο;

  Επαρχιακός περίγυρος, πρώην αφεντικά που κάνουν μεγάλα έργα, συνάδελφοι σε άλλε πόλεις κτλ. Τωρα αν αθήνα είστε άλλη ήπειρος δεν γνωρίζω για εκεί.

  Αναφορά σε κείμενο

  Όταν "έπεσαν τα σύνορα" οι περισσότεροι που ήταν σε νεώτερη ηλικία, αναγκάστηκαν να διοριστούν στο Δημόσιο ή να ασχοληθούν με το εμπόριο, ή να φύγουν στη Γερμανία, ή την Ολλανδία. Και μιλάμε για νέους τεχνίτες, υπεργολάβους και εργολάβους με πιστοποιημένες γνώσεις και οικογενειακή παράδοση δεκαετιών.

  Το λιγότερο αστείο να λέμε πως κάποιος "αναγκαστικέ" να διοριστεί στο δημόσιο επειδή δεν έβρισκε δουλειά στην οικοδομή. Μέχρι τι 2008 η ανεργία στην οικοδομή ήταν σχεδόν μηδενική, όποιος ήθελε δούλευε , πώς κατάφεραν κάποιο σε εκείνο το τρελό Ράλι να μείνουν άνεργοι είναι μυστήριο που πρέπει να το δείτε εκεί στην Πετρούπολη.

  • Like 2
 2. 42 λεπτά πριν, filipN είπε

  - Οι καλοί Αλβανοί τεχνίτες ήταν πολύ σπάνιο φαινόμενο στο χώρο των κατασκευών. Ήταν εφεύρημα του κουτοπόνηρου Έλληνα μικροαστού που φώναζε Αλβανό για εργασία στο σπίτι ή το εξοχικό και τον "βάφτιζε" καλό τεχνίτη επειδή ζητούσε τα μισά από τους ντόπιους.

  - Οι Έλληνες "εκδιώχθηκαν" ομαδικά από την οικοδομή και τα τεχνικά έργα γενικότερα, όταν εμφανίστηκαν μεγάλοι αριθμοί "μεταναστών". Βασική αιτία η κατρακύλα των μισθών γενικότερα, η αυξημένη ανεργία λόγω της πληθώρας εργατικών χεριών που βρέθηκαν στην αγορά από τη μια στιγμή στην άλλη και η παντελής αδιαφορία των νεοεισερχομένων στο επάγγελμα αλλοδαπών για την τήρηση των κανονισμών, πράγμα που καθιστούσε το επάγγελμα περισσότερο επικίνδυνο. Ενώ το κράτος, δεν πήρε-τότε-κανένα μέτρο που θα βοηθούσε στην παραμονή των Ελλήνων στα τεχνικά επαγγέλματα.

  - Τέλος είναι αστείο να μιλάμε για 1000 ευρώ το μήνα σε τεχνικά επαγγέλματα και να μιλάμε απλά για "δουλειά... σωματικά απαιτητική". Αν ήταν έτσι οι Έλληνες τεχνίτες που πήγαν τα τελευταία χρόνια σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη δεν θα έπαιρναν τα τετραπλάσια ή πενταπλάσια, αν και υπάρχει σε αυτά η αστείρευτη δεξαμενή χαμηλόμισθων εργατών-τεχνιτών από την Ανατολική Ευρώπη.

   

  -Οι Αλβανοί ανειδίκευτοι οικοδομικοί εργάτες ήταν κάτι των 90'ς-20'ς, πολλοί απο αυτός έμαθαν την δουλειά, είχαν φιλοδοξίες και έγιναν μάστορες εκτελώντας μια χαρά απαιτητικές εργασίες. Έχοντας δουλέψει με πάνω από 30 Αλβανούς σε έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν πλέων Γερμανία. Αντίστοιχα πολλοί είναι πλέων μάστορες στην Ελλάδα, με δικά τους συνεργεία και τιμολόγια, στα σεμινάρια των εταιριών οι περισσότεροι είναι ΑΛβανοί.

  -Το ότι "εκδιώχθηκαν" οι Έλληνες από την οικοδομή αποτελεί μεγάλο μύθο. Οικοδομή δεν είναι μόνο να πας να ρίξεις ενα τσιμεντάκι στην αυλή ή να σοβατίσεις μια κατοικία, υπάρχουν και μεσαία-μεγάλα τεχνικά έργα που απαιτούν αξιόπιστους συνεργάτες με έλεγχο της ποιότητας, ρήτρες κτλ. Στην πόλη μου πολλά συνεργεία που ξέρω (σοβατζιδες, μπετατζιδες, μπογιατζίδες κτλ) διαλύθηκαν γιατί βγήκε στην σύνταξη ο Έλληνας επικεφαλής και δεν υπήρχε συνέχεια. Συνεργάτης μπετατζής πούλησε όλον τον εξοπλισμό γιατί οι 2 γιοί του δεν πάτησαν σχεδόν ποτέ στην οικοδομή αλλά άνοιξαν καφετέρια....σε χωριό 2000 κατοίκων. Η οικονομική κρίση ξεκαθάρισε λίγο την αγορά, οι αλεξιπτωτιστές έφυγαν, οι σοβαροί μια χαρά επιβίωσαν αλλά πλέων είναι λίγοι για να καλύψουν την ζήτηση.

  -Υπάρχει άλλο επάγγελμα που μπορεί να σου δώσει αυτά τα χρήματα με σπουδές 1-1.5 χρόνου στα 20 κάτι; Δεν μιλάω για τις προοπτικές, μιλάω για κάτι που τα βγάζεις σχετικά νέος. Και δεν αναφέρομαι σε θέσεις που απλά κουβαλάς αλλά σε τεχνίτες HVAC, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, αυτοματιστες κτλ.
   

 3. Στον ξενοδοχειακό κλάδο έχεις περιθώρια εξέλιξης; Πχ να αποκτήσεις κάποια προσόντα και αργότερα να ανέβεις ιεραρχικά και μισθολογικά;
  Γιατί στο φαρμακείο δεν έχεις τίποτα, ένας πωλητής θα είσαι, κλασικά οι φαρμακοποιοί είναι τσίπηδες οπότε και αν καθαρίζει 5 χιλιάρικα το μήνα ο ιδιοκτήτης, εσένα πάντα θα σου δίνει τα νόμιμα και τα ελάχιστα. Αν δεν έχεις φιλοδοξίες πάνε φαρμακείο, απλά φρόντισε να μαζέψεις χρήμα να σπουδάσεις σε καμία φαρμακευτική Βουλγαρίας ώστε αργότερα να κάνεις κάτι δικό σου.

 4. Τα τεχνικά επαγγέλματα γύρω από την οικοδομή έχουν ήδη μεγάλες ελλείψεις, πολλοί καλοί τεχνίτες, κυρίως από Αλβανία, έφυγαν έξω ενώ δεν υπάρχουν νέοι να τους αντικαταστήσουν αφου οι τωρινοί μετανάστες δεν κάνουν για αυτές τις δουλειές και οι Έλληνες κλασικά δεν ασχολούνται.
  Αντίστοιχα χειριστές, οδηγοί, εξειδικευμένοι τεχνικοί κ.α. έχουν ζήτηση. Ελλάδα βέβαια θέλουμε όλοι να μπουν πανεπιστήμιο και να αράξουν σε ένα γραφείο, αλλά η πραγματική ζωή δεν είναι έτσι. Ειδικά για τους άντρες, με 1 -1.5. χρόνο εκπαίδευση ένας νέος μπορεί να βρει δουλειά στο τεχνικό κομμάτι με 1000€ στα 20 κάτι χρόνια του , απλά η δουλειά θα είναι σωματικά απαιτητική.

 5. Στην ύδρευση έχουν επικρατήσει οι σωλήνες πολυπροπυλαινίου - PPR , είναι οι λεγόμενοι πράσινοι και βγαίνουν και με υαλόνημα για μεγαλύτερη αντοχή. Στην θέρμανση μπαίνουν οι πολυαιθυλενίου πολυστρωματικοί, είναι κάτι λευκοί και πάνε από τον συλλέκτη στα σώματα και πρέπει να έχουν φράγμα οξυγόνου. Ουσιαστικά παίζει ρόλο και η ποιότητα, αν θέλεις αντοχή στον χρόνο πρέπει να πάρεις κάτι καλό που να έχει όλα τα πιστοποιητικά. ΓΙα ακριβά γούστα υπάρχουν και οι INOX αλλά δεν αξίζει.

  • Like 1
  • Thanks 1
 6. Ο 1250 είναι ενας κινητήρας διαμαντάκι, με ροπή απο χαμηλα, οικονομικός και πολύ αξιόπιστος. Τον είχα σε ενα Fiesta του 98' και ιδιαίτερα μέσα στην πόλη ήταν πολύ καλος, το μόνο αμάξι που το ξεκινούσα σχεδόν απο 0χλμ με 2ά. Σίγουρα ο 1000ρης έχει καλύτερες επιδόσης και θα είναι πιο διασκεδαστικός αλλα μοιραία δεν θα έχει την αξιοπιστία του 1.25. Διαλέγεις και παίρνεις

  • Like 2
 7. Αμα βρείς ολόκληρη την κρεμαργιέρα σαν ανταλλακτικο, κάτι σχετικά δυσκολο γιατι δεν πουλήθηκαν πολλα με Υ.Τ. Καλύτερα πρώτα ξεκίνα απο τον μάστορα, βρές καποιον που να ασχολείται με τέτοια και ρώτα τιμή εγκατάστασης, σίγουρα δεν θα ειναι φθηνο και πιθανόν να μην αξίζει.

 8. Η γυναίκα μου μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξε πως ιδανικά για πρώτα είναι παπούτσια που κλείνουν και τον αστράγαλο. Βγαίνουν σε διάφορα σχέδια, είτε σε μποτάκια είτε σε πέδιλα που όμως φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο.

  • Thanks 1
 9. Προφανώς και θα αλλάξεις το μοτεράκι για να δουλεύει σωστά, αυτό που προτείνει ο άλλος είναι για τα πανηγύρια, σύγχρονο αμάξει και θα το δουλεύεις σαν να είναι κανένα του 70 όπου έβαζαν χαρτόνια στο ψυγείο για να βγάλει ζεστό αέρα;

 10. Τι εννοείς να εξελιχθείς; Και στις 2 περιπτώσεις υπαξιωματικός γίνεσαι, η εξέλιξη είναι αργή και με ταβάνι. Μισθολογικά εξελίσσεσαι αλλά όχι βαθμολογικά, για αυτό και γενικά έχεις λιγότερες ευθύνες. Αν σε ενδιαφέρει ο στρατός πας εκεί, γίνεσαι καραβανάς και τρέχεις με μεταθέσεις αλλά είσαι σε ελεγχόμενο περιβάλλον και έχεις να κάνεις μόνο με ένστολους. Αν πάλι πας αστυνομία θα έχεις στην καθημερινότητά σου τον κάθε μυστήριο πολίτη ή εγκληματία αλλά θα ζεις μέσα στην κοινωνία και όχι σε μια απομονωμένη μονάδα. Πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις, δεν υπάρχει καλό και κακό σε αυτές τις επιλογές.

  • Like 1
 11. Παρά το λάθος θα έλεγα κάτσε πλήρωσε το γιατί καλό είναι να μαθαίνουμε πως τα λάθη πάντα πληρώνονται. Το 2016 μου έριξε ελεγκτής 35€ πρόστιμο γιατί είχα εισιτήριο 1.10 και όχι τα καινούργια με 1.20, ούτε είχα πάρει χαμπάρι ότι είχαν αλλάξει. Ανταλλάξαμε και 2 γαλλικά και όλα ΟΚ, μέχρι και οδηγός μου είπε πως μ@λ@κας ο ελεγκτής αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει. Άμα συνηθίσεις στο "τα λάθη πληρώνονται" στην ζωή θα γλιτώσεις μεγάλο άγχος στο μέλλον. 

 12. Εγώ θα έλεγα πάρε ένα σκούτερ 125 τύπου medley να κάνεις την δουλεία σου και να μάθεις να οδηγάς στην ζούγκλα χωρίς να είσαι παράνομος και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και αργότερα βλέπεις αν θα πας σε μεγάλο σκούτερ η μηχανή. Αν πάρεις 300ρι και μετά θες μηχανή πάλι θα το δώσεις σε 2-3 χρόνια, αν πάρεις μηχανή 300 πάλι θα θέλεις να την δώσεις σε 2-3 χρόνια για κάτι μεγαλύτερο γιατί την βαρέθηκες. Αν πληρώνουν οι γονείς ακόμα καλύτερα να μην πας κόντρα γιατί "ψυχολογικά" θέλει χρόνο να συνειδητοποιήσουν ότι ο γιος οδηγάει δίκυκλο (τα πέρασα και εγώ που οδηγάω από 16). Αν πάρεις σκούτερ για μεγάλες αποστάσεις θέλεις υδρόψυκτο και απαραίτητα ABS.

  • Like 1
 13. 1 ώρα πριν, Ace Of Spades είπε

  Βέβαια και θα ξερει . Επειδή όμως ούτε εγώ ούτε κανένας στον κύκλο μου δεν έχει ιδέα σε κάτι πέρα απο τα βασικά . Θεωρώ πως θα ήταν καλύτερα να έχω ακούσει 2 απόψεις ακόμα και άκυρες 

  Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου τότε πάνε αρχικά σε ενα συνεργείο να σου "μηδενίσουν" τις ντίζες, το κάθε αμάξι έχει διαφορετικό τρόπο αλλά είναι σχετικά ευκολο, και παράλληλα να τις γρασάρουν https://www.youtube.com/watch?v=24Cjalb9jFc

  Επίσης να τσεκάρουν αν εχει βαλβολίνες μέσα ή έχει καμία διαρροή, αν έχει διαρροή τότε θα πρέπει να έβρισκες σημάδια κάτω απο την μηχανή. Αν δεν φτιάξει και έχεις αρκετά χλμ καλό είναι να αλλάξεις τις βαλβολίνες, αν δεν στρώσει ούτε τότε τότε απλά έμπλεξες.... Το αμάξι το έχεις απο καινούργιο;

  • Like 1
 14. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ, είχε βάλει ο μαραγκός σκέτο το μπουρί και ειχα δέσει μια σίτα πλαστικη στην άκρη. Μετά απο 2 χρόνια στο διπλανό οικόπεδο μεγάλωσε μια συκιά και άρχισα να ακούω θορύβους τα βράδια, κανένα πουλάκι είπα θα είναι αλλά τελικά ήταν ποντίκι που είχε φάει την σίτα. Οπότε η ιδανική λύση είναι να βάλεις μια μεγάλη σκάλα και να βιδώσεις περσίδα με σίτα μαζί. ΑΝ αυτό είναι τεχνικά αδύνατο βγάλε το παλιό πουρί και βάλε καινούργιο που στην άκρη θα έχεις δέσει μια σίτα μεταλλικη με πολύ καλή στερέωση, εκτός απο δέσιμο εκεί που ακουμπάει στο πουρί βάλε και λίγο σιλικόνη. Μετά το βάζεις στην θέση του και το σφραγίζεις με αφρό ώστε να μην περνάει τίποτα. Υπόψιν πως μετά απο χρόνια μπορεί να βουλώσει η σίτα απο τα λίπη οπότε θα χρειαστεί αντικατάσταση.

 15. Χρειάζεται Μικρής Κλίμακας για απλό φράχτη με κοτετσόσυρμα. Και επίσης καλό είναι να έρθει τοπογράφος να βάλει τα όρια αν υπάρχει κάποια αμφιβολία για το πια είναι αυτά. Όλα αυτά για να αποφύγεις μελλοντικές περιπέτειες.

 16. Για μένα όλα εξαρτώνται απο την χρήση, αν έχεις σκοπό να κάνεις 20.000χλμ το χρόνο τότε το καινούργιο αξίζει γιατι θα αντέξει χρόνια. Αν πάλι έχεις μηχανή και το αμάξι το θές για βόλτα τα ΣΚ τότε το μεταχειρισμένο είναι καλύτερη επιλογή οικονομικά . Γιατί όταν πάς να πουλήσεις το καινούργιο στα 8 χρόνια, είτε έχει 80.000χλμ είτε έχει 160.000χλμ τα ίδια λεφτά θα πίασει, άντε να έχουν ενα χιλιάρικο διαφορά.

 17. Τι ύψος έχει η γυναίκα σου; Αν είναι κάτω απο 1.65 καλά ειναι να δείς την μικρότερη κατηορία, Piaggio Liberty, Honda PCX κτλ. Καλώς η κακώς τα περισσότερα "μεγάλα" σκούτερ είναι βαριά και φτιαγμένα για αντρική σωματοδομή.

 18. Όταν αρχίσει ένα αμάξι να καίει λάδια δεν είναι απλά "συμπληρώνω και όλα ΟΚ" σιγά σιγά έρχονται και οι άλλες βλάβες. Αν το υπόλοιπο είναι σε καλή κατάσταση και έχεις ρίξει χρήμα τότε ίσως αξίζει αν βασίζεσαι τον μηχανικό. Αν είναι χρέπι όπου εδώ και χρόνια δεν έχεις ρίξει ούτε 1€ τότε καλύτερα πρέσα και να πάρεις κάτι άλλο, άλλωστε αυτή η 1000κυβικά μηχανή είναι εξαιρετικά εκνευριστική, δουλεύει ψηλά λόγω κιβωτίου, και που σου έβγαλε 300.000χλμ είναι πού καλά.

 19. Χωρίς να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα της τροχαίας δουλειά δεν γίνεται, θα είμαστε πάντα μια μπανανία. Αν θέλουν να βελτιωθούν, ας ρωτήσουν τις άλλες αστυνομίες της Ευρώπης η και των Βαλκανίων πως γίνεται η δουλειά σωστά. Προφανώς βέβαια οι ποινές σε τέτοιες περιπτώσεις είναι και χάδι, αν πήγαινε φυλακή και έτρωγε και μεγάλο πρόστιμο ο ιδιοκτήτης του οχήματος να δούμε αν θα έδινε έτσι εύκολα τα κλειδιά σε 17χρονο.

  Έχω βρεθεί σε παρόμοιο περιστατικό στην Σαλονίκη, σταματημένος σε φανάρι με το μηχανάκι, ανάβει πράσινο γκαζώνω να ξεκινήσω ενώ παράλληλα περνάει από δίπλα μου παπάκι με ένα ζευγαράκι επάνω χωρίς κράνος που δεν είχε χρειαστεί να σταματήσει, απο πουθενά περνάει από την κάθετο ένα WRX πατημένο που προσπάθησε να περάσει "με βαθύ πορτοκαλί", πέρασε ελάχιστα εκατοστά το παπάκι και κανένα μέτρο από εμένα. Από τότε ακόμα και το πράσινο το αντιμετωπίζω σαν κόκκινο για μερικά δευτερόλεπτα και πάντα ελέγχω.  Για λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο θα τους είχε μαζέψει.

 20. 10 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

  Συγνώμη κιόλας πόσα περιμένεις δηλαδή Ν; το βγάλει ο κινητήρας? 200 είναι όχι 1000

  Είχα το ίδιο σε 125 και έπιανε τα 105,  οπότε το 200ρι θα πρέπει να τα έχει τα 120. Δες την μετάδοση και μίλα με το μάστορα τι μπίλιες θέλει ώστε να δίνει καλύτερα σε τελική πάρα επιτάχυνση. Να ξέρεις όμως πως οι τελικές φθειρουν παραπάνω τον ιμαντα

 21. Εγώ πάντα τα άλλαζα πριν τον χειμώνα. Στις κρύες εκκινήσεις θες το λάδι να δουλέψει σωστά, όταν είναι ζεστό το μοτέρ η λίπανση είναι μια χαρα

  • Like 1
 22. Ιταλοί  Ισπανοί θεωρούνται η κορυφή σε ποιότητα και design. Μετά έρχονται αράβικα-τουρκικα κτλ και τα χειρότερα είναι Ινδία και Κίνα μερία. Αυτά απο φίλο που είναι η δουλειά του.

  • Like 1
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.