Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

lamargos

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  249
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από lamargos

 1. lamargos

  FRITZ!Box 7530 Review

  Αυτό θα πει μερακλής!
 2. Εγώ για την προστασία της οθόνης θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σε προϊόντα της ESR. Τα χρησιμοποιώ χρόνια για iphone και iPad και πέραν την καλής ποιότητας και προστασίας που προσφέρουν έχουν και ένα πολύ καλό σύστημα για να εγκαθιστάς τα τζαμάκια μόνος σου και τελείως ευθυγραμμισμένα με τη συσκευή.
 3. lamargos

  Apple TV & Ertflix

  Φίλε @dolph το έχω κοιτάξει και εγώ αυτό... έχεις δίκιο. Δυστυχώς η ΕΡΤ δεν έχει βγάλει εφαρμογή στο Apple TV, που είναι και λίγο κουλό αφού έχει εφαρμογή για iphone και iPad. Αλλά η δικιά μου η samsung έχει το ERTFLix και σαν εφαρμογή οπότε δεν πολυασχολήθηκα. Κοίτα μήπως υπάρχει κάποια εφαρμογή browser στο Apple TV (δεν έχω ασχοληθεί καθόλου) μήπως μπορείς να έχεις έτσι πρόσβαση στο Εrtflix, δηλαδή μέσω κάποιου περιηγητή στο Apple TV.
 4. lamargos

  AirPods από Facebook!

  Μπαμ κάνει ότι είναι απάτη... Δεν σου χτύπησαν καμπανάκια όταν είδες την τιμή, δεν σου χτύπησαν καμπανάκια ούτε όταν είδες ότι το δήθεν γνήσιο και σφραγισμένο προϊόν είχε ληγμένη εγγύηση?? Δώσε λίγα ευρώ παραπάνω για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, τί μπλέκεις με αγορές μέσω facebook?
 5. Από όσο γνωρίζω με βεβαιότητα για το Applecare, τουλάχιστον για mac υπολογιστές, σε καλύπτουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναφέρεται και στο site της Apple (Global repair coverage) . Δεν έχει σημασία που το αγόρασες και από που. Εγώ αγορασα mac από Κύπρο, Applecare από Ελλάδα και στο τέλος ενεργοποιήθηκε τηλεφωνικά από την Apple στην Ιρλανδία. Γενικά το Applecare καλύπτει παγκόσμια τουλάχιστον όσον αφορά το service... αυτό έχει να κάνει με την Apple και όχι με τα Apple Stores. Μπορείς μια χαρά να τα πας σε εξουσιοδοτημένο service. Πιθανόν για κινητά να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις γιατί στην Ελλάδα δεν πωλείται Applecare+. Αυτό μπορείς να το ρωτήσεις.
 6. Έχω την εντύπωση ότι το applecare από τη στιγμή που το αγοράζεις σε καλύπτει σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μονο στη χώρα που αγοράζεται.
 7. Συγνώμη φίλε μου αλλά το θεωρώ αδιανόητο να έχεις ήδη απευθυνθεί και σε δικηγόρο και σε συμβολαιογράφο και να έχεις τις παραπάνω απορίες. Δεν είναι θέμα εκπαίδευσης ούτε χρειάζεται να έχεις πτυχίο νομικής για να διαχειριστείς σωστά την ακίνητη περιουσία σου και να γνωρίζεις τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου. Ίσως να μην μας έχεις εξηγήσει πλήρως την κατάσταση και τα γεγονότα ή να αγνοούμε κάτι ουσιώδες. Αλλά επαναλαμβάνω, το θεωρώ αδιανόητο να έχεις απευθυνθεί ήδη σε δικηγόρο και συμβολαιογράφο και να έχεις τις συγκεκριμένες απορίες.
 8. Φάσκεις και αντιφάσκεις προφανώς γιατί δεν γνωρίζεις αφού δεν έχεις κάνει το πολύ απλό, όπως να ρωτήσεις (και να πληρώσεις) ένα δικηγόρο. Γιατί επαναλαμβάνεις συνέχεια ότι δεν είσαι ιδιοκτήτης;;; Και εσύ και ο θείος σου είστε ιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου (κατά διαφορετικά ποσοστά) του ακινήτου. Από τη στιγμή, που δεν αποποιήθηκες την κληρονομία εντός της τετράμηνης προθεσμίας από τότε που έλαβες γνώση του θανάτου του κληρονομούμενου και της επαγωγής της κληρονομίας σε εσένα ως κληρονόμου, έχεις καταστεί κληρονόμος, έστω σιωπηρά, και συνακόλουθα κύριος/ ιδιοκτήτης του ακινήτου κατά ένα ποσοστό. Το αν έκανες αποδοχή κληρονομιάς δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού παρήλθε η προθεσμία αποποίησης. Η σιωπηρή αποδοχή με την "συμβολαιογραφική" αποδοχή δεν έχει καμία διαφορά και δεν επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα. Είναι το ίδιο και το αυτό. Είσαι κληρονόμος και ιδιοκτήτης τελεία και παύλα (εκτός αν δεν μας τα λες καλά). Η κατοχή παίζει ρόλο σε κινητά και όχι σε ακίνητα ως εκ τούτου η ευθύνη για τα ακίνητα της κληρονομίας ανήκει στους κληρονόμους, οι οποίοι έχουν καταστεί πλέον κύριοι του ακινήτου και ευθύνονται κατά το ποσοστό ιδιοκτησίας τους. Αυτό είναι το νομικό σκέλος. Το πρακτικό είναι διαφορετικό δεδομένου ότι δεν έχεις μεταγράψει αποδοχή κληρονομίας και για αυτό το λόγο δεν εμφανίζεται στο Ε9. Κάποια στιγμή, αν υπάρχουν χρέη και πιστωτές του κληρονομούμενου μπορεί να κινηθούν σε βάρος σου, πάντως ο Δήμος για τα χόρτα και το καθάρισμα δε νομίζω να κινηθεί.... Σε κάθε περίπτωση περιμένεις να συμπληρώσεις 30 χρόνια για να κάνεις το αυτονόητο και να πας να ρωτήσεις ένα δικηγόρο ή ένα λογιστή; Γιατί να ξέρεις, η άγνοια δε συνιστά λόγο απαλλαγής και δεν μπορείς να την επικαλεστείς.. πόσο μάλλον όταν έχουν περάσει 30 χρόνια.
 9. lamargos

  Σκια στην οθονη iphone 11

  Είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο... μπορεί να μην είναι και τίποτα. Αν το βλέπεις όμως να επεκτείνεται τότε μπορεί να είναι αυτό που λένε "black spot". To έχω πάθει και θέλει αλλαγή οθόνης. Δεν χάνεις τίποτα να περάσεις από ένα κατάστημα και να ρωτήσεις.
 10. lamargos

  Σκια στην οθονη iphone 11

  Μια φωτογραφία του προβλήματος θα βοηθούσε ιδιαίτερα.... αλλιώς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
 11. Το ζήτημά σου δεν είναι κανένα σύνθετο νομικό ζήτημα ούτε χρειάζεται πολλή συζήτηση και αν και σου έχουν γράψει επί του παρόντος και σωστά πράγματα, ωστόσο όλοι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, αφού κανείς μας δεν έχει διαβάσει ούτε τη διαθήκη ούτε γνωρίζει για την εξ αδιαθέτου ή την εκ διαθήκης διαδοχή στην περιουσία του παππού σου. Οπότε, άποψη μου, από τη στιγμή, που έχει αφήσει και διαθήκη ο παππούς θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσεις ένα συμβολαιογράφο, ίσως αυτόν που ασχολήθηκε με τη διαθήκη του παππού σου, και θα είχες την απάντησή σου σε πέντε λεπτά. Με τέτοια ζητήματα κληρονομιάς οχημάτων ένας οποιοσδήποτε συμβολαιογράφος θα σου απαντήσει άμεσα σε δυο λεπτά, είναι ζητήματα που είναι στην καθημερινότητά τους, χωρίς να αναγκαστείς να αναζητήσεις εξειδικευμένο δικηγόρο ή να ρωτάς δεξιά και αριστερά. Τώρα γιατί επέλεξες να αφιερώσεις τόσο χρόνο κάνοντας μια γενική ερώτηση σε ένα φόρουμ, ρωτώντας και απαντώντας στον καθένα που λέει το μακρύ και το κοντό του περιμένοντας έγκυρη απάντηση, από το να ρωτήσεις ένα συμβολαιογράφο ή δικηγόρο..... είναι άλλο θέμα. Σε κάθε περίπτωση σου έχουν πει και σωστά πράγματα, οι κληρονόμοι φέρουν ευθύνη ως ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου ακόμα και αν δεν έχουν κάνει αποδοχή.
 12. lamargos

  FRITZ!Box 7590 Review

  Κινείσαι σε αχαρτογράφητα νερά. Αν σκοπεύεις να δώσεις τόσα χρήματα μην κάνεις το λάθος να πάρεις την γερμανική έκδοση και να ταλαιπωρείσαι μετά με ασυμβατότητες και να μην μπορείς να εξυπηρετηθείς. Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει με ασφάλεια αν θα έχεις προβλήματα ή όχι, το πιο πιθανό είναι να έχεις. Το προϊόν μόλις βγήκε στην γερμανική αγορά, είναι γενικά πολύ νωρίς. Και εγώ στο ίδιο δίλημμα ήμουν αλλά κατέληξα στο 7590. Αν το χρειάζεσαι άμεσα πάρε το 7590 και μια χαρά θα σε εξυπηρετήσει, είναι δοκιμασμένο άλλωστε. Η international έκδοση να ξέρεις ότι λογικά θα αργήσει να βγει πόσο μάλλον να έρθει επίσημα στην Ελλάδα.
 13. Επειδή είπες ότι έχεις παιδιά που είναι το ένα αρχιτέκτων και το άλλο δικηγόρος, αν κάποιο από αυτά ήταν σε μια δουλειά με 2.800 καθαρά και με επιπλέον παροχές αλλά παρόλ' αυτά δεν ήταν ευτυχισμένος και ονειρευόταν κάτι άλλο να κάνει, θα του έλεγες "κάτσε εκεί που είσαι και κάνε υπομονή μέχρι να βγεις στη σύνταξη, δες οι άλλοι πώς είναι, κοίτα τί μισθούς παίρνουν και μην έχεις παράπονα" ή θα του έλεγες "παράτησε τα όλα, δεν αξίζουν αυτά, κάνε αυτό που θες, εγώ θέλω μόνο να σε βλέπω ευτυχισμένο";;; Καταλαβαίνω ως γονιός το άγχος και την ανησυχία για τη ζωή και την αποκατάσταση των παιδιών σου αλλά οι επιλογές ζωής δεν είναι καθαρά θέμα λογιστικής και σύγκρισης μισθών με τους υπολοίπους. Σε κάθε όμως περίπτωση ως γονιός σε καταλαβαίνω απόλυτα.
 14. Προσωπικά θεωρώ πετυχημένη την έκφραση για το thread και γέλασα και λίγο αλλά την αντιλήφθηκα διαφορετικά, ότι δηλαδή αφορά ένα θέμα, που λίγο πολύ όλοι το έχουμε βιώσει στη ζωή μας ή μας έχει απασχολήσει και για αυτό ίσως μας κάνει να νιώθουμε ένα τρόμο και ένα βάρος διαβάζοντάς το. Τώρα ο @riskus λύση από αυτό το thread για τις επιλογές της ζωής του προφανώς δε θα βρει και πολύ κακώς θα πράξει αν καταλήξει σε αποφάσεις με βάση του τί του προτείνουν οι περισσότεροι εδώ. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να αναλογιστεί για ποιούς λόγους έκανε εξαρχής την επαγγελματική επιλογή να καταταχθεί ως ΕΠΟΠ;; Μήπως λόγω της ασφάλειας του δημοσίου και του μηνιαίου μισθού; Ωστόσο, δέκα χρόνια μετά βρίσκεται στη θέση να το σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει εργασία. Μήπως, οι λόγοι για τους οποίους εξαρχής έκανε τη συγκεκριμένη επαγγελματική επιλογή ήταν λάθος και ασύμβατοι με αυτό που ήθελε πραγματικά;; Οπότε το να ακολουθήσει τη συμβουλή κάποιων εδώ να παραμείνει στην τωρινή δουλειά του για τους ίδιους μάλλον λόγους, που έκανε εξαρχής τη συγκεκριμένη επαγγελματική επιλογή, ίσως δεν λύσει κανένα πρόβλημα και τον ξαναφέρει στην ίδια δυσάρεστη κατάσταση, που βιώνει και τώρα. Όπως ξαναείπα παραπάνω, λύση δε θα βρεις εδώ μέσα, περισσότερο θα επιτείνει τη σύγχυσή σου, ο καθένας εδώ σου λέει τη δική του άποψη για ένα υποθετικό πρόβλημα, για το οποίο δε γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Και όπως έχει πει ο τρισμέγιστος Κλιντ Ιστγουντ: "οι απόψεις είναι σαν τις κwλ0τρυπ1δ3ς, ο καθένας έχει και από μία". Φίλε @riskus συνειδητοποίησε ότι τα περισσότερα πράγματα στη ζωή τα κάνουμε είτε από φόβο είτε από αγάπη. Αναλογίσου και σκέψου αν προτιμάς να μείνεις στη δουλειά σου από φόβο ότι θα χάσεις την ασφάλεια του δημοσίου και μόνο ή αν θέλεις να φύγεις για να κάνεις κάτι άλλο που αγαπάς. Αυτά υπό την προϋπόθεση ότι είσαι σε μία κατάσταση, που σε κάνει δυστυχισμένο. Αλλά και πάλι τις προσωπικές σου επιθυμίες και συνθήκες τις γνωρίζεις μόνο εσύ και όχι εμείς, που το μόνο που κάνουμε είναι υποθέσεις.
 15. Θέτεις μεγάλο ζήτημα και να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος που τον απασχολούν τέτοια θέματα ειδικά εκεί γύρω στην ηλικία των 40, (κακά τα ψέμματα αλλά ωριμάζοντας αρχίζεις να βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τα 25 ή τα 30 σου). Η λύση μπορεί να είναι απλή αλλά συγχρόνως έχει και δυσκολίες κυρίως συναισθηματικές και μεγάλους φόβους. Αντικειμενικές δυσκολίες δεν έχει. Το κύριο και πιο σημαντικό ερώτημα είναι ένα: πόσο ευτυχισμένος είσαι με την τωρινή εργασία σου και τη ζωή σου, όπως είναι τώρα. Αν δεν είσαι ευτυχισμένος τότε παράτησέ τα όλα και κάνε αλλαγές. Σκέψου ότι όσο περνάνε τα χρόνια κάνοντας κάτι που δεν σου αρέσει ή εργαζόμενος σε συνθήκες εργασίας, που δεν σε ικανοποιούν, τόσο περισσότερο θα είσαι δυστυχισμένος και τόσο χειρότερη θα είναι η προσωπική ζωή σου αναμένοντας για τους λόγους αυτούς τη σύνταξη ως λύτρωση. Αλλά είσαι νέος και τα χρόνια μπροστά σου είναι πολλά. Δεν λέω τα χρήματα και το βιοποριστικό έχουν μέγαλη σημασία αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό στη ζωή ούτε έχουν την μεγαλύτερη αξία. Προσωπικά, παράτησα μια πολύ καλή (από άποψη μισθού μόνο) μόνιμη δουλειά του δημοσίου, γιατί έβλεπα ότι λόγω των συνθηκών δουλειάς η ζωή μου γινόταν ποιοτικά όλο και χειρότερη και με επηρέαζε έντονα προσωπικά αλλά και την οικογένειά μου. Συνειδητοποίησα ξαφνικά κάτι πολύ απλό: ότι δε θέλω να ζω άλλο έτσι αντιλαμβανόμενος αφενός ότι δε θέλω τα επόμενα χρόνια της ζωής μου να είσαι σαν τα προηγούμενα (σε προσωπικό επίπεδο) και αφετέρου ότι αν συνεχίσω με αυτό το ρυθμό όχι σύνταξη δε θα προλάβω να πάρω αλλά ούτε το παιδί μου στο πανεπιστήμιο δε θα καταφέρω να δω. Όταν ανακοίνωσα στους φίλους και συγγενείς την απόφαση μου να παραιτηθώ από το δημόσιο και να αφήσω ένα μεγάλο σίγουρο μηνιάτικο στην άκρη και να δουλέψω στον ιδιωτικό τομέα, με κοιτούσαν σαν εξωγήινο... είχα φθάσει να παίρνω τα τριπλάσια από όσα παίρνεις εσύ. Δεν ξέρω ακόμα πού θα καταλήξει αυτό το ταξίδι, σίγουρα όμως είμαι πολύ πιο ήρεμος. Η ζωή είναι μικρή και περνάει πολύ γρήγορα, έχοντας παιδιά καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα φεύγουν τα χρόνια βλέποντας τα παιδιά σου να μεγαλώνουν. Το έχω δει σε πολλούς πρώην συναδέλφους μου να φθάνουν τα 65 τους και να έχουν όνειρα και ελπίδες για τα γεράματά τους δηλαδή να ονειρεύονται να κάνουν ως συνταξιούχοι αυτά, που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να κάνουν ως νέοι και ως εργαζόμενοι. Και τότε να έρχεται ένας νέος φόβος, ότι η ζωή που τους απομένει δεν θα είναι αρκετή για να τα κάνουν όλα αυτά ή το κυριότερο ότι τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει και δεν μπορούν πλέον να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο μαζί τους. Καμία σύνταξη και κανένας σταθερός μισθός δεν μπορεί να σε αποζημιώσει για τα χαμένα χρόνια της ζωής σου σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Αναλογίσου τα προηγούμενα χρόνια της ζωής σου, που δούλευες στο στρατό. Αν ήταν ευτυχισμένα ή αν ήσουν σε μία ενδιάμεση κατάσταση και γι' αυτό μπορείς να πεις ότι δεν έχεις πρόβλημα και τα επόμενα δέκα χρόνια σου να είναι έτσι, τότε μείνε εκεί που είσαι. Αν όμως νιώθεις πιεσμένος, εγκλωβισμένος και δε θες τα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής σου να είναι σαν τα προηγούμενα, προσωπικά και επαγγελματικά, ή αν το χρονικό διάστημα μέχρι να βγεις στη σύνταξη σου φαίνεται αιώνας, τότε κάνε μία αποταμίευση για λίγο καιρό, όσο αντέξεις, ψάξε τη διάδοχη κατάσταση και φύγε. Η λύση είναι απλή αλλά έχει δυσκολίες, φόβους, κοινωνικές αντιλήψεις και στερεότυπα βαθιά ριζωμένα, που πρέπει να ξεπεράσεις πρώτα και απαιτεί βαθιά ενδοσκόπηση δικιά σου. Για να καταλήξεις να ρωτάς τη γνώμη αγνώστων σε ένα forum, υποθέτω ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, είσαι σε καθεστώς σύγχυσης και σίγουρα άγνωστοι δε θα σου δώσουν λύση στο πρόβλημα σου, από τη στιγμή που δε σε γνωρίζουν. Να ξέρεις αδιέξοδα δεν υπάρχουν και τη λύση θα τη βρεις μόνος σου σταθμίζοντας το τι θέλεις πραγματικά και σε τι κατάσταση είσαι.
 16. lamargos

  FRITZ!Box 7590 Review

  Fritzbox σύγκριση μοντέλων εδώ.
 17. lamargos

  FRITZ!Box 7590 Review

  Όχι, εδώ δεν κυκλοφορεί επίσημα ούτε η 7530 AX, που έχει παρουσιασθεί από την avm εδώ και πάνω από 6 μήνες (στο σκρουτζ βρίσκεις μόνο την γερμανική έκδοση). Ακόμα και στο amazon.de βρίσκεις μόνο την γερμανική έκδοση και πάλι με πολύ χαμηλές διαθεσιμότητες.
 18. lamargos

  Apple Siri Remote 2021

  Νομίζω το πρόβλημα σου εστιάζεται στο ότι τα τελευταία χρόνια τα mac δεν έχουν θύρα infrared (νομίζω ότι το τελευταίο mac mini που είχε ήταν αυτό του 2014). Από την άλλη βλέπω ότι το νέο Siri Remote έχει bluetooth αλλά έχει και θύρα υπερύθρων (για ταυτόχρονο χειρισμό των τηλεοράσεων). Οπότε στην ερώτησή σου η απάντηση είναι καταρχάς αρνητική δεδομένου ότι το mac mini σου δεν έχει θύρα υπερύθρων. Ωστόσο, είναι πιθανό να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου συνδέοντας το remote με το mac mini μέσω bluetooth. Χρειάζεται όμως κάποια ειδική εφαρμογή. Δες εδώ και τσέκαρε την εφαρμογή SiriMote for Mac. Σίγουρα δουλεύει με το προηγούμενο siri remote, δε βλέπω να υπάρχει λόγος να μην δουλεύει με το επόμενο. Ενδεχομένως, θα υπάρχουν και άλλες εφαρμογές. Οπότε ψάξτο περισσότερο αλλά αναφορικά με σύνδεση bluetooth.
 19. lamargos

  iPhone 8 αλλαγή μπαταρίας

  Φίλε, έχω αλλάξει μπαταρίες σε iphone 6s, SE, XS και κάποια άλλα στην irepair και σου δηλώνω ότι δεν έχεις να φοβάσαι το παραμικρό. Μάλιστα μπορώ να σου πω ότι έχω μείνει πιο ικανοποιημένος από την μπαταρία (όσον αφορά την χωρητικότητα) που έβαλαν στην irepair παρά από την αυθεντική, που είχε τοποθετήσει η iSystem στα πλαίσια ενός προγράμματος ανάκλησης της Apple. Επειδή έχω αλλάξει αρκετές μπαταρίες και δικών μου κινητών και φίλων μου τα τελευταία χρόνια και όλες στην irepair (με βόλευε το κατάστημα), αν σε απασχολεί το ζήτημα μόνο της μπαταρίας μην το σκέφτεσαι... σε 20 λεπτά θα το έχεις έτοιμο και καλύτερο από πριν. ΥΓ: Η αντικατάσταση μπαταρίας ειδικά σε παλιά iphone είναι μια πολύ "ασφαλής" διαδικασία χωρίς παρενέργειες, οπότε μην ανησυχείς καθόλου.
 20. lamargos

  FRITZ!Box 7590 Review

  Καλή τύχη στο να περάσει το wifi τους τοίχους του επόμενου δωματίου... εδώ στα 5 GHz και η κάλυψη μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με τα 2.4 GHz, σκέψου τί έχει να γίνει με τη συχνότητα των 6 GHz... θέλουν να μας γεμίσουν το σπίτι με routers και extenders. Δεν ξέρω τί θα γίνει στην πορεία του χρόνου αλλά οι early adopters σίγουρα δε θα δουν τη βελτίωση που περιμένουν ή τουλάχιστον θα γίνει κάποια σημαντικά μειονεκτήματα, τουλάχιστον στην αρχή. Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω και με τους ανωτέρω φίλους, δεν είναι τόσο σημαντική αναβάθμιση. Και το λέω έχοντας ήδη παραγγείλει και αναμένοντας το 7590. Δεν το μετανιώνω γιατί ναι μεν καλό το νέο wifi 6 αλλά δεν μπορείς σε ένα τέτοιο ρούτερ να μην βάζεις όχι μία αλλά 4 θύρες δικτύου των 2.5 Gbps!!! Είναι μία απλή αναβάθμιση του παλιού ρούτερ, καλή βέβαια αλλά περίμενα περισσότερα για ένα προϊόν που θα το κρατήσεις πολλά χρόνια. Και μπορεί να λένε ότι θα είναι διαθέσιμη από τέλη Μαΐου αλλά αν κρίνω από το 7530 AX (η διεθνής έκδοση δεν είναι διαθέσιμη ακόμα στο amazon de) μας βλέπω να περιμένουμε πολύ ακόμα για την διεθνή έκδοση. Η cosmote δεν έχει κάνει καν νύξη για το 7530 ax, οπότε καταλαβαίνετε....
 21. Θα πω και εγώ την εμπειρία μου από το συγκεκριμένο κατάστημα. Ψωνίζω χρόνια από αυτό έχοντας πάντα καλή άποψη αλλά μη έχοντας συναντήσει ποτέ πρόβλημα. Το Δεκέμβριο, που μας πέρασε έτυχε να κάνω από το συγκεκριμένο κατάστημα για εμένα και συγγενείς μου αγορές πάνω από 1.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα intel nuc (παραεισαγωγή όπως διαπίστωσα, όπως άλλωστε και δύο apple ipad που επίσης αγόρασα). Το συγκεκριμένο nuc ήταν ελαττωματικό εξαρχής, με το που το παραλαμβάνω, βάζω τις μνήμες και τους δίσκους, το συνδέω στο ρεύμα ακούω ένα πολύ πολύ δυνατό ήχο από το ανεμιστηράκι και αυτό ήταν. Δεν δούλεψε ποτέ (τελείως νεκρό). Αφού ρίχνω κάτι καντήλια για την τύχη μου, τους παίρνω τηλέφωνο για να τους πω ότι το προϊόν είναι DOA (Dead On Arrival) και πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Αφού με ταλαιπωρούν πόση ώρα στο τηλεφωνικό κέντρο, μετά από αναμονή μου λένε ότι πρέπει να ακολουθήσω την ηλεκτρονική διαδικασία με έκδοση ticket. Περιμένω απάντηση για να μου πουν τελικά οτι πρέπει να το στείλω για έλεγχο. Αρχικά βέβαια μου έλεγαν ότι πρέπει να πληρώσω ο ίδιος το κούριερ και μετά από δύο τηλεφωνήματα αποδέχθηκαν να γίνει με δική τους χρέωση. Στην ατυχία μου πάνω και επειδή δεν δέχονταν να περάσω από το κατάστημα να τους το αφήσω, έστω στην πόρτα (λόγω κορωνοϊού) το έστειλα με το κουριερ που μου υπέδειξαν και έκανε 2 εβδομάδες να φθάσει εκεί (2 χιλιόμετρα απόσταση... λόγω των γνωστών καθυστερήσεων των κούριερ τον Δεκέμβριο). Να έχω και το άγχος ότι χάθηκε και να μην μπορώ να βρω πού είναι. Με το που το παραλαμβάνουν, το ελέγχουν και μου απαντάνε ότι όντως έχει πρόβλημα και θα το στείλουν στον προμηθευτή τους (περίπου θα χρειαστεί δυο εβδομάδες) για να το ελέγξει και να μου δώσουν καινούριο!!!!! Ειλικρινά, από τη σκοτοδίνη, που μου ήρθε, δε θυμάμαι πού ήμουν και τι έλεγα! Τους στέλνω αμέσως email και "σχεδόν" βρίζοντας τους έλεγα ότι είναι απαράδεκτοι για όλη την ταλαιπωρία και για την γενικότερη αδιάφορη και ψυχρή συμπεριφορά τους και ότι δεν χρειάζεται να εμπλακεί ο προμηθευτής ούτε χρειάζεται να το ελέγξει αφού είναι αποκλειστικά δική τους η ευθύνη για αντικατάσταση καθώς το προϊόν ήταν DOA, αντιγράφοντας μάλιστα τους όρους χρήσης από το δικό τους eshop!! Στο δεύτερο email που τους έστειλα, τους έγραψα ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα και ότι δε συναινώ σε καμία περίπτωση να σταλεί στον προμηθευτή τους και να περιμένω άλλες δύο εβδομάδες και τους λέω ότι σε μία ώρα θα είμαι έξω από το μαγαζί για να μου εξηγήσουν προφορικά τους λόγους και να δω τον υπεύθυνο για να διαμαρτυρηθώ. Σε πέντε λεπτά μου απάντησαν απλά και ξεκάθαρα ότι μου δίνουν καινούριο και ότι μπορώ να περάσω να το πάρω μέσω click away. Δεν τους κατηγορώ για το ελαττωματικό προϊόν (δεν φταίνε επουδενί) αλλά για τη συμπεριφορά τους και το πως με αντιμετώπισαν όλη αυτή την περίοδο. Πολλά προϊόντα παραεισαγωγή με αποτέλεσμα οι προμηθευτές τους να είναι εκτός Ελλάδος αλλά και συμπεριφορά, που δεν κάνει τον πελάτη να νιώθει ασφαλής. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να τους ξαναπροτιμήσω λόγω του κακού support.
 22. lamargos

  iphone 12 case

  Κοίτα στο amazon.de. Είναι μήπως αυτή;;;
 23. lamargos

  Apple Care

  Παλιότερα τουλάχιστον γινόταν έλεγχος αν το μηχάνημα είχε αγοραστεί μέσω της ελληνικής αντιπροσωπίας για να σου πουλήσουν applecare, η αγορά της επέκτασης ήταν ψηφιακή, δεν υπήρχε όπως πολύ παλιότερα φυσικό προϊόν με κουτάκι, έγγραφα κτλ. Πλέον δεν ξέρω αν έχει αλλάξει. Δεν ξέρω τί παίζει ακριβώς με τον Κωτσόβολο και την προσφορά που έβγαλε, καλύτερα να τηλεφωνήσεις για να σου εξηγήσουν. Άπαξ και στο πουλήσουν δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αλλιώς καλύτερα να αγοράσεις κατευθείαν από τo Amazon μαζί με την παραγγελία για mac mini για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, έστω και σε ακριβότερη τιμή.
 24. Αφού μιλάμε για δημοσιευόμενο περιεχόμενο, δικαιώματα σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς και για διαδικτυακή διανομή ειδήσεων, όσον αφορά λοιπόν την παρούσα είδηση: ΠΗΓΗ: The Verge (σχετ. εδώ) (για όποιον θέλει να διαβάσει το πρωτότυπο άρθρο αντί της παρούσας εξαιρετικής μετάφρασης) Συντάκτης του άρθρου - δημοσιογράφος: Makena Kelly (Για να δώσουμε όνομα και πρόσωπο στο άτομο που δημιούργησε το περιεχόμενο, που διαβάσαμε στην ανάρτηση, και για να μη θεωρήσει κανείς εσφαλμένα ότι το συνέταξε ο TS).
 25. Δε θα μπορούσα να το θέσω πιο σωστά. Σου φεύγει ένα άγχος εφόσον σου τύχει κάτι σοβαρό. Φαντάσου να πάθεις κάτι σοβαρό και η οικογένειά σου να ψάχνει σε τραπεζικούς σου λογαριασμούς να βρούνε χρήματα ή να αρχίσουν να ζητούν από φίλους και συγγενείς για να γίνεις εσύ καλά... Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μία ιδιωτική ασφάλεια ακόμα και από μικρή ηλικία, γιατί όταν τη χρειαστείς πραγματικά τότε ή θα είσαι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να ασφαλιστείς ή θα έχεις προβλήματα υγείας. Προσωπικά έχω ιδιωτικές ασφάλειες για πάνω από 10 χρόνια. Μου χρειάστηκε μόνο μία φορά, οπότε είχα φρικτούς πόνους από κολικό του νεφρού. Πήγα σε ιδιωτική κλινική και εξυπηρετήθηκα άμεσα. Νοσηλεύτηκα για δυο - τρεις μέρες και πλήρωσα μόνο το ποσό της απαλλαγής μου.. Κάνω το σταυρό μου, που την είχα τότε γιατί αν είχα πάει στο δημόσιο νοσοκομείο ακόμα θα περίμενα στην αίθουσα αναμονής. Πλέον έχω κάνει ιδιωτική νοσοκομειακή ασφάλεια για μένα και την οικογένειά μου με απαλλαγή από 1.500 ευρώ ανά έτος (έχει και διάφορα έξτρα) της Generalli, πληρώνοντας λιγότερα από 500 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Εδώ που μένω δε με συμφέρει ιδιωτική ασφάλεια για πρωτοβάθμια περίθαλψη και ιατρούς. Το μόνο, που φοβάμαι είναι αν μου τύχει κάτι σοβαρό. Ό,τι και να συμβεί 1.500 ευρώ θα καταφέρω να τα βρω. Για τα υπόλοιπα έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και ναι, οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι ιδιωτικές εταιρίες με γνώμονα το κέρδος... αλλά αυτό δε σημαίνει ότι λειτουργούν ανεξέλεγκτες. Πολλοί έχουν δικαιωθεί σε βάρος τους στα ελληνικά δικαστήρια, όπως και πολλοί έχουν χάσει. Ανεξέλεγκτες όμως δεν είναι σε καμιά περίπτωση. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τί προβλέπει το ασφαλιστήριο σου, πού σε καλύπτει και πού όχι, λίγοι έχουν ασχοληθεί. Το ότι έχεις ασφαλιστήριο που σε καλύπτει μέχρι 1.000.000 ευρώ δε σημαίνει ότι σε καλύπτει από το πρώτο ευρώ ούτε για όλα. Όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία, δεν έχω παράπονο σε γενικές γραμμές, έχουν τα πολλά θετικά και τα πολλά αρνητικά τους. Όμως, πολύ πρόσφατα μία φίλη διαγνώστηκε με καρκίνο. Στο δημόσιο νοσοκομείο της είπαν να τηλεφωνήσει σε ένα μήνα για να της κανονίσουν ραντεβού για χειρουργείο εντός του επόμενου τριμήνου. Φυσικά πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου έκανε την εγχείρηση την επόμενη εβδομάδα πληρώνοντας 7.000 ευρώ. Αν είχε ιδιωτική ασφάλεια θα ταλαιπωρούταν πολύ λιγότερο.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.