Προς το περιεχόμενο

sakis.kom

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  387
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

30 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ sakis.kom

 • Κατάταξη
  Member

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Τοποθεσία
  Athens - Greece

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

3.745 προβολές προφίλ
 1. Δεν έγινε σήμερα λόγω βροχής. Αύριο.
 2. Να ενημερώσω πως και εμένα μου έτυχε το ίδιο, την ίδια ημέρα! Δεν το ανέφερα στο προηγούμενο μου μήνυμα καθώς ήθελα να ενημερωθώ πρώτα από την Esolar για το τι και πως. Αύριο έχω ενημερωθεί πως θα γίνει αντικατάσταση και των 2 πάνελ μου, με 2 "του κουτιού" σαν το αριστερό σου. Τι σημαίνει "του κουτιού" ? Σημαίνει πως υπήρξε περαιτέρω πρόβλημα από το δικό σου, και για να με κρατήσουν ως ευχαριστημένο πελάτη, κάνουν κάτι καλύτερο. Να δούμε... θα είναι πραγματικός navi? Ημι-navi? Θα έχετε νέα μου...
 3. Εγώ από βίντεο που έχω δει με παρόμοιο δοχείο (χωρίς να ξέρω αν είναι και της Esolar έτσι) επιλέγω το Inox γιατί στο "απλό" είδα σκουριές στο σημείο που κλείνουν τα καπάκια.
 4. Πήρα αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλουν διευκρίνηση. Δεν γράφω ακόμα κάτι μέχρι να ενημερωθώ και εγώ.
 5. "Ο αριστερα εχει καλυτερο απορροφητη.. Δεν ειναι navi!" Δηλαδή? Μια περαιτέρω ανάλυση της διαφοράς τους, θα την ήθελα και εγώ. . "Είναι όμως δυνατόν να σ βάζει 2 διαφορετικούς συλλέκτες;; δεν τ αναφέρει πουθενά αυτό!! Θα πάρω τηλ ν ρωτησω". Και ενημέρωσε μας. Υπάρχει περίπτωση να έγινε μπέρδεμα και να σου δώσανε κάποιο από επιστροφή ή στοκ?
 6. Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. Να δω δευτέρα-τρίτη τι θα μου πουν και να δω πως θα προχωρήσω και εγώ. Έχω άλλες εργασίες για τώρα, οπότε δεν χρειάζεται να πάρω βιαστική απόφαση για το θέμα της θερμοκρασίας.
 7. @anikologr, και δεν ενοχλεί, με την ένοια πως υπάρχει ένα ξένο αντικείμενο μέσα στην έξοδο του νερού? Ένα ταυ σαν/παρόμοιο με αυτό, μας κάνει στην έξοδο, σωστά? Με την προυπόθεση πως θα ανοίγουμε λίγο την βρύση του ζεστού για να καταλάβει την θερμοκρασία. http://www.tiemme.com/gre/1039s_termici-det_8193.php "...Τώρα δοκιμάζω ένα με wifi. Θα ενημερώσω όταν έχω νέα..." @kid Εδώ θα είμαστε.
 8. "...χωρίς δεύτερο κυάθιο αλλά με σφήνωμα του σένσορα στην μόνωση..." Εγώ αυτό θέλω να αποφύγω. Δεν μου κάθεται καλά το να το σφηνώσω μέσα στην μόνωση. Δεν λέω πως είναι λάθος, εμένα δεν θα μου άρεσε. Αν δεν υπάρξει άλλη λύση, θα το ξανασκεφτώ. . Όσο για το καλώδιο, θα προτιμήσω κάποιο που να έχει και προστατευτικό PVC για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, οπότε των ηχείων που είπα πιο πριν το αφήνω. Το ίδιο και του ρεύματος που τελικά είναι 2x1.5 αυτό που πόσταρα, και όχι 2x1 που αρχικά νόμιζα. Οπότε με βλέπω να καταλήγω εδώ... http://www.meidanis.gr/eukampto-kalwdio-2x1-i05vv-f-leuko.html? . Για το θερμόμετρο, για να είναι όλα τακτοποιημένα, κλείνω προς το DHC15W. . Όλα τα παραπάνω με την προϋπόθεση πως δεν θα "κολλήσουμε" σε κάποιο σημείο.
 9. Ευχαριστώ φίλε μου. Εγώ μίλησα με την Esolar και το παληκάρι που έχω κάνει την παραγγελία είναι ευγενέστατο. Ρώτησα για το αν μπορεί στον ηλιακό να υπάρχει αντίσταση με δύο θέσεις για κυάθιο, του είπα πως μπορεί να το λέω κάπως λάθος αλλά και το τι θέλω να κάνω, και μου είπε θα ρωτήσει στο εργοστάσιο και θα μου απαντήσει. Όπως ανέφερα, εμένα μου άρεσε πολύ και το θερμόμετρο που πόσταρα πιο πριν. Δεν ξέρω... εγώ δεν τα βλέπω τραγικά τα πράγματα, τουλάχιστον έως τώρα. Για ότι νεότερο, θα ενημερώσω.
 10. Ερώτηση για προσθήκη θερμόμετρου στον ηλιακό. Η καλύτερη λύση είναι να υπάρχει δεύτερη θέση για κυάθιο στην αντίσταση? Έχω καταλάβει σωστά? Αλλά δεν υπάρχει σαν έτοιμη λύση? Από αυτά εδώ δεν μας κάνει κάτι? http://www.thermis-sa.gr/greek/category.php?id=9 https://www.skroutz.gr/c/969/accessory_kentriki_thermansi.html?keyphrase=ηλεκτρικη+αντισταση+θερμοσιφωνα . Βρήκα και αυτό το ψηφιακό θερμόμετρο που μπαίνει σε ράγα ηλεκτρολογικού πίνακα. Ξέρετε αν υπάρχει αντίστοιχο, πιο οικονομικό? Έχετε κάποια γνώμη για αυτά? Μου αρέσει σαν τύπος. Θα μπει σε ολοκαίνουριο πίνακα ρεύματος. Ψηφιακό Θερμόμετρο Ηλιακού Θερμοσίφωνα DHC15W https://www.celsius.gr/88E8093A.el.aspx . Για καλώδιο που θα συνδεθεί με θερμόμετρο 220V, είτε με μετασχηματιστή, μας κάνουν τα παρακάτω καλώδια? Θα προτείνατε κάτι άλλο? https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/kalodia/icheion-mikrofonika/icheion/kal-hxeion-kokkino-maypo-2x0-75mm2_94936/ https://www.meidanis.gr/kalwdia/ekswterikwn-egkatastasewn/eukampta/eukampto-2x1-5-h05vv-f-kalwdio-leuko.html
 11. Εγώ όπως έχω αναφέρει και λίγο καιρό πριν, μετά από πάρα πολύ διάβασμα εδώ μέσα, για 3 άτομα, έχω παραγγείλει τον Esolar 160 λίτρων, με 3ΤΜ (1.5+1.5) συλλέκτες, με δοχείο inox εξωτερικά (γιατί κάποια που είναι με βαφή παρατηρω πως πιάνουν σκουριά), εξαρτήματα σύνδεσης, με τοποθέτηση (θα έχω ήδη έτοιμη παροχή), δωρεάν μεταφορά σε Αττική, μου βγαίνει κάτι λιγότερο από 680 ευρώ. Θα πήγαινα στα 200 λίτρα, αλλά λόγω ότι θα αργεί περισσότερο να ζεστάνει τον χειμώνα με ρεύμα, και τους περισσότερους που ρώτησα μου είπαν τον 160 αντί 200, οπότε έκλεισα αυτόν. Επίσης θα περάσω και καλωδίωση ώστε να βάλω "κάτω" και θερμόμετρο https://www.skroutz.gr/s/5165996/Esolar-160lt-3m-Glass-Διπλής-Ενέργειας.html Δεν πάω σε "καθαρά" inox δοχείο λόγω κόστους. Κάτι δε πολύ γνωστά ονόματα που πουλάνε σε πολύ μεγάλες τιμές, και μετά σε "χτυπάνε" αν χρειαστείς service ή μεταφορά χαλασμένου ηλιακού, δεν ασχολήθηκα καν με αυτούς.
 12. Βάζοντας ηλιακό, θα κάνουμε αυτόν χρήση. Ο ηλεκτρικός δεν θα χρησιμοποιείται, οπότε στο στάσιμο νερό του θα αρχίσουν να εμφανίζονται μικροοργανισμοί και κάποια στιγμή το νερό θα γίνει λάσπη. Συν ότι μπορεί να τρυπήσει. Οπότε γιατί να μην πάει από τώρα για ανακύκλωση.
 13. "Εσείς δηλαδή που ξηλώσατε τον ηλεκτρικό, όταν δεν έχει ήλιο τι κάνετε;" Ανάβουν τον ηλιακό. Το ρεύμα του ηλεκτρικού που το αφαίρεσαν, το σύνδεσαν με καινούριο καλώδιο στον ηλιακό. . Σκέφτομαι να μπει σε όλη την διαδρομή των σωλήνων, σε όλο το τουμπόραμα, σωλήνα σπιράλ βαρέως τύπου (για αντοχή). Το πάχος στο τουμπόραμα μαζί με το προστατευτικό είναι περίπου 4εκ, σωστά? Για να μπει σχετικά εύκολα το ένα μέσα στο άλλο (το τουμπόραμα στο σπιράλ) τι σπιράλ κάνει? Φ40 ή Φ50? Προτιμώ σπιράλ Φ40 αν γίνεται, καθώς θέλω τα δύο σπιράλ να περάσουν σε ένα σημείο σε κανάλι όπως το παρακάτω. Δύο σπιράλ χωράνε εύκολα σε κανάλι 0.40x0.80 ? Αλλιώς πάμε σε 0.40x1.00 ή 0.60x1.00. Έχω πρόβλημα με το κανάλι 0.60x1.00 λόγω ότι είναι πιο παχύ και θα φαίνεται περισσότερο στο σημείο φάτσα που θα είναι. Όποιος το έχει κάνει ας μας δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ.
 14. Ο ηλιακός χρειάζεται καλώδιο ρεύματος επάνω στην ταράτσα, για το όταν δεν έχει ήλιο, για να τον ανάβεις και να ζεσταίνει το νερό. Όταν έχει ήλιο, για ζέσταμα το ρεύμα του δεν χρειάζεται. Δεν ξέρω όμως αν χρειάζεται ρεύμα για κάποια άλλη λειτουργία.
 15. Δεν έχει σημασία που θα μπει ηλιακός. Είναι το ότι θα μείνει ένα "καζάνι" στο μπάνιο, το οποίο δεν θα γίνεται χρήση. Αφού δεν θα χρησιμοποιείται, απλά θα τρώει χώρο και σκόνη, συν αυτό που είπαμε πως μπορεί να χαλάσει.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.