Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

VanJ

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  265
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με VanJ

 • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1981

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

VanJ's Achievements

 1. Μα δεν χρειάζεται να καταργηθεί! Να τροποποιηθεί μόνο ώστε να ταιριάζει με το User Interface των W10 και 11!
 2. 6 χρόνια μετά την κυκλοφορία των Windows 10, ακόμα προσπαθούν να καταργήσουν το control panel. Τόσο δύσκολο πια;
 3. Ποιοι κάτοχοι; Οι scalpers έχουν πάνω απ'τα μισά PS5 που έχουν πουληθεί.
 4. Το ένα είναι η φυσική εξέλιξη, το άλλο είναι καθαρά βλακεία. Λογικό είναι να αναφερθεί πως οι νέοι επεξεργαστές είναι πιο γρήγοροι από τους παλιούς (και δεν θα ήταν δυνατό να είναι πιο αργοί). Ακόμα πιο λογικό είναι να καθόμαστε και να σχολιάζουμε την απαίσια αυτή κίνηση να εισάγεις notch σε οθόνη laptop. Ναι, οι νέοι επεξεργαστές είναι τέλειοι, το ξέραμε και το περιμέναμε από όταν είδαμε το Μ1, αλλά το notch είναι κατραπακιά. Είναι ακόμα χειρότερο κι από την κάμερα του Dell XPS που ήταν κάτω από την οθόνη με αποτέλεσμα στις βιντεοκλήσεις να βλέπεις οπτική γωνία ρουθουνιών του χρήστη, ή τα δάχτυλα του όταν έγραφε στο πληκτρολόγιο. Εγώ λοιπόν που χρησιμοποιώ MacBook από το 2007 θα πω: οκ για τους επεξεργαστές, το περιμέναμε. Οκ για την οθόνη, την ξαναείδαμε στο iPad Pro M1 12". Μπράβο τους για το full depth keys με το mechanical tactile feel, με αυτό παραδέχονται πως έκαναν λάθος από το 2016 που προσπαθούσαν να κάνουν τα MacBook λεπτά. Μπράβο που πρόσθεσαν πόρτες, αν και αντί για HDMI προτιμούσα μια κλασσική USB 3. Πιο συχνά υπάρχει ανάγκη να κουμπώσουμε κάτι usb3 παρά μια τηλεόραση/projector. Πιο χοντροί υπολογιστές, με πιο χοντρή οθόνη, και design από MacBook Pro 2007, δεν είναι αρνητικό, απλά επίσης παραδέχονται αυτό που έγραψα πιο πάνω. Επιστροφή MagSafe, επίσης το παραπάνω. Μετά πάμε στο efficiency, είναι λέει πολύ high efficiency, και κάπου εδώ περίμενα πως το τροφοδοτικό θα ήταν το 60άρη στον μικρό, το 87άρη στον μεγάλο. Κι όμως έβαλαν το μεγαλύτερο τροφοδοτικό στην ιστορία της apple. 140 watt τούβλο ακόμα και στον 14άρη! Το portability πήγε βόλτα! Συνεχίζουμε: το 2016 κυκλοφόρησε το Touch Bar. Από τότε έχει κάποια bugs. Αντί να τα διορθώσουν, τα αγνοούσαν. Τις περισσότερες φορές που έκανα restart στο MacBook Pro ήταν επειδή είχε κολλήσει το Touch Bar. Όχι συχνά, μια στο τρίμηνο. Αλλά ήταν ο μόνος λόγος για restart. Και μπορούσαν να το διορθώσουν. Επέλεξαν να αγνοήσουν μέχρι που να το αφαιρέσουν. Μεγάλο φάουλ. Δικό τους λάθος που δεν το αγάπησε ο κόσμος. Εγώ το χρησιμοποιώ καθημερινά. Και πάμε στο χειρότερο απ' όλα: Notch μεγέθους μεγαλύτερου από το notch του iPhone 13, στο οποίο χωρούσε και η κάμερα 12mp, και το depth/biometrics sensor, και το led, και το True Tone sensor, και light sensor, FaceID. Και τι έβαλαν τελικά σε αυτό το μεγάλο notch; Κάμερα 1080p χωρίς faceid, depth/biometrics sensor. Και είναι notch! Και θα το αντιγράψουν όλοι, απλά και μόνο επειδή το έκανε η Apple. H Huawei θα το κάνει σε κυκλικό, η Xiaomi σε teardrop, η apple σε ορθογώνιο. Και όταν σε 10 χρόνια το αφαιρέσει θα είναι πρωτοπόρα! Sorry, δεν βλέπω τίποτα πιο σημαντικό.
 5. Έχω μια απορία. Για να βρεθούν τα AirPods δεν πρέπει να ανοίξει το καπάκι τους; Εμένα ως τελευταία τοποθεσία δείχνει πάντα την τελευταία τοποθεσία όπου άνοιξα το καπάκι και συνδέθηκαν στο κινητό. Αν τα χρησιμοποιήσω στο σπίτι μου, τα έχω μαζί μου σε φιλικό σπίτι και τα ξεχάσω εκεί χωρίς να τα έχω ανοίξει, δεν θα μου εμφανίσει ποτέ ως τοποθεσία το φιλικό σπίτι. Μια φορά τα ξέχασα στο αυτοκίνητο, τυχαία τα βρήκα.
 6. Έχεις το OneRemote στην Samsung σου; Στο pc το Kodi έχει βιβλιοθήκη για να βάλεις CEC support αλλά δεν ξέρω αν δουλέψει με την κάρτα γραφικών σου και τους drivers που έχεις. Αν βάλεις Kodi σε Raspberry θα δουλέψει. Η Vodafone TV θα ήταν χαζό να μην υποστηρίζει HDMI control, αλλά υπάρχει η πιθανότητα. Στον δέκτη της Nova (τον παλιό που έχω) δεν δέχεται CEC commands. Μιλάμε όμως για τεχνολογία. Σε θέματα τεχνολογίας και ειδικά σε πρωτόκολλα που ακόμα διαμορφώνονται, μια συσκευή 5 ετών θεωρείται δεινόσαυρος.
 7. Σε θέμα ομιλίας, αναγνώρισης, απαντήσεων, AI και διαχείρισης συμβάντων δεν είναι πίσω. Υστερεί όμως στην αυτοματοποίηση λόγω του HomeKit. Οι συσκευές που υποστηρίζουν HomeKit είναι πολύ λιγότερες και ακριβότερες από τις συσκευές που υποστηρίζουν Amazon ή Google. Έχεις τελικά στο σπίτι τα φώτα του IKEA που υποστηρίζουν HomeKit, ίσως και ένα NanoLeaf, μερικές πρίζες TP-Link των 9€ και κάμερες TP-Link ή Xiaomi που υποστηρίζουν google/amazon, και τελικά δεν μπορείς να τα χειρίζεσαι όλα. Θα έπρεπε να μπορείς να πεις κάτι όπως: "Hey Siri, tell your friends Alexa and Google that I want to turn on all lights." Το καλό είναι πως η Siri μαθαίνει ελληνικά σε εντατικά μαθήματα, και είναι πολύ εύκολο να μιλάς στην γλώσσα σου στην οικιακή βοηθό. Ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά στην οικογένεια. Θεωρώ πως στις 20 Απριλίου ίσως να ανακοινωθεί και ελληνική υποστήριξη Siri.
 8. Broadlink RM4 Pro μαζί με οποιοδήποτε κινητό. Πήρα το δικό μου Harmony το 2011 και το χρησιμοποιώ ακόμη. Υποστήριζε 15 συσκευές σε 1 remote και απεριόριστες activities. Στα επόμενα μοντέλα κατέβασαν το όριο σε 8 συσκευές, μετά σε 6, μετά σε 5. Για να πάρεις νέο μοντέλο και να ελέγχει όσες συσκευές είχες και στο παλιό remote έφτασες να χρειάζεσαι 200€, ενώ το παλιό κόστιζε 75. Τα άξιζε τα λεφτά του όμως. Όσο κι αν με στεναχωρεί αυτή η απόφαση, κατάλαβα πέρσι πως ζω με δεινόσαυρους. Πήγα σε φιλικό σπίτι που έχει νέες συσκευές (TV, CosmoteTV, ενισχυτή), και το απλό και λιτό τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης του (το μεταλλικό OneRemote, μικροσκοπικό τηλεκοντρόλ μιας Samsung Q70 με 8-9 μόνο κουμπιά), μπορεί να ελέγχει τα πάντα χωρίς να σετάρεις συσκευές ή activities. Το κάνει τόσο φυσικά και τόσο μαγικά, δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί HDMI-CEC ή IR ή αν λειτουργεί ανά περίπτωση, αλλά το κάνει άψογα. Ανοίγεις τηλεόραση, την ελέγχει, ανοίγεις Cosmote TV και ξαφνικά χωρίς να πειράξεις τίποτα ελέγχεις τα κανάλια και το μενού του CosmoteTV, ανοίγεις Xbox One (δεν είχε HDMI-CEC, στο Series S/X μπήκε αυτή η λειτουργία) κι όμως έλεγχες τα πάντα στο Xbox! Ναι, το ίδιο κάναμε στο Harmony, αλλά έπρεπε να το έχουμε σετάρει σωστά, να έχουμε φτιάξει τα activities, όταν άλλαζες από το ένα activity στο άλλο, εάν για κάποιο λόγο δεν έπαιρνε μια εντολή, θα έπρεπε να πατήσεις HELP ώστε να λυθεί το πρόβλημα της χαμένης εντολής. Ζω λοιπόν με τους δεινόσαυρους γιατί η μόνη HDMI-CEC εντολή που παίρνει και δίνει η δική μου τηλεόραση είναι το On/Off και η μόνη μου συσκευή που δέχεται επίσης τέτοιες εντολές (ελάχιστες κι αυτή) είναι το PS3. Μέχρι να ανανεώσω όλες μου τις συσκευές και να πάρω νέες που υποστηρίζουν όλες HDMI Control, είμαι εξαρτημένος από τις παλιομοδίτικες λύσεις τύπου Harmony, ή έστω τις ενδιάμεσες λύσεις τύπου Broadlink RM4 το οποίο είναι ένα Infrared + RF hub το οποίο πρέπει να έχει οπτική επαφή με όλες τις συσκευές που θέλουμε να ελέγξουμε και χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε κινητό σαν τηλεκοντρόλ. Θα έχει όλες τις παραξενιές του Harmony. Αν δηλαδή την ώρα που τρέχεις ένα macro (activity) με 6 εντολές (πχ άνοιξε TV, άλλαξε input, κάνε TV Mute, άναψε ενισχυτή, επιλογή input στον ενισχυτή, ενεργοποίησε cosmoteTV/Nova) περάσει το παιδί/σκυλί/γατί/γυναίκα από μπροστά, χάνεις ένα από τα βήματα του macro και μετά ξεκινάς troubleshooting. Όσο κι αν στεναχωριέμαι για το Harmony, ανυπομονώ να έρθει η ώρα που δεν θα το χρειάζομαι. Κι αυτό επειδή το είδα να γίνεται.
 9. Όταν πεθάνει η γενιά μας, θα πεθάνει μαζί και η Casio και η Nintendo. Έχει ακόμα την ποιότητα που είχε τότε; Το τζάμι δεν χαράζονταν σχεδόν ποτέ, μπορούσε να το πατήσει αυτοκίνητο και δεν πάθαινε τίποτα. Θυμάμαι όταν πήγαινα δημοτικό πριν αρκετές δεκάδες χρόνια, ένας συμμαθητής ήθελε να του αγοράσουν οι γονείς του νέο ρολόι, και προσπαθούσε να το χαλάσει (επειδή τότε μας αγόραζαν νέο ρολόι, παπούτσι ή ρούχο μόνο αν είχε χαλάσει το παλιό). Το πετούσε με όλη του τη δύναμη στο πάτωμα, στον τοίχο, το πατούσε με το θρανίο, δεν πάθαινε τίποτα.
 10. VanJ

  Revolut Bank upgrade

  Από τα site τους μπορείς να πληρώσεις με την χρεωστική της Revolut, αλλά πχ επίδομα τέκνων ή επιστροφή φόρου μπορείς να κάνεις μόνο σε ελληνικό λογαριασμό. Επίσης πολλοί εργοδότες πληρώνουν μόνο σε ελληνικό IBAN, δεν κάνουν κατάθεση σε ξένο. Επίσης, κάποιου είδους εισφορές ή χαρτόσημα (διαβατηρίου ή άλλα) κλπ μπορείς να πληρώσεις μόνο απευθείας από ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό, και όχι με κάρτα, ούτε από ξένο λογαριασμό. Αν λοιπόν πατώντας εκείνο το κουμπί για ελληνικό bank στην Revolut, αυτόματα σου δίνει ελληνικό IBAN, αυτό σημαίνει 2 πράγματα: 1ον: Μπορούμε πλέον να έχουμε την Revolut ως μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό, και να κάνουμε τα πάντα με αυτό. 2ον: Συμμορφώνεται στο ελληνικό δίκαιο, που σημαίνει πως αν ξαναγίνει capital control, θα κλειδώσει αυτόματα και ο λογαριασμός μας στη Revolut, όπως είχε γίνει με όλους τους ελληνικούς λογαριασμούς. Ειδικά το νο.2 έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σκοπό για τον οποίο είχαμε πρωτοανοίξει Revolut account, που ήταν να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε τα χρήματα μας στην περίοδο capital controls. Δυστυχώς η Revolut δεν έχει πει ακριβώς τι σημαίνει Greek Revolut Bank, το μόνο που είπε είναι "προστασία καταθέσεων" και "να εισάγουμε μία σειρά από νέα προϊόντα και υπηρεσίες στο άμεσο μέλλον".
 11. VanJ

  Revolut Bank upgrade

  Αυτή η αναβάθμιση τι σημαίνει; Πριν από μήνες βγήκαμε από το IBAN της Αγγλίας και μπήκαμε στο IBAN της Λιθουανίας χωρίς να μας ρωτήσει. Τώρα αν κάνουμε αλλαγή θα πάρουμε ελληνικό IBAN; Θα μπορούμε να πληρώνουμε ΔΕΚΟ και εφορία με τη Revolut; Θα μπορεί πλέον ο εργοδότης να καταθέτει το μισθό μας απευθείας σε Revolut; Θα δηλώνονται τα λεφτά και οι φόροι αυτόματα στο taxis όπως γίνεται με όλες τις ελληνικές τράπεζες; Υπάρχει περίπτωση να φορολογηθούν οι αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων, επειδή είναι ορισμένες ως «αγοραπωλησίες» και όχι ως «συναλλαγματικές αξίες»; Υπάρχει περίπτωση να απαγορευτούν οι αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων επειδή δεν προβλέπονται στις ελληνικές τράπεζες; Αν γυρίσουμε σε ελληνικό revolut, μπορούμε να επιστρέψουμε αργότερα πάλι σε αυτό που ήμασταν μέχρι τώρα;
 12. Δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς touchbar. Οχι για τα προγράμματα, εκεί δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. Αλλά για να αλλάζω γλώσσα, να δυναμώνω ένταση, να βλέπω progress bar στα video ή να πατάω παύση, να αλλάζω τη φωτεινότητα, να διαλέγω λέξεις από autocomplete. Και το magsafe μου έλειψε πολύ και έχω τραβήξει 5-6 φορές το MBP αλλά το touchbar θα μου λείψει ακόμα περισσότερο.
 13. Μια διευκρίνιση φίλε, γιατί δεν το βρίσκω πουθενά. Εκτός από το VPN, άλλαξες και το store σου; Είχα προσπαθήσει παλιότερα να κάνω redeem ένα κλειδί από UK region και παρόλο που είχα VPN με αγγλικό IP, μου έλεγε πως το κλειδί δεν αντιστοιχεί με το store που έχω δηλώσει.
 14. Πως θα γίνει να αλλάξουν λίγο την ατζέντα και να ασχοληθούν με το next gen πριν από τα DLC;
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.