Προς το περιεχόμενο

Thanar

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  95
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Thanar

 1. Στο τελευταίο βίντεο, αναφέρομαι στην πολιτική του ομίλου Motor Oil στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων, στους οποίους με γοργούς ρυθμούς τοποθετούν ταχυφορτιστές, αλλά φαίνεται πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμη πώς ακριβώς θα χειριστούν το θέμα γενικά:
 2. Ο πρώτος στόχος της Neuralink είναι να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικές ελλείψεις. Απώτερος σκοπός είναι η «σύζευξη» ανθρώπου και μηχανών, προκειμένου το ανθρώπινο είδος να έχει ελπίδες ύπαρξης και μετά την έλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης!
 3. εγώ μίλησα για επιταχύνσεις. Για τους γκαζοφονιάδες εδώ μέσα.
 4. Δεν έχω δει πολλά κοντριλίκια Αθήνα - Θεσσαλονίκη... Φαίνεται πως θα το γυρίσετε στις μεγάλες διαδρομές πλέον οι γκαζοφονιάδες!
 5. Σε ταξίδι, όντως. Γιατί για τις καθημερινές δραστηριότητες φεύγεις πάντοτε γεμάτος απ' το σπίτι.
 6. Φαντάζομαι συμφωνούμε πως οι συμβουλές αυτές ισχύουν και για τα θερμικά αυτοκίνητα, έτσι;
 7. Δεν διαφωνώ. Κάποιοι όμως (ειδικά στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο), θέλουν να την ακούσουν κι έτσι. (edit: υπάρχουν ακόμα σαξόραλα; έχει μείνει κανένα;)
 8. Όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν: χαμηλότερο κέντρο βάρους σε σχέση με αντίστοιχα θερμικά, κάτι που προσφέρει στην ενεργητική ασφάλεια. Δες βίντεο που προσπαθούν οι του EuroNCAP να ντελαπάρουν το SUV model X της Tesla, και αυτό να γυρνά ξανά στα 4, άμεση απόκριση του γκαζιού, που τα κάνει πολύ πιο σβέλτα σε ελιγμούς, εκεί που πραγματικά χρειάζεται τα ρεπρίζ, ξεχνάς τα κατεβάσματα, σε οποιαδήποτε περίπτωση, δεν τα χρειάζεσαι, έχεις μέγιστη ροπή οποτεδήποτε τη χρειαστείς, συνεχώς ενεργή αναγεννητική πέδηση, φρενάρουν δηλαδή με το μοτέρ συνεχώς σαν να έχεις 2 ταχύτητες κάτω,
 9. Έχεις δίκιο, αν πάρεις ένα καινούριο ηλεκτρικό, τότε το βασικό κίνητρο σίγουρα δεν θα είναι η οικονομία! Εάν πάρεις ένα μεταχειρισμένο ηλεκτρικό όμως, αυτό αλλάζει. Έχεις επίσης δίκιο, πως ότι ηλεκτρικό όχημα και να πάρεις, προωθείς την οικολογική μετακίνηση. Ταυτόχρονα όμως, σου προσφέρει και εξαιρετική οδική συμπεριφορά, αλλά και τη δυνατότητα να ξεφτιλίζεις πολύ-πολύ ακριβότερα θερμικά οχήματα με τις επιταχύνσεις!
 10. Thanar

  100x μπαταρίες (κελιά) 18650

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 05/04/2021 06:19 μμ

  • Πώληση
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

  Διατίθενται 100 μπαταρίες (κελιά/στοιχεία, cells) λιθίου 18650, ανακτημένα από μπαταρίες laptop. Ιδανικά για εφαρμογές χαμηλής ισχύος, όπως φακοί LED, ανεμιστηράκια, USB powerbanks, τροφοδοσία arduino / raspberry Pi, φορητά boombox ηχεία, ηλιακά φωτιστικά, αποθήκευση ενέργειας φορητή ή όχι (powerwall) ή άλλες DIY εφαρμογές. Το ρεύμα που μπορούν να παρέχουν χωρίς πρόβλημα είναι 1Α το κομμάτι. ΔΕΝ είναι κατάλληλα για ηλεκτρονικά τσιγάρα, καθώς εκεί χρειάζονται κελιά που μπορούν να δώσουν μέχρι και 10Α! Σε ποδήλατα ή πατίνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ΜΟΝΟ όμως αν τοποθετηθούν 3-4 παράλληλα. Έχουν δοκιμαστεί όλα με τον έξυπνο φορτιστή Lii-500 της LiitoKala στη λειτουργία NOR δύο φορές (ρεύμα φόρτισης 700mA, ρεύμα εκφόρτισης 500mA) και πάνω σε κάθε στοιχείο αναγράφεται η χωρητικότητα σε mAh (μέσος όρος των δύο μετρήσεων). Κανένα στοιχείο δεν θερμαίνεται υπερβολικά (>10˚C) κατά τη φόρτιση (στα 700mA). Επίσης, αναγράφεται η εσωτερική αντίσταση του στοιχείου. Μετρήθηκε με τη μέθοδο DC iR στα 3.8V και στα 500mA. Η τιμή αυτή είναι συνήθως 3 φορές μεγαλύτερη από την AC iR στα 1000Hz τιμή που δίνουν έξυπνοι φορτιστές της αγοράς (LiitoKala, OPUS, XTAR). Η DC iR εσωτερική αντίσταση είναι πιο αντιπροσωπευτική της "ικανότητας" του κάθε στοιχείου σε εφαρμογές που απαιτούν σχετικά υψηλά ρεύματα (>500mΑ). Αυτά είναι μεταχειρισμένα επώνυμα στοιχεία, δεν είναι fakes. Είναι τάξεις μεγέθους καλύτερα από τα κινέζικα ultrafire/extrablow των 99000mAh που κυκλοφορούν, των οποίων η πραγματική χωρητικότητα είναι συνήθως κάτω από 500mAh. Στο πακέτο των 100 υπάρχουν κελιά με χωρητικότητα από 1740 μέχρι 2340mAh, η συνολική τους χωρητικότητα είναι 195Ah (δηλ. Μ.Ο. 1950mAh), ενώ μπορείτε να ζητήσετε και λιγότερα κομμάτια, μετά από επικοινωνία. Τα μεταφορικά βαρύνουν τον αγοραστή. Συνολικό βάρος πακέτου 4560gr.

  97,50 €

 11. Στην Ομάδα της Ηλεκτροκίνησης, ο φίλος Ελευθέριος Δημήτριος Πετρίδης, αναρτά κάθε τόσο τον ενεργειακό συμψηφισμό που κάνει με το αυτόνομο σύστημά του, φορτίζοντας το ηλεκτρικό e-Up!, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σε άλλα νήματα έχει αναφέρει περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το σύστημα που κατασκεύασε: https://www.facebook.com/groups/ElectricCarGreece/permalink/1610510989147905 Επίσης, στο 13ο επεισόδιο της Live εκπομπής της ομάδας, φιλοξενήσαμε την Ενεργειακή Κοινότητα Αττικής, οι συντελεστές της οποίας μας ενημέρωσαν για τις σχέσεις Ηλεκτροκίνησης και Ενεργειακών Κοινοτήτων:
 12. Σε έβγαλα προσωρινά από τη λίστα αποκλεισμένων για να σε ευχαριστήσω για το heads-up. Εννοείται πως θα βοηθήσουμε τον φίλο όσο μπορούμε. Λύσεις υπάρχουν.
 13. Αρχειοθετήθηκε το 13ο επεισόδιο του Σαββατιάτικου live! σε αυτό το επεισόδιο, μαζί μας η Μάγια Ανδρέου και ο Δαμιανός Τσίγκανος, μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας "Ενεργειακή Κοινότητα Αττικής". Μας ενημερώνουν για το τι είναι οι Ενεργειακές Κοινότητες, πώς λειτουργούν, και πώς οι δραστηριότητές τους συνδυάζονται με την Ηλεκτροκίνηση. Περισσότερες πληροφορίες για την Ενεργειακή Κοινότητα Αττικής, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της στο facebook: https://www.facebook.com/atticaenergycommunity Όλα τα επεισόδια της εκπομπής, διαθέσιμα και σε ηχητικό μόνο, μέσω της αγαπημένης σας πλατφόρμα
 14. Από τον Νοέμβριο του 2018 δεν έχω αλλάξει τίποτα. Ψέματα, έχω αλλάξει υγρό για τους πιτσιλιστήρες. Τώρα πήρα ένα φίλτρο καμπίνας και θα το αλλάξω μόνος μου. Η χρήση του Ηλεκτρικού με φόρτιση σε νυχτερινό τιμολόγιο στο σπίτι -όπως έχω γράψει 100 φορές- είναι €1.50/100χλμ. Το "χειρότερο ποιοτικά", πού το στηρίζεις; ποιο off topic; Όλο το συγκεκριμένο νήμα off topic είναι... Για την προοπτική της Ηλεκτροκίνησης υποτίθεται πως ανοίχτηκε, πόσο καλό είναι το diesel διαβάζουμε κάθε μέρα! Όχι, δεν θα πέσεις στο μηδέν με το Ηλεκτρικό. Θα πέσεις στα €540 το χρόνο, φορτίζοντας κάθ
 15. Το δικό μου Ηλεκτρικό είναι ήδη 8 χρόνων, και η μπαταρία του είναι στο 86%. NISSAN LEAF, με μπαταρία χωρίς διαχείριση θερμοκρασίας. Ενημερώσου πρώτα και μετά μίλα, το μόνο που ικανοποιείς έτσι είναι την ψευτομαγκιά σου. Αυτά που αραδιάζεις να φανταστώ τα ξέρεις επειδή έχεις κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση στο θέμα, έτσι; Μάλιστα... έτσι εξηγείται λοιπόν πως η κεφαλαιοποίηση της συγκεκριμένη εταιρείας έχει ΔΕΚΑπλασιαστεί μέσα σε 2 χρόνια. Οφείλεται προφανέστατα στη απίστευτη χαμηλή ποιότητα αυτού που παράγει! Προφανώς. Ο μόνος λόγους που είχε βγάλει η FIAT τα συγκεκριμένα, ήταν η
 16. 9 στα 10 σχόλια σε αυτό το νήμα είναι τελείως άσχετα με την ηλεκτροκίνηση. Αν έχετε καμιά απορία για το πώς «βασανιζόμαστε» όσοι ήδη έχουμε ηλεκτροκίνητα, ρωτήστε. Διαφορετικά, ανοίξτε νήματα για βενζίνες, ντίζελ και αέρια. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως δεν θα βρείτε κάποιον από εμάς να προσπαθεί να πουλήσει το ηλεκτρικό του, ούτε σε 20 χρόνια!
 17. Στο 12ο επεισόδιο του Σαββατιάτικου live, είχαμε μαζί μας τον Φώτη Νάκο, συνιδρυτή της ομάδας Archon και κατασκευαστή του ελληνικού τρίκυκλου οχήματος Anemos, προσανατολισμένου σε χρήσεις (ταχύ)μεταφορών. Άνω του 90% του R&D του οχήματος, καθώς επίσης και το σύνολο της συναρμολόγησης γίνεται στην Ελλάδα. Ο Φώτης μας αναλύει τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να φέρουν το όχημα στην αγορά. Κάντε subscribe και πατήστε το κουδούνι, για να ενημερώνεστε αυτόματα για επερχόμενα επεισόδια. Όλα τα επεισόδια της εκπομπής, διαθέσιμα και σε ηχητικό μό
 18. Δεν συμφέρει. Η μετατροπή ενός Corsa σε ηλεκτρικό με εμβέλεια 300km, θα σου βγεί όσο ένα καινούριο model 3!
 19. Δεν ξέρω ποιό από τα δύο είναι μεγαλύτερο ανέκδοτο... Δεν ξέρω ποιος είναι το ανέκδοτο στη συζήτηση, αυτά που γράφω παραπάνω, ή εσύ που τα αμφισβητείς. Αυτό που ξέρω όμως είναι, πως στο σπίτι μου έχω 10kW φωτοβολταϊκά εδώ και 10 χρόνια (που σημαίνει πως ΔΕΝ πληρώνω για το ρεύμα ούτε δεκάρα), ενώ συμμετέχω σε Ενεργειακή Κοινότητα με περίπου 10ΜW έργα ΑΠΕ σε εξέλιξη. Η ηλεκτρική ενέργεια σύντομα (σίγουρα μέχρι το 2030) θα είναι ΔΩΡΕΑΝ σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Σε κάποια άλλα θα πληρώνεις ακριβά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και από ιδιώτες να σε πλη
 20. Η μεγάλη, τεράστια διαφορά, είναι πως στο ρεύμα ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ μπορείς αν έχεις το χώρο, να παράγεις και μόνος σου. Μόνος σου πετρέλαιο ή οποιοδήποτε άλλο καύσιμο, σίγουρα ΔΕΝ μπορείς να παράγεις, με οποιουδήποτε κόστους επένδυση!
 21. Εννοείται πως το κράτος θα βρει να αντλήσει τα κεφάλαια που θα του λείψουν. Κατά πάσα πιθανότητα από έναν νέο φόρο προς τα ηλεκτροκίνητα. Αυτό όμως θα γίνει όταν το 50%+ στραφεί προς την Ηλεκτροκίνηση. Μέχρι τότε, οι "early adopters" θα έχουμε να "διαφημίζουμε" πως γλιτώνουμε λεφτά.
 22. Όλους τους ταχυφορτιστές της η Tesla παγκοσμίως τους εγκαθιστά με δικά ΤΗΣ έξοδα. Δεν περιμένει κάποια υπουργική απόφαση για... επιδοτήσεις!
 23. Ε ναι... πολύ δύσκολο: https://www.forbes.com/sites/brookecrothers/2021/02/14/this-chinese-city-has-16000-electric-buses-and-22000-electric-taxis/?sh=262a75cd3a92
 24. Καλά, κράτα αυτή τη δήλωση... Μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα το διαβάζεις και θα γελάς... Καθώς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα σε πάει στη δουλειά... Σε άλλα νέα, είμεθα πλέον διεθνείς προσωπικότητες:
 25. Πριν μερικές ώρες ολοκληρώθηκε το VW Power day. Ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε playback εδώ: Τα βασικά χαρακτηριστικά της παρουσίασης ήταν εξαιρετικά παρόμοια με αυτά της αντίστοιχης παρουσίασης της Tesla, περίπου έναν χρόνο πριν: Καλύτερες, περισσότερες και φτηνότερες μπαταρίες είναι ο στόχος, με 50% μακροπρόθεσμη πτώση τιμής Dry coating και η VW, σαν την Tesla Τεχνολογία cell-to-pack, υιοθετώντας ένα σχέδιο κελιού μπαταρίας, και αντίστοιχες τεχνολογίες χημείας με την Tesla (σε άνοδο και κάθοδο)
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.