Προς το περιεχόμενο

Ardov

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  546
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

  1
 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

257 Excellent

3 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Ardov

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 04/04/1985

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

6.080 προβολές προφίλ
 1. Επρόκειτο για μία ανανέωση εταιρικής ταυτότητος. Δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο και ορθώς δεν έκανε κάτι άλλο! Η εταιρία ξεκίνησε με το πρώτο logo της να έχει σχεδιαστεί από τους συνιδρυτές της τους ίδιους. (Αυτό με το πεσμένο e) Επρόκειτο για μια απλή sans-serif γραμματοσειρά την οποία σχεδόν 40 χρόνια μετά την άλλαξε στο λογότυπο με την "έλλειψη" γύρω από το Intel, συνδυάζοντας ουσιαστικά το design από το εμπορικό σήμα (trademark) Intel Inside με εναν εκμοντερνισμό της κύριας γραμματοσειράς που ξέφυγε κατά τη γνώμη μου από την προηγούμενη φιλοσοφία, θέλοντας (από όσο θυμάμαι) να δηλώσει ενα τεχνολογικό άλμα (όσοι θυμάστε το σλόγκαν ..."Leap Ahead"). Ειδικά το Intel Inside ήταν από προσωπική άποψη γραφιστική γελοιότητα. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως το καινούριο της λογότυπο είναι πολύ πιο κατάλληλο και επιστρέφει ακριβώς εκεί που πρέπει, σε μια αναθεωρημένη έκδοση της αρχικής sans-serif γραμματοσειράς με λευκά πλέον γράμματα και τον γαλάζιο τόνο πάνω από το i , κρατώντας έτσι την χρωματική αποτύπωση στον καταναλωτή περί γαλάζιας εταιρίας. Προσωπικά το θεωρώ ιδανικό και για τη χρονική περίοδο που διανύει και για το σκοπό που αποφάσισε να το διαφοροποιήσει. Και επειδή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η αλλαγή λογότυπου, ειδικά στο γραφειοκρατικό κομμάτι, καλώς έπραξε και επέστρεψε στη θεμελιώδη αρχική σχεδίασή του. Αν προσέξουμε καλύτερα ολοκληρωμένο το set με τα προσαρμοσμένα και εμπλουτισμένα λογότυπα για το εκάστοτε προϊον της εταιρίας θα δούμε πως δεν είναι ούτε απλό ούτε τυχαίο ούτε δημιουργία του μισαώρου. Το ότι η AMD έχει πιο ελκυστικές προτάσεις τα τελευταία χρόνια δεν θα πρέπει να επηρεάζει την κρίση μας σε ορισμένα πρακτικά ζητήματα έτσι ώστε να κατακρίνουμε την κάθε κίνηση όποιου ανταγωνιστή. Υπενθυμίζω όσο πιο πολύς ανταγωνισμός, τόσο καλύτερα για όλους. Κι όταν λέω όλους, εννοώ όλους! Από εκεί και πέρα η Intel ούτε έκανε στροφή στη φιλοσοφία της ούτε ανασυστάθηκε ούτε διαφοροποιήθηκε δραματικά ώστε να απαιτείται εντελώς ριζική επανασχεδίαση του λογότυπού της. Παραθέτω τα κύρια λογότυπα για να τα βλέπουμε και να συνεχιστεί η συζήτηση επί του πρακτέου. Κλείνοντας να πώ πως μια ανανέωση λογότυπου θα είναι άστοχη εάν δεν συνοδευτεί και από την αντίστοιχη ανανέωση της φιλοσοφίας της καθώς και με λίγη καλή τύχη ώστε να καταφέρει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος με ουσιαστικά πρωτοποριακά προϊόντα. Αρχικό Λογότυπο και πρώτη αλλαγή (2005) Το έκτρωμα του Intel Inside που υπήρχε για 15 χρόνια (εντελώς εκτός concept και φιλοσοφία εταιρίας): Ξανά το νέο λογότυπο του 2005 Νέο λογότυπο 2020
 2. Οι συγκεκριμένοι απλά χιούμορ κάναμε, ηρέμησε και καλό μήνα!
 3. @Retromaniac , @AtiX , Είναι τόσες οι μεταβλητές και οι παράμετροι για έναν Greek Bus Simulator που θα χρειαζόταν κβαντικό νευρωνικό υπερυπολογιστή για να δουλέψει κι αυτό για λίγες γραμμές! Αν συμπεριλάβεις καμιά 703 / 608 / Α10 (GBOD Greek Bus of Death) κλπ. δυστυχώς BSOD .
 4. Στατιστικά μπορώ να πώ πως όντως επρόκειτο για σχετικά καλές κατασκευές για την κατηγορία τους, δεν συνάντησα σοβαρά προβλήματα στα Toshiba, σχεδόν δύο δεκαετίες στον χώρο. Ειδικά τα Tecra ήταν ανθεκτικά μηχανήματα, όπως έγραψαν ήδη προηγούμενοι. Δύο παρατηρήσεις ωστόσο που προσωπικά με απογοήτευσαν (και με απογοητεύουν ακόμα κυρίως ως προς την 2η). 1) Πολύ μα πολύ bloatware, εφαρμογές σαβούρας και γενικά κακοστημένες εγκαταστάσεις λογισμικού που έκαναν ορισμένα από τα μοντέλα τους να απογοητεύουν τους αγοραστές λόγω μειωμένης ταχύτητας. Ήθελες μια ώρα μόνο και μόνο για να αφαιρέσεις τα άχρηστα λογισμικά. 2) Εκπληκτικά υψηλό ποσοστό αστοχίας στους σκληρούς δίσκους κατασκευής Toshiba ακόμη και σήμερα! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό!
 5. Απο Lake σε Lake μια δεκαετία τώρα...τον σκάβουν το lako τους...
 6. Ardov

  Δένομαι με ανοησίες

  Καταπληκτική απάντηση! Κι αν σου το έχει αγοράσει εις διπλούν κιόλας απλά ....τον παντρεύεσαι!
 7. Ardov

  Δένομαι με ανοησίες

  Τα θέλω οπωσδήποτε!!!! Και αυτά και τις νεκρές αράχνες!!!! Που ξέρεις αν θα υπάρξει ξανά ευκαιρία να ξαναβρεθούν σε αυτό τον συνδυασμό????? Πέρα από το αστείο της υπόθεσης, τέτοιου είδους συμπλέγματα και ανασφάλειες δημιουργούν σοβαρά ζητήματα και στην καθημερινή ζωή ενός ατόμου αλλά και στην αλληλεπίδρασή του με άλλα άτομα. Καταλήγει να φυλακίζεται σε μια αντίληψη όπου τον εμποδίζει από το να χρησιμοποιήσει τα αντικείμενα και κατ'επέκταση να τα χαρεί και το κυριότερο όταν αυτά χαλάσουν να τα αντικαταστήσει με κάτι καλύτερο και πιο σύγχρονο και πρακτικό. Προσωπικά έχω κάνει πολλά και μεγάλα βήματα και έχω πάψει να λειτουργώ έτσι, τονίζω όμως πως χρειάστηκε (και χρειάζεται) συνεχή "δουλειά" και πως δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Και ακόμη κι αν έπαψα σε νεα αντικείμενα να τα αγοράζω εις διπλούν, τα παλαιότερα πολύ αγαπημένα αντικείμενα συνεχίζω και τα κρατώ εις διπλούν... Δεν έχω ακόμη καταφέρει στα παλιά αντικείμενα να αποχωριστώ κάποια και να μείνω με ενα ή κανένα. Όταν το καταφέρω τότε θα έχω "γιατρευτεί"...! Υ.Γ. Δεν μιλάω για ΟΛΑ τα αντικείμενα της καθημερινότητας αλλά για αγαπημένα αντικείμενα. Π.χ. εναν δίσκο βινυλίου, ενα bluetooth που με βόλεψε, ενα gadget, ενα πολύ πολύ αγαπημένο βιβλίο , παπούτσια που λάτρεψα, γυαλιά ηλίου που με βόλεψαν...κλπ.
 8. Ardov

  Δένομαι με ανοησίες

  Ειλικρινά έχεις απόλυτο δίκιο, δεν ξέρω για ποιό λόγο το αντιλαμβάνομαι έτσι. Όντως είναι η ανασφάλεια της απώλειας του συγκεκριμένου αντικειμένου καθώς και το γεγονός πως δεν μου αρέσουν οι "αλλαγές" και δύσκολα προσαρμόζομαι σε αυτές. Παράδειγμα 1: Ενα ζευγάρι γυαλιά ηλίου μπορεί να παρέμενε στο συρτάρι έτσι ώστε να μην χαλάσει, οπότε χρησιμοποιούσα ενα δεύτερο ίδιο. Το ίδιο και με τα παπούτσια ή με κάποιο αντικείμενο που πραγματικά μου άρεσε και δεν ήθελα να φανταστώ τη μέρα που θα ερχόταν και θα ήταν μη λειτουργικό ή θα έπρεπε να το πετάξω. Στην περίπτωση των αναλώσιμων όπως η μάσκαρα, είναι λογικό να υπάρχει εφεδρική ώστε να μην χρειάζεται να τρέχεις να αγοράζεις άλλη όταν θα τη χρειαστείς ή εάν τη βρείς σε καλή προσφορά. Στη δική μου περίπτωση τα πράγματα ήταν πολύ πιο πολύπλοκα. Παράδειγμα 2: Έτυχε κάποτε να βρώ εναν αγαπημένο δίσκο βινυλίου που είχα τρυφερές αναμνήσεις ως παιδί, τον ίδιο τον ξαναβρήκα άλλες 5 φορές και τον έχω σε πόσα αντίτυπα. Προφανώς το κόστος αγοράς τους ήταν αστείο αλλά κάλυπτε μια ανασφάλεια που λειτουργούσε υποσυνείδητα πως δεν πρόκειται ποτέ να βρεθώ χωρίς αυτό τον δίσκο. (Ακόμα την καλύπτει καθώς ακόμη τα έχω όλα τα αντίτυπα )
 9. Ardov

  Δένομαι με ανοησίες

  Αν μη τι άλλο είσαι ευρηματικός, θα βρείς τρόπο να ξεγλιστρήσεις...!
 10. Ardov

  Δένομαι με ανοησίες

  Αν όμως το ανακαλύψει καμιά γάτα "νυν" θα σε πάει "τρενάκι" και θα έχει και δίκιο...
 11. Ardov

  Δένομαι με ανοησίες

  Και τι γίνεται στην περίπτωση που για να χρησιμοποιήσει κανείς ένα Χ αντικείμενο πρέπει να το έχει εις διπλούν ώστε να παραμείνει εφεδρικό. Για την περίπτωση που καταστραφεί το ένα, να έχει το άλλο. Και αν συμβεί να χαλάσει το πρώτο και περάσουμε στο εφεδρικό, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί και ακόμη ένα ίδιο ως εφεδρικό του εφεδρικού. Η συγκεκριμένη ιδιοτροπία μου έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στο παρελθόν. Προσπαθώ και το "δουλεύω" και φαίνεται πως αλλάζω αλλά είναι κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται εύκολα και από τη μια μέρα στην άλλη.
 12. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13/07/2020 11:32 πμ

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΝΕΟ

  Πωλείται ολοκαίνουριο τραπέζι VEDDE (JYSK) 90X160 σε χρώμα δρυός. https://jysk.gr/trapezaria/trapezia-fagitoy/trapezia-trapezarias/trapezi-trapez-vedde-90x160-agrdrys - Στιβαρή κατασκευή - Πολύ καλή ποιότητα laminate - Εντελώς καινούριο προϊον χωρίς ίχνος φθοράς ή μεταχείρισης Λόγος πώλησης : Δεν βολεύει στο χώρο που τοποθετήθηκε. Προσοχή: Πωλείται μόνο το τραπέζι και όχι οι καρέκλες που φαίνονται στη φωτογραφία. ΤΙΜΗ: 80€ έτοιμο μονταρισμένο (Τρέχουσα τιμή καινούριου 115€ σε προσφορά) ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΣΟ (προτιμώ να δοθεί έτοιμο μονταρισμένο όπως είναι ήδη, αλλά για διευκόλυνση στη μεταφορά μπορώ να σας το ξεμοντάρω)

  80,00 €

 13. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 05/07/2020 10:40 πμ

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

  Πωλείται το συγκεκριμένο Android TV-BOX το οποίο πρόκειται ουσιαστικά για το MXQ M12 με τον επεξεργαστή AMLogic S805, 1GB RAM / 8 GB eMMC, με λογισμικό Android Kit Kat 4.4 και σε έκδοση Metal Case που ήταν και η πιο αξιόπιστη στην εποχή του. Τονίζω πως έχει περαστεί το τελευταίο firmware για MXQ MBOX M12 και το TV-BOX λειτουργεί εξαιρετικά και σταθερά χωρίς κολλήματα και χωρίς να ανεβάζει θερμοκρασίες αφού είναι όλο μεταλλικό. Επίσης τονίζω πως διαθέτει Kodi έτοιμο περασμένο και Netflix αν και είναι παλιότερες εκδόσεις. Σημαντικό πως έχει ενσωματωμένο Google Play για αναβάθμιση εφαρμογών, αλλά και το λογισμικό του επιτρέπει την εγκατάσταση κλασσικών εφαρμογών android κάθε είδους. Και επίσης σημαντικό πως το remote control του έχει λειτουργία εκμάθησης από το τηλεχειριστήριο της TV σας για τις βασικές ενέργειες (on/off, AV input , volume) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ: Chipset – Amlogic S805 Quad-Core Cortex-A5 at 1.5GHz GPU – Quad-Core Mali-450 at 600MHz+ FLASH – 8GB NAND SDRAM – 1GB DDR3 OS – Android 4.4 3D – Hardward 3D graphics acceleration Support Decoder format – HD MPEG1/2/4,H.265, HD AVC/VC-1,RM/RMVB, Xvid/DivX3/4/5/6 ,RealVideo8/9/10 Support Media format – Avi/Rm/Rmvb/Ts/Vob/Mkv/Mov/ISO/wmv/asf/flv/dat/mpg/mpeg Support Music format – MP3/WMA/AAC/WAV/OGG/AC3/DDP/ TrueHD/DTS/DTS/HD/FLAC/APE Support Photo format – HD JPEG/BMP/GIF/PNG/TIFF USB host – 2High speed USB 2.0,support U DISK and USB HDD HDD file system – FAT16/FAT32/NTFS Support Subtitle – SRT/SMI/SUB/SSA/IDX+USB High Definition video output – SD/HD max.1920×1080 pixel Bluetooth – Support LAN – Ethernet:10/100M, standard RJ-45 Wireless – Built in WiFi Mouse/ Keyboard – Support mouse and keyboard via USB; Support 2.4GHz wireless mouse and keyboard via 2.4GHz USB dongle HDMI – HDMI 1.4b with CEC Θα το σύστηνα προσωπικά ΜΟΝΟ για απλή χρήση και περιγράφω: 1) Προβολή ταινιών εώς 1080P είτε από external storage είτε μέσω δικτύου. 2) Emulators 3) Ελαφρύ android gaming 4) Ελαφρύ web surfing / emails κλπ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ): 1) Το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος είναι λίγο περίεργο. ΜΟΝΟ στην περίπτωση που μετακινηθεί το TV-BOX απότομα υπάρχει πιθανότητα να χάσει την επαφή. Θα σας δώσω USB προεκτάσεις ώστε να συνδέετε εκεί τους δίσκους και τα USB-Flash, όπως το δούλευα εγώ τόσο καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα. 2) Εξ'αρχής δυσκολευόταν με ενεργοβόρους εξωτερικούς δίσκους που καταναλώνουν παραπάνω από 0.5A. (το είχαν/έχουν πολλά android tv-box) Με δίσκους και φλασάκια κατανάλωσης εώς 0.5Α όλα είναι τέλεια. Προσωπικά το χρησιμοποιούσα με Y-καλώδιο και στις δύο θύρες του με το οποίο έδινα ρεύμα και σε ενεργοβόρους δίσκους μέχρι 1Α. Θα σας το δώσω και αυτό. Α) Παραλαβή από ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ / ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ Β) Για αποφυγή παρεξηγήσεων παρακαλώ διαβάστε καλά την περιγραφή της αγγελίας και αγοράστε το προϊον μόνο εαν σας καλύπτει και όπως πάντα θα προτιμούσα να δοθεί σε άνθρωπο σχετικό με την τεχνολογία και γνώστη ορισμένων πραγμάτων. Ευχαριστώ τους ενδιαφερόμενους και το Insomnia για τη φιλοξενία της αγγελίας!

  15,00 €

 14. Το ζητούμενο δεν είναι στο οτι η οικογένεια ΔΕΝ υπολόγισε την οικονομική της δυνατότητα αλλά στο οτι η κοπέλα έμεινε μια εβδομάδα ενώ του κατέβαλε 2 μήνες μπροστά. Ήρθε η πανδημία, αναγκάστηκε να φύγει και ο τύπος το διπλοενοικίασε σε άλλον ενοικιαστή με άλλο συμβόλαιο αφού πρώτα διέκοψε το πρώτο και κράτησε και τα 800€ της κοπέλας χωρίς εκείνη να έχει διαμείνει για τους 2 αυτούς μήνες και χωρίς να είναι εκείνη υπαίτια. Συνεπώς ΔΕΝ μιλάμε για κακό υπολογισμό της οικογένειας ως προς την οικονομική τους δυνατότητα να καλύψουν το Erasmus της φοιτήτριας αλλά για αλητεία και ξεκάθαρη "κλοπή" που φυσικά και δεν διεκδικούνται αυτά τα χρήματα και ο λαμόγιος ιταλός το ξέρει πολύ καλά. Δεν θα πάει η ίδια οικογένεια από την Ελλάδα στην Ιταλία να ξεκινήσει δικαστική διαμάχη για 800€, γιατί πρώτον θα τραβήξει χρονικά (τα ιταλικά δικαστήρια είναι πολύ χειρότερα από τα δικά μας) και δεύτερον θα χρειαστεί να διαθέσουν ενα Χ ποσό > 800€ και όρεξη να έχεις να ταϊζεις την δικομανία και τη δικολαγνεία. Ωστόσο εξαιρετικά χρήσιμη η δημοσίευσή σου καθώς εξάγουμε 2 σοβαρά συμπεράσματα: 1) Η αλητεία παραμονεύει παντού ακόμη και στις φαινομενικά ιδανικές περιπτώσεις άρα ---> φροντίζουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες να εξαπατηθούμε χρησιμοποιώντας το μυαλό μας και την αντικειμενική μας παρατήρηση τόσο ως προς την κατάσταση του ακινήτου όσο και στους όρους του συμβολαίου. 2) Φροντίζουμε απο πριν να κάνουμε μια οικονομοτεχνική ανάλυση των δυνατοτήτων μας ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας επιλογής.
 15. Παραθέτω προσωπική άποψη, ούτε θέλω να εισέλθω σε αντιπαραθέσεις ούτε και να θίξω κανέναν. Ίσως και να είμαι offtopic αλλά είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο - για να μην πώ ο κακώς εδραιωμένος "άγραφος κανόνας" - ο Έλληνας ιδιοκτήτης να θεωρεί την περιουσία του "παλάτι του Μαχαραγιά" και να προσβλέπει μόνο στην είσπραξη ενοικίων αγνοώντας πως η ακίνητη περιουσία είναι ενας "ζωντανός" οργανισμός που μεταβάλλεται διαρκώς με το πέρασμα των ετών και υπό διάφορες καιρικές και γεωλογικές συνθήκες. Λογική που εξετάζουμε: "Το σκεπτικό είναι απλό, έχω 4 ντουβάρια, τα νοικιάζω και θα παίρνω ο,τι συμφωνηθεί. Από τη στιγμή που υπέγραψε ο ενοικιαστής με τον ιδιοκτήτη, θεωρείται "απομάκρυνση από το ταμείο" άρα καμία ευθύνη δεν αναγνωρίζεται. Είναι όλα σφάλμα του ενοικιαστή. " Είναι όμως? Το οτι ηθικά και βάσει του τι είναι δίκαιο και τι όχι καθώς και από άποψη ορθής αξιοκρατίας είναι ανεπίτρεπτο να ενοικιάζονται οικίες ή επαγγελματικοί χώροι "τάφοι" στην κυριολεξία καθώς αυτό έχει προεκτάσεις στην κοινωνία ευρύτερα, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου! Αυτό είναι καθαρά θέμα παιδείας καθώς και το να υπολογίζεις τον συνάνθρωπό σου. Όπως και όταν παίρνεις 1 € από κάποιον άνθρωπο για μια υπηρεσία ή ένα αγαθό να του επιστρέφεις πίσω υπηρεσία ή αγαθό ΑΚΡΙΒΩΣ 1€, ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω. Πόσα ακίνητα εντελώς ακατάλληλα για να διαμένει κανείς και πόσα άλλα εξίσου ακατάλληλα για εργασία ενοικιάζονται σε τραγικά υψηλές τιμές από αλαζόνες υπερήφανους ιδιοκτήτες? Πώς είναι δυνατόν να ξεκινήσει ενα ζευγάρι μια κοινή ζωή μαζί σε ενα τέτοιο χρέπι? Πώς ενας νέος επαγγελματίας μπορεί να ξεκινήσει μια επιχείρηση ή τα πρώτα του βήματα στην παραγωγή σε ενα περιβάλλον με αντίξοες συνθήκες? Με την ίδια λογική ενας ενοικιαστής θα πρέπει να φέρνει ειδικό επιτελείο εμπειρογνωμόνων ιατρών, μηχανικών, δικηγόρων, μαστόρων και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο ώστε να γίνει εξονυχιστική ανάλυση και εκτίμηση του ακινήτου προς ενοικίαση πριν κάνει το σφάλμα και υπογράψει. Όφειλε φυσικά ο ενοικιαστής να δεί και να εξετάσει ενδελεχώς τον χώρο και τις ηλεκτρολογικές/υδραυλικές εγκαταστάσεις και να εκτιμήσει την κατάσταση αναλόγως. Οφείλει ωστόσο και ο εκάστοτε ιδιοκτήτης να γνωστοποιεί πλήρως την κατάσταση του ακινήτου που προσφέρει προς ενοικίαση καθώς και για ζητήματα που υπάρχουν και χρήζουν πλήρους αποκατάστασης ή επιδιόρθωσης. Το να νοικιάζουμε έναν χώρο ψευτοβαμμένο και ψευτοανακαινισμένο συγκαλύπτοντας τη σαπίλα και τη σαβούρα για να γεμίσουμε την τσέπη μας είναι αδιανόητο. Ας δεχτούμε όμως και την περίπτωση κάποιος να καίγεται να νοικιάσει επαγγελματικό χώρο γιατί του παρουσιάστηκε μια ευκαιρία στη ζωή του να βγάλει τα προς το ζήν ή να νοικιάσει σπίτι γιατί οι συνθήκες στη ζωή του είναι τέτοιες που το καθιστούν εξαναγκαστικό και άμεσο. Εκεί οι πιέσεις κάθε φύσεως, οι αγωνίες και οι δυσμενείς συγκυρίες δημιουργούν την ιδανική συνταγή για σφάλματα παραλείψεις και παρεξηγήσεις. Ως ιδιοκτήτης που ενοικιάζει αλλά και ως ενοικιαστής επαγγελματικού χώρου, εδώ και χρόνια σχηματίζω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της έννοιας "ενοικίαση" είτε λόγω των συμβολαίων (νέων ή και ανανέωσης) που υπογράφω κάθε φορά είτε λόγω των περιστατικών που μαθαίνω από τρίτους. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρετικοί ιδιοκτήτες απολύτως συνεργάσιμοι και συνεννοήσιμοι που πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο (αν και δεν θα έπρεπε να είναι, καθώς αυτό έπρεπε να είναι το καθιερωμένο πρότυπο) όπως και υπάρχουν εξαιρετικά ανεύθυνοι και αναξιόπιστοι ενοικιαστές που μπορούν να μετατρέψουν τη ζωή ενός ιδιοκτήτη στην απόλυτη κόλαση είτε με άμεση οικονομική ζημιά είτε με σοβαρή φθορά της ακίνητης περιουσίας του. Θα συμφωνήσω πως μέσω διαδικτύου και μάλιστα σε ενα τεχνολογικό φόρουμ όπου οι απαντήσεις που θα δοθούν είναι καθαρά υποκειμενικές απόψεις άνευ αδιάσειστων αποδείξεων και τεκμηρίων είτε αποσπάσματα επίσημων διαδικασιών/νόμων/διατάξεων/αποφάσεων σίγουρα δεν πρόκειται να εξαχθεί συμπέρασμα σχετικά με το ποιός φταίει και σε ποιό βαθμό. Πόσο μάλλον να προβλέψει κανείς την έκβαση μιας υπόθεσης που θα ακολουθήσει το δρόμο της ελληνικής δικαιοσύνης. Και θα σταθώ, κλείνοντας, στην μείωση του ενοικίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω SARS-CoV-2. Είναι γεγονός πως βγήκε υπουργική απόφαση και πλέον λειτούργησε ως "νόμος του κράτους" αυτό το μέτρο. Παρατύπως οι ιδιοκτήτες ακινήτων ήθελαν το ενοίκιο στο ακέραιο από τις σοβαρά πληττόμενες επιχειρήσεις καθώς και από αυτές που υποχρεωτικά έκλεισαν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος πανδημίας. Άκουγα ιστορίες από διάφορους ανθρώπους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, όλοι αυτομάτως σε μια μάχη συμφερόντων όπου πραγματικά απουσίαζε κάθε ίχνος ανθρωπιάς μπροστά στην καταβολή των χρημάτων. Χρήμα χρήμα χρήμα. Περιστατικά όπου ιδιοκτήτες δεν δέχονταν ούτε καν μια μικρή καθυστέρηση δυο εβδομάδων στο ενοίκιο με απειλές και εκβιασμούς, περιστατικά που πραγματικά σε κάνουν να αναρωτιέσαι για το που πηγαίνουμε ως άνθρωποι. Φυσικά υπήρξαν και περιστατικά ενοικιαστών που χρωστούσαν 6 ενοίκια και βρήκαν ευκαιρία να κλέψουν ο,τι μπορούσαν ζητώντας από τον ιδιοκτήτη μείωση την οποία και πήραν ως πληττόμενη επιχείρηση ωστόσο δούλευαν παρανόμως και μαύρα, φυσικά και ήρθε η θεία δίκη όπου τους επεβλήθη λουκέτο και πρόστιμο από τις αρχές κατόπιν καταγγελίας. Φυσικά οι ιδιοκτήτες ποτέ δεν πήραν ούτε τα 6 ενοίκια ούτε και τα μειωμένα και συνεπώς η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Συνεπώς και οι ιδιοκτήτες χρειαζόμαστε το εισόδημα στις τακτικές μηνιαίες καταβολές από την ενοικίαση αλλά και οι ενοικιαστές χρειαζόμαστε τη συνεργασία των ιδιοκτητών καθώς και μια αντίληψη της κοινής λογικής όσο αυτό είναι εφικτό. Το περιστατικό που πραγματικά με ενόχλησε περισσότερο από όλα ήταν το εξής: Ιδιοκτήτης (πολλών διαμερισμάτων) στην γειτονιά που διαμένω δεν δέχτηκε τη μείωση ενοικίου από κλειστή επιχείρηση (τεχνική εταιρία) λόγω πανδημίας, αντιθέτως απείλησε σε κατάσταση έξω φρενών και ο ίδιος κατάφερε και πήρε τα 800€ από το κράτος, δούλευε μαύρα το κατάστημα φωτιστικών και ηλεκτρολογ. υλικού που διέθετε και διεκδίκησε και κατάφερε και τη μείωση ενοικίου του επαγελματικού του χώρου. Ο ίδιος φυσικά σε διαμέρισμα-οικία που νοίκιαζε σε φοιτήτρια που λόγω πανδημίας έμεινε στον τόπο κύριας κατοικίας της στην επαρχία, δεν δέχτηκε ούτε μείωση ούτε ΚΑΝ μια μικρή καθυστέρηση και εννοείται η κοπέλα είναι τυπικότατη σε αυτά. Ο ίδιος έχει δυο γιούς που σπουδάζουν στην επαρχία. Αυτός ο άνθρωπος τώρα είναι ή δεν είναι ο ορισμός της αλητείας? Προφανώς κατά τα μυαλά του, μόνο αυτός έχει παιδιά που σπουδάζουν, μόνο αυτός έχει δικαιώματα να εισπράττει και φυσικά μόνο αυτός έχει δικαίωμα να φοροδιαφεύγει και να παίρνει ο,τι μπορεί από επιδόματα! Και μην στεκόμαστε στα Ελληνικά δεδομένα. Δίπλα μας στην Ιταλία, φοιτήτρια ελληνίδα που πήγε για σπουδές μέσω προγράμματος Erasmus, ενοικίασε από ιταλό ιδιοκτήτη ενα δωμάτιο σαβούρα έναντι 400€ μηνιαίως. Κατέβαλλε δύο ενοίκια μπροστά, έμεινε μόλις μια εβδομάδα λόγω πανδημίας, επαναπατρίστηκε και ο ιταλός έφαγε τα 800€ υποστηρίζοντας πως υπεγράφη συμβόλαιο. Από νομική άποψη, τα χρήματα είναι δικά του. Από θέμα ανθρωπιάς όμως, είναι? Ο ίδιος εφόσον η φοιτήτρια έφυγε ανεπιστρεπτί, το μίσθωσε ξανά σε ιταλό ενοικιαστή λίγες εβδομάδες μετά, εν μέσω πανδημίας. Τα 800€ που πήρε, τα επέστρεψε σε αγαθά στον πρώτο ενοικιαστή? Γιατί λοιπόν η πανδημία να πρέπει να ζημιώνει ΜΟΝΟ τον ενοικιαστή και οχι τον ιδιοκτήτη? Και ρωτώ, ο ιταλός ιδιοκτήτης είναι πλουσιότερος κατά 800€, για πιο λόγο θα έπρεπε να είναι πλουσιότερος κατά 800€ τη στιγμή που λόγω συνθηκών ανωτέρας βίας ΜΗ υπαιτιότητας του ενοικιαστή ΔΕΝ διέθεσε το ακίνητό του και πόσο μάλιστα το διπλοενοικίασε? Γιατί μια άπορη οικογένεια έπρεπε να γίνει 800€ φτωχότερη για να γίνει ο ιταλός 800€ πλουσιότερος? Κάποια στιγμή λοιπόν πρέπει να σταματήσει όλο αυτό, είναι θέμα παιδείας και ατομικής ευθύνης του καθενός μας (και κατ'επέκταση κοινωνικής ευθύνης) να υπολογίζουμε πέρα από τα ίσα δικαιώματα του άλλου και τον κόπο του, την περιουσία του είτε είναι χρήματα είτε είναι ακίνητα και να μάθουμε στις συναλλαγές μας πως το 1€ πρέπει να αγοράζει υπηρεσίες ή αγαθά αξίας 1€ και τίποτε το διαφορετικό, είτε είμαστε οι αγοραστές είτε οι πωλητές. Μπορεί αρχικά να μην το καταλαβαίνουμε ωστόσο αλυσιδωτά το όφελος περνάει και σε εμάς.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.