Προς το περιεχόμενο

Zazula

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  229
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

357 Excellent

Σχετικά με Zazula

 • Κατάταξη
  Senior Member

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  127.0.0.1
 • Ενδιαφέροντα
  All of the above.

ΑΛΛΑ

 • Τοποθεσία
  127.0.0.1
 • Ενδιαφέροντα
  All of the above

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.583 προβολές προφίλ
 1. Και φρονώ με αυτό πήραμε και την απάντηση στο ερώτημα γιατί κάποια Public να κόβουν κανονικό παραστατικό για μια πώληση του άρθρου 39Α στην οποία όμως βάζουν κανονικά τον ΦΠΑ κι εκδίδουν πιστωτικό στοιχείο ΦΠΑ αμέσως μετά.
 2. Η έκδοση πιστωτικού στοιχείου μόνον για τον ΦΠΑ προβλέπεται μεν, αλλά σε περιπτώσεις εσφαλμένης χρέωσης δε: ΠΟΛ. 1052/2017. Εξ ου και ανέφερα πως δεν υφίσταται λόγος να γίνει εξαρχής μια χρέωση με λανθασμένο τρόπο ώστε να διορθωθεί αμέσως μετά — κι άλλωστε η ίδια η ΠΟΛ. 1150/2017 το προέβλεπε αυτό για πράξεις που είχαν προηγηθεί της έκδοσής της. Τώρα, είναι παράνομο; Όχι. Είναι λάθος; Ε εντάξει, δεν το λες και βέλτιστη πρακτική. Έχουν λόγο που το κάνουν έτσι; Ίσως, μπορεί να έχει να κάνει με το ERM τους ξερωγώ. Υπάρχει τρόπος ορθής απεικόνισης από τον λογιστή του λήπτη; Φυσικά. Εντέλει έχουμε
 3. Αυτή η μέθοδος υπήρχε μόνο για την αρχική περίοδο εφαρμογής του συστήματος, διότι η ΠΟΛ βγήκε με καθυστέρηση κι έπρεπε να καλυφθούν με κάποιον τρόπο και αγορές που είχαν γίνει στο χρονικό διάστημα που είχε προηγηθεί.
 4. Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα επειδή ενδιαφέρω γενικά για την αξιοπιστία της FreeStudies ως εκπαιδευτικού οργανισμού, προτού βάλω χρήματα: https://freestudies.gr/
 5. Zazula

  Αγορά από amazon.de

  Ναι, δούλεψε πιο γρήγορα από την UPS, που παρέμενε αρκετές μέρες στο ιταλικό hub, κι όχι μόνο σε μία περίπτωση. Αναφέρομαι εν προκειμένω σε επαρχία, όπου DHL δεν υπάρχει.
 6. Άλλο το εισόδημα, άλλο ο ΦΠΑ. Φυσικά και θα κόψεις τιμολόγιο, σε κάθε περίπτωση. Πάρ' το χωρίς ΦΠΑ, και κατόπιν ξέρει ο λογιστής σου τι να κάνει. Ούτως ή άλλως έχουμε τα 2/3 της χρονιάς ακόμη μπροστά μας, δεν ξέρεις πώς θα πάει το μίγμα των εισοδημάτων σου εντέλει. Και η prorata θα διακανονιστεί απολογιστικά, οπότε ίσως κερδίσεις και κάτι από το όποιο δικαίωμα έκπτωσης θα έχει ενδεχομένως δημιουργηθεί.
 7. α. Αυτό το γνωρίζει η πωλήτρια επιχείρηση, αλλά προσωπικά υποθέτω πως όχι — δλδ ο όρος της προσφοράς είναι το ύψος της χρέωσης στην κάρτα που συμμετέχει, κι όχι ο εφαρμοζόμενος συντελεστής ΦΠΑ. β. Όταν είσαι και σε κανονικό και σε απαλλασσόμενο καθεστώς ΦΠΑ, αλλά τα έσοδά σου είναι 100% από το απαλλασσόμενο καθεστώς, τότε μέσω του μηχανισμού pro rata καταλήγεις να μην δικαιούσαι έκπτωση του 100% του ΦΠΑ των δαπανών σου και αυτό να θεωρείται απλώς ως μία ακόμη δαπάνη σου. Κάποιοι λογιστές δεν κάνουν pro rata και αφήνουν αυτό το ποσό να εμφανίζεται ως πιστωτικός ΦΠΑ, και τελικά ο επιχειρημα
 8. H χρέωση της κάρτας δεν σχετίζεται με το είδος του παραστατικού που έχει εκδοθεί, εφόσον λήπτης και καρτούχος είναι το ίδιο πρόσωπο.
 9. Zazula

  Αγορά από amazon.de

  Κι απ' ό,τι είδα, στην Ελλάδα τη διανομή την έκανε η ACS.
 10. Zazula

  Αγορά από amazon.de

  Λοιπόν, στην παραγγελία που ανέφερα η μία αποστολή τελικά έγινε με UPS, η δεύτερη με Chronopost (εταιρεία την οποία ούτε καν το ίδιο το amazon.de αναφέρει στη λίστα των μεταφορέων του! https://www.amazon.de/-/en/gp/help/customer/display.html?nodeId=GBPEXEXYULHB5WCH ), η τρίτη με DHL, και η τέταρτη δεν φεύγει ακόμη επειδή είναι σε αποθήκη που δεν διενεργεί διεθνείς αποστολές κι έτσι πρέπει πρώτα να βρεθεί ευκαιρία εσωτερικής διακίνησης προς άλλη αποθήκη απ' όπου να μπορεί να φύγει. Λογικά και το πού βρίσκεται καθεμιά αποθήκη παίζει ρόλο στο ποιος μεταφορέας αναλαμβάνει την αποστολή· οι αποθήκες
 11. Zazula

  Αγορά από amazon.de

  Εξαρτάται· εγώ αυτήν τη βδομάδα είχα δύο παραλαβές για τις οποίες είχε επιλεγεί η Standard διανομή (δλδ όχι Expedited): Μία που λόγω περιεχομένου ήταν υποχρεωτικώς οδική μεταφορά και ήρθε με DPD, ενώ η άλλη ήταν ένα 5κιλο αεροπορικώς και ήρθε με UPS (στις επαρχιακές πόλεις που δεν έχουν UPS, το τελευταίο μίλι το κάνει η Γενική Ταχυδρομική). Για τώρα περιμένω να φύγουν ακόμη τέσσερις αποστολές, όλες αεροπορικές με Standard διανομή και με ποικιλία στα βάρη, οπότε θα δω πώς θα σταλούν και αυτές.
 12. Το Πάσχα των Καθολικών έβγαλε εκτός τις διατραπεζικές για το διάστημα 2-6/4.
 13. Zazula

  Εισφορές ΕΦΚΑ

  Η προσαύξηση είναι 0,667% τον μήνα (δλδ ετήσιο επιτόκιο που ισούται με το επιτόκιο αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συν ένα περιθώριο 800 μονάδων βάσης υπολογισμένο σε ετήσια βάση).
 14. Η αποφορολόγηση όταν το ποσοστό ΦΠΑ είναι 24% γίνεται με διαίρεση με το 1,24 (ή γενικά, για κάθε συντελεστή ΦΠΑ, με 1+ΦΠΑ/100). Η διαίρεση με το 1,24 ταυτίζεται με πολλαπλασιασμό με το 1/1,24 το οποίο ισούται με 0,80645 — που είναι ίσο με 1–0,19355. Με άλλα λόγια, είναι σαν να εφαρμόζεις στην τελική τιμή μείωση κατά 19,355%.
 15. Zazula

  Βοηθός λογιστή

  https://oe-e.gr/β-τάξη/
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.