Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Kandinsky

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  33
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Αναρτήσεις από Kandinsky

 1. Δεν ξέρω τί είναι αλήθεια και τί ψέμματα. Ακόμη περισσότερο δεν ξέρω ποιό θα μπορούσε να είναι το κίνητρο (όπως εύστοχα ρώτησε ο punky) μιας τέτοιας κολοσσιαίων διαστάσεων πλάνης/απάτης. Τα μόνα που μπορώ να σκεφτώ είναι η προσπάθεια εκ μέρους της συντήρησης (κυρίως της Αμερικανικής, της εκκλησίας, κλπ) να πάψει το ανελέητο και ελεύθερο πήδημα που άνθισε απ' τη δεκαετία του '60 και μετά, οπως ίσως και το ότι αρκετοί επιστήμονες πιθανόν να "φοβήθηκαν" να πάνε κόντρα στο ρεύμα. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, θεωρώ τα επιχειρήματα πολύ αδύναμα.

   

  Το link που έδωσε ο lucifer ήταν επίσης αρκετά διαφωτιστικό. Σε κάποιο σημείο του αναφέρει

  In any case, Koch's postulates have never been universally applicable. Even in Koch's time, it was recognized that some infectious agents were clearly responsible for disease in spite of the fact that they did not fulfill all of the postulates;[26][27] Koch himself disregarded three postulates for cholera and typhoid fever.[26] Currently, a number of infectious agents are accepted as the cause of disease despite not fulfilling all of Koch's postulates.
  πράγμα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν ορισμένοι στο site της Μαρίας Κ. αλλά και οι επιστήμονες.

   

  Αυτό που με ενοχλεί αρκετά προσωπικά είναι ο τίτλος του βιβλίου. "Πώς νίκησα το AIDS". Αρκετά "πιασάρικος", δοσμένος με έναν τρόπο που πιστεύω παραπληροφορεί διότι ο μέσος άνθρωπος και κυρίως ο ασθενής ή φορέας του AIDS πιθανότατα να δημιουργήσει μέσα του φρούδες (?) ελπίδες. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι μαθαίνεις κάποια πράγματα γύρω απ' αυτό, δεν παύει νομίζω να υπάρχει ένας τόνος ανηθικότητας στο όλο concept.

   

  Αλήθεια, αν το AIDS δεν υπάρχει γιατί πεθαίνει ο κόσμος? Ακόμη κι αν το Σύνδρομο δεν οφείλεται στον HIV πόσο στ' αρχίδια του μπορεί να έχει γραμμένο κάποιος αυτό το συμπέρασμα απ' τη στιγμή που νοσεί και δεν μπορεί να γίνει καλά? Προτείνεται κάποια θεραπεία? Προτείνονται λύσεις?

   

  Εν κατακλείδι, αυτό που προτείνει το βιβλίο τί είναι? Να νικήσεις το AIDS κάνοντας ότι δεν υπάρχει?

 2. Ο καθένας μπορεί να αυτοαποκαλείται όπως θέλει. Δικαίωμά του είναι και καλά κάνει άμα φτιάχνεται με αυτόν τον τρόπο. Απλά εγώ ανέφερα πως η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που την αποκάλεσαν τρίτοι -μη οπαδοί/φίλοι της- με έναν τιμητικό-συμβολικό τίτλο ήταν ο Εθνικός του πόλο. Προφανώς πέραν των επιτυχιών, βοήθησε και το όνομα του Εθνικού για να κερδίσει αυτή την εκτίμηση. Απλά πράγματα. Καλλιτέχνης άνθρωπος βρε Wassily Kandinsky, θα έπρεπε να με πιάνεις ;)

   

  Προφανώς εννοείς τους δημοσιογράφους. Διότι ποιός άλλος μή φίλος μιας ομάδας θα την αποκαλέσει "αυτοκράτορα"? Οι αντίπαλοι μήπως? Ή η πλατιά μάζα των φιλάθλων που δεν έχει λόγο που να βγαίνει προς τα έξω? Κακά τα ψέματα, τον κάθε χαρακτηρισμό και παρατσούκλι τον έδωσαν είτε οι δημοσιογράφοι είτε κάποιος επώνυμος και έμεινε. Οπότε το "αυτοαναγορεύθηκε" και το "του έδωσαν τον χαρακτηρισμό άλλοι" μάλλον δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά.

   

  Το ότι αποκαλούν λοιπόν όπως θέλουν κάποιον οι δημοσιογράφοι δε μου λέει απολύτως τίποτα. Διότι και τον Άρη "αυτοκράτορα" αν δεν κάνω λάθος τον είπε πρώτος ο Συρίγος (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι ο πλέον καθαρός μπασκετικός δημοσιογράφος της εποχής είχε την πρωτιά) ενώ -σωστά υποστηρίζεται απ' τους οπαδούς του ΠΑΟ- θα έπρεπε να λέγεται ο ΠΑΟ.

   

  Και στην τελική, το να λέγεται ο Άρης "αυτοκράτορας" του προσδίδει κάτι παραπάνω? Τον κάνει να ψηλώνει και να φτάνει τον ΠΑΟ? Μάλλον όχι. Στο ποδόσφαιρο αντίστοιχα, το "βασίλισσα" της ΑΕΚ λέει κάτι? Μάλλον όχι, επίσης. Εφόσον άλλος είναι πρώτος, ότι και να λέμε είναι άνευ ουσίας.

 3. 1) Ο Εθνικός ανακυρήχθηκε (και δεν αυτόαναγορεύτηκε) από φίλους του πόλο τη δεκαετίας του 80 ως ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ πολύ απλά γιατί κατόρθωσε να έχει κατακτήσει έως το 1985 33 επί συνόλου 59 πρωταθλημάτων (και μάλιστα τα 14 συνεχόμενα), ποσοστό επιτυχίας ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ για κάθε ομαδικό άθλημα στη χώρα.

   

  2) Ο ΟΣΦΠ αυτόαναγορεύτηκε θρύλος δεκαετίες πριν το σύνολο τίτλων που αναφέρεις.

   

  3) Ο ΑΡΗΣ επίσης αυτόαναγορεύτηκε ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός στο άθλημα έχει κατακτήσει περίπου όσα όλες οι άλλες ομάδες μαζί.

   

  Καλό το οπαδιλίκι και η «αυτοϊκανοποίηση» για τη Θρυλική - Αυτοκρατορική - Παντοκρατορική ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ, αλλά όπως είπα όλα αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση. Εκτίθεστε οπαδοί. Εκτίθεστε...

   

   

  Το αν δλδ έχω δικαίωμα να λέω την ομάδα μου εν έτει 2006 "Θρύλο" έχει να κάνει με το ότι πριν 20 χρόνια ο Εθνικός ήταν ο πιό επιτυχημένος σύλλογος σε ένα άθλημα που αριθμούσε δέκα νοματαίους.

   

  Προφανώς επίσης, έχει ίδια βαρύτητα το να είσαι πρώτος (ή απ' τους πρώτους) επί σειρά ετών στο δημοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως απ' το να παίρνεις συνεχόμενους τίτλους σε ένα σχεδόν ανύπαρκτο για την ευρεία μάζα του κόσμου άθλημα.

   

  Ακόμη και για τη δεκαετία του '80 που μιλάμε, όταν και απέκτησε ο Εθνικός το δικαίωμα να λέγεται "αυτοκράτορας", θα μπορούσε κατά τον ίδιο τρόπο να αναγορευθεί και ο Ολυμπιακός "αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου", ναι ή όχι?

   

  Τί εννοείς με το "η παρουσία του Εθνικού δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου σε ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα"? Οι αριθμοί που παράθεσες? Αν ναι, ισχύουν μερικώς εφόσον μείνουμε κολλημένοι πριν το 1990. Λέω "μερικώς" διότι τα αθλήματα είναι διαφορετικά και η δυσκολία τους το ίδιο. Δεν μπορεί πχ να βάλω στην ίδια μοίρα τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ποδοσφαίρου με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πόλο.

   

  Σχολίασε pls διότι απ' ότι καταλαβαίνω βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Εκτός κι αν θες να με λες "αυτοκράτορα" και όχι "Θρύλο". Καμμία αντίρρηση.

 4. LL Neo :Δεν τα συνέκρινα εγώ αγαπητέ αλλά ο φίλος που προφανώς λόγω αγνοίας δηλώνει ότι ο μόνος που έχει δικαίωμα να αυτοαναγορεύεται σε αυτοκράτορα των ομαδικών αθλημάτων είναι ο Εθνικός στο πόλο.

   

  punky : Καλά σας κάνανε ρε. Παράγκα και στο πόλο.:twisted:

 5. Μάλιστα. Ο Εθνικός στο πόλο έχει δικαίωμα με 35 πρωταθλήματα και 11 κύπελλα να λέγεται αυτοκράτορας και δεν έχει ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο το ίδιο δικαίωμα να αυτοαναγορεύεται ως "Θρύλος" με 34 και 22 αντίστοιχα.

   

  Στο πόλο όπου έχουμε σαφώς λιγότερους τίτλους απ' τον Εθνικό (19 πρωταθλήματα και 9 κύπελλα), έχουμε και μια "μικρή" κατάκτηση C.L και ένα Σούπερ Καπ. Προφανώς αυτά δεν μετράνε, τα έχουν πετύχει κι άλλοι.....

   

  Εκτίθεστε παιδιά. Εκτίθεστε......

 6. Σε γενικές πάντως γραμμές, όσο πιό πολύ φωνάζει κάποιος "είμαι αυτό" τόσο σημαίνει ότι για να το πιστέψουν οι υπόλοιποι δεν φτάνουν οι πράξεις του.

   

  Κέρδισες έναν αγώνα. Αυτό δεν επιβεβαιώνει καμμία αυτοκρατορία, κανένα μεγαλείο και καμμία δόξα παρά μόνο μια ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης....

 7. άστα διάλα ρε Kandinsky, δυο μέρες ταυτίζομαι με τις παπαριές που γράφεις.

  Θα σε συμπαθήσω στο τέλος.

   

  Τέτοιες ακραίες εκφράσεις συμπάθειας από έναν Εθνικό με συγκινούν.....:-D

 8. Πουλίνε δεν ξέρω αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα και πόσο σοβαρό είναι αυτό.

   

  Αν όντως υφίσταται κάτι, θα σου πρότεινα να σκεφτείς ότι το καλύτερο φουσκωτούλι που θα έχεις ποτέ θα είναι αυτό το οποίο θα σου χαμογελάει, θα σου γρατζουνάει το πρόσωπο, θα σου κλωτσάει την κοιλιά, θα γέρνει το κεφάλι του κοιμισμένο πάνω σου και άλλα πάρα πολλά που αν δεν τα βιώσει κανείς δεν κατανοεί ότι αν δεν έχεις άλλο λόγο ύπαρξης αυτός και μόνο δίνει στη ζωή μας μια υπόσταση μαγική.

   

  Δεν το έστειλα πμ διότι είμαι σίγουρος οτι κι άλλοι φίλοι έχουν φτάσει κάποια στιγμή ή βρίσκονται ήδη σε κάποιο αδιέξοδο.

   

  edit : το φουσκωτούλι τά'κανε. πάω να το αλλάξω.......

 9. Για να είμαι κατοχυρώμενος Luci, πιάνομαι κυριολεκτικά απ' τα γραφόμενα σου και βλέπω ότι σαφέστατα αναζητάς τεκμηρίωση.

   

  Κατόπιν αυτού είμαι πιστεύω μέσα σε λογικά πλαίσια για το κάτωθι :

   

   

  Μης σας παρασύρει το δίδυμο Kandinsky - Blueviper. Για τον Στολτίδη είπα ότι είναι απροπόνητος επειδή παίζει στον Ολυμπιακό.
  :-D

   

  Μετά το χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα μου ότι ο Ολυμπιακός δεν τα πάει καλά στην Ευρώπη γιατί είναι απροπόνητος.
  :-D :-D

   

  Για πριν 2 χρόνια δεν ξέρω τι γινόταν γιατί η ομάδα μου δεν ήταν στην Α' Εθνική οπότε δεν παρακολουθούσα (και γιατί να το κάνω άλλωστε; )
  (αυτό πήγαινε στην πρόταση ότι η έδρα του Ολυμπιακού δεν τιμωρείται). :-D :-D :-D

   

  εδιτ: Κατά τα άλλα, αν όπως λέτε τιμωρείται πράγματι η ομάδα (παρόλο που δεν "έτυχε" απ'οτι φαίνεται τον τελευταίο χρόνο που παρακολουθούσα εγώ),
  (κολλάει στο παραπάνω) :mrgreen:

   

  Ο Kandinsky είπε ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν τα πάει καλά ο Ολυμπιακός. Εσύ (όπως πάντα) δεν έχεις άποψη επι της ουσίας. Απλά μας εξηγείς τι βλακείες λένε οι υπόλοιποι (δηλαδή εγώ).
  :mrgreen::mrgreen:

   

  Θα πάρω πίσω αυτό που είπα για το περυσινό παιχνίδι στην Τούμπα, γιατί ήταν πράγματι πατάτα. Τα μπέρδεψα, κάτι άλλο θυμόμουνα.

   

  Τα άλλα όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι ισχύουν. Και ότι ο Ολυμπιακός δεν τιμωρείτε (γιατί εμενα δε μ' ενδιαφέρει αν τιμωρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να τιμωρείτε ΠΑΝΤΑ όπως και όλες οι ομάδες) και ότι αυτά δε γίνονται αλλού (ίσως στο Χαριλάου περισσότερο από την Τούμπα)

  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

   

  Το ότι δε παρακολουθούσα α' εθνική δε σημαίνει ότι είμαι άσχετος. Σιγά το σοβαρό πρωτάθλημα, που άμα το παρακολουθείς καταλαβαίνεις τι γίνεται.
  :confused: :twisted: :mrgreen:

   

  Όσον αφορά την προπόνηση, μεταφράστε το κυρίως ως εμπειρία. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη γιατί σημαίνει άλλο πράγμα. Εμπειρία για να έχεις πρέπει να είσαι μεγάλος σε ηλικία και να έχεις παίξει πολλά χρόνια. Εγώ μιλάω για το φορμάρισμα, κάτι που αφορά την κατάσταση σου στην τρέχουσα ομάδα, κάτι που σίγουρα βρίσκει πολύ σημαντικό ο Ρεχάγκελ, κάτι που φάνηκε όταν δεν κάλεσε τον Σαμαρά επειδή εκείνο τον καιρό καθόταν στον πάγκο της Μαν. Σίτυ.
  :twisted: :oops: :confused: :mrgreen: :-D

   

  Kι ένα πρόσφατο λινκάκι για να μην ψάχνω περισσότερο, ένα απ' αυτά που ο ποιητής λέει ότι δεν του καταθέτουν σοβαρές απόψεις: http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1301553&postcount=1316

   

  Kαι η απάντηση του που περί άλλων τυρβάζει, γενικολογεί, κλπ κλπ :

  http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1301612&postcount=1320

   

  Τί καιρό κάνει άραγε εκεί στα ψηλά του 168-169? Φυσάει βοριάς? :mrgreen:

 10. Και για να ξαναγυρισουμε στην κουβεντούλα μας που εκτροχιάσθηκε, άκουσα ότι ο Στολτίδης τα πήρε εις το κράνος διά την μη κλήση του και σκέφτεται να πράξει ότι και ο Ζήκος.

   

  Κατάλαβες ο κότας? Ο μυρωδιάς? Ο άσχετος άμπαλος? Ο τρύπας του Όζοντος? Ρε ουστ ρε που θα τηνε πεις κιόλα στον Ρεχάγκελ ρε όρνιο που εξαιτίας σου μετράει ήττες η Θρυλάρα μας. Πάρε ρε μεταγραφή στην Ζαπορίζια να μάθεις πώς παίζουν μπάλα οι Ευρωπαίοι και να κλείνεις τρύπες.

   

  Απροπόνητε! Έ απροπόνητε!

   

  edit : νομίζω η συζήτηση είναι τώρα σε καλό δρόμο.....

 11. Τό'σβησες το άλλο ποστ πάνω που έκανα edit απάντηση Luci.

   

  Το "προκλητικός" είναι σχετικό. Προκλητικό μπορεί όντως να θεωρηθεί το να κατακρίνεις τον άλλο. Προκλητικό ΔΕΝ είναι να κατακρίνεις τον άλλο όταν αποδεδειγμένα όποτε έχεις μιλήσει με στοιχεία μαζι του περί άλλων τυρβάζει μια και προφανώς έχει σύνδεση με Σείριο. Η σύνδεση σημαίνει ότι σ' έχει γραμμένο και καταλαβαίνει μόνον ότι θέλει να καταλάβει κάτι που συνιστά επίσης πρόκληση. Προκλητικό επίσης είναι το να σε φτύνουν όλοι και να νομίζεις ότι βρέχει, όπως επίσης είναι το να έχεις μπουρδελοποιήσει όλα τα αθλητικά threads.

   

  Όσο για το "ακόμα" που εμπεριέχει απειλή, πράξε κατά το δοκούν. Δε θά'ναι η πρώτη φορά και ούτε η τελευταία μια και έχω αλλεργία στους γραφικούς που το παίζουν έξυπνοι....

 12. Αν παίρναμε τον Στολτίδη θα χάναμε σίγουρα διότι θα είχαμε τρύπες. Τώρα που δεν παίζει η νίκη είναι σίγουρη γιατί χωρίς Στολτίδη δεν υπάρχουν τρύπες. Αφού δεν υπάρχουν τρύπες μπαίνουν και τα δικά μας γκολ πιό εύκολα. Άσε που 11 προπονημένοι είναι καλύτεροι από 10 προπονημένους κι έναν απροπόνητο.

   

  Όλα είναι θέμα προπόνησης. Και τρύπας.

 13. Ρε παιδιά σοβαρολογείτε? Δεν καλεί τον Στολτίδη λόγω ηλικίας κι έχει μέσα τον Ζαγοράκη? Και καλεί τον Καψή το παιδαρέλι που στην ουσία απ' το Euro και μετά μπάλα δεν έπαιξε (διότι και στο εξωτερικό δεν έπαιζε)? Και τα άλλα τα αγόρια? "Έμπειρα ώριμα παιδιά"?

   

  Ποιά είναι η ομάδα που παλεύει να φτιάξει ο Ρεχάγκελ? Με τί προοπτική? Το 2008? Με ποιούς? Ποιούς κάλεσε που σε 2 χρόνια θα παίζουν μπάλα? Τον Σαμαρά που του κάνει καψώνια? Ποιόν?

   

  Κανείς δεν παραγνωρίζει την προσφορά του στην κατάκτηση του Euro. Από εκεί και πέρα όμως η ομάδα τί αποτέλεσε πέραν ενός περιφερόμενου θιάσου που ασθμαίνει για να βάλει γκολ ακόμα και στο Καζακστάν? Τί έχει κάνει μέσα σε 2 χρόνια? Να μας ξαναγυρίσει εκεί που ήμασταν πριν μας παραλάβει?

   

  Δεν είναι τυχαίο που σε αρκετές ομάδες απ' όσες πήγε ναι μεν κατάφερε κάτι αλλά στο τέλος τον έπιαναν οι εμμονές. Κι αν εμείς κάνουμε λάθος στις κρίσεις μας οι Γερμανοί δεν κάνουν.

 14. Μισό λεπτό διότι κάπου αρχίζω και το ξετυλίγω το κουβάρι :

   

  Σήμερα είναι Πέμπτη και το μεσημέρι θα φάμε αρακά. Oι Κινέζοι είναι ένας αρχαίος λαός και το τσουνάμι μεγάλο κύμα. Τα παγόβουνα της Ανταρκτικής είναι πολύ κρύα και ο καφές μου πικρός. Συμπέρασμα : Ο Στολτίδης δεν κάνει για την Εθνική.

   

  Όποιος δεν κατάλαβε τον συλλογισμό μου pm παρακαλώ διότι δεν μπορεί συνεχώς να εξηγούμε τα αυτονόητα......:mrgreen:

 15. Ο Καψής είναι πολύ περίεργη περίπτωση. Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό συνεχώς διαμαρτύρεται (ειδικά φέτος απ' την αρχή αρχή ακόμα) ότι είναι τραυματίας.

   

  Αν ισχύει αυτό εννοείται ότι καλά του έκανε ο Ολυμπιακός και δεν τον άφησε. Και λέω "δεν τον αφησε" διότι ξεκάθαρα δήλωσε ο ίδιος ότι "δεν τον αφήνει η ομάδα του να πάει στην Εθνική".

   

  Αν δεν ισχύει δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο καιρό δεν διαψεύδει ο ίδιος τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να είναι τραυματίας. Εν ολίγοις υπάρχει μια πολύ περίεργη συμπεριφορά από μέρους του κάτι που προσωπικά με ξενίζει, δεν τον είχα για τέτοιο άνθρωπο. Μπορεί δλδ να παίζει στην Εθνική και δεν μπορεί στον Ολυμπιακό?

   

  Από εκεί και πέρα, εφόσον ειτε αλήθεια είτε ψέμματα εδώ και καιρό είναι δηλωμένος ως τραυματίας πώς διάολο πάει ο άλλος και τον καλεί? Κανείς δεν τον ενημερώνει για την κατάσταση των παικτών?

   

  Δεν πάμε καλά....

 16. Α. Εικονική κηδεία. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει ξαναγίνει, θα προσφέρετε με δίσκους παξιμαδάκι και κονιάκ/καφέ. Εννοείται ότι όπου πηγαίνετε θα λέτε "ζωή σε λόγου μας", "να ζήσουμε να τους θυμόμαστε" κλπ. Θα μείνει αξέχαστο.

   

  Β. Xιονάτη. Μπορείτε να προσλάβετε 7 νάνους και θα τους πάτε στη νύφη να χορεύουν γύρω της. Θα μπουκάρει λοιπόν ο γαμπρός ντυμένος πρίγκηπας και αφου πετάξει με συνεχή βολ πλανέ τους νάνους απ' το προσκήνιο, παίρνει την κοπέλα.

   

  Γ. Reverse gang bang με τον γαμπρό. Κάτι που επισης θα μείνει αξέχαστο. Εναλλακτικά, πιό softcore φάση, ένα απλό φλασάκι από όλες σας την ώρα που πάει να φιλήσει τη νύφη.

   

  Τελευταίο και καλύτερο άφησα το

   

  Δ. Ντου από μαινόμενους οπαδούς. Θα ντυθείτε με τα χρώματα του αιώνιου εχθρού του είτε θα προσλάβετε "ειδικούς επιστήμονες". Μόλις τον δείτε, πέφτετε πάνω του και τον σαπίζετε στο ξύλο μέχρι που να λιποθυμισει. Μετά, πάει η μέλλουσα γυναίκα του και τον περιθάλπει. Απαραίτητο αξεσουαρ η σιδερογροθιά, οι πατάτες με ξυράφι, στιλέτα, σουγιάδες, μπότες με σίδερο, καρφιά.

  • Like 2
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.